prijateljica ima problem, ima fiat uno, i prekratke pojaseve i ne moze zakaciti auto sjedalicu za bebu....
upravo izlaze iz rodilista i ne znam sta da rade?
ima netko savjet? ancice?
prijateljica ima problem, ima fiat uno, i prekratke pojaseve i ne moze zakaciti auto sjedalicu za bebu....
upravo izlaze iz rodilista i ne znam sta da rade?
ima netko savjet? ancice?
mi imamo twinga i isti problem...
vezali smo stolicu okrenutu naprijed...drugog načina nije bilo
mi smo na twingu uspjeli srediti taj problem...
provjerite ima li vasa sjedalica utore za pojas na podnozju sjedalice.
ako se provuce tu a ne preko dijela koji je kod nogu a zatim kod ledja pojas je taman...
eto,ancice,mm je majstor...![]()
Vas Twingo je bio na pregledu?lidac2004 prvotno napisa
Super da si rekla ovo, ja bila sva razocarana kako treba mijenjat auto prije bebe
(jer i mi imamo Twingacha)
Nego, jel sad stoji ok pricvrscena? (cini mi se da fora nije bila samo u prekratkom remenu nego da je predaleko onaj utor za zakacit remen?)
Brane, a da premjestite sjedalicu na prednji sic? Tamo pase savrseno kada se lijepo zategne!brane prvotno napisa
Koju sjedalicu ima? Ima jedna marka na koju sam naletila na pregledu u Osijeku (nekoliko ljudi ju je imalo) gdje postoje dva nacina provlacenja pojasa kroz sjedalicu, jedan je bas namijenjen za pojaseve koji su prekratki za standardni nacin vezanja sjedalice za novorodence.zrinka prvotno napisa
Jedan stos kojeg smo koristili jednom je taj da smo prvo provukli pojas kroz sve utore na sjedalici kako je trebalo, i tek onda isli ukopcavat kopcu. Mada mozda niti to nece pomoci.
Ili neka odu do ducana gdje su je kupili i vide da li je mogu zamijenit za neku koja bi odgovarala (iako je lako moguce da je problem u bas kratkim pojasevima njihovog auta i da ne mogu s niti jednom (osim mozda ovom koja ima dva nacina vezanja).
Ako nema druge nego mora koristiti ovu, neka veze na straznjem sjedistu, po mogucnosti u sredini, i neka ignorira onaj dio koji ide iza naslona sjedalice, odnosno neka veze samo donjim dijelom pojasa kroz ona dva utora koja se kod bebinih nogu. Taj dio je i najvazniji, on je taj koji drzi sjedalicu na mjestu. Neka paze da jako, jako zategnu. Bilo bi super ako imaju na sredini pojas koji je samo za preko bedara jer taj ne klizi i kad namjeste sjedalicu i zategnu, nece se mrdati (za razliku onog koji ide preko bedara i ramena sa kliznom kopcom).
je,nas twingo je bio na pregledu...plavaa prvotno napisa
a mi smo to pitanje kratkog pojasa poslali i u HAK pa su rekli da je to vrlo zanimljivo pitanje i da ce "istraziti" pa ce valjda biti nesto o tome u slijedecem broju casopisa.... 8)
btw. i mi smo mislili mjenjati auto...ali nema se para....![]()
Znam ... takoder :/
No, super da ste pisali i da ce biti i ta tema, mislim da je i korisna i zanimljiva. Steta sto im nije prije pala na pamet![]()
"Kacim" se na stari topic, jer ga nisam prije vidjela, a imam isti problem. Bebac ce imati 4 mjeseca kad krenemo na duzi put, imamo autosjedalicu Brevi koju nikako ne uspijevamo zakopcati ( stvarno prekratki pojasevi). Kako zivim predaleko od Zagreba, a ljudi oko mene imaju jako ruznu naviku vozenja beba u krilu, nema me tko posavjetovati sta da radim, pa vas molim da me uputite na neke slike i sl da pokusam otkriti neki novi nacin vezanja, koji ce biti siguran i izvodiv u Corsi. Ako kupim novu sjedalicu, onda niti ne moram na put, ode lova za moreUnaprijed hvala!
Pokusaj ovako:
prvo provuci pojas vozila kroz sve odgovarajuce utore na sjedalici
onda jednu osobu zauzdaj da se nasloni svom silom na sjedalicu i utisne je u sjediste vozila
a drugu da ukopca pojas u vez
mozda ce ti trebat i tri osobe - dvije da utiskuju sjedalicu i jedna da ukopcava pojas.
ocekuj da cete se debelo preznojit, da cete mozda i htjeti odustati, ali kad fakat odlucite da odustanete, probajte jos jednom
e, da, i stiscite sjedalicu i navlacite pojas kolko mozete, dok vise ne mozete, a onda jos malo
javi da li je uspjelo
Hvala, puno hvala, brzo cu probati, cim se bebach probudi, mm je perolaka kategorija, pa nek on kopca, a dovoljna sam ja za upiranje. Javit cu ti kako je bilo svakako. P.S. mm je odusevljen brzinom odgovora, super si
Uspjeli smo, uspjeli!!! Prosli put smo ju pokusali namontirati iza mjesta vozaca, i nije bilo nikakve sanse, ovaj put smo pokusali iza mjesta suvozaca i otkrili da je pojas na toj strani nesto duzi i uz malo tvog upiranja sjedalica je montirana! Provukli smo pojas kroz sve utore i sjedalica se nije mogla nimalo pomaknuti, samo ne znam je li dobro to sto dno autosjedalice ne nalijeze cijelom duzinom na sjedište, nego je onaj kraj gdje su bebine noge nekih 5-10 cm odignut u odnosu na pocetak naslonjaca. Je li to tih 45 stupnjeva koji se spominju ili? Pomozi molim te, kad sam te vec ugnjavila, da te dokrajcim pitanjima. Hvala puno za prethodni savjet, danas smo putovali s olaksanjem!
Mislim da mi je jednom netko napisao da kod nas nije po zakonu stavljati autosjedalicu na suvozačevo mjesto, iako se to dosta često radi. :?plavaa prvotno napisa
Super!mamaiSven prvotno napisa
Odlicno! Ovo je jedna od dobrih strana jako kratkih pojaseva - kad je uspijes montirati nikam ne mrda jer se pojas nema kako otpustitiProvukli smo pojas kroz sve utore i sjedalica se nije mogla nimalo pomaknuti,
To je OK ako je nagib naslona pod 45 stupnjeva, znaci beba niti ne lezi niti ne sjedi. Ako je beba u vise lezecem polozaju nego sjedecem onda moze nastradati kod sudara.samo ne znam je li dobro to sto dno autosjedalice ne nalijeze cijelom duzinom na sjedište, nego je onaj kraj gdje su bebine noge nekih 5-10 cm odignut u odnosu na pocetak naslonjaca. Je li to tih 45 stupnjeva koji se spominju ili?
Ako je sjedalica previse spustena, gurni taj donji dio sjedalice prema dole, prema sjedistu, tako da podignes naslon. Trebalo bi ici.
Amalthea, u pravu si. Po hrvatskom zakonu djeca mlada od 12 godina (ukljucujuci i one koji su vezani u autosjedalicama) ne smiju ici na suvozacevo (niti vozacevo) mjesto.
Sto se tice polozaja bebe sve je ok, mislim da je sada sve rijeseno, opet puno hvala! Sto se tice postavljanja sjedalice na mjesto suvozaca, ta pomisao mi je odbojna, znam da bi mene beba dekoncentrirala u voznji i ako bi samo spavala na tom mjestu, jednostavno ne bih mogla voziti i gledati u njega u isto vrijeme, tako da mi je taj zakon sasvim ok.
A nama se npr. ne može isključiti zračni jastuk na mjestu suvozača, pa sjedalica i i z tog razloga ne smije naprijed. Al pitam se što je sa dvosjedima, jutros sam vidjela AS na mjestu suvozača u Caddy-ju koji ima samo 2 sjedala. Malo sam otišla OT, zanima me još (za prijateljicu):
cam AS -ona prva, jajasta- ne može se pravilno zavezati u Seat-a, isto prekratki pojasevi, ima li tko kakvo rješenje
as ni ne smije po rh zakonu biti na prednjem sjedalu.
dvosjedi i cady ne mogu prevoziti djecu ni kadase u as!
za prekratku as se moze probati na nacin da se pojas automobila provuce kroz utore as (sjedalica se malo okomito podigne dok pojasom ju obmatamo), nakon toga spustiti as na sjedalo pa tek onda ustekati pojas u vez.
Je, al nek si ponovila. Zapravo sam tek sad sebi predočila da se pojasevi provuku kroz utore dok je sjedalica takoreć "u zraku" u onda se na nju "sjedne", pritisne ju se na sjedalo i onda ukopča pojas u utor...Nika prvotno napisa
Predložit ću pa nek probaju...
super si to predocila :D
vidis, vrijedilo je ponavljati!
Chiccovu as 0+ vezujemo kroz stražnji utor do kopče, a drugi pojas (jednostruki) ide preko utora kod nožica (u Hyunday Accentu). Jedino tako je fiksirana. S jednim pojasom (onim dvostrukim) - nema šanse.
Šta, vi imate dvije vrste pojasa :?
Ah ta moderna vozila![]()
klia, dvostruki pojasm? jel to mislis na pojas sa dvije tocke uporista, odnosno onaj kojim se veze samo preko zdjelice?
Uh, kako bih vam to opisala... :?
Jedan pojas je kao onaj za vozača i suvozača što ide preko ramena i zdjelice, a drugi je taj jednostruki, koji bi mogao ići samo preko zdjelice.
Da probam shvatiti: jel u tvom autu (Klia) imaju 2 vrste pojasa kojim se veže osoba na jednom te istom sjedištu, 1 vrsta sa 2 točke uporišta, druga vrsta sa 3 točke uporišta :?
Bože, kako je teško neke stvari sročiti![]()