-
Osoblje foruma
Re: a kako sad
Danas smo bili na vaganju i u ovih 14 dana je dobila samo 120 gr, znaci cili misec 540gr i doktorica nije zadovoljna,a bome ni ja.
Ako je beba u mjesec dana dobila 540g (mjereno od najniže težine koju je imala), to je sasvim dovoljno. Minimum je nekih 450 grama, ali može i manje ako beba uredno puni pelene i ako je inače sve u redu.
Ne kuzim zasto prvu polovicu miseca dobiva super, a drugu nista, a sve isto radim.
Kao i mi odrasli, ni bebe ne moraju uvijek imati jednaki apetit. U tvome slučaju je važno da nam napišeš kaka li beba jednako redovito kao i do sada (ima li 3-4 stolice u 24 sata), piški li (5 - 6 mokrih jednokratnih pelena u 24 sata)...
Uglavnom danas sam joj dala bocicu i nakon obje cice popila je 50 ml, tako da prepostavljam da joj je malo moga mlijeka.
To što je beba popila 50ml nakon obje dojke, ne mora značiti baš ništa: bebe imaju pojačani nagon za sisanjem i sisajući će pojesti koliko god im daš: one ne znaju procijeniti jesu li site niti znaju koliko je kapacitet njihova želučića. Vjeruj mi, popila bi i više, a da uopće nije gladna.
Da li je moguce da se doji i daje nadohrana(bocica), tako da izguramo do 6 miseca, kada su dovoljna dva podoja dnevno?
Moguće je kombinirati dojenje i bočicu, ali ja mislim da to vama stvarno nije potrebno - čini mi se da beba sasvim dobro napreduje.
Međutim, ne znam odakle ti podatak da je sa 6 mjeseci broj obroka sveden na dva? Ima beba koje stvarno i imaju minimalan broj podoja, ali ima djece kojima nije dosta ni deset. Kao i u svemu, svako dijete (i odrasla osoba) je individua za sebe i mi nikako ne možemo pretpostaviti koliko će neko dijete htjeti dojiti/jesti sa šest mjeseci.
Koji je nacin najbolji za kombinaciju cice i bocice, tako da ne odbije cicu?
Ovo ti, nažalost, nitko ne može garantirati. Može doći do takozvane "konfuzije bradavice" i beba može izgubiti refleks za dojenje. Ali, to mi se čini kao manji problem: puno opasnije je narušavanje procesa ponude i potražnje - što beba više bude jela na bočicu, to će se manje mlijeka stvarati i može se uletjeti u zatvoreni krug koji rezultira sve većim smanjenjem proizvodnje dok naposlijetku potpuno ne prestane.
Imaš li inače nekih problema s dojenjem, ili ti je jedina briga to što je pedijatrica zaključila kako je 540 dobivenih grama premalo.
Žao mi je ako te to obeshrabrilo, jer to je sasvim dobar prirast.
Hajde, molim te, odgovori nam na ona pitanja s pelenama, radi i dalje kako si do sada radila (doji na zahtjev), pa ćemo vidjeti kako ćemo dalje...
Koliko podoja imate tijekom 24 sata i dojite li noću?
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma