Stranica 5 od 7 PrviPrvi ... 34567 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 201 do 250 od 317

Tema: Stolčić

kikic avatar
    Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Citiraj Rhea prvotno napisa
    Citiraj kikic prvotno napisa
    I Zadar
    Da, samo što se ne koristi baš prečesto
    Kako je to sve lipo bilo prezentirano na tečaju, baš me zanima je li to stvarno tako kad tamo dođeš, ispada da same žene nisu zainteresirane za stolčić a ne da je u sestrama stvar, ono koliko ih je u smjeni, pa jesu li voljne, pa ovisi koliko žena rađa u datom trenutku i tako

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

da, tako se i kada u petrovoj ne koristi jer nema interesa. pitam se samo što onda te silne zagrepčanke putuju u rijeku....

Rhea avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

I Zadar
    Da, samo što se ne koristi baš prečesto
    Kako je to sve lipo bilo prezentirano na tečaju, baš me zanima je li to stvarno tako kad tamo dođeš, ispada da same žene nisu zainteresirane za stolčić a ne da je u sestrama stvar, ono koliko ih je u smjeni, pa jesu li voljne, pa ovisi koliko žena rađa u datom trenutku i tako
    Lijepo to oni prezentiraju na tečaju, ali, nažalost, stvarnost je malo drugačija.
    Ja sam ih molila, imala sam jaku želju roditi na stolčiću, porod je tekao savršeno i samo je falio stolčić na kraju.
    Ali njima se nije dalo Strašno

kikic, držim fige da ih ti uspiješ nagovoriti

kikic avatar
    Datum pristupanja
    May 2004

Početno

kikic, držim fige da ih ti uspiješ nagovoriti
    Javim se nakon poroda

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Ja dobila stolčić bez problema i drago mi je da sam to izabrala. Na kraju je doktor priznao da ipak više voli stol (kao da nisam to shvatila) zbog lakše kontrle, ali smatra da mu je dužnost omogućiti mi ono što želim dok je sve u redu.
    Primalja se nije uopće bunila, za pet minuta je pripremila strunjaču i stolčić, klečala ispred mene, trudila se oko međice i sve je prošlo ok.
    Kažu da baš ne paše svakome, meni malenoj je odgovaralo, imala sam osjećaj da skroz čvrsto sjedim, naslonila se malo na muža, on je virio preko ramena, doktor preko drugog ramena...Možda malo prevelika gužva za moj pojam (doktor, dve primalje, muž)
    Preporučam u svakom slučaju u odnosu na stol, iako je finiš ipak težak

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Ja bih isto rodila na stolcicu, pa me zanima koliko imaju stolcica u Rijeci da ne bi bilo guzve?

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

jedan, ali nije guzva, nema problema da ces ga dobiti.

Riana avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

može li se na stolčiću roditi bez mm-?, mislim da li se radi frka u tome da onda treba još jedna sestra/primalja

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

hoćeš mene za doulu?

Inesica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj Riana prvotno napisa
    može li se na stolčiću roditi bez mm-?, mislim da li se radi frka u tome da onda treba još jedna sestra/primalja
    može se roditi bez mm-a.

opcije su:
    - da bude neko drugi s tobom kog ti odabereš
    - da bude još jedna sestra
    - a primalja Erika je spomenula da je moguće i nasloniti se na zid. u trenutku kada djetešce izlazi ti se i tako malo nagneš prema naprijed, a u odmaranju se osloniš iza. mislim da se sve da iskombinirati

ovo pišem za VŽ rodilište

Riana avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

tenks, ČK sad ima stolčić i čini se da bi bilo najbolje pitati izravno.

Riana avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj Poslid prvotno napisa
    hoćeš mene za doulu?
    ne znam, hvala, postoji mogućnost da mm ipak ide, sve je u zraku

zrinska avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Bokić...

Na stolčiću prije par dana rodila moja frendica i muž bio s njom...a kako dugo u kojim trenucima...ne znam...

sir_oliver avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

na tečaju u puli dali do znanja da im je lakše kontrolirati međicu na krevetu i da je možda bolje da prvorotke ne idu na stolčić. ili ako je beba krupnija. kako oni znaju kolika je moja beba? za prvu trudnoću svi su mi govorili da je moja cura jako krupna a rodila se s 2900.
    koliko sam ih shvatila postoji i mogućnost epi i na stolčiću. barem u pulskom rodilištu.
    pošto sam jedva uspjela objasniti MM da mora sa mnom zbog stolčića nakon jučerašnjeg predavanja na tečaju ostao je zbunjen.
    rekao je da je i krevet nakošen, da na krevetu ne rade epi (primalja nam je rekla da se sve više trude sačuvati međicu i da sve manje rade epiziotomiju. nisam znala da li da se smijem ili da plačem) i naravno primalja je za sve govorila da se poštuju naše želje i da će biti kako mi želimo. onda sam ja ostala zbunjena.
    uglavnom, ja sam i dalje za stolčić

smedja avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Mozemo li jos malo popricati o stolcicu u ZG ili su cure odustale?
    Koliko on zapravo kosta? Ima li na SD ili drugdje uopce kakva primalja koja bi bila voljna koristiti stolcic?
    U petrovoj npr kadu ne zele koristiti i to su nam jasno rekli na tecaju (jos prije 2 god) i da je gnjavaza, ali ju nisu trazili nego su dobili kao donaciju, a jos veca gnjavaza sto im zauzima jednu radjaonicu pa imaju jednu manje i katastrofa, da netko i zeli u kadi primalja bi morala biti s njim pa to ne dolazi u obzir to je njihov komentar na kadu

L&L0809 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

i mene zanima jel na SD uopce imaju stolcic ili imaju samo krevet koji se dize u polulezeci polozaj? i kaj je zbilja lakse na stolcicu roditi manjim zenama (ja sam malo poveca pa ne znam da li da uopce ustrajem u stolcicu ako mi nece pasati)?

kailash avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj sir_oliver prvotno napisa
    rekao je da je i krevet nakošen, da na krevetu ne rade epi (primalja nam je rekla da se sve više trude sačuvati međicu i da sve manje rade epiziotomiju. nisam znala da li da se smijem ili da plačem) i naravno primalja je za sve govorila da se poštuju naše želje i da će biti kako mi želimo. onda sam ja ostala zbunjena.
    uglavnom, ja sam i dalje za stolčić
    krevet je nakošen ali još uvijek nije baš da koristi u potpunosti gravitaciju i još vjerojatno pritišće trtičnu kost i tako smanjuje otvorenost zdjelice. Stolčić to sve puno bolje koristi. super je ako su zaista spremni slušati želje rodilje...to ćeš nam reći kasnije

bimba iaia avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Da li si u biti na takvom "nakošenom" krevetu sama naliježeš na trbuh kad se uhvatiš za one šipke da si "pomogneš"?

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

A gle, u Puli je meni primalja rekla da joj se ne da presvlaciti u hlace i da ne mogu na stolcic pa sam joj rekla da dobro, da cu onda cucati kraj kreveta.
    Daleko su oni, miljama daleko od postivanja zelja trudnice.

luci07 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

na tečaju u puli dali do znanja da im je lakše kontrolirati međicu na krevetu i da je možda bolje da prvorotke ne idu na stolčić.
    Nama je na tečaju u rijeci (pred 1.5 god) na predavanju o porodu u vodi i na stolčiću, dr spominjao postotke epiziotomija kod različitih načina poroda, i na stolčiću je taj postotak bio uvjerljivo najniži! Ne sjećam se baš brojeva, ali puno, puno niži nego kod klasičnog poroda na krevetu/stolu, kako god ga zvali. A isto imaju one neke moderne stolove koji se daju namjestiti u svakakve položaje.

sir_oliver avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj BusyBee prvotno napisa
    A gle, u Puli je meni primalja rekla da joj se ne da presvlaciti u hlace i da ne mogu na stolcic pa sam joj rekla da dobro, da cu onda cucati kraj kreveta.
    Daleko su oni, miljama daleko od postivanja zelja trudnice.
    ne znam kad je to bilo ali mislim da sada sve nose hlače, manje više.
    ja bih joj vjerojatno odgovorila da se meni ne da ležati na krevetu. pa nek se misli.
    kao da će joj netko viriti pod suknju

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Hi cure, mene bi samo zanimalo da li ste sve vi koje ste rodile na stolcicu prosle standardni trudnicki tecaj. Naime ja tu mogucnost nemam a ovo mi je treca ( i mislim i zadnja) trudnoca pa bih voljela probati stolcic narocito nakon svih vasih inspirativnih prica. Taj polozaj na stolcicu zvuci tako logicno i prirodno da vjerujem kako je najbolji i za mene i moju bebu.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

prosla sam trudnicki tecaj samo za prvo dijete, koje nije rodjeno na stolcicu, i to zato da bi suprug imao potvrdu za prisustvovanje porodjaju

za drugo dijete, koje jest rodjeno na stolcicu, nisam polazila nista posebno - ne treba ti tecaj samo za stolcic

sir_oliver avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

tečaj je potreban za prisustvo tate na porođaju. nema veze kako ćeš roditi. a uvjet za roditi na stolčiću je prisustvo supruga. uf, baš sam složila ovu rečenicu

luci07 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Ne treba ti nikakav poseban tečaj za stolčić. Vidim da si iz novog pa pretpostavljavljam da ćeš roditi u rijeci, a tamo tečaj nije uvjet ni za prisustvo tate ne porodu (općenito, ne samo na stolčiću).

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Hvala cure na odgovorima. Bas me to zanimalo da li je trudnicki tecaj uvijet za stolcic i za prisustvo muza na porodu. Sada sam skroz happy kad znam da nam nis ne treba za rijecku bolnicu. Thanx jos jednom

sir_oliver avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

danas pričam s prijateljicom koja je 24 tj o porođaju na stolčiću. ona se raspitivala kod svoje ginekologice, koja ima nekih 40 god, a ova joj je rekla sve suprotno od onog što sam ja ovdje naučila.
    - da međica često puca jer je velik pritisak na istu
    - da je jako nezgodno za rađanje većih beba
    tko će njih ikada skužiti

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Sir oliver, meni su u Puli bez problema dali stolčić, ali meni je bila druga beba i nije bila velika. Doktor je u jednom trenutku objašnjavao da ne treba prerano sjest na stolčić jer da zna zbog pritiska sve jako oteć pa je teže šivat. nisam baš dobro shvatila ni zapamtila.
    rekla sam da ne bih drip, probijanje vodenjaka niti epiziotomiju. poštovali su sve, jako su se trudile oko međice, stalno masirale, mazale uljem i to. (iako mi je to u stvari jako smetalo). rodila u pet i pol, u podne sjedila na drvenoj stolici i ručala. nisu bile baš nešto ljubazne, ali na tome im velika hvala. doktor me zabavljao dok je šivao, par punti, samo malo sam popucala.

ali i ja mislim da je to još daleko od poštivanja želja rodilje, više ovisi na koga naletiš. dođi čim kasnije i probaj procijeniti kako ćeš ih najbolje "dobiti". Ja sam išla na fino i veselo. Nisam ni ja dobila sve što sam htjela, nego sam izabrala što mi je najbitnije a ostalo sam prihvatila (npr. ctg, ležanje, nije mi u tom trenutku smetalo, već je ionako bilo pred kraj).

sir_oliver avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

tulip, tvoje info su me ohrabrile. tako i ja planiram sa željama. živim 5 min pješke od rodilišta pa mislim doći skroz na knap

kailash avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

danas pričam s prijateljicom koja je 24 tj o porođaju na stolčiću. ona se raspitivala kod svoje ginekologice, koja ima nekih 40 god, a ova joj je rekla sve suprotno od onog što sam ja ovdje naučila.
    - da međica često puca jer je velik pritisak na istu
    - da je jako nezgodno za rađanje većih beba
    tko će njih ikada skužiti
    ja bih ove info uzela s rezervom. kao prvo, premalo se stolčić u puli koristi da bi se mogli donositi zaključci iz prakse. tako da mi je ovo od dr kao ono kad je jedna pulska ginekologinja rekla "roditi u vodi? hahaha pa nismo delfini" kad ju je njena pacijentica pitala o toj mogućnosti.

I, oprosti, ali totalna mi je nebuloza da je položaj koji omogućava maksimalno otvaranje ušća nezgodniji za rađanje većih beba od bilo kojeg drugog položaja.
    Zar je ležeći zgodniji?

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

cinjenica jest da, ponekad, kad beba ide zaista prebrzo, je bolje zauzeti polozaj na sve 4, jer to malo usporava izlaz bebe. ali to nije nikakav argument protiv stolcica (njima je argument i "sto cete sad stolcic, pa se ja moram ici presvlaciti" ), nego samo argument da je u porodu dobro zauzimati polozaje koji ti instinktivno pasu.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj Felix prvotno napisa
    cinjenica jest da, ponekad, kad beba ide zaista prebrzo, je bolje zauzeti polozaj na sve 4, jer to malo usporava izlaz bebe. ali to nije nikakav argument protiv stolcica (njima je argument i "sto cete sad stolcic, pa se ja moram ici presvlaciti" ), nego samo argument da je u porodu dobro zauzimati polozaje koji ti instinktivno pasu.
    Zakaj bi se presvlačila?

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pitaj busy bee, to je s njene price s poroda

sir_oliver avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj kailash prvotno napisa
    ja bih ove info uzela s rezervom. kao prvo, premalo se stolčić u puli koristi da bi se mogli donositi zaključci iz prakse. tako da mi je ovo od dr kao ono kad je jedna pulska ginekologinja rekla "roditi u vodi? hahaha pa nismo delfini" kad ju je njena pacijentica pitala o toj mogućnosti.

I, oprosti, ali totalna mi je nebuloza da je položaj koji omogućava maksimalno otvaranje ušća nezgodniji za rađanje većih beba od bilo kojeg drugog položaja.
    Zar je ležeći zgodniji?
    ma ja njih niti nisam uzela za ozbiljno. samo kažem kako to kod nas funkcionira. ja sam i dalje za stolčić, presvlačile se one ili ne. nije moja briga.
    samo, nakon par takvih info moj muž se zapita da li ja znam o čemu pričam. (on je jedan od onih koji kažu da nisu dr bez veze išli u školu i da ja ne mogu znati više od njih. hm.) tako nekako je bilo i nakon tečaja gdje su sve savršeno prezentirali pa mu nije bilo jasno u kom sam ja filmu. no on mi je najmanji problem. 8)
    još neka 2,3 tjedna i eto mene na stolčiću.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

ljudi moji meni je taj stolčić najneudobnija stvar na svijetu.nedavno sam bila na pregledu i smjestili me na to čudo....majko mila smotane li naprave...jedva sam čekala da siđem dole. mislim da ako sretnem to čudo u boxu da ću radije leći na pod i tiskati.
    Kojih bi čovjek uopće trebao biti dimenzija da mu to paše ( ja sam mala)????

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj megy prvotno napisa
    ljudi moji meni je taj stolčić najneudobnija stvar na svijetu.nedavno sam bila na pregledu i smjestili me na to čudo....majko mila smotane li naprave...jedva sam čekala da siđem dole. mislim da ako sretnem to čudo u boxu da ću radije leći na pod i tiskati.
    Kojih bi čovjek uopće trebao biti dimenzija da mu to paše ( ja sam mala)????
    Ja mislim da ti nisi bila na stolčiću za porod nego na nečemu drugom. Stolčić za porod je jako nizak i stvarno ne znam na koji način bi dr. mogao izvesti nekakav pregled na njemu osim da ne zalegne na pod
    Pogledaj sličice
    http://www.birthwares.com/birthstools.html
    Ovdje se vidi kako je nizak stolčić....
    http://www.zzjzpgz.hr/nzl/40/porodjaj.htm

retha avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Felix prvotno napisa
    Pojma nisam imala da polozaj na sve 4 usporava..
    Da su meni dali ja bi tako najrade rodila...trudove sam uglavnom tako odradila.
    Rodila sam na stolcicu..da me netko u toj muci isao polec na leda mislim da bi se raspala od boli..iako je mene i stolcic nazuljao jerbo sam nes prtljala s tiskanjem i nisam tiskala unutarnjim misicima neg trticom o stolac il tako nesto nebulozno sam izvodila tamo..

martincius avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

podizem 3.5 godine staru temu (ima li novija?)

ima li koje ZG rodiliste da ima stolcic, i ako da, moze li parirati varazdinskom?
    imate li fotke tih stolcica? jedino sto nalazim na internetu su oni stolcici za tusiranje sa amazona. kakvi su u VŽ?

prema vasim dosadasnjim postovima zakljucila sam da je pratnja obavezna na porodu na stolcicu u VZ, i da je tecaj obavezan.
    mi nemamo tecaj ali MM bi sudjelovao - jel mozemo samo se pojaviti tako bez tecaja da MM sudjeluje?
    sto je s CTGom, jesmo li prikopcane konstantno ili?

ne znam trebam li naglasiti, ja sam pro-fizioloski-porod orjentirana, planirala sam i plan porodaja pripremiti i odnijeti tamo.
    pristaju li da pupkovina otpulsira prije rezanja iste?

koji dan preporucujete za pregled, uzevsi u obzir raspored dezurstva doktora (dakle tocnije - koji doktor? :D)

sjetit cu se jos pitanja, u meduvremenu ako vam se da, malo me nagovarajte za VŽ (iz zagreba sam)
    prvorotka sam, nekako sam planirala doci sto kasnije u trudovima u bolnicu.... komentari? :D

pinocchio avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

dok u zg rodilištima nije bilo lopti neke žene su same donosile svoje lopte na porod.
    isto predlažem svima koje žele roditi u zagrebu na stolčiću jer ga niti jedno rodilište nema.
    naravno, stolčić nije nešto što sve imamo doma, ali treba znati gdje pitati

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Evo, možeš kupiti stolčić:
    https://www.birthinternational.com/p...nt/birth-stool
    725USD, nadam se da ima i za posuditi negdje.

Uopće ne mogu zamisliti rađanje na njemu, meni je trebala udobnost kreveta, a stolčić je tvrd i treba sjediti. Ali, ako se nekome sviđa, zašto ne.

martincius avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

curke, mislite da bi netko u ZG rodilistima pristao na izgon na stolcicu, koliko sam citala ovdje na forumu, babice moraju biti "educirane", sta mi vrijedi donijeti stolcic?

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Citiraj martincius prvotno napisa Vidi poruku
    curke, mislite da bi netko u ZG rodilistima pristao na izgon na stolcicu, koliko sam citala ovdje na forumu, babice moraju biti "educirane", sta mi vrijedi donijeti stolcic?
    a gle najbolje ti je da nazoveš rodilište i pitaš osobu koja je glavna u rađaoni. nažalost, nikad ne znaš kako će se porod odvijati.
    ovo s "educiranjem" mi je presmiješno, pa ako imaš kadu ili stolčić onda mi je logično da si i educiraš osoblje i isto koristiš, a ne da ti stoji i da to ideš uskraćivati ženama koje zatraže.
    npr. vinogradska i njihova kada koju imaju imaju već godinama, ali se rijetko koristi zbog raznih izgovora, da se hoće da žene rađaju u kadi ili na stolčiću onda bi se isto nudilo i "reklamiralo" i na tečajevima, i na pregledima kad žena dođe u bolnicu, i kad žena dođe rađati.
    sve ostalo su po meni samo prozirni izgovori i stvar nečije komocije i usuđujem se reći lijenosti.
    da mi netko izađe ususret u bolnici sama bi si kupila taj stolčić i loptu za pilates ako nemaju, jer ne mogu zamisliti da rađam na ležećke prikovana za krevet.
    sad ti budi pametan.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj Ayan prvotno napisa Vidi poruku
    sve ostalo su po meni samo prozirni izgovori i stvar nečije komocije i usuđujem se reći lijenosti.
    Ne znam kako se usuđuješ to reći. Porod nije igra. U njemu su dva života u pitanju. Divno je kada sve ide kako treba, ali, nažalost ( a to sam naučila na najgori mogući način) nije uvijek tako.
    Sreća da imamo modernu medicinu i školovane liječnike i babice koji znaju prepoznati koja žena može i smije roditi u kadi ili na stolčiću. Nije uvijek stvar u komociji ili lijenosti, iako ne negiram u potpunosti istu. Ali, ići u rodilište sa tvojim stavom je posve krivo.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku

Uopće ne mogu zamisliti rađanje na njemu, meni je trebala udobnost kreveta, a stolčić je tvrd i treba sjediti. Ali, ako se nekome sviđa, zašto ne.
    na stolčiću se sjedi u izgonu, dakle koju minutu
    inače sam dva puta rodila na stolčiću i meni je to odličan položaj za izgon.

stolčić ti može izraditi bilo koji stolar, ne moraš ga paćati masne pare, a ima ih i za posuditi

također, nikako da shvatim koja je to edukacija potrebna za upotrebu stolčića, osim što se primalja treba kleknuti da bi primila bebu (ako ju mama sama ne primi). valjda je to strašan problem.

Anvi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

pristaju li da pupkovina otpulsira prije rezanja iste?
    Dijete je tvoje. Ne trebaš pitati da li pristaju, već im trebaš reći da ti tako želiš.

prvorotka sam, nekako sam planirala doci sto kasnije u trudovima u bolnicu.... komentari? :D
    Da, doma je puno ugodnije odrađivati trudove. Možeš se šetati, tuširati, masirati, štogod. Koristi ako pored sebe imaš dulu koja zna kako se može olakšati bol i koja vam može pomoći da prepoznate taj trenutak kada treba krenuti u rodilište. Prvorotke najčešće dođu prerano iako žele ostati što dulje doma.

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Ne znam kako se usuđuješ to reći. Porod nije igra. U njemu su dva života u pitanju. Divno je kada sve ide kako treba, ali, nažalost ( a to sam naučila na najgori mogući način) nije uvijek tako.
    Sreća da imamo modernu medicinu i školovane liječnike i babice koji znaju prepoznati koja žena može i smije roditi u kadi ili na stolčiću. Nije uvijek stvar u komociji ili lijenosti, iako ne negiram u potpunosti istu. Ali, ići u rodilište sa tvojim stavom je posve krivo.
    usuđujem se i ne znam zbog čega se ti uvijek postavljaš na ovakav način kad netko ne djeli tvoje mišljenje. da si stvarno pročitala moj post shvatila bi zbog čega sam rekla ovo što jesam.
    uvijek sve gledaš kroz neku patologiju i ispada da je porod toliko opasan da samo još treba stajati javni bilježnik pred ulazom u rađaonu da sastavlja ženama oporuke. ići u rodlišite sa ovakvim stavom je posve krivo.
    naravno da ne znaš kako će ti porod teći, to sam gore i napisala, niti će ti uvijek sve ići kako si zamislila, i uopće ne negiram niti ću ikada negirati da su nam doktori i medicina nepotrebni. ako žena nije za porod u kadi ili na stolčiću hvala bogu da neće tako roditi.
    ono što mene smeta, je kad postoji ovakav način da žena rodi i onda počnu izgovori (a ima ih da umreš od smijeha), i ženi se uskraćuje pravo na nešto što je djelom ustvari plaćeno njenim novcem, jer svima nam se uzima od plaće za zdravstvo zar ne?

pročitaj još jednom moj post, zanima me ako neka bolnica ima kadu ili stolčić zbog čega se jako malo ili uopće ne koriste, ponavljam ti primjer vinogradske za kadu koja je kupljena prije više godina i ne znam jel itko ikad uopće rodio u njoj. zbog čega se onda uopće ovakve stvari nabavljaju ako se uskraćuju ženama koje su u mogućnosti roditi drukčije od onoga kako je to kod nas zacrtano?
    Posljednje uređivanje od Ayan : 15.12.2012. at 17:28

_Candy Candy_ avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Evo i ja se moram osvrnuti na ovo, jer je meni stolčić bio milijun puta udobniji od kreveta. Da se nakon poroda opet nisam vratila na krevet mogla bih se zakleti da je tvrd i neudoban kao da sam na kamenu ležala.
    Na stolčiću mi je bilo super jer mi je onaj bolni pojas (donji dio trbuha i oko križa) bio slobodan, nije bilo nikakvog pritiska na to i promjena na stolčiću je bila ogromna u pozitivnom smislu.

Trudovi na krevetu u nepomičnom ležećem položaju me asociraju na Kafkin Preobražaj. Ne mogu ga drukčije opisati.

martincius avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

cure hvala na odgovorima!
    slazem se sa ayan i komentarima o raznoraznim izgovorima za porode koji nisu na lezecki.
    ali da ja donesem svoj stolcic i da se u trudovima borim za izgon na stolcicu mi ne dolazi u obzir. zato sam radije za opciju VŽ gdje je stolcic, srecom, normala.

i vec jako dugo a sada i sve vise razmisljam o douli, da... to je najbolje da se javim na topic o doulama jel?

Anvi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Probaj

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ne znam Beti o čemu sad govoriš, želiš li reći da je porod na stolčiću, u usporedbi s ležanjem na krevetu, opasniji? Usprkos svim istraživanjima stručnjaka, usprkos najmodernijim saznanjima u opstetrici?
    Svatko tko se bavi opstetrikom na način da istražuje i prati novosti u struci, a ne samo odrađuje šihtu reći će ti da je ležanje na leđima poželjno jedino u slučaju carskog reza, a u slučaju vaginalnog izgona teže je jedino osoblju, ali ne i rodilji.

Citiraj Ayan prvotno napisa Vidi poruku
    pročitaj još jednom moj post, zanima me ako neka bolnica ima kadu ili stolčić zbog čega se jako malo ili uopće ne koriste, ponavljam ti primjer vinogradske za kadu koja je kupljena prije više godina i ne znam jel itko ikad uopće rodio u njoj. zbog čega se onda uopće ovakve stvari nabavljaju ako se uskraćuju ženama koje su u mogućnosti roditi drukčije od onoga kako je to kod nas zacrtano?
    A čuj, netko u upravi pročita da je to najnaprednije i po novim trendovima, nabavi, pa to onda bude u novinama kao plus za ustanovu. Onda se to preda na korištenje osoblju, koje je premoreno i nedovoljno plaćeno, i mnogima se ne da odstupati od rutine, pogotovo ako to zahtjeva čučanje, saginjanje... Slično je u mom rodilištu. Stolčić je nabavljen ali je veća vjerojatnost da ga nećete dobiti, bez obzira na tijek trudnoće. Faktor koji odlučuje hoćete li moći roditi na stolčiću je prije svega prisutno osoblje, odnosno na koga ćete naletjeti u smjeni.

evo za promjenu rasprava o ovoj temi a da nije na rodinom forumu: http://www.forum.hr/showthread.php?t=218650&page=19 (skrolajte malo prema sredini stranice ako vam se žuri)

ali da ja donesem svoj stolcic i da se u trudovima borim za izgon na stolcicu mi ne dolazi u obzir. zato sam radije za opciju VŽ gdje je stolcic, srecom, normala.
    Dobra odluka s obzirom na ovo što sam do sad napisala.

Stranica 5 od 7 PrviPrvi ... 34567 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •