Ne znam ni sama kako je moguće i zašto. Prvo dijete sam dojila isključivo prvih 6 mjeseci, dobivala je normalno na kilaži. Nikad pretjerano, ali dovoljno. Sad sve radim isto, s tim da sam odlučila dojiti i duže nego nju ( Ona je sama pomalo prestajala i sa 13 mjeseci popila zadnji obrok ).
Bebač je rođen sa 3410, izašao sa 3250. Prva 2 mjeseca dobio 1600. Znači imao je 4800. Sve supoer. MJerili sa 3 i pol i imao je 5300. Dobio je samo 500 g u mjesec i pol. Doktorica pruža podršku za dojenje i kaže da je ona sretna i sa 200-300 g mjesečno samo da se što duže doji i izbjegne adaptirano. Nakon tri tjedna, tj. danas dolazimo se cijepiti i on i dalje ima 5300. Ni grama nije dobio !!!!!
Opći pregled super, da nema vražje vage sve bi bilo super. Ne bi ni razmišljala o dohrani. Jede svaka 2-3 sata. Sam prestane jesti ili zaspi dalje ( po noći ), stolicu ima svaki drugi dan, mokre pelene stalno. Smirena je i mirna beba.
Imam puno povjerenje u doktoricu i ona se ovaj put zabrinula i nakon puno razmišljanja i ispričavanja savjetovala **** 2 ponuditi nakon dojenja. Poslušat ću je , naravno. Vidjet ću kako će ići, ali cijeli dan razmišljam šta se dogodilo. Veliki sam zagovaretelj dojenja, tvrdoglava sam strašno po tom pitanju, puna samopouzdanja da imam mlijeka koliko treba mom dijetetu, koliko traži toliko dobi i mislila sam da nam ide super. Nije mi jasno kaj se dogodilo, zašto ne dobiva na kilaži. Jadna sam i totalno mi je poljuljano samopouzdanje. Ne mogu vidjeti vražju flašicu, to mi je kao da priznajem poraz, napravit ću sve šta treba za bebu, ali mi je žao. Osjećam se kao da nisam dovoljna svom djetetu