teško je danas sve izbjeći
ja se trudim koliko mogu
što manje umjetnih boja , to bolje![]()
E - ovi su oznake za sve, pa i kisik (EU-birokracija), neki su ok, samo pogledaš u tablici dopuštenih za malu djecu koji je šta , ako te zanima
teško je danas sve izbjeći
ja se trudim koliko mogu
što manje umjetnih boja , to bolje![]()
E - ovi su oznake za sve, pa i kisik (EU-birokracija), neki su ok, samo pogledaš u tablici dopuštenih za malu djecu koji je šta , ako te zanima
I ja se trudim, stvarno je teško zdravo hraniti dijete. Gledam ja te E nešto po tablicama, no kao što rekoh, moj roko baš ni neće nezdravu hranu (osim tih sireka), tako da za sada s tim ne razbijam puno glavu. Kad malo poraste, onda će mi vjerojatno biti teže. Sada je star 18 mjeseci i još uvijek nije npr. probao smoki, puding, pa ni te monte, zott ili šta ja znam kakve sladoguze, dok susjeda svog malog (isto toliko starog) naveliko trpa monteom, pudinzima, smokijem, a mali čak jede sendviče i francusku salatu!!!MGrubi prvotno napisa
kakvi je to sirek?
ne poznam Dukatove proizvode, imam vetojer je MM varaždinec (Vindija in
)
![]()
Ima TM pravo. Ja sam ti made in Zagreb pa je svejedno sve osim Dukata in![]()
I ja radije uzmem vindiju ili Kim.
Osim bioaktiva. A tu pročitam da je LGG prodavanje magle :? . Kaj da se prebacimo na acidofil i AB-kulturu?
smijem ja neuka pitati zašto?Davor prvotno napisa
moja djeca piju lgg jogurte, dukat?
to nije dobro?
Prvenstveno zbog loše reputacije koju su marljivo gradili godinama. Tek zadnjih oko godinu dana u njihovim jogurtima više nema želatine :bljuc: a i nasilje s LGG-om polako popušta. Svejedno im ne vjerujem. Nisu mi košer i gotovo.
To što sami dukatovci misle o LGG-u se najbolje vidi u "optikompleks" jogurtima (u kojima više nema želatine). "Optikompleks" je AB kultura, a poslovično su zeznuli stvar trpanjem kalcija i vitamina :bljuc:
Slazem se s tobom, moj mali takodjer super jede i voce i povrce i mogu reci da se zaista nastojimo zdravo hraniti, ali mu s vremena na vrijeme kupim Kinder jaje, pola pojede on, pola ja i svi sretni, nije zdravo, ali mora i on imati neke svoje sitne poroke.frogy prvotno napisa
Sorry na tolikom quotanju, nisam se ni sjetila izrezati ono najbitnije![]()
To ti je sir s voćem. Nešto slično ima Vindija (kruška-vanilija i šumsko voće). Ti mali sireki su u pakiranju po 6 kom, od različitog voća.MGrubi prvotno napisa
Moj mali je probao monte i sviđa mu se ali nakon toga povrati pa sam zabranila da mu to daju. Jede i malo čokolade ali samo kinder jaje i to pojede četvrtinu. Što se tiče pudinga kupim tj. kupe mu onaj naj običniji od vanilije i pojede uvijek pola. Ostalo pojedem ja. Mali ima 7,5 mjeseci.
Ak ima 7,5 mj onda je definitivno još premali za monte,jogurte i čokoladu..... :/ Na isprobavanje tih stvari još pričekaj a i po tabeli dohrane to još ne smije jesti![]()
![]()
Šta nije prerano za te stvari?irai prvotno napisa
David ima 11 mj i ništa od toga još nije probao, a ni neće tako skoro
irai, i ja mislim kako je to jako, jako rano...
u toj dobi bi beba trebala biti isključivo na neutralnom voću i povrću te nešto žitarica.
čak ni meso nije potrebno.
a kamoli šećer, kakao, mlijeko ... i svi ostali dodatci koje stavljaju u čokoldu :/
Uh, Irai, nemoj to davati bebi. Imaš toliko voća i povrća i žitarica, što će mu razni Kinderi?
Irai, moj mali ti je jogurte i sireke počeo jesti tek kad je navršio godinu dana. Čokoladu i pudinge ni sada ne jede. Malo pričekaj s tim "glupostima", jesti će ih cijeli život....irai prvotno napisa
mom malom kad kupe monte ja ga pojedem
ne želim da mu to dajem
jednom sam dala **** kašicu sa čokoladom
tek toliko da proba čokoladu
monte i pudinzi su out do godinu dana
Meni je monte out do daljnjega. Ne kuzim..zas to moraju jesti? Rade joj dam kockicu ciste cokolade ili neki domaci keks neg taj monte.
A puding (iz bio-shopa) od cokolade na rizinom mlijeku sam neki dan skuhala doma, pojela je dvije zlice..i fajrunt.
Jeli bi i mort s dravskim pijeskom kada bi se toliko reklamirao.retha prvotno napisa
Luka od tih jogurtića jede samo dukatino dva puta tjedno. Inaće jede vindijin čvrsti jogurt sa voćem i keksom.
Mozda ne bas jeli..ali probali svakako.Davor prvotno napisa
Al kuzim kaj pricas..
Reklame i marketing nas kad-tad sustignu. Ali ako ce jesti monte s 3 godine ne mora s dvije..tak si ja nekak kontam..
Ja kupim monte od vanilije, meni je odličan. Sve pojedem. Roko jede samo voćne jogurte.retha prvotno napisa