Pokazuje rezultate 1 do 46 od 46

Tema: svaki sat traži sisu

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno svaki sat traži sisu

Zadnjih par dana imam problema s djetetom. Nikako da spava po danu, dreči nakon par minuta u svakom položaju (samo izmišljam nove položaje), stalno je na rukama i svakih sat vremena bi jeo. Pa, jel moguće da je gladan? Inače dojimo od 15-30 minuta, ovisi kako kad, ali to mu je dosad bilo dostatno za 3 sata (budio se ko satić), a po noći čak za 4 sata, a nekad i malo dulje. Možda se samo želi utješiti, ali vuče ko blesav. Jel moguće da mi je s mlijekom nešto? Već sam pomišljala i na dudu varalicu, ali sam zasad zadržala razum i nisam mu je dala. Da li da mu dam sisu kad traži ili ipak ne? Bojim se da mi se ne poremeti proizvodnja mlijeka.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

meni izgleda ko skok u razvoju (dok se ne jave savjetnice)

imaš tekst na portalu, a i puuunooo se pisalo na forumu

ukratko, beba konstantnim sisanje javlja tvome tijelu da počne proizvoditi više mlijeka. prvi se javlja s cca 3 tjedna (pa 6 tjedana, pa 3 mjeseca pa 6 mjeseci) i traju par dana.

ja sam ležala cijele dane prikopčana s njim i stvarno je za 3 dana prošlo

ako sumnjaš u to, nazovi SOS telefon, tamo će ti pomoći (i meni su - upravo kod prvog skoka u razvoju)

drž' te se

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Proizvodnja mlijeka će ti se poremetiti ako ne budeš pratila bebin ritam. Zato se opusti, prati broj mokrih pelena i doji ga kad želi. Znam da je teško, ali vjeruj mi da je tako najbolje.

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

isto mislim da je skok. anita se u tim periodima DOSLOVCE jedva skidala s cike. i zbilja brzo prode.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Sigurno skok - baš ima 3 tjedna!

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Hvala. A gdje ima taj tekst o skoku u razvoju? Tražila sam po portalu, ali nisam ništa našla. Može neki link?

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Još jedan skokić :D hrabro samo!!!

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Storma, puno hvala!

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Hermina javljaj kako ide

iki avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Da te utješim ili malo prestrašim kak se uzme,al moja ti Lea i danas ko i na početku, traži cicu svakih sat,sat i pol. :D Osim ak ne odspava duže.
    Jednostavno,osim što je gladna,želi bit blizu mame....

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Jutros ona bradavica otpala! :D :D Jedino što me sad malo boli ta lijeva bradavica, možda zbog potezanja kroz šeširić, ali od danas ga opet izbacujem. Uh, nadam se da je to gotova priča...
    Hvala svima na podršci!

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Ma, kliknula sam na krivu temu, ali nema veze. Evo, jutros se sam uspavao, ali tako je i inače. Sad čekam drugu turu da vidim jel će spavat ili drečat. Po noći je ok, svaka 3 sata i dalje kao i dosad.

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Hermina, ne moj gledati na sat. Dojenje nije samo hranjenje

buby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

; samo ti prištekaj malog cicoljupca

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj cekana prvotno napisa
    Hermina, ne moj gledati na sat. Dojenje nije samo hranjenje
    Potpisujem! Zbog gledanja na sat ja nisam uspjela dojiti Domagoja.

S Hrvojem sam gledala u bebu, ne u sat. Cikimo još uvijek (21 mjesec). :D

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Ma, gledam da vidim jel sam išta odspavala između ili ne. :? Nadam se da će uskoro malo dulje spavat, jer sam već lagano u komi.

egemama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne daj se, draga!

...uvijek kad ti je tesko pomisli da on vise nikad nece biti ovako mali, da ima bas 3 tjedna... i zato uzivaj u svakom trenutku a naspavat ces se u penziji (naravno ukoliko ti jakov ne uvali unuke )

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj egemama prvotno napisa
    ...uvijek kad ti je tesko pomisli da on vise nikad nece biti ovako mali, da ima bas 3 tjedna... i zato uzivaj u svakom trenutku a naspavat ces se u penziji (naravno ukoliko ti jakov ne uvali unuke )
    Lako je to reći nama, koje smo izašle iz te faze, ali hermini sigurno ne može tako uživati, ona je kronično umorna koliko sam ja skužila.
    Draga, jel postoji šansa da se uvališ s njim, opustiš i zaćoriš dok je on prištekan, mene su spašavale i minutice kad utonem u san, a u tim kriznim danima je K. bio prištekan cijelo popodne.

Zaboravi da trebaš nešto raditi po kući, važno je sada samo da ga dojiš i da nešto popapaš (da te netko usput hrani dok ti njega hraniš - mi smo doslovno tako u početku)

Rency avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

evo mi isto u tim problemima po noci mi spava bez problema ali preko dana vec danima muku mucimo mislila sam da su grcici ali izgleda da je skok,dosta place dam ciku ona ju izbacuje van pa je nategne pa je baci pa jedan polozaj pa drugi pa ajde zaspe na rukama pa je hocu spustit ona otvorenih ociju kao da nije ni spavala,uglavnom leda mi pucaju MM ulece jel je vikend pa mi je lakse a sve se bojim radnog tjedna
    tak da definitivno mislim da je to skok u razvoju
    eto ima nas vise

Irena001 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Ja sam te skokove u razvoju iskoristila na taj način da smo nas dvije čitav dan provele u krevetu.
    Proći će za koji dan

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Ma, meni je najgore što on između tih podoja ništa ne spava, samo vrišti, a ja mijenjam položaje nosanja... I sad mi se čini da mi je lijeva bradavica malo u komi, ko da je ispucala i boli me kod dojenja, tu i tamo me i probada u toj dojci. Nema bijeli jezik, pa mislim da nije soor. Ma, kako me i ne bi boljela kad ju nateže svakih 2 sata.

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Ma, meni je najgore što on između tih podoja ništa ne spava, samo vrišti, a ja mijenjam položaje nosanja... I sad mi se čini da mi je lijeva bradavica malo u komi, ko da je ispucala i boli me kod dojenja, tu i tamo me i probada u toj dojci. Nema bijeli jezik, pa mislim da nije soor. Ma, kako me i ne bi boljela kad ju nateže svakih 2 sata.

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Sorry, nije radio server, pa sam poslala 2 puta...

bubimirko

Početno

imam pitanjce.....frendica je rodila prije 30 dana.......od početka doji dijete, no od prvoga dana klinac je na cici po pola sata ili više a nakon toga čim ga skine stalno plače....dijete gotovo uopće da nije spavalo....nakon toga ga je znala držati na cicama i satima iako bi znao odbijati cicu ili čak cicati i plakati u isti čas.............ona ima osječaj da je dijete stalno gladno, ta se situacija nije skoro uopće promijenila....više nisu znali šta bi jer nisu danima spavali te su otišli do pedijatrice.....ona im je savjetovala umjetnu prehranu, što su i učinili te nakon toga se desilo da dijete nakon obroka prespava i po 4 sata a veli mi i da joj izgleda zadovoljnije. Cura se inače zdravo hrani i nema problema s količinom mlijeka i željna je dojiti te ju peče savjest zbog toga što mu daje umjetnu hranu.Kako postupiti pravilno u takvoj situaciji....s time da bi naglasio da ona nije prešla na umjetno već mu daje samo jedan obrok takve vrste prije spavanja navečer.
    p.s. niti ona niti dijete nisu bolesni, pazi da jede sve šta je dobro za mlijeko

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

dosta mami ima slicno iskustvo... ako proceprkas po forumu vijdjet ces nekoliko topica koji se bave bas tim prvim danima , mjesecima i dojenjem... no, kako ces vidjeti i da je svaki slucaj ipak za sebe mozda je najbolje da curi das broj rodinog SOS telefona za dojenje pa da rijesi situaciju i dobije podrsku te dobre savjete i informacije osobno... ima puno pitanja na koja bi trebala odgovoriti i jednostavnije je tako nego preko tebe...
    mnoge su zene uspjele vratiti isljucivo dojenje uz pomoc savjetnica cak , cini se, i u tezim situacijama...

bubimirko

Početno

Citiraj lucky day prvotno napisa
    dosta mami ima slicno iskustvo... ako proceprkas po forumu vijdjet ces nekoliko topica koji se bave bas tim prvim danima , mjesecima i dojenjem... no, kako ces vidjeti i da je svaki slucaj ipak za sebe mozda je najbolje da curi das broj rodinog SOS telefona za dojenje pa da rijesi situaciju i dobije podrsku te dobre savjete i informacije osobno... ima puno pitanja na koja bi trebala odgovoriti i jednostavnije je tako nego preko tebe...
    mnoge su zene uspjele vratiti isljucivo dojenje uz pomoc savjetnica cak , cini se, i u tezim situacijama...
    već sam joj to rekel....ali sudeći po današnjem razgovoru očito da me nije poslušala....ima li koji drugi savjet i da li je to toliko veliko zlo davati mu jedan umjetni obrok dnevno?

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ponuda i potražnja kod stvaranja mlijeka u tom slučaju nisu uravnotežene.
    A i mlijeko na bočicu ide jako lagano pa neke bebe postanu lijenje vući iz dojke

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

bubimirko, ako je rodila prije mjesec dana, pretpostavljam da je u petak, ili će danas, bila na prvoj kontroli.
    hajde, molim te, pitaj je koliki je prirast težine u tih mjesec dana.

a tebi:
    šta to znači "sve što je dobro za mlijeko"?

Nema onoga što je dobro i što je loše za mlijeko (osim nikotina, alkohola i drige, ali to je loše za sve, ne samo za mlijeko)...

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Bok bubimirko

Lijepo je sto se brines za frendicu, no tesko je nju savjetovati preko tebe. Zaista bi bilo najbolje da nazove SOS telefon i ona direktno razgovara sa savjetnicom, jer mozda se radi o nekoj sitnici koju treba popraviti, tak da se ne moze voditi razgovor preko nekog treceg. Najbolje je direktno.

Citiraj bubimirko prvotno napisa
    ona im je savjetovala umjetnu prehranu, što su i učinili te nakon toga se desilo da dijete nakon obroka prespava i po 4 sata a veli mi i da joj izgleda zadovoljnije.
    E sad postoje 2 pitanja zasto su dobili adaptirano:

1. da li dijete nije dovoljno dobivalo na kilazi? (da li su vagali bebu i koliko je beba dobila na kilazi)

2. da li je dijete dobivalo ok na kilazi ali su dobili adaptirano da bi dijete bilo smirenije i duze spavalo?

1. Ukoliko dijete zaista nije dobilo ok na kilazi (a trebalo bi vidjeti koliko je dobilo, jer nekim pedijatrima ni 900 gr mjesecno nije dosta), trebalo bi vidjeti u cemu je problem i zasto dijete ne napreduje ok. Rjesenje: razgovor sa savjetnicom na SOS telefonu.

2. Ukoliko je dijete dobilo adapt samo zato da bi duze spavalo i bilo smirenije, onda to nije dobro. Postoje djeca koja su zahtjevnija (nisu ni gladna ni zedna, nego jednostavno stalno hoce biti uz mamu, teze podnose stres i stalno hoce sisati jer ih to smiruje), i to je jednostavno tako. Tu cinjenicu onda treba prihvatiti i nauciti se nositi sa zahtjevnijim djetetom - ne nuzno mijenjati dijete da bi nama bilo lakse s njim.

A onda opet dolazimo do onog famoznog "a zasto ako nije gladno, zasto onda tak spokojno spava satima nakon adapt, a nakon sisanja ne?". Majcino mlijeko je jako lagano probavljivo, i klinci trebaju cesce sisati, u usporedbi s prehranom adaptiranim. Adaptirano je jako TESKO probavljivo, i klincima treba duuugo da ga probave. Za usporedbu, sjeti se sebe nakon nekog hranjivog ali laganog obroka, i sebe kad pojedes al ono ogromnu porciju graha. Kak ti je nakon graha? Tesko i samo bi spavao. Sva krv osla u zeludac probaviti grah. E isto to se desava s klincima na adaptiranom.

A da li je problem ak daje tu jednu bocicu dnevno? Pa bilo bi idealno, ak ne treba, da ju ne daje. Jer zbog te jedne bocice dnevno, dijete gubi beneficije iskljucivog dojenja:

- prevencija alergija
    - prevencija astme
    - prevencija razno raznih upala uzrokovanih bakterijom
    - prevencija djecjih leukemije
    - itd, itd..

Steta je da daje tu jednu bocicu i gubi sve beneficije iskljucivog dojenja, ako ta jedna bocica nije nuzna.

bubimirko

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    bubimirko, ako je rodila prije mjesec dana, pretpostavljam da je u petak, ili će danas, bila na prvoj kontroli.
    hajde, molim te, pitaj je koliki je prirast težine u tih mjesec dana.

a tebi:
    šta to znači "sve što je dobro za mlijeko"?

Nema onoga što je dobro i što je loše za mlijeko (osim nikotina, alkohola i drige, ali to je loše za sve, ne samo za mlijeko)...
    pa pod tim sam mislio na zdravu prehranu s time da izbjegava neku onu hranu...tipa mislim da je grah i neznam kaj ......a šišaj ga objašnjavala je ona meni ali sad se nemrem sjetiti(neka fora da se od neke hrane može promijeniti okus----ima li kaj takvoga???uglavnom to izbjegava)

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

NISTA se ne treba izbjegavati u prehrani za vrijeme dojenja. I je, hrana mijenja okus mlijeku. No otkud da mi znamo jel ce se okus cesnjaka svidjeti djetetu ili ne, i zasto apriori misliti da nece?

Djeca se kroz dojenje uce da se okus mlijeka mijenja i navikavaju se na razne okuse. Ako nisu probali nista drugo osim m. mlijeka, kak da znaju da postoji mogucnost da se okus ne mijenja?

bubimirko

Početno

Citiraj anchie76 prvotno napisa
    NISTA se ne treba izbjegavati u prehrani za vrijeme dojenja. I je, hrana mijenja okus mlijeku. No otkud da mi znamo jel ce se okus cesnjaka svidjeti djetetu ili ne, i zasto apriori misliti da nece?

Djeca se kroz dojenje uce da se okus mlijeka mijenja i navikavaju se na razne okuse. Ako nisu probali nista drugo osim m. mlijeka, kak da znaju da postoji mogucnost da se okus ne mijenja?
    ....dobro, dobro ne odmah vikati sam sam pital i rekel ono kaj znam

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj bubimirko prvotno napisa
    Citiraj anchie76 prvotno napisa

....dobro, dobro ne odmah vikati sam sam pital i rekel ono kaj znam
    Ma ne vicem

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Rency prvotno napisa
    evo mi isto u tim problemima po noci mi spava bez problema ali preko dana vec danima muku mucimo mislila sam da su grcici ali izgleda da je skok,dosta place dam ciku ona ju izbacuje van pa je nategne pa je baci pa jedan polozaj pa drugi pa ajde zaspe na rukama pa je hocu spustit ona otvorenih ociju kao da nije ni spavala,uglavnom leda mi pucaju MM ulece jel je vikend pa mi je lakse a sve se bojim radnog tjedna
    tak da definitivno mislim da je to skok u razvoju
    eto ima nas vise
    uh ti ko da mene opisujes ova zadnja dva dana znaci skok u razvoju, treci nam je tjedan. Sad mi je lakse kad sam procitala sve vase odgovore, hvala

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno Re: svaki sat traži sisu

Citiraj hermina prvotno napisa
    Nikako da spava po danu, dreči nakon par minuta u svakom položaju (samo izmišljam nove položaje), stalno je na rukama i svakih sat vremena bi jeo. Pa, jel moguće da je gladan? Inače dojimo od 15-30 minuta, ovisi kako kad, ali to mu je dosad bilo dostatno za 3 sata (budio se ko satić), a po noći čak za 4 sata, a nekad i malo dulje.
    Mi smo zadnjih tjedan dana upravo u ovakvoj fazi. Možete si misliti kako sam već luda kad sam maloprije sterilizirala dudu i čekam trenutak svoje slabosti da joj ju uvalim. :/

E sad, jedino što je kod nas različito je to da Jana se nikada nije najela toliko da bi preko dana odspavala 3 sata i to nekoliko puta, možda jednom dnevno, po noći je bilo ok.

Znam da nije gladna, samo jede puno malih obroka.

Ono što mene muči je koliko je za bebicu zdravo da toliko malo spava, tj. preko dana uopće ne, a po noći 5-6 sati? Ako ne dreči, leži ispod babygyma i širom otvorenih očiju gleda igračke. Ne primjećujem da su joj oči umorne, kapci crveni (znam kakva bih ja bila da ne spavam). Uspjela je prekjučer popodne zaspati, ali su je nakon 10 minuta probudili grčevi i to je bilo to. I to kaj veli, hermina, u svakom položaju nosanja dreči. Kad pusti ciku, ja ju lagano dižem da ju stavim na podrigivačko rame, ali ne prođe ni sekunda eto ti nje. A ako ne podrigne, zrak ostane u crijevima, krene kasnije izlaziti i ne da joj spavati. I tako u krug...

Primjetila sam da po noći duže spava, tj. grčići ju ne bude tako lako, kada spava na meni. Tako je noćas odvalila 4 i pol sata. Nisam mogla vjerovati. Nakon maratonskog uspavljivanja od 2 sata (to nam je pod normalno), stavila sam ju na krevet da ja mrvicu odspavam u drugom položaju. To je trajalo pola sata, grčići su krenuli. Prebacila sam ju na sebe, ali nije pomoglo.

Ako je to skok u razvoju, pa zar može trajati tjedan dana? Doduše, jače je zadnja 3 dana. I plus svega tata nam je na putu i vraća se tek sutra.

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Jelka, Jana je vjerovatno preumorna da bi se opustila i spavala. Tako male bebice trebaju imati oko 15-16 sati sna dnevno. I u osnovi tijekom dana "odmore oko" svakih 1 - 1,5 sat (možda i nešto više)...bitno je da kad se jana probudi, nakon 1 - 1,5 sat, na PRVE znake umora (ručica u očima), ODMAH smiriš atmosferu, malo zamračiš sobu, legneš pored nje (ili je primiš na ruke, kolica, maramu i sl.)..jer 5 minuta ranije ili 5 minuta kasnije može biti već prekasno! I tu nema odgađanja! Moraš skužiti Janin ritam...kasnije, kako raste, postepeno će ti se povećavati vrijeme budnosti između dnevnih spavanja (nama su trebali mjeseci da bi sa 1,5 sat došao na 2 sata!)..

Jer za tako malo bebu, premalo sna = iscrpljenost = slabije klopanje = veća razdržaljovost itd itd itd

Toplo ti preporučam da pažljivo pročitač Lunin topic upravo na tu temu....(pokušala sam ga naći na pretražniku, ali nisam uspjela...LUUUUNAAAAA!!!)

I na kraju, moraš znati da svaka beba ima svoj ritam...možda tvoja Jana neće spavati onako kako sam ti gore napisala (makar najčešće bebe upravo tako spavaju), već će imati 3 dnevna spavanca od po 2,5 sata, ali ono što je bitno MORAŠ skužiti Janine znakove umora!

I da, ako vidiš da je umorna, onda je ne stavljaš u baby gym, koji samo potiće akciju!

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Jelka, evo link na spomenuti Lunin topic (ja sam ga prije koji dan, u nedostatku ideja detaljno pročitala, jer mi A. cijeli Božji dan nije ni jeo ni spavao ): Sreća trajalo je samo dan i pol, ne znam što bih da je dulje trajalo.

http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=24853

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj martinaP prvotno napisa
    Jelka, evo link na spomenuti Lunin topic (ja sam ga prije koji dan, u nedostatku ideja detaljno pročitala, jer mi A. cijeli Božji dan nije ni jeo ni spavao ): Sreća trajalo je samo dan i pol, ne znam što bih da je dulje trajalo.

http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=24853
    Je, to je taj topic!

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

ms, ali ona nema tih znakova! Velim ti da joj ni po očima ne možeš skužiti da nije spavala satima. Ali kad se prišteka na ciku, oči se prevrću nakon 5 sekundi i u 80% podoja su cijelo vrijeme zatvorene (ali ona relativno aktivno cica). I čim ju podignem, budi se i plač. :/

martina, hvala za link. Ali već sam čitala taj topic i mislim da nije isto. Jana vrlo mirno jede, možda ju po noći više muče grčevi pa se uvija, ali preko dana spokojno jede.

I mislila sam nešto učiniti da "umirim" atmosferu, zamračiti sobu, ali sam se bojala da ne zamijeni noć i dan. Ali sad shvaćam da to više nije bitno. Jer ako ovako nastavi, sva hrana koju pojede će izgoriti s budnim stanjem i ona neće ništa dobivati.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

naše iskustvo: s cca mjesec i pol, dva je imao fazu kada preko dana uopće nije spavao (mislim da sam i pisala o tome, javilo se još mama) - cijele dane je bio samo na rukama i prespavao bi možda par puta po 15-tak minuta na rukama. ali on je noći oduvijek lijepo spavao. uglavnom, trajalo je dva, tri (užasno naporna) tjedna i onda se smirilo.

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Znači više tjedana? Ajde sad si mi dala nadu da će ovo ipak proći. :D

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Evo, mislim da se Jakov smirio zadnja 2-3 dana, čak i spava po danu i ne dreči toliko. Znači da ti skokovi ipak mogu trajati i po koji tjedan, nama je trajalo oko tjedan dana. Jedino je noćas nešto bio nemiran, pa sam morala pjevat i pričat....

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Ja mislim da skok u razvoju što se tiče dojenja, ponude - potražnje, kada dijete odjednom treba više, traje najviše tri dana, ali postoje periodi kada se djeca morotički, intelektualno razvijaju, tada su nervozna, cendrava i to je kod svakog djeteta individualno...

Možda se nisam baš najspretnije izrazila, neko stručniji bi me trebao nadopuniti, ali to je ono što sam primjetila po svojoj dječici, nakon cendrave faze se obično dogodi nešto tipa: nova riječ, dijete se počne okretati, propuza, prohoda, počne sjediti i sl.

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

svaki nas napredak u razvoju prethodilo je tjedno(ili cak visetjedno) cendranje, antezanje i razdrazljivost. onda bi se jednog jutra probudila, i to je bilo sasvim drugacije dijete....cudo jedno
    btw zadnji dan je obicno najgori

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •