Pokazuje rezultate 1 do 14 od 14

Tema: Koliko često se radi urinokulura u trudnoći?

Datum pristupanja
    May 2004

Početno Koliko često se radi urinokulura u trudnoći?

Iako sam već rodila zanima me ovaj podatak jer je mene doc poslao na kontrolu urina samo jednom na početku trudnoće.

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

prema potrebi i povijesti bolesti

netko nijednim, netko vise puta

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Urinokultura se radi samo po potrebi ako je sumnja na kakvu upalu, a ako misliš na kontrolu mokraće, ono kada piškiš po trakici to se radi na svakom pregledu. Radi se još i kontrola sedimenta zajedno sa vađenjem krvi mislim dva puta u trudnoći ako nema potrebe za daljnje pretrage. Tako sam ja.

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Mislila sam baš na urinokulturu - nakon što sam u ovoj trudnoći pobrala rubeolu upravo sam saznala da sa pokupila i citomegalovirus koji je prešao i na Filipa. Siptoma nije bilo ili su bili toliko prikriveni da ih nismo primjetili. Mući me pitanje jesam li to moglaspriječiti i da li je moj liječnik propustio ili previdio neku pretragu.

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Hm ja sam tu urinokulturu napravila sigurno jedno 5-6 puta jer sam sumnjala na nekakvu upalicu. Nekada sam sama tražila uputnicu, a nekada mi je doktor dao. Možda da si tražila? To ti može prepisati i liječnik opće prakse. No bilo kako bilo bolje se nemoj zamarati s tim što se moglo, a što nije ako je bebač sada ok.

cry3

Početno

Nisam sigurna da bi se rubeola i CMV mogli vidjeti iz urinokulture. Za to se rade serološke petrage iz seruma, a one koliko znam nisu rutinska pretraga u trudnoći.

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Istina, rade se iz seruma ali mene mući pitanje jesam li još skupila koju beštiju od bakterija, ešerihiju i sve ostalo. Odlučila sam da ću napraviti urinokulturu bez obzira na sve. Ako ništa drugo mirno ću spavati

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

paula, kak to misliš "skupila sam"? kak?di? :?

devet_mjeseci avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Koliko je meni poznato, radi se jednom na početku trudnoće, a kasnije prema potrebi. Osobno sam radila dva put jer su mi našli e. coli... I sretna sam da je tako jer već mjesecima nemam upale mjehura, a prije sam imala barem jednu mjesečno - nikada mi nitko za to nije dao antibiotik.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Ja radim jednom mjesečno u dogovoru s doktorom. Desilo mi se da su one trakice kod ginekologa pokazale da je sve u redu, a na nalazu urinokulture bio streptokok b 10 na 4. Ne želim razmišljati šta se sve moglo dogoditi da nisam napravila urinokulturu!

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Ja sam radila urinokulturu u 35. tjednu, kad sam bila 5 dana u bolnici, i to su mi je radili bezveze, rutinski. Inače je ne bih ni radila. Dva puta sam radila pregled urina u laboratoriju primarne zdr. zaštite (onaj što se radi kad i krvna slika) i to je oba puta bilo ok, pa me zato gin nije ni slala na urinokulturu.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Paula, imaš pp.

Mirta30 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Citiraj navi prvotno napisa
    Ja radim jednom mjesečno u dogovoru s doktorom. Desilo mi se da su one trakice kod ginekologa pokazale da je sve u redu, a na nalazu urinokulture bio streptokok b 10 na 4. Ne želim razmišljati šta se sve moglo dogoditi da nisam napravila urinokulturu!
    hm, one trakice pokazuju količinu proteina u urinu a ne bakterije.
    Čak ni obična analiza urina ne može vidjeti o kojim se bakterijama radi, jedino zasadi urinokult.

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Evo Filip se opet malo urazumio pa sad mogu kratko k vama.
    anki uopće neznam gdje jer se navodno prenosi kapljično, krvlju, odnosom (kojeg nisam imala zbog krvarenja). Rubeolu sam pokupila preko cjepiva male nečakinje. Jučer smo dobili otpusno pismo ali u njemu ne piše ništa konkretno osim vrijednosti serologije. Hepatitisi su negatini, crijednosti koje su povišene su ispisane kao i vrijednosti ellise (rubeola) gdje je jedna negativna a druga pozitivna. Večeras idem k pedijatrici pa će mi protumčiti. Kako su nam na poslu uzeli knjižice još prije 1 mjesec kao zbog nekih promjena, a nisu nam ih još vratili nemogu niti na redovnu kontrolu a kamo li nešto više

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •