Pokazuje rezultate 1 do 36 od 36

Tema: Dijeta kod neurodermitisa

Datum pristupanja
    May 2004

Početno Dijeta kod neurodermitisa

Ovo sam našla na internetu. Dijeta je za mame koje doje, a bebe imaju neurodermitis. Ja nisam probala jer više ne dojim Danijela, ali inače bi.

APSOLUTNO ZABRANJENO
    - šećer, slatkiši i med
    - sirovi bjelanjak
    - kukuruz i proizvodi od kukuruza
    - voće i voćni sokovi
    - kava i crni čaj
    - alkohol

3 X DNEVNO
    1 tableta vitamina B
    1 tableta folne kiseline
    !/2 l bio jogurta s kulturama(bez šećera i voća) ili još bolje domaći

Nakon 3 tjedna trebala bi se primjetiti poboljšanja na koži. Zabranjene namirnice ne bi se smjele konzumirati bar 2-3 mjeseca. Umjesto voća treba jesti jako puno povrća i to najbolje sirovog u salatama i kiseli kupus.

Tableta vitamina bi trebala sadržavati:
    B1-5 mg
    B2-3 mg
    B3-20 mg
    B5-3 mg
    B6-3mg
    B12-4 mikro g
    H-0,05 mg
    Folna-5 mg
    Trebalo bi u apoteci pronaći proizvod s pravim omjerima B vitamina i ako treba tabletu prerezati tako da se prilagodi doza.

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Ovo za voće i kukuruz prvi put čujem :shock: :shock: :shock: . Šta onda ni beba ne bi smjela to jesti. A kravlje mlijeko nije na popisu zabranjenog :shock: .
    Gdje si to pronašla?? Je li to neki pouzdani izvor???

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Cilj ove dijete nije izbaciti alergene tvari, nego se tvrdi da je i alergija samo simptom da u organizmu nešto nije u redu, a ne uzrok bolesti. Zato mlijeko nije zabranjeno. Naravno, ako nekome mlijeko škodi da ga onda ne treba piti.

Tvari koje su ovdje zabranjene zapravo su veliki potrošači B vitamina tj. kod probave šećera ili alkohola organizam potroši previše B vitamina pa ga organizmu nedostaje. B vitamini su nužni za dobro stanje kose i kože pa im se na ovaj način popravlja stanje. Kulture iz jogurta obnavljaju crijevnu floru (obično uništenu ljekovima i pogrešnom prehranom) i omogućuju crijevima da iskoriste vitamine iz hrane.

Voće je zabranjeno zbog plinova koje stvara i koji su dalje štetni za crijeva itd.

Ovo nije znanstvena dijeta nego nešto što ljudi, koji su probali i popravili stanje neurodermitisa, razmjenjuju na internetu.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

FOLNA 5 MG?!?!?!?
    To je doza koja se smije uzimati samo kod točno određenih poremećaja, mislim nećeš se otrovati ali može prikriti neke poremećaje u krvnoj slici.
    Ovi drugi vitamini jesu isto preko RDA, ali ne tako drastično.

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

molim sve koji osjete potrebu isprobati ovakav rezim prehrane iz bilo kojih razloga da se prije obavezno posavjetuju sa svojim lijecnikom opce prakse i djetetovim pedijatrom

ovo potpisujem kao clanica udruge RODA i moderator na podforumu "dojenje"

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Brigita, znam da si ovu dijetu stavila ovdje u najboljoj namjeri...Čudno je što se razlikuje totalno od svega što sam ikada o ND pročitala ili što su mi savjetovali razni stručnjaci s kojima sam razgovarala. Zanima me gdje si to pročitala, pa da mogu onako, da zadovoljim znatiželju, još malo pročačkat .

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Karolina nadam se da ti njemački nije problem.
    http://www.neurodermitis.ch/

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Njemački mi JE problem. Ništa zato...

Brigita, ako ti dijete ima ND ja predlažem homeopatiju. Mi smo bili sve probali, od maslinovog ulja, Mustele, Uriage, razne dijete pa i kremice s kortikodstroidima kad je bilo gusto, a pomoglo nije ništa od toga. Sad beba uzima neki homeopatski pripravak kojemu ne znam ime ali mogu reći da je koža gotovo čista :D .

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam sve probala (Anja ga ima od 2 mj., a Aleksandar od 6) - ljekove, dijetu, najskuplje kreme, homeopatiju, kiropraktiku, bioenergiju, reiki, akupunkturu, makrobiotiku, magnettsku terapiju - sve za što sam čula da pomaže. Nije pomoglo skoro ništa. Uglavnom sada pazimo da prehrana bude što sličnija makrobiotičkoj, namirnice eko, ne koristimo konzervanse, dodatke jelu, paštete, hrenovke, salame, konzerve, pudinge ... I ponekad kad je stanje loše ipak posegnem za Elocom kremom (doduše razblaženom, ali je ipak kortikosteroid). Osim toga ponekad klincima dopustim nešto zabranjeno jer sam primjetila da im i definitivne zabrane smetaju. Uz to puno ljubavi i strpljenja i sad nekako ide. Samo za napomenu - Anja je alergičar i astmatičar.

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

I moj K je astmatičar i alergičar. Poslid, je li ti i Alex alergičan? Kakva je uopće prognoza za ND (prema svemu što sam ja saznala isto upućuje na astmu u budućnosti)? Moja je beba M alergična na mlijeko, brašno i grinje. Bojim se da će i on dobiti astmu...

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

prema nekim istrazivanjima, 20% djece koja u dojenackoj dobi dobiju neurodermitis (taj naziv se sve vise napusta, koristi se atopijski dermatitis) do 5. godine ce oboljeti od astme

i mi smo imali problema sa ND-om, pa sam se nacitala o tome ... i shokirala se ovim postotkom

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Nakon hrpe preživljenih šokova :shock: :shock: :shock: ovaj postotak od 20% me , vjerovala ili ne, VESELI! Nadamo se da ćemo upast u onih 80%.

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

drage mame,

imam jedno pitanje. je li ikome od vas, koji imate djecu s nd-om, lijecnik preporucio boravak na moru?

prosle su godine kod nas boravili prijatelji koji zive u amsterdamu. djecak je sad napunio dvije godine i lani je bio, ne znam kako da se izrazim, jako zahvacen neurodermitisom i jos povrh toga poprilicno u krasticama jer se jako grebao mama mi je njegova pricala sto su sve od terapija pokusali i nista nije dalo dugorocnih rezultata (nd bi se redovito pogorsavao prestankom terapije). onda je ona razgovarala sa svojom skolskom prijateljicom koja zivi tu i koja je pedijatar. i ona joj je preporucila da ode s njim na 2-3 tjedna na more, tu kod nas. rekla joj je da je u nasem primorju neurodermitis prakticki nepoznat pojam i da se ustvari ni ne zna pravi razlog tome. pretpostavlja se da je kvaka u kombinaciji mora (soli, joda...), sunca, mediteranske klime...¨ja sam joj rekla da svakako dodju (boravili su kod nas) ali sam, iskreno, bila jako skepticna...

ono sto ja, iz prve ruke mogu posvjedociti je - djecak je dosao i nakon dva dana fleke su se pocele primjetno povlaciti! nakon tjedan dana nd mu se potpuno povukao i ivan je nakon skoro godinu dana prvi put imao potpuno cistu i predivnu kozu, mama mu se nije mogla nacuditi - non stop ga je ljubila i mazila :D

to poboljsanje potrajalo je nekih 6 mjeseci, tako da je tek nakon novegodine ponovno poceo nd izbijati... rekla je da nikad ni na sto nije tako savrseno reagirao i da mu nista nije na takav nacin pomoglo...

sto sam ja sad htjela s tom pricom? pokusajte razgovarati s vasim lijecnicima, pitajte ih o tome, mozda ce vam preporuciti more? ja do lani nisam vidjela kako nd izgleda, i ne bih nikada nikome da ga ima i skroz sam se raspametila kad sam vidjela kako se ivanu stanje naglo poboljsava. :D nakon sto smo prva dva-tri-cetiri dana cesto pricali o terapijama i lijekovima i ceskanju i inom, slijedeca dva tjedna zaboravili smo da je itko od nas imao neurodermitis :D

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Danijel se već nekoliko mjeseci bori sa neurodermitisom. Isprobali smo kojekakve kreme i ulja, ali pomaže samo elkom (neznam kak se točno piše).
    Zato tražim neko rješenje po internetu da ozdravi. Inače ga muče i bronhitisi. Imao je tri u dva mjeseca. Već sam počela sumnjati u njegovu pedijatricu. Pa stalno je na antibioticima i stalno hodamo po injekcije. Sad mu još i zubi niču pa je totalna koma. Ove noći sam spavala samo tri sata.
    Inače sam i ja pročitala da slane kupke pomažu. Probaću skipati morske soli u kadu pa ćemo vidjeti.

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Ja sam čitala već svašta, a između ostaloga da more i sunce u kombinaciji djeluju da se nd još više razbukta . Najfriškiju sad imam informaciju da od neke kremice koja košta cca400kn, ne znam kak se zove al ima u ljekarnama (ne sadrži kortikosteroide), nd se povlači za nekoliko dana. E sad baš da je to tako dobro, nisam sigurna da li vjerovati ili ne...

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Jel se ta kremica za 400 kn možda zove tacrolimus?

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Ne, nije to to...ma da netko napiše znala bih kako se zove, ovako se ne mogu sjetiti.
    Ta curica, koja koristi tu kremu, bila je jadna sva u krastama po licu, onako skoro otvorene rane i još se sve inficiralo. Mama je lijepo odvela dermatologu, on se zgranuo kako je to kao strašno zapušteno, gdje je ona do sad i tako to...uglavnom napisao rp za kremicu i mama tvrdi da je curi lice potpuno čisto sad. Ja sam je vidjela prije mazanja i stvarno je bilo strašno !
    Mom M nije to tak jako izraženo, pa nisam imala u planu kupovati to. Ako si ti zainteresirana, pitat ću kak se zove...

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

A bronhitisi . Možda su alergijski. Jel se bebica testirala?

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Nismo ga testirali. Nitko nam nije ni predložio testiranje. Rekla je pedijatrica da ga ne vodimo van, ali mi se baš ne pridržavamo toga. Pa nebumo ga valjda imali cijeli dan zatvorenoga u sobi.

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Jel ima u obitelji alergija?
    Kad je mom M prvi put izbio nd i imao prvi bronhitis odmah nam je predloženo testiranje. Testiran je kad je imao negdje 6 mjeseci. Mogu izvadit i IgE iz krvi koji također može puno reći. Totalni sam nestručnjak i ovo govorim samo kao mama s iskustvom...ali mislim da neće biti dobro ako nastavite bronhitise liječiti antibiotikom...to sve miriši na alergiju! Naravno, to je moje mišljenje i ne tvrdim da sam u pravu :wink: !

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Ako opet dobije bronhitis, budem tražila pedijatricu da ga se testira.

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Karolina prvotno napisa
    I moj K je astmatičar i alergičar. Poslid, je li ti i Alex alergičan? Kakva je uopće prognoza za ND (prema svemu što sam ja saznala isto upućuje na astmu u budućnosti)? Moja je beba M alergična na mlijeko, brašno i grinje. Bojim se da će i on dobiti astmu...
    I on je alergičar na kravlje mlijeko, ribe, konzervanse. Njega nismo testirali nego smo sami otkrili. Ali njemu je to sve manje izraženo jer smo od početka drugačije postupali. I kod Rahele sumnaju na aslergiju ne kravlje mlijeko jer su joj na Rebru davali **** pa je imala krvavu stolicu, kad su promijenili na Pregomin onda je prestalo.
    Anja trenutno koristi kremu Parfanac koja joj za sad daje najbolje rezultate. Nije kortikostroidna.

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Evo, ako nekoga zanima...ona krema koja navodno super pomaže kod ND-a (a košta 400tinjak kn) zove se Elidel. Evo link na Cybermed:

http://www.cybermed.hr/forum/read.ph...&i=3277&t=3277

Datum pristupanja
    May 2004

Početno Naša iskustva

Kako ja Danijela ne dojim, nisam mogla primjeniti ovu dijetu. Ipak sam pokušala primjeniti neka pravila.

1. Prvo i najlakše je bilo izbaciti kukuruz iz prehrane. Uopće nam ne nedostaje.

2. Izbacili smo voćne sokove(puni su šećera), ali smo ostavili jednu voćnu kašicu na dan.

3. Izbacivanje šećera se pokazalo kao vrlo teško. Kad sam jednom počela paziti na to, shvatila sam da šećera ima doslovno svugdje. Bebi kašice i sokići i jogurti i keksi sve je puno šećera. Jedino rižolino nema šećera pa sad njega pripremam. Gris smo kupili obični i radim ga bez šećera (prije sam dodavala šećer i voće). Čaj radimo bez šećera (nije oduševljen). Moram priznati da okolina loše prihvača moje uskraćivanje šećera. Vele da mi mali nije dijabetičar pa što nebi smio jesti šećer. On je mali i treba kalorije. Već se bojim i spomenuti to.

4. Uvođenje jogurta isto nije prošlo lagano. Mali ih uopće ne voli, pa smo isprobavali razne vrste i proizvođače. Neki imaju šećera unutra pa njih nisam ni davala. Sad mu bar jedanput dnevno dodam nekoliko žlica jogurta u kašicu.

REZULTAT
    Koža mu je bolje. I nakon primjene elcom kreme koža mu je na nekim mjestima ostala hrapava (poput narančine kore). sada mu se koža oporavila i skroz je glatka. Mažem mu kožu nekoliko puta dnevno hidratantnom kremom s vitaminima.

Sad je bio bolestan. Dobio je neku prehladu i upalu grla. Pio je antibiotike i bojala sam se da će opet izbiti osip na koži (ko i svaki put kad bi bio bolestan i na antibioticima) , ali nije. Za sad je sve u redu. Neznam da li to ima veze s prehranom ili nema. Sretna sam što mu je bolje pa ću nastaviti s takvom prehranom.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

evo iz prve ruke o kremi elidel koja sadrži pimekrolimus, a to je imunomodulator koji lokalnim djelovanjem utječe na imunološki sustav.
    ja sam o njoj saznala na webu, koga zanima, može pročitati dobar i informativan tekst na stranici našu sam dermatologinju pitala za tu kremu, rekla mi je da je taj lijek relativno nov na tržištu (mislim da tek 3-4 godine) i nedovoljno ispitan.
    kako smo nedavno bili u njemačkoj i malome je bilo loše (jako crvenilo i osip na jamama koljena i na obraščićima) i češao se, jedan nam je njemački pedijatar preporučio elidel. ja sam tu kremu od 100 grama platila 125 eura u njemačkoj. dakle, oko 800 kn.
    cure ovdje spominju neku cijenu od 400 kn ali nisu rekle o kojoj se količini kreme radi, jer postoje pakovanja od 50 i 30 grama.

da skratim, mom malome je krema pomogla. bolja je od kortikosteroida jer ne uništava kožu niti ima druga štetna djelovanja. navodno kod neke djece može izazvati smetnje u dišnim putovima ili proljev (to mi je dr. richter napisao na cybermed-u), ali moj mališa nije imao nikakvih neželjenih reakcija, niti sam to negdje drugo pročitala.
    toplo vam preporučujem elidel, nemojte pustiti djecu da se muče, taj svrbež zna bit nesnosan, a da ne spominjem mogućnost infekcije ili sepse ako si dijete češanjem stvori otvorene ranice.

preporučujem mamama koje doje svoju djecu s neurodermatitisom da se ne izluđuju djetama. meni su ovdašnji dermatolozi sugerirali sulude djete, izbacila sam mlijeko i mliječne proizvode, paradajz, čokoladu, agrume, ribu i školjke, pšenično brašno, svježe voće i povrće (jer je prskano)... a malome uopće nije bilo bolje.

neurodermitis je opća osjetljivost djetetova organizma, ne mora bit da je dijete alergično na nešto konkretno, odnosno u jednom periodu može bit alergično na ovo ili ono, a kasnije na nešto skroz deseto.

mislim da je najbitnije osigurati mu normalan svakodnevni život, bez frustrirajućih situacija i stresa i pokušavati prirodnim metodama pojačati njegov imunitet. nekoj djeci paše more i mediteranska klima, nekima je bolje u planinama, treba pokušati pronaći što djetetu odgovara.

eto. raspisala se ja, a htjela sam bit kratka.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

da, zaboravila sam reći da ovo što je poslid napisala, o namirnicama koje je izbacila iz prehrane, to je svakako preporučljivo izbaciti i kad su posve zdrava djeca ili odrasli u pitanju. priznajmo si, pa to je sve super ukusno ali smeće.

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Juju, Brigita baš mi je drago da vam je to što god radite pomoglo...jer vidim već da svi imaju neki svoj način na koji se hvataju u koštac s nd-om...
    Ja npr. nikad ne bih dala jogurt bebi ili kravlje mlijeko jer sam sigurna da kod M baš to izaziva ND. S druge strane klopa kukuruz ko lud...stavljamo kukuruzno brašno ili krupicu gotovo svakodnevno u povrtne kašice :wink: Ni ja ne pijem mlijeko, ali slatkog se nažalost nisam potpuno odrekla...
    Moj M ima još samo jednu malu točkicu ispod brade koja ne prolazi i to je sve, pa tako zaključujem da je to što radim ok...kortikosteroidne kremice nismo mazali već dugoooo....koristimo smao homeopatske kuglice i svjetlimo jednom dnevno po 8 min s Bioptronom. Kad ovako nestane prestanemo i s Bioptronom!

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Re: Naša iskustva

Citiraj brigita2 prvotno napisa
    . Moram priznati da okolina loše prihvača moje uskraćivanje šećera. Vele da mi mali nije dijabetičar pa što nebi smio jesti šećer. On je mali i treba kalorije. Već se bojim i spomenuti to..
    slobodno se opusti, jer bijeli šećer su totalno prazne kalorije, većina nas ga jede previše i samo doprinosi stvaranju lošeg stanja organizma.
    bdw, osim što izaziva karies, šećer "krade" kalcij iz organizma, tako da teza kak je dobar za djecu je potpuno besmislena.
    a ako nije dobar, možeš se osjećati sasvim dobro s tim što ga izbjegavaš davati djetetu :wink: .

samaritanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Anna ima ND. Svrbi se samo u jamicama od lakta i to noću pred jutro, izgleda nesvjesno. (Preko dana se prestala svrbiti već skoro 7-8 mjeseci.) Noću joj zbog toga uvijek obućem piđamu s dugim rukavima i zamotam joj zavoj oko članka na jednoj i drugoj ruci tako da joj je ispod rukav od piđame i da zavoj nije previše stegnut. To radim da ne povuče rukav od piđame i svrbi se ispod piđame.
    Mjesta su napokon zacijelila jer ih ne inficira grebanjem. Čini mi se da je i u glavi zrelija sa svojih nepunih 5 godina. Znam da će ND još potrajati, ali veselim se da je stvar pod kontrolom bez krema i ičega. Kremu ne koristim nikakvu, od nje joj je uvijek gore. Kad je frka bila jača koristila sam Bepanthen kremu.
    Ovo za šećer i za prekomjerne količine voća i sokova mi je poznato. Mi pijemo samo vodu. Tu i tamo jednom nakon nekoliko dana sok od jabuke kao nagradu ili izvor vitamina C ili iscjeđeni sok od naranđe. Napomenula bi da nisam za ekstremno izbacivanje voća pogotovo agruma makar znam da nikako ne smije doći u dodir s Anninom kožom. Onda ima manje prehlada i sličnih problema.
    Kupamo se samo u vodi, ali ne svaki dan. Tu i tamo dodamo u vodu morske soli i maslinovog ulja. Svaki dan je eventualno prebrišem s vlažnim ručnikom. Kad vidim da joj je koža suha namažem je s maslinovim uljem. Anna ima vrlo tanku kožu, dobro pigmentiranu. Pijemo i jedemo jogurte i sireve. Ne pijemo mlijeko. Kukuruzno brašno kao ni kukuruz ne upotebljavamo.

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Samaritanka, kukuruz ne upotrebljavate jer utječe na stanje nd-a, ili imate neki drugi razlog? Pitam ovo jer ga mi trošimo gotovo svakodnevno !
    Beba M ima nd samo po licu, i to na jednom mjestu na bradi, i mrvicu "oko" uha ...koža po tijelu je čista...jel se to možda proširi dalje kada je dijete starije...ne kužim baš???...svi spominju nd po tijelu, u pregibima ruku i nogu, po definiciji bolesti tamo se i treba nalaziti...

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

šećer...mene svi pitaju, obzirom na restrikcije koje imamo u prehrani, jel to moje dijete jede išta uopće ( ne jede mlijeko, jaja, šećer )...uf, prorade mi živci...al samo jedan pogled na moju bucmastu bebicu dovoljan je da se uvjerim da sam u pravu ...a šećer nije nikada ni okusio!

samaritanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Karolina, kukuruz ne upotrebljavamo čisto iz navike neke druge ishrane pa se poklopilo, a ne svjesno. Tu i tamo uleti kukuruz nekada u sastavu namirnica u nekoj (kršitelj koda)ovoj bočici i to je sve. Anna neće jesti ništa ako vidi unutra zrna kuhanog kukuruza, ali više zato što kukuruz ne poznaje.

Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Frendica mi ima dijete koje muku muci od drugog mjeseca rodenja s AD. I nakon hrpe krema s kortikostereoidima nasla je elidel na preporuku pedijatrice koja je pomogla malcu. Ja sam malo istrazivala pa sam nasla da elidel pomaze jako puno ljudi, no u 2005 su stavili obavjest da elidel moze uzrokovat rak koze, ne preporuca se dijeci manjoj od 2 g. Lose utjece na imunoloski sustav. Sve u svemu nije jos dovoljno istrazeno, ne bi se smjela koristit krema stalno vec periodicki. Dr Sears kaze da ce nastavit koristit i dalje kremu ali uz jako nadgledanje i daljnje proucavanje, ali nikako ne za djecu manju od 2g. tolko....

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

općenito te kreme bi trebalo koristiti jako, jako oprezno, jer sve ono što "stiša vatru" na površini kože (što je zapravo način detoksikacije), zapravo se tim kremama vraća natrag u organizam.
    i onda nastanu novi problemi, npr. puno se govori o tome da velika upotreba kortikosteroida u dječjoj dobi utječe na razvijanje alergija i/ili astme.

ne znam jel ima direktne veze s tim, ali nije isključeno-moja starija je često tokom 1. godine imala po licu neurodermitis i tada nisam znala što sada znam i mackala sam je i tim kremama.
    na žalost, zadnje dvije godine ima alergiju na pelud koja upravo traje i pokušavamo to držat pod kontrolom homeopat. remedijama i prehranom.

jola

Početno NEURODERMITIS

Citiraj juju prvotno napisa
    evo iz prve ruke o kremi elidel koja sadrži pimekrolimus, a to je imunomodulator koji lokalnim djelovanjem utječe na imunološki sustav.
    ja sam o njoj saznala na webu, koga zanima, može pročitati dobar i informativan tekst na stranici našu sam dermatologinju pitala za tu kremu, rekla mi je da je taj lijek relativno nov na tržištu (mislim da tek 3-4 godine) i nedovoljno ispitan.
    kako smo nedavno bili u njemačkoj i malome je bilo loše (jako crvenilo i osip na jamama koljena i na obraščićima) i češao se, jedan nam je njemački pedijatar preporučio elidel. ja sam tu kremu od 100 grama platila 125 eura u njemačkoj. dakle, oko 800 kn.
    cure ovdje spominju neku cijenu od 400 kn ali nisu rekle o kojoj se količini kreme radi, jer postoje pakovanja od 50 i 30 grama.

da skratim, mom malome je krema pomogla. bolja je od kortikosteroida jer ne uništava kožu niti ima druga štetna djelovanja. navodno kod neke djece može izazvati smetnje u dišnim putovima ili proljev (to mi je dr. richter napisao na cybermed-u), ali moj mališa nije imao nikakvih neželjenih reakcija, niti sam to negdje drugo pročitala.
    toplo vam preporučujem elidel, nemojte pustiti djecu da se muče, taj svrbež zna bit nesnosan, a da ne spominjem mogućnost infekcije ili sepse ako si dijete češanjem stvori otvorene ranice.

preporučujem mamama koje doje svoju djecu s neurodermatitisom da se ne izluđuju djetama. meni su ovdašnji dermatolozi sugerirali sulude djete, izbacila sam mlijeko i mliječne proizvode, paradajz, čokoladu, agrume, ribu i školjke, pšenično brašno, svježe voće i povrće (jer je prskano)... a malome uopće nije bilo bolje.

neurodermitis je opća osjetljivost djetetova organizma, ne mora bit da je dijete alergično na nešto konkretno, odnosno u jednom periodu može bit alergično na ovo ili ono, a kasnije na nešto skroz deseto.

mislim da je najbitnije osigurati mu normalan svakodnevni život, bez frustrirajućih situacija i stresa i pokušavati prirodnim metodama pojačati njegov imunitet. nekoj djeci paše more i mediteranska klima, nekima je bolje u planinama, treba pokušati pronaći što djetetu odgovara.

eto. raspisala se ja, a htjela sam bit kratka.
    Draga Juju!

Nekako sam se tek danas dokopala tvog posta. Može li se Elidel krema dobiti bez recepta? Je li to baš krema ili mast? Koliko si često nanosila Elidel na kožu djeteta, tj. koliko se često dnevno smije nanositi? U koliko dugom periodu, npr. tjedan dana. dva tjedna i sl.?

Mi smo sada na terapiji ribljom mašću ili Jecodermom. Nije bolje ni lošije. Isprobavamo.

Pozdrav.

Slatkomalo

Početno

Eto moja mala od 6 godina ima atopijski dermatitis od svoje druge, treće godine.....sada joj je baš bio aktivan u zadnjih dva mjeseca, i budući da doktori opće prakse savjetuju neprestano jedno te isto završili smo kod privatnog dermatologa.Dobili smo Linolu fett kremu i kupku...ali na kraju je najviše pomogla NEVENOVA MAST I GMP KREMA, koju sam nabavila u zg.
    Sve na biljnoj bazi, ipak je nekako to najlakše koristiti a i ne škodi.Sada joj se doslovno sve povuklo, i kože joj uopće nije više suha, ni najmanje.
    Još jedna stvar....kada se vadi ukupan Ige i rast na pojedine alergene, on se uopće ne mora pokazati, a dijete može biti alergično.Dovoljna je količina eozinofila u krvi, i ako su oni povišeni alergija je tu.Tek nakon koje godine ona se može pokazati direktno..znači ne mora odmah...
    Eto toliko o mom iskustvu....i sama sam čekala 3 godine da mi je pokaže alergija na prašinu.....a od prvog dana su u krvi eozinofili bili povišeni....

Sretno svima....pozzzzzz

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •