da odgovorim dok mi je friško
Citiraj Fidji prvotno napisa
Mene zanima kakav je osjećaj pri izgonu kad pomaže sila teža.
Da li ste uopće tiskale?
ovak kad sam prvi put rađala, na krevetu na ravnom, tiskanje je izgledalo tako da sam duboko udahnula, zadržala dah, zažmirila, tiskala iz petnih žila i tako par puta. na kraju je dr i malo lego na trbuh da pogura Petru van. meni je to u neku ruku i logično da ako žele malo ubrzati da time spriječe da se beba pomalo vraća nazad i još da joj tako malo i 'pomognu' da izađe van
na stolčiću tiskanje i ne bi nazvala tiskanje nego više kao guranje. udahneš i u izdahu stisneš, više bi rekla poguraš bebu. ja nisam imala potrebu za jakim napinjanjem, a niti za zatvaranjem očiju. tako sam i mogla vidjeti Beu u malom ogledalu ispred sebe
Da li ste osjećale famozni ring of fire?
ja sam se pomalo bojala pucanja zbog šava od epiziotomije od prvog poroda. nije bio ništa problematičan ali me je cijelu trudnoću svrbio i mislila sam da mi je elastičnost tkiva na tom dijelu slabija. vjerojatno i je no svejedno...
Barbara mi je u ključnom trenutku stavljala tople, skoro pa vruće, obloge i time očito dovoljno omekšala međicu. nisam osjećala neki poseban trenutak u kojem bi me nešto peklo. znam da mi je u jednom trenutku Barbara rekla da će me sad malo peći ali neka izdržim. ipak ne sjećam se da me je nešto posebno peklo. doduše tada je i glavica bila na samom izlasku i znam da sam nju gledala pa mi je možda taj osjećaj i promaknuo
U koliko je trudova išao sam izgon?
uf, najteže pitanje. ovak mislim da su trebala dva da vidim malo glavice, pa onda jedan gdje je puknuo vodenjak, pa onda dva gdje je izašla glavica i onda je tijelo izašlo samo (bar sam ja tak osjećala). i sad ako zbrojimo nekih 6 ali stvarno nisam sigurna :shock:
Hej, postoji li mogućnost u Zagrebu?
nažalost, ne. sam stolčić je stvarno jednostavna 'naprava' ali ono što je za njeg bitno je angažman i spremnost ljudi, babica i doktora. osim ri znam da stolčić postoji i u varaždinskom rodilištu.

pucajte s pitanjima dok mi je još friško. i sad neke stvari pobrkam, a kasnije ko zna...