-
Ja mislila da se autosjedalica zove tako jer je namjenjena vožnji autom. Malo zastupam drugačiji stav, AS uvijek i obavezno u autu ali inače ravno (i marama). Meni nikad nije bilo jasno zašto voziti AS na kolicima i tko je to izmislio... OK ajde može proći Ančičino objašnjenje 15-30 min ali mame koje pola dana šetaju s AS na kolicima, a ostalih pola dana voze dijete u AS u autu :? ... i onda ih još ni doma ne vade iz AS da se ne bi probudila...
Neću raspravljat, ja imam svoj stav o tome da AS ne ide na kolica i ne bi nikad kupila kolica koja ne mogu biti ravna.
Moram priznat da sam i ja par puta nasjela kao stavit ću AS na kolica jer spava. Npr. išla sam iz auta samo prek ceste na kiosk i stavila sjedalicu na kolica da ne vadim dijete koje spava za minutu-dvije. Ali naravno da mi se dijete odmah probudilo.
Meni se potvrdilo da nema smisla ostavljati dijete u AS ni na minutu.
A to da dijete mora biti na ravnom ima veze sa dolaskom informacija u mozak. Apricot je to davno na jednom topicu lijepo objasnila. Ne mogu se sad sjetit točnog teksta ali dijete je u položaju u koji se ne može samo postaviti a mozak prima informaciju da dijete može biti u tom položju- jer je u tom položaju, a to se tek kasnije može ispoljavati- npr. jednog dana dijete zbog toga može biti lošije u matematici.
Apricot, ajde, molim te, ti ljudima po milijunti put objasni
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma