Stranica 16 od 21 PrviPrvi ... 61415161718 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 751 do 800 od 1019

Tema: Vakcinacijski osviješteno virtualno pleme 3. dio

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ne.
    Pojedinačna doza je kad sva količina potrebna za odjednom ubrizgati u jedno djetešce dolazi u jednoj ampuli. Na taj način je sasvim sigurno da neće doći do kontaminacije između dviju upotreba pa nije potrebno stavljati konzervans. Živa je samo konzervans i nema nikakvu funkcionalnu ulogu kod cijepljenja. Kolektivne doze su metoda kojim HZZO na našoj djeci špara nekoliko lipa kod svakog cijepljenja pa zbog toga djeca dobiju količinu žive višestruko veću od dopuštene za njihovu kilažu. Al' znamo kako se kaže: kuna po kuna...

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

a evo ima onih koji će reći da količina žive nije uopće velika ilprevelika...nig mikro mikro.... recimo mujica je to jednom spomenuo... sad ti kažeš jedno, on in netko treći drugo.... jel tebe osobno zanima "tko je tu u pravu"?!

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno izvan teme

Netko je napisao:

neko dijete odavde nađe se u dječjoj bolnici, gdje se u isto vrijeme, u sklopu humanitarne akcije, liječe djeca iz neke egzotične zemlje gdje te boleštine nisu iskorjenjene.
    Pa se mila Kolinda poslika sa jadnom dječicom kojoj smo odlučili POMOĆI i potrošiti iz vlastitog džepa ( čitaj : našeg) TOLIKO I TOLIKO, a svatko će u lancu tko će sudjelovati u tome DOBITI TOLIKO I TOLIKO (ali o tome se ne priča na televiziji)...
    A recimo naše dijete s cerebralnom paralizom u istoj državi NE MOŽE dobiti ortopedski bicikl preko HZZO koji joj je prijeko potreban za sigurno samostalno kretanje JER U OVOJ DRŽAVI ON NIJE ORTOPEDSKO POMAGALO ( a u svim evropskim državama jest - ŠTO I U TOME NE BI BILI REVNI KAO KOD PROCJEPLJIVANJA???)...i rekla mi je jedna DIVNA gospođa iz Direkcije HZZO - niti joj ne treba - vodite je u toplice!!! Ideš!!!! Možda da je zatvorim i kuću i ne vodim uopće nigdje!!! TOLIKO O NAŠEM SUSTAVU!!!
    MUJICE, NEDO TI BOG DOKAZIVANJA PRAVDE I VODANJA DJETETA I SEBE PO BOLNICAMA I HZZO-ima, USTANOVAMA SOCIJALNE SKRBI, TOPLICAMA....JER TO JE GORE OD HORROR FILMOVA... a jedino možda ako u toj horror hijerarhiji imaš povlašteni položaj!!!!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Zorana prvotno napisa
    I vi mislite da je bilo kojeg pojedinca koji ispasta radi posljedica cijepljenja uopce briga sto sistem stoji iza greske? Sistem u svemu tome ima svoju racunicu. O profitiranju indistrije necu ni govoriti. Ne cudi me uopce sto ne nitko ne zamara stvarnom djelotvornoscu cjepiva......sistem kaze da je ok, mora da je ok. To sto se usput netko malo i lose provede....nema veze, statistika ce tako i tako okrenuti stvar u korist sistema.
    O kakvoj vi odgovornosti pricate? Ni sistem ni doktori, a ni svemoguca cjepiva...nitko za vas zdravlje ne nosi odgovornost osim vas samih. A za slucaj da niste primijetili, kad nesto krene ukrivo, sistem tako i tako pere ruke od svega.
    Točno ovo sam htjela napisati, vidim da me Zorana preduhitrila, pa samo još jednom ističem.

Ako se u slučaju necijepljenja dijete razboli, roditelji će biti linčovani od strane medicinskih djelatnika, javnosti, rodbine, prijatelja...You name it. Ali, ako se dijete cijepi i oboli zbog cjepiva, onda, jbg, nije imalo sreće, a svi će prati ruke pozivajući se na "rijetke nuspojave". Meni je to najdiskutablinija stvaka obaveznog cijepljenja.

Arwen avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj Davor prvotno napisa
    Ne.
    Pojedinačna doza je kad sva količina potrebna za odjednom ubrizgati u jedno djetešce dolazi u jednoj ampuli. Na taj način je sasvim sigurno da neće doći do kontaminacije između dviju upotreba pa nije potrebno stavljati konzervans. Živa je samo konzervans i nema nikakvu funkcionalnu ulogu kod cijepljenja. Kolektivne doze su metoda kojim HZZO na našoj djeci špara nekoliko lipa kod svakog cijepljenja pa zbog toga djeca dobiju količinu žive višestruko veću od dopuštene za njihovu kilažu. Al' znamo kako se kaže: kuna po kuna...
    znači ono 5u1 nevalja?

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

5u1 se prodaje u pojedinačnim dozama i to je dobar primjer gdje živa stvarno nije potrebna.
    Zašto 5u1 ne valja je potpuno druga tema, a obuhvaća teme poput lobija koji gura strana cjepiva, neprimjenjivost pojma besplatni lijekovi za djecu, sukob interesa kod preporuke od strane pedijatra i tome slično.
    S druge strane imaš cjepiva od vrlog Imunizacijskog, a tu nema mrdanja - živa za sve. Socrealizam.

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

a evo ima onih koji će reći da količina žive nije uopće velika ilprevelika...nig mikro mikro.... recimo mujica je to jednom spomenuo... sad ti kažeš jedno, on in netko treći drugo.... jel tebe osobno zanima "tko je tu u pravu"?!
    Davore ajd odgovori!!!

neg kupila sam u Planetopiji Ilica 72. Zg od Aviva Jill Romm "Cijepljenje - priručnik za brižne roditelje".....155kn....
    kad pročitam javim dojmove....
    poglavlja:
    1. zanimljiva povijest
    2. pad stope obolijevanja i učinkovitost cijepljenja
    3. čudesni imunološki sustav
    4. dječje i "bolesti koje se mogu spriječiti cijepljenjem"
    5. koji su rizici?
    6. osobni izvor i društvena praksa
    7. prirodni pristup zdravlju i imunitetu
    8. biljni lijekovi i dječje bolesti
    9. homeopatija i dječje bolesti
    10. najnovije spoznje
    prilog A botanička imena biljaka
    prilog B kalendar obveznog cijepljenja u Hrvatskoj za 2007.g

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Dobru si autoricu izabrala.

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

jel??? baš sam mislila dal itko iš zna o autorici...a evo to mi je prva knjiga o cijepljenju...makar jesam neš ispisala od Tešovića...imala još iš "čitljivo" laicima

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

[quote="marilu"]
    Citiraj mujica prvotno napisa
    Citiraj marilu prvotno napisa
    Usput moja djeca ne jedu bijeli secer, samo minimalno ne preradjeni organic cane juice, organic maple sirup (tj. javorov sirup), stivia, domaci med ili koncentrirani sok, ako si mislio na sva sladila koja koristimo. Mlijeko niti meso ne jedemo, tako eto vidis sansa nam je jos manja. A povrce i voce uvijek jedu samo ekoloski uzgojeno. Pesticide vjerovatno dobiju samo u zraku sto ga udisu, ali sad necemo ici u krajnost! Za svoju dijecu sve ono najbolje!!! :D
    .......ajoooooj.... prestrašno.

Zasto bih zabranila djetetu voznju autom? Ali cu zato paziti da ne pije i vozi ili da ne sjeda u svako auto.
    ...zato što drugi vozači piju i voze. i zabijaju se u one koji ne piju. A ponekad se i posve trijezni sudaraju.
    Ono sa prestrasno nisam uopce razumjela, mozes li molim te pojasniti?
    A ono drugo opet ne mogu nikako izbjeci, u takvom svijetu nazalost zivimo i jedino sto mozemo je pokusati smanjiti mogucnost nesreca
    .

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

kako bebe od 3-6 mjeseci, koje guraju svoje rukice u svoju kakicu i turaju ih u usta i to u nekakvim milisekundama, mogu redovno oprati ruke??? A to se npr. dogodi s prvim unosom Polia, a nisu još uspjele razviti antitijela da bi se obranile i fino svaki dan malo po malo....Ideš!!!
    A vidim i preumorne mame koje nakon 30-etog kakanja taj dan baš i 31.put nije oprala ruke kad je djetetu obrisala guzu!!!
    Tu nekaj opasno smrdi!!!!
    svaki dan malo po malo, 30-to kakanje u danu, majke koje ne peru ruke kod 31. puta ?!? smrdi, smrdi.

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

cijepljenje, ne cijepljenje....igra ruskog ruleta...(kako li se kaže).... kako znat da baš tvoje dijete nije ono koje će dobit posljedice od OPV-a???

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

[quote="marilu"]
    Usput moja djeca ne jedu bijeli secer, samo minimalno ne preradjeni organic cane juice, organic maple sirup (tj. javorov sirup), stivia, domaci med ili koncentrirani sok, ako si mislio na sva sladila koja koristimo. Mlijeko niti meso ne jedemo, tako eto vidis sansa nam je jos manja. A povrce i voce uvijek jedu samo ekoloski uzgojeno. Pesticide vjerovatno dobiju samo u zraku sto ga udisu, ali sad necemo ici u krajnost! Za svoju dijecu sve ono najbolje!!! :D

Zasto bih zabranila djetetu voznju autom? Ali cu zato paziti da ne pije i vozi ili da ne sjeda u svako auto.
    ...zato što drugi vozači piju i voze. i zabijaju se u one koji ne piju. A ponekad se i posve trijezni sudaraju.
    A ono drugo opet ne mogu nikako izbjeci, u takvom svijetu nazalost zivimo i jedino sto mozemo je pokusati smanjiti mogucnost nesreca
    .
    Prestrašno je to što djeci ne daš mlijeka ni mesa.
    I to što ne smiju jesti sladoled i čokoladice, kad druga djeca pred njima mljackaju.
    I to što vjeruješ da su ti povrće i voće ekološki uzgojeni. Zar u to stvarno vjeruješ? (inaće, što to za tebe uopće znači? da su gnojeni konjskim, svinjskim, ljudskim izmetom, a ne umjetnim gnojivima? bezveze.)

I što uz sve to misliš da činiš najbolje za svoju djecu.

Eto, kad već dva puta pitaš, odgovaram.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno Re: izvan teme

Citiraj suzaks prvotno napisa
    MUJICE, NEDO TI BOG DOKAZIVANJA PRAVDE I VODANJA DJETETA I SEBE PO BOLNICAMA I HZZO-ima, USTANOVAMA SOCIJALNE SKRBI, TOPLICAMA....JER TO JE GORE OD HORROR FILMOVA... a jedino možda ako u toj horror hijerarhiji imaš povlašteni položaj!!!!
    Hvala na dobrim željama. (Nadam se da sam to ispravno shvatio kao dobru želju, a ne "opomenu"). I ja tebi želim da ne moraš prolaziti kroz muke sa sustavom, tražeći pomoć za svoje dijete. I svima drugima želim da budu toga pošteđeni.
    Ali, nikako mi nije jasno zašto si baš meni uputila ovu želju, obzirom da nikada nisam stajao u obranu načina na koji bolnice, HZZO-i i ustanove socijalne skrbi, toplice, pružaju pomoć djeci kojima je ona potrebna. A nisam, jer jednostavno nemam dovoljno uvida u to da bih uopće mogao komentirati.
    Mislim da si nešto pobrkala.

rula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Mogu li dobiti odgovor na ovo? Hvala unaprijed
    Zaboravila sam nesto pitati...naime, pedijatrica nas je opet pitala sta cemo sa cjepljenjem dtp raditi. Ja joj nisam jos nista stigla odgovoriti, pa se ona sama nadovezala: "U redu, slucajeva pertusisa nisu zabiljezena, ali postoje slucajevi parapertusisa pa zbog toga .... bla, bla, bla.... bi trebali...
    Moje pitanje: ima li ikakve/nekakve povezanosti pomedu pertusisa (cjepiva) i parapertusisa (bolesti)? Djeluje li cjepivo i na te bolesti?

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I to što ne smiju jesti sladoled i čokoladice, kad druga djeca pred njima mljackaju.
    I to što vjeruješ da su ti povrće i voće ekološki uzgojeni. Zar u to stvarno vjeruješ? (inaće, što to za tebe uopće znači? da su gnojeni konjskim, svinjskim, ljudskim izmetom, a ne umjetnim gnojivima? bezveze.)

a eto meni ne da je prestrašno, nego tužno i pretužno čitati ovakve optužujuće predrasude, a koje su rezultat neinformiranosti iliti neznanja, a bome i uskoumnosti .
    činjenica da to ne piše laik nego netko iz medicinskih krugova me dodatno zabrinjava.
    mislila sam da su za nama ona vremena kad je zapadna medicina, indoktrinirana i samodopadna samo svojim vlastitim nasljeđem i pratećim razvojem industrije, mislila da djeca ne mogu rasti bez industrijskog bijelog šećera, mesa i kravljeg mlijeka.
    i svašta nešto drugo je mislila, pa se u zadnje vrijeme podosta predomišlja.
    gle čuda, za štošta je zaključila da je čak i ...hm...štetno .

da skratim, ionako odlazi previše OT, mujice, pojelo te vrijeme .
    i nije lijepa naša cijeli svijet, zapravo je vrlo mala kad je usporediš sa cjelokupnim čovječanstvom.
    pokušaj se okrenut malo oko sebe i drugačije svjetonazore, tvoj nije niti jedini niti najispravniji, samo drugačiji, ništa više ni manje.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno uobrazilja

Mujica napisa:
    Ali, nikako mi nije jasno zašto si baš meni uputila ovu želju, obzirom da nikada nisam stajao u obranu načina na koji bolnice, HZZO-i i ustanove socijalne skrbi, toplice, pružaju pomoć djeci kojima je ona potrebna. A nisam, jer jednostavno nemam dovoljno uvida u to da bih uopće mogao komentirati.
    Pišem ti to zbog nonšalancije kojom tvrdiš da STVARNIH POSLJEDICA CJEPIVA NEMA!!! Zato ti to pišem!!! Jer iz naše životne situacije u kojoj je medicina imala barem 95% odgovornost svi su u smislu odgovornosti izmigoljili kao jegulje...
    Mogu te pozvati na kartanje jedne nedjelje pa da vidiš kako izgleda život moje 10-godišnjakinje koja ne hoda i npr. 40-godišnjaka iz udruge koji ne hoda (do 9 mjeseci je on bio normalna beba - puzio je i dizao se već na noge - nakon cjepljenja čista nula) - vjeruj mi da bi iz svojih medicinskih svemirskih visina pokušao shvatiti o čemu ti ovdje pričamo!!!

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno ????

Mujica napisa:

Ne mrem vjerovati da to pišeš!!! Ej, dečko, jel to neka zezancija, sarkazam, analogija....???
    Ili doista postoje ljudi koji vjeruju da McDonald nije smeće, a da je ekološki uzgoj uobrazilja i da živjelo svo smeće što nam zapad servira....
    Jel, a kaj misliš o serviranju cjepiva kroz hranu??? Jer si čitao kaj o tome? Ili možda i djelovao u tom smjeru???

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

OK, vrač nam vjerojatno nije baš sasvim puk'o, ali bi bilo zgodno kad bi ostavio naznake na što je mislio. Ako se odnosilo na prirodne pesticide, to je tema koja je prije nešto vremena uzburkala javnost, a sve je bilo izazvano neodgovornom primjenom Amesovog testa. O tome sam već pisao ovdje. Isto je fantastično promatrati kako se gradualno zatvaraju izvori informacija o GMO i ostalim manipulacijama hranom, a čak i za link na Amesovoj stranici sada treba autorizacija.

Iste stvari se događaju i u pitanjima cijepljenja. Zadnji "Surveillance for Safety After Immunization" je izašao 2003 i ne vidi se da će se uopće pojaviti neki novi. Upravo zato mislim da je potrebno imati osviještenu javnost da nas ne potruju k'o štakore. Istini ne trebaju štake.

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

pitanje za one koji ne cijepe svoju djecu:
    nije li vas strah cijepljenih?? tipa OPV i sl......
    nikad ne znaš....kupuješ po dućanu a ono dite neko ima ne znam što....
    ispravite me ukoliko griješim....još učim

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Na ovoj temi je strah tako gust da se može nožem rezati.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj vertex prvotno napisa
    Na ovoj temi je strah tako gust da se može nožem rezati.

nikad ne znas...

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

jao žemske....

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj zmaj prvotno napisa
    pitanje za one koji ne cijepe svoju djecu:
    nije li vas strah cijepljenih?? tipa OPV i sl......
    nikad ne znaš....kupuješ po dućanu a ono dite neko ima ne znam što....
    ispravite me ukoliko griješim....još učim
    Mene ne bi bilo strah kontakta s opv-om - u nekom slučajnom kontaktu bi to bila puno manja doza nego što tog istog opv-a dobije činom cijepljenja. Nego me strah slučajnog susreta s "divljim" virusom polija.
    Što da vam kažem, kad se pojavio SARS držala sam dah kad bi se mimoilazila s nekim tko ima kose oči. I prestala jesti u kineskim restoranima, što sam i dalje nastavila zbog ptičje gripe.

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

a divlji virus nastaje cijepljenjem?? koliko sam skužila il?? skužila sam da nakon cijepljenja možeš dobiti i totalno atipičnu boelst koja je gora od one "normalne" protiv koje se cijepiš... i jopet sve ima svoje prednosti i mane...
    kako si se ti odlučila na cijepljenje i zašto?? zašto ti smetaju cjepiva i antitjela kojaa izazivaju??

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ispravak: mamazika kako si se odlučila na NE cijepljenje.....i dr

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

jesam li ja krivo pročitala il jedna od posljedica cjepiva može bit i celulit??? zato je moj dečko onakav po guzi :/ ...a bome i ja

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja sam cijepila protiv polia - poznajem jednu gospođu koja je u djetinjstvu (prije ere cijepljenja) prebolila polio, jedva je preživjela i naravno ostale su posljedice.

Malo je dalje od teme, ali s obzirom da su cjepiva pod optužbom da izazivaju poremećaje u ponašanju (autizam, adhd i sl.) pročitala sam neki članak (prekjučer dok sam čekala na cijepljenje starijeg protiv ospica, mumps je imao reakciju pa ga neće primiti a za rubeolu su rekli da ne mora - na kraju nisam cijepila jer su bili sistematski za školu i odustala sam nakon jednog sata cijepljenja, ma nek ga love po školi ako ga hoće cijepit...)...
    dakle, teorija je da su nekad djeca dobivala ulje bakalara, koje je bogato omega i sličnim masnim kiselinama, koje su jako zdrave za mozak. Sad dobivaju sintetički vitamin D i fale im te kiseline pa odatle poremećaji.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

zika, dugujem ti link. odmah napocetku ti je prica o seceru i dj. paralizi.
    http://www.thinktwice.com/Polio.pdf

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

[quote="mujica"]

.

Dva puta sam pitala jer vidim da ne vidis dalje od nosa!! Kao sto nikada nisi znao da se sladoled moze napraviti i od neceg drugog, a ne samo od kravljeg mlijeka! Tako moja djeca jedu organic sladoled kupovni npr. So Delicious, Tofutti i ostalih masu odlicnih sladoleda ili im napravim domaci, koji je nesto sa onoga svijeta, od bademova mlijeka, kokos, razne vocne, cokoladne, itd mmmmmmm
    Cokolade bi jeli kao i sva djeca, ali one koja je njima najdraza je organic dark chocolade with pecans, moja je sa malim mrvicama kave.
    Sto da komentiram o mesu, ako to do sada nisi shvatio neces niti od sada. Da ukratko samo kazem, zdravlje im je (da kucnem u drvo) samo tako. Nema upala uha,astme, alergije, gripe, virusa u stomaku, itd najgore sto im se desi je ponekad prehlada, ako i to! Doktora veeeeoma rijetko vidjamo, samo na sistematskom, mislis li da uz sve ovo ne cinim najbolje za svoju djecu?? Mozda ti kad budes imao svoju djecu, sigurno ces ciniti boje!!?? Ja bih to stvarno voljela..

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ah da i moje je povrce ORGANIC. 50-tak% ga dolazi iz mog vrtla (konjski gnjoj-jedan od najciscih, otpaci od povrca i ostalog zelenog= veoma kvalitetan gnjoj)ostalih 50% je od provjerenih izvora povrca domacih lokalnih farmera koji ne koriste svinjska gnjojiva ali koriste domaci kompost i izmet svojih krava koje pasu okolo.
    I znas da bih voljela da ti svojoj djeci (jednog dana kad ih budes imao) pruzis bolje nego ja svojoj, to bih stvarno voljela...

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Marilu, ako koristiš konjski gnoj toplo preporučam cijepljenje protiv tetanusa.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ah da i moje je povrce ORGANIC. 50-tak% ga dolazi iz mog vrtla (konjski gnjoj-jedan od najciscih, otpaci od povrca i ostalog zelenog= veoma kvalitetan gnjoj)ostalih 50% je od provjerenih izvora povrca domacih lokalnih farmera koji ne koriste svinjska gnjojiva ali koriste domaci kompost i izmet svojih krava koje pasu okolo.
    I znas da bih voljela da ti svojoj djeci (jednog dana kad ih budes imao) pruzis bolje nego ja svojoj, to bih stvarno voljela...
    E, vidiš....
    Ja svojoj djeci, (koju imam već 14 godina) dajem svaki dan mlijeko, kad su bile male, pile su razne bebi formule, jedu svaki dan meso. (Hvala Bogu, to još možemo priuštiti)
    I pravi sladoled od mlijeka i šećera.
    A i čokolade.
    A povrće kupujem gdje god stignem i uopče ne pitam gdje je raslo i kako je gnojeno. Bitno mi je samo da ga temeljito operem.
    I cijepio sam ih protiv svega što je propisano kalendarom.
    I sva su cijepljenja prošla bez problema jer nisam pravio drame oko toga.
    I zdrave su, pametne i lijepe (na tatu )
    Nemaju ni alergije ni autoimune bolesti, ni šta ti ja znam kakva sve boleštine misliš da mlijeko, meso i šećer uzrokuju.
    Samo su malo kratkovidne. Je li to možda od mesa u prehrani??????
    Strašno mi je žao što sam ovom ispovijedi zgrozio tvoje navijačice "Suzaks" i "Mamma Juanitu".
    I da, Suzaks, nije zezancija - doista mislim da je ekološki uzgoj uglavnom uobrazilja. Ali ne vjerujem da McDonalds nije smeće.
    I ne, mamma Juanita, ne mislim da djeca ne mogu živjeti bez šećera, mesa i kravljeg mlijeka, ali mislim da nema apsolutno nikakvog smisla to im uskraćivati i činiti ih različitima od ostale djece i naprezatati se oko toga da izbjegnemo te "zapadnjačke strahote" na svakom koraku. Jer od uskraćivanja tih "grozota" stvarno nema nikakve koristi. To je pomodarstvo koje će proći za deset-dvadeset godina. Ne brini, sve te stvari prođu......
    Ne kužim odakle ti potreba da me uputiš u posve irelevantni podatak da lijepa naša nije cijeli svijet :? Ali hvala na podsjetniku.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno Re: uobrazilja

Citiraj suzaks prvotno napisa
    Pišem ti to zbog nonšalancije kojom tvrdiš da STVARNIH POSLJEDICA CJEPIVA NEMA!!! Zato ti to pišem!!! Jer iz naše životne situacije u kojoj je medicina imala barem 95% odgovornost svi su u smislu odgovornosti izmigoljili kao jegulje...
    Mogu te pozvati na kartanje jedne nedjelje pa da vidiš kako izgleda život moje 10-godišnjakinje koja ne hoda i npr. 40-godišnjaka iz udruge koji ne hoda (do 9 mjeseci je on bio normalna beba - puzio je i dizao se već na noge - nakon cjepljenja čista nula) - vjeruj mi da bi iz svojih medicinskih svemirskih visina pokušao shvatiti o čemu ti ovdje pričamo!!!
    Suzaks, pišeš i zaključuješ krivo.
    Nisam nikada rekao da cjepivo nema "stvarnih posljedica". Nikada nisam nijekao da cjepiva u rijetkim slučajevima mogu uzrokovati trajne posljedice, pa i smrt. (kao i svaka druga medicinska intervencija ili ljudska aktivnost, uopće).
    Ali tvrdim da je korist od cijepljenja veća od štete. Ili drugim riječima, da je opasnost od cijepljenja manja od opasnosti koju nosi necijepljenje.
    Za kartanje s tobom nisam zainteresiran. Ali možda bi s tobom rado kartali roditelji jedne predivne četverogodišnje djevojčice koja je prije nekoliko godina kod nas obolila i umrla od tuberkuloznog meningitisa jer je rođena u Njemačkoj gdje ju nisu cijepili BCG-om.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kad vec lokalni autoriteti kazu da BCG ne valja, nema mi druge nego seliti u Hrvatsku.

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

eto nažalost ljudi oboljevaju, ljudi umiru...i možemo mi plakat da je krivo ovo ili ono...il ta i ta osoba.......
    što se tiče BCG-a (koliko sam ja skužila)...i ja sam cijepljena u rodilištu...i mogla sam (a i nisam) završiti ko ta 4god djevojčica...jer je PPD bio neg (kao i kod mase)... možda bi i mom malom PPD bio neg?? a ja su pouzdala cijepljen je!... očito ništa na ovom svijetu nije sigurno.... i da je veća korist nego šteta, hajd, valjda je. tako izgleda.... al isto tako je nikakva orist kad makar ijedno dijete pretrpi posljedice.... ja sad čitam i čitam.... za i protiv na sve strane..... evo ne sviđa mi se što sam i ja bila pokusni kunić Koprovskom...... ja sam i kratkovidna, i asmatična, ne dojena.... zasigurno sve ima veze, pa i s cjepivima... samo ondašnji OPV, živa....i to sigurno nisu bile mikro mikro doze..... da napomenem da su mi babe, didovi svi valjda (koji su živi,koji mrtvi - pokoj im duši) bili zdraviji neg Himalaja...cjepiva nisu vidili....već sam spominjala 2prababe.... nitko u obitelji nije imao problema s očima, plućima, svi dojeni (što se onda drugo i moglo?), hrana bez pesticida, vlastiti vrtovi, polja...... a ja? ko sve mi je dostupno, zaštićena cjepivima, čudima, kontrolama...pa 100put gora neg oni...
    i DA ima veze itekakve što jedeš...pa ako to i značilo da ćeme dr gledat ko da sam s Marsa , odlično...nema šanse da djecu šopam slatkišima mislim stvarno :? ... pa to ne donosi nikakvo dobro, osim možda tog da te ne gledaju ko luđaka?? i da si u rangu sa svim roditeljima koji svojoj djeci daju slatkiše...sad jel to dobro??? nek si svak sam odluči....

i mujice, legendo , pa stariji si neg sm mislila

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

i da, NIJE mi jasno zašto se ljudi "hvale" da su im djeca hranjena formulom...već sam vidila to jednoj mami u potpisu, sad mujica... ne kužim??!! to je neka kontra Rodinom propagiranju dojenja???
    "hranjeni formulom i nije im ništa" ma daj!!!!??? "gledaju gledaju i ne vide"...reče Jedan...

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ma ne... naravno da je bolje dojiti nego hraniti formulama. Ali ako se djetetu da formula kada nema majke ili ne može dojiti zbog nećega privremeno ili trajno, nikvo zlo se neće desiti i ne treba od toga praviti frku.
    I naravno da ne treba šopati djecu čokoladama.
    Samo mislim da ne treba ići niti u krajnosti poput zabrana svega što je nezdravo.
    Ponekad je malo nezdravog korisno. To će najbolje moći potvrditi pobornici homeopatije, kojih je ovdje poprilično...

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj zmaj prvotno napisa
    i mujice, legendo , pa stariji si neg sm mislila
    djelujem mlađe jer sam tako šarmantan....
    pitaj suzaks, marilu, puhove.... sve će one potvrditi da sam ih šarmirao...

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno Re: uobrazilja

.
    Za kartanje s tobom nisam zainteresiran. Ali možda bi s tobom rado kartali roditelji jedne predivne četverogodišnje djevojčice koja je prije nekoliko godina kod nas obolila i umrla od tuberkuloznog meningitisa jer je rođena u Njemačkoj gdje ju nisu cijepili BCG-om.
    Odlično,mogla bi im se pridružiti moja kolegica i njezin brat koji su oboje cijepljeni BSG-om ,nisu živjeli više zajedno i oboje su preboljeli tuberkulozu dva(2) puta. ... :/

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

što ako se odrasla necijepljena osoba zarazi hripavcem??? prčitala sam tijek bolesti...jel hripavac spada u dječije bolesti?? i dal se uopće odrasla osoba smije cijepiti protiv hripavca???

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

E, vidiš....
    Ja svojoj djeci, (koju imam već 14 godina) dajem svaki dan mlijeko, kad su bile male, pile su razne bebi formule, jedu svaki dan meso. (Hvala Bogu, to još možemo priuštiti)
    I pravi sladoled od mlijeka i šećera.
    A i čokolade.
    A povrće kupujem gdje god stignem i uopče ne pitam gdje je raslo i kako je gnojeno. Bitno mi je samo da ga temeljito operem.
    I cijepio sam ih protiv svega što je propisano kalendarom.
    I sva su cijepljenja prošla bez problema jer nisam pravio drame oko toga.
    I zdrave su, pametne i lijepe (na tatu )
    Nemaju ni alergije ni autoimune bolesti, ni šta ti ja znam kakva sve boleštine misliš da mlijeko, meso i šećer uzrokuju.
    Samo su malo kratkovidne. Je li to možda od mesa u prehrani??????
    Strašno mi je žao što sam ovom ispovijedi zgrozio tvoje navijačice "Suzaks" i "Mamma Juanitu".
    I da, Suzaks, nije zezancija - doista mislim da je ekološki uzgoj uglavnom uobrazilja. Ali ne vjerujem da McDonalds nije smeće.
    I ne, mamma Juanita, ne mislim da djeca ne mogu živjeti bez šećera, mesa i kravljeg mlijeka, ali mislim da nema apsolutno nikakvog smisla to im uskraćivati i činiti ih različitima od ostale djece i naprezatati se oko toga da izbjegnemo te "zapadnjačke strahote" na svakom koraku. Jer od uskraćivanja tih "grozota" stvarno nema nikakve koristi. To je pomodarstvo koje će proći za deset-dvadeset godina. Ne brini, sve te stvari prođu......
    Ne kužim odakle ti potreba da me uputiš u posve irelevantni podatak da lijepa naša nije cijeli svijet :? Ali hvala na podsjetniku.
    Sve to lijepo i uobicajeno zvuci, ALI meni i mojima ja nista ne uskracujem, vec dajem , a to je ZDRAVLJE. Kamo srece da je moja mama imala znanja i mojim sestrama ne davala kravlje mlijeko, jer bi im ustedila tko zna koliko bolesnih dana i problema. Ne podnosi svatko isto.
    Malo procitaj o kravljem mlijeku, imas web stranice milksucks.com, notmilk.com itd.
    Zbog teskih problema sa razgradnjom mlijecnih proteina kod beba se cesto desava unutrasnje krvarenje, koje je dosta tesko detektirati, i jedini je znak anemija. A kao sto sam puno citala po ovom i drugih web stranicama, kod nas ima dosta beba koje imaju taj problem. Upale usiju, alergije, astma, virus leukemije se moze naci u kravljem mlijeku, problemi sa sinusima, imas masu znanstvenika koji tvrde da izaziva i rak dojke i prostate, itd itd...
    Kod zena je pojacana vjerovatnost 60% od raka dojke, maternice itd ako jede vise od 4 puta sedmicno meso, posebno crveno, a McCdonallds necu niti spominjati. Pogledaj film Fast Food Nation ili procitaj knjigu. U nas rijetko koji mladi a da ne pojede nesto fast fooda. Cekaj dok odu na faks...
    Drago mi je da imam s nekim argumentirati... i jos uvijek mi zvucis zeleno i nekako mi je tesko povjerovati da imas djecu od 14 godina. Koji to muskarac kod nas od nekih 45-50 godina visi na Rodinom forumu!???Ma daj!

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Drago mi je da imam s nekim argumentirati... i jos uvijek mi zvucis zeleno i nekako mi je tesko povjerovati da imas djecu od 14 godina. Koji to muskarac kod nas od nekih 45-50 godina visi na Rodinom forumu!???Ma daj!
    Ne bi se htel mjesat u raspravu ali bi htio prokomentirati ovaj odlomak. Meni je puno realnije da ovdje visi tatek od 45 godina nego pubertetlija od 18. Potonji love komade, studiraju, rade, tulumare i roda im je zadnje na kaj bi se zakacili. Tak da mi ovo spustanje nije bas sjelo.

A u vezi teme bi htio reci sljedece. Kaj se tice cjepljenja ja sam za da se djeca cijepe. Postotak stetnosti je puno manji od mogucnosti da dijete dobio bolest. Dapace, sto vise roditelja misli da je "pametno" i ne cijepi svoju djecu puno su vece sanse da se dogode epidemije i vrate bolesti koje su zahvaljujuci cijepljenju skoro istrebljene. Kad se ne cijepi jedno dijete od njih 100, tesko da ce oboliti od bolesti protiv koje se cijepi jer su svi ostali imuni. Ali ako se ne cijepi 50 od njih 100 onda su sanse da netko od ovih 50 oboli puno vece.

U vezi zdrave prehrane se slazem sa marilu. Pitajte bilo kojeg lijecnika i svi ce vam rec da je unatrag 15-20 godina drasticno porastao broj oboljelih od raka, infarkta... I siguran sam da je za veliki dio tih bolesti kriva upravo prehrana. Prije su ljudi jeli sezonsko voce (a ne ko sad da na placu imas za kupit sljive), meso su jeli 2-3 puta tjedno (ako su imali novaca). Mi svojima dajemo jesti sve i meso i mlijeko ali pazimo gdje i sto kupujemo.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ela2004, ukupan problem sa cijepljenjem je upravo sjajno opisan u tvojem jednom paragrafu: sve što si napisala je neutemeljeno vjerovanje, jer za to nema dokaza. Na temelju neutemeljenog vjerovanja nam se oduzima pravo odluke o medicinskoj intervenciji nad svojim i tijelom svojeg djeteta.

Dobrohotne medicinare bi u pitanjima cijepljenja trebalo zapravo promatrati kao ne jedan, nego nekoliko čopora vukova koji nas promatraju kao stado ovaca. Zašto ovakva prispodoba? Prvo, među cjepiteljima nije svejedno kojem lobiju pripadaš, uvoznom ili domaćem. Fućka im se za dobrobit djece - važnije je kroz čiji džep se lova pretače. Obzirom da to nije jedina podjela, ostajem pri "nekoliko čopora". Zašto ovce? Pa... vukovi ih znaju stjerati u lijepo organizirano stado. Svaka ovca koja strši, milom ili silom na kraju završi u stadu.

Dobar pastir? Spava mrtav pijan. Nisam primijetio da je država imenovala neovisno tijelo koje bi dalo nepristranu ocjenu.

Ivke avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Sjećam se da sam čitala o isječcima zakona vezanim za obavezno cijepljenje ali sad vidjeh da je to obrisano.
    Ima li netko link pri ruci ?

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Ela2004, ukupan problem sa cijepljenjem je upravo sjajno opisan u tvojem jednom paragrafu: sve što si napisala je neutemeljeno vjerovanje, jer za to nema dokaza. Na temelju neutemeljenog vjerovanja nam se oduzima pravo odluke o medicinskoj intervenciji nad svojim i tijelom svojeg djeteta.
    Nisam baš siguran koliko je to neutemeljeno vjerovanje. Ja to gledam ko na čisto razumsko razmišljanje. Dedukcijom se dolazi do sljedećeg. Prije su se događale epidemije raznoraznih boleština. Uvođenjem obaveznog cijepljenja one su se iskorijenile. Dakle, ponovnim ukidanjem cijepljenja vrlo je lako moguće da se epidemije ponovo pojave. Mislim da nitko nije dovoljno odvazan da na uzorku jedne zemlje, kontinenta, planete (kako god vec) izvede znanstveno utemeljen pokus jer on sa sobom povlaci veliki rizik.

To mi nekako dodje ko da idemo razoriti sve nuklearke kako bi znanstveno utemeljili njihovu stetnost po zivot i okolis.

Kaj se tice slobodnog izbora, nisam upucen, ali mislim da mozes odbiti cjepljenje uz potpis da preuzimas vlastiti rizik. Ako grijesim, ispricavam se.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ivke, vidi http://www.nn.hr/clanci/sluzbeno/1994/0409.htm

Ela2004, majstore, nisam skužio da si muško pa ne zamjeri. To što deduciraš je samo dio jedne velike slike u kojoj te se tapša po ramenima kada deduciraš u korist cijepljenja, a ocrnjuje te se kada istu metodu rabiš u suprotne svrhe. Dakle, kupuješ ili prodaješ. U oba slučaja se radi o podjednako znanstvenoj metodi. Znanost je ekonomija.

Prvi primjer, prošle godine je "bjesnila" epidemija zaušnjaka među cijepljenim Iowa-ljanima i Englezima. Upućeni tu pojavu zovu katastrofom.

Drugi primjer, suprotno od dedukcije bazirane na općem vjerovanju za BCG je znanstveno dokazano na ogromnom uzorku da ne sprječava TBC, a i dalje se u ovakvim zatucanim sredinama fura kao nešto super i djecu ti s time cijepe još u rodilištu i bez pitanja. Na zapadu ne besežiraju i... ništa. U Americi gdje prvo cijepe pa onda pitaju (kaubojski mentalitet) isto ne besežiraju, a svi koji su na PPD-u pozitivni dobivaju "poseban tretman". Naime, tamo su skontali da im je puno vrjednije imati jasan PPD nego totalnu (a dokazano neučinkovitu) procijepljenost.

Cijepljenje možeš odbiti, ali uz raznorazne prijetnje i time je djetetu onemogućen upis u vrtić. Svaku ovcu koja malo strši se nastoji vratiti u stado. O dobrobiti ovaca odlučuju vukovi.

Što ti se čini, kad bi se stvarno radilo o nečem dobrom - bi li uopće trebala ikakva prisila?

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Što ti se čini, kad bi se stvarno radilo o nečem dobrom - bi li uopće trebala ikakva prisila?
    Da, dobro kažeš. Tako su nam naše stare prisilili da im djeca idu u osnovnu školu i gube vrijeme na pisanje i čitanje. A doma toliko posla.

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Ela2004, majstore, nisam skužio da si muško pa ne zamjeri. To što deduciraš je samo dio jedne velike slike u kojoj te se tapša po ramenima kada deduciraš u korist cijepljenja, a ocrnjuje te se kada istu metodu rabiš u suprotne svrhe. Dakle, kupuješ ili prodaješ. U oba slučaja se radi o podjednako znanstvenoj metodi. Znanost je ekonomija.

Prvi primjer, prošle godine je "bjesnila" epidemija zaušnjaka među cijepljenim Iowa-ljanima i Englezima. Upućeni tu pojavu zovu katastrofom.

Drugi primjer, suprotno od dedukcije bazirane na općem vjerovanju za BCG je znanstveno dokazano na ogromnom uzorku da ne sprječava TBC, a i dalje se u ovakvim zatucanim sredinama fura kao nešto super i djecu ti s time cijepe još u rodilištu i bez pitanja. Na zapadu ne besežiraju i... ništa. U Americi gdje prvo cijepe pa onda pitaju (kaubojski mentalitet) isto ne besežiraju, a svi koji su na PPD-u pozitivni dobivaju "poseban tretman". Naime, tamo su skontali da im je puno vrjednije imati jasan PPD nego totalnu (a dokazano neučinkovitu) procijepljenost.

Cijepljenje možeš odbiti, ali uz raznorazne prijetnje i time je djetetu onemogućen upis u vrtić. Svaku ovcu koja malo strši se nastoji vratiti u stado. O dobrobiti ovaca odlučuju vukovi.

Moram priznati da nisam citao temu od pocetka i da se nadam da su informacije koje iznosis tocne. Ako je doista tako, onda kaj drugo rec nego da je uz naftu, farmacija drugi najjaci biznis...

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Moram priznati da nisam citao temu od pocetka i da se nadam da su informacije koje iznosis tocne. Ako je doista tako, onda kaj drugo rec nego da je uz naftu, farmacija drugi najjaci biznis...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •