Stranica 19 od 21 PrviPrvi ... 91718192021 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 901 do 950 od 1019

Tema: Vakcinacijski osviješteno virtualno pleme 3. dio

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Nego ekipa, u slijedeću nedjelju, 12.5. je u Maximiru pravi pravcati indijanski Powwow i mogli bi se tamo naći. Mislim onako neformalno i iz čiste zezancije - djeca (i roditelji) će se furati na indjance i tako.
    Woah?

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Nego ekipa, u slijedeću nedjelju, 12.5. je u Maximiru pravi pravcati indijanski Powwow i mogli bi se tamo naći. Mislim onako neformalno i iz čiste zezancije - djeca (i roditelji) će se furati na indjance i tako.
    Woah?

(ako je ovo otišlo dvaput, nešto stvarno ne štima s forumom)

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Malo sam zbunjena...
    u knjizi koju citam (Aviva Jill Romm, Vaccinations, a thoughtful parent's guide, str. 100) sam pronasla ovo:
    Anaphylactic shock is a severe, acute, potentially lethal systhemic allergic reaction. It generally occurs within a few minutes to a few hours of the exposure to the antigenic substance.
    :?

Na netu sam nasla na vise stranica (nasumicno kliknutih nakon guglanja "definition of anaphylactic shock") da pise da je moguce da reakcija bude odgodjena i do par sati.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Možda, ali drugdje u svijetu se ne pije cedevita

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

a ja sam čitala...sad ne bih rekla točno za alergijsku reakciju...neg da reakcija od cjepiva može bit do 48 il 42dana nakon cijepljenja...uopće, problem je kod reakcija od cjepiva što dr-ovci priznaju max do 24sata, eventualno 48sati....tako da mnogo reakcija prođu kao cedevita....

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj BusyBee prvotno napisa
    Malo sam zbunjena...
    u knjizi koju citam (Aviva Jill Romm, Vaccinations, a thoughtful parent's guide, str. 100) sam pronasla ovo:
    Anaphylactic shock is a severe, acute, potentially lethal systhemic allergic reaction. It generally occurs within a few minutes to a few hours of the exposure to the antigenic substance.

Na netu sam nasla na vise stranica (nasumicno kliknutih nakon guglanja "definition of anaphylactic shock") da pise da je moguce da reakcija bude odgodjena i do par sati.
    Je, ekstremi su uvijek mogući. Uvijek. Nitko ne može spriječiti da se nešto potpuno nepredviđeno i neuobičajeno dogodi. Ali to su tako rijetke situacije da je veća šansa da se radi o nećem drugom nego da je baš taj ekstrem u pitanju.
    Dovoljno je utipkati anaphylactic shock u tražilicu i naći će se bezbroj linkova koji lijepo pišu da anafilaktički šok nastaje u roku od 30-tak minuta. S time da neki spominju mogućnost nastanka i nakon par sati u rijetkim slučajevima, a neki ne.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj zmaj prvotno napisa
    a ja sam čitala...sad ne bih rekla točno za alergijsku reakciju...neg da reakcija od cjepiva može bit do 48 il 42dana nakon cijepljenja...
    Alergijske nastaju ranije. Čak i odgođene alergijske reakcije nastaju u roku od par dana. Ali se ne zovu anafilaktičke. A druge razne reakcije mogu nastati i puno kasnije, kao što si napisala.

Arwen avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

opet ja kao padobranac ali u vezi ovog sa alergijskom reakcijom
    ja san imala zakašnjelu odnosno odgođenu reakciju koja je nastupila
    nakon par sati i ne sjećam je se odnosno znam da san išla doma
    i onda se budim u ambulanti
    našao me neki čovjek beživotnu na klupi i odnio u ambulantu di su me
    spasili tj oživili
    radi se o reakciji na lokalni anesteik

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj mujica prvotno napisa
    Citiraj BusyBee prvotno napisa
    Malo sam zbunjena...

Je, ekstremi su uvijek mogući. Uvijek. Nitko ne može spriječiti da se nešto potpuno nepredviđeno i neuobičajeno dogodi. Ali to su tako rijetke situacije da je veća šansa da se radi o nećem drugom nego da je baš taj ekstrem u pitanju.
    Dovoljno je utipkati anaphylactic shock u tražilicu i naći će se bezbroj linkova koji lijepo pišu da anafilaktički šok nastaje u roku od 30-tak minuta. S time da neki spominju mogućnost nastanka i nakon par sati u rijetkim slučajevima, a neki ne.
    Ali svejedno, nije bas korektno tvrditi da onaj opisani slucaj zasigurno nije bio anafilakticki sok.

realist

Početno

Ne znam jeste li ranije pričali o dolje navedenim rečenicama pa se unaprijed ispričavam ako ponavljam nekoga.
    Je li itko od vas zakletih neprijatelja cijepljenja u Hrvata i šire promislio o slijedećoj stvari: da je cijepljenje stvarno pravi neprijatelj djece koliko bi trebalo jednom imalo sposobnom odvjetniku, recimo u Americi, da to dokaže.
    Farmaceuti bi, da je sve to istina što pokušavate sami sebe uvjeriti, grcali u dugovima i bili u prugastim odijelima doživotno te bi proklinjali dan kad su se ubacili u tu sferu medicine.
    Ne razumijem i nije mi jasno da odvjetnici još nisu krenuli u akciju. Ili je farmaceutsko - liječnički lobi ipak prejak?

Arwen, to što si napisala mogu shvatiti ovako:
    Bio je vrući ljetni dan, ujutro si otišla dr. koji ti je obavio manji zahvat poslije kojeg si se šetala te si nakon par sati od dehidracije (jer si zaboravila uzeti koju kap tekućine) kolabirala. Našao te čovjek koji te odveo u ambulantu gdje su ti prištekali infuziju s fiziološkom, ispljuskali i polili vodom te si došla s svijesti i zbunjeno gledala okolo.
    Ili: dijabetičar si, taj dan prije odlaska dr. si uzela (ili nisi) terapiju, obavila si taj zahvat pod lokalnom anestezijom, pod dojmom nisi ništa jela (ili si se prejela čokolade)i upala si u dijabetičku hipoglikemijsku (ili hiperglikemijsku) komu. Našao te čovjek, beživotnu, kako ležiš na klupici i odveo u ambulantu gdje su te jednostavnim medicinskim manevrom priveli među budne.

I tako dalje sa scenarijima... Dakle, tako si to paušalno i površno prepričala da potvrdiš priču o odgođenoj reakciji da sam morao reagirati. Ispričavam se ako sam te imalo povrijedio jer mi to nije namjera. I nadam se da si poslije tog događaja išla na alergotest gdje su potvdili tu, izuzetno rijetku, alergiju.

BusyBee, najjednostavnije ti je pročitati jedan dio knjiga koje se zovu "Klinička infektologija", "Interna medicina" i sl. i potražiti u kazalu anafilaksija i anafilaktički šok.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Posljedice cjepljenja se plate novcano od vlade, ali buduci da zakonom nikom nije receno da ne moze odbiti cjepiva, onda ga se tesko tuziti. U slucajevima kad se je skupila velika grupa roditelja koji su vjerovali i imali slicna iskustva sa posljedicama, te imali masu dokaza, papirologije, vecina je dobila ostetu, ali to je kap u moru, prema onom sto se desi djeci. To je bila ona velika skupina roditelja kojima su djeca oboljela od autizma, te se nakon ogromnih protesta u Washingtonu i okolici, natjeralo da se ipak povuce Thimerosal iz cjepiva. Neki su pisali kao to se nikada nije dokazalo. Eto, to je ono u cemu su mocne te velike kompanije, tesko je ici ista dokazivati, jer mi smo pojedici, sa plitkim dzepom.
    Buduci da statistika totalno promasuje zapisati prave brojeve posljedica nakon cjepljenja, te se dugorocne posljedice uopce niti ne znaju, onda je vrlo lako se roditelju izviniti i reci da posljedice ipak postoje, ali su veoma male i taj se rizik uzme, te se onda nabroje one "ogrooooomne dobre strane cjepiva" ... i tu sve stane.
    Ali o takvim slucajevima ima masu napisanih knjiga i masu web stranica, nismo mi sami na ovom forumu koji zelimo upozoriti na stetnost cjepiva.
    Naravno, tko voli nek izvoli!

realist

Početno

Citiraj marilu prvotno napisa
    Posljedice cjepljenja se plate novcano od vlade, ali buduci da zakonom nikom nije receno da ne moze odbiti cjepiva, onda ga se tesko tuziti. U slucajevima kad se je skupila velika grupa roditelja koji su vjerovali i imali slicna iskustva sa posljedicama, te imali masu dokaza, papirologije, vecina je dobila ostetu, ali to je kap u moru, prema onom sto se desi djeci. To je bila ona velika skupina roditelja kojima su djeca oboljela od autizma, te se nakon ogromnih protesta u Washingtonu i okolici, natjeralo da se ipak povuce Thimerosal iz cjepiva. Neki su pisali kao to se nikada nije dokazalo. Eto, to je ono u cemu su mocne te velike kompanije, tesko je ici ista dokazivati, jer mi smo pojedici, sa plitkim dzepom.
    Buduci da statistika totalno promasuje zapisati prave brojeve posljedica nakon cjepljenja, te se dugorocne posljedice uopce niti ne znaju, onda je vrlo lako se roditelju izviniti i reci da posljedice ipak postoje, ali su veoma male i taj se rizik uzme, te se onda nabroje one "ogrooooomne dobre strane cjepiva" ... i tu sve stane.
    Ali o takvim slucajevima ima masu napisanih knjiga i masu web stranica, nismo mi sami na ovom forumu koji zelimo upozoriti na stetnost cjepiva.
    Naravno, tko voli nek izvoli!
    Da, bolničko liječenje nuspojava se plaća iz zdravstvenog osiguranja isto kao i liječenje necijepljene djece koja su se razboljela upravo od bolesti protiv koje nisu bila cijepljena. Tu se ne pravi diskriminacija.

Thimerosal - autizam??? Hoćeš reći da je dokazano? Pretpostavljam da taj dokaz ide otprilike ovako: neka djeca su razvila autizam nakon cijepljenja cjepivom koje je sadržalo u sebi opasni živin spoj i da je objavljeno u knjigama i na stranicama koje zagovaraju liječenje kojekakvim travama i sl.

Ako se baš igraš s dugoročnim posljedicama, pročitaj negdje koliki je bio očekivani životni vijek prije, neću ići tako daleko, 100 godina, a koliki je sada. Ili bi bio još veći da nije cijepljenja?

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno realist???

Realist napisa:
    Ne znam jeste li ranije pričali o dolje navedenim rečenicama pa se unaprijed ispričavam ako ponavljam nekoga.
    Je li itko od vas zakletih neprijatelja cijepljenja u Hrvata i šire promislio o slijedećoj stvari: da je cijepljenje stvarno pravi neprijatelj djece koliko bi trebalo jednom imalo sposobnom odvjetniku, recimo u Americi, da to dokaže.
    Farmaceuti bi, da je sve to istina što pokušavate sami sebe uvjeriti, grcali u dugovima i bili u prugastim odijelima doživotno te bi proklinjali dan kad su se ubacili u tu sferu medicine.
    Ne razumijem i nije mi jasno da odvjetnici još nisu krenuli u akciju. Ili je farmaceutsko - liječnički lobi ipak prejak?
    Ja stvarno ne znam Realistu gdje ti živiš i koliko imaš godina - ali to je pitanje kao da živimo u nekoj Zemlji iz bajke, a ne na ovoj planeti...Pa odvjetnici su produžena ruka politike , a ako im uvališ dobru lovu radit će ono što je u interesu te love...povremeno se pusti štogod u smislu 'Dobio je narod' (ona žena iz Južne Amerike s dućanom i Coca Colom) - ali to je sve lijepa režija...kad znam da šačica ljudi kontrolira sve svjetske rezerve hrane, lijekova i oružja (Bush kao ruka koja njiše kolijevku + svi oni koji stoje iza njega) i kad vidim KAKVA je ta šačica ljudi i kad vidim kakvim se sve smisalicama koristi - onda je možda slučaj mog djeteta (1:300000) mali u moru sranja koje se svakodnevno sprovode na ovom svijetu...
    Otišla ja....
    Pozadine velikih igara...Funkcioniraju npr. ovako....
    Npr. već sam spominjala slučaj gđe Kolinde Grabar Kitarović i troje male iračke djece...Na TV-u vidiš nju kao dobrotvoarku koja je dovela djecu na operaciju koja će se obaviti u Hrvatskoj. Mogući scenariji su:
    1. doista je čovječna i dirnula ju je bolest djece i eto platit će bogato Hrvatsko zdravstvo njihovo izliječenje
    2. dovela ih je da se u cijeni tih operacija opere lova ili se uvezu neki aparati potrebni bolnici ili će netko od liječnika UČITI baš na njima
    3. dovela ih je u Hrvatsku jer će neko iz RAZVIJENOG zapada možda pod krinkom operacija štogod sprobati na djeci, a eto to su ionako samo IRAČKA djeca - tko će dalje za njih pitati
    4. da ja lupam - i da je istina nešto 88-omo

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ili je farmaceutsko - liječnički lobi ipak prejak?
    Ja vjerujem da je. A kad u taj stav ubacim i cinjenicu tko su znacajni dionicari farmaceutskih kompanija - ljudi koji kontroliraju i onaj najjaci biznis (oruzjem), onda mi cak ovo ni ne izgleda kao teorija konspiracije vec vrlo moguca realnost.
    A ja cak ne pripadam onoj tvrdoj anti-vax struji.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Realist napisa:
    Hoćeš reći da je dokazano? Pretpostavljam da taj dokaz ide otprilike ovako: neka djeca su razvila autizam nakon cijepljenja cjepivom koje je sadržalo u sebi opasni živin spoj i da je objavljeno u knjigama i na stranicama koje zagovaraju liječenje kojekakvim travama i sl.
    Marilu napisa:
    Mislim Realisto da je Marilu već napisala...koji dokazi...kad se s NAMJEROM NE ŽELI ČAČKATI!!!!

A stvarno divno nam se produžio životni vijek....kvaliteta hrane, zraka, divne tehnike koja nas zrači svaki dan - NENADMAŠNA JE...nove boleštine KOJIMA SE NE ZNA UZROK I LIJEK prekobrojne...
    Ne znam kako se ne zapita nitko od VRLIH NOVIH UMOVA kuda nas to sve vodi??? nego samo gledamo kratkoročno kako bi vlastitoj g..... BILO DOBRO OVAJ TREN!!!
    Tamo neke trave u prirodi, koliko ja znam, su postulati farmacije i njihovo funkcioniranje i prirodni procesi omogućilo je otkrivanje sintetičkih formi...Ali postali smo pametni...Sad su to TAMO NEKE TRAVE...Ta svaka travka ima svoju ulogu - i nekad su stari 50-godišnjaci znali kako da si olakšaju starost, a ne kaj se sad svi vucaraju po bolničkim čakaonicama i TAKO SI PRODUŽUJU ŽIVOTNI VIJEK KVALITETNIM LIJEKOVIMA!!!!

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno Drugo mišljenje

Mujica napisa:
    Ako hoćeš, možeš mi se javiti privatnom porukom, pa se možemo dogovoriti da prikupiš svu dokumentaciju, da ju vidim, konzultiram se s kolegama i donesemo nekakvo mišljenje. Drugo mišljenje
    Hvala na ponuđenoj pomoći , ali mi smo zasad svoju priču s medicinom završili ....vjeruj mi mirnije živimo...a kad moram vaditi 2 fascikla × 10 cm =20 cm papira u utrobi mi se desi tsunami....
    Jer u budućnosti nas sigurno još čeka ....mislim Medicina...

p.s. A ti si od tih ...Drugo mišljenje...oni sa reklama...ili je ovo slučajno???

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno Drugo mišljenje

Mujica napisa:
    Ako hoćeš, možeš mi se javiti privatnom porukom, pa se možemo dogovoriti da prikupiš svu dokumentaciju, da ju vidim, konzultiram se s kolegama i donesemo nekakvo mišljenje. Drugo mišljenje
    Hvala na ponuđenoj pomoći , ali mi smo zasad svoju priču s medicinom završili ....vjeruj mi mirnije živimo...a kad moram vaditi 2 fascikla × 10 cm =20 cm papira u utrobi mi se desi tsunami....
    Jer u budućnosti nas sigurno još čeka ....mislim Medicina...

p.s. A ti si od tih ...Drugo mišljenje...oni sa reklama...ili je ovo slučajno???

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj realist prvotno napisa
    Thimerosal - autizam??? Hoćeš reći da je dokazano? Pretpostavljam da taj dokaz ide otprilike ovako: neka djeca su razvila autizam nakon cijepljenja cjepivom koje je sadržalo u sebi opasni živin spoj i da je objavljeno u knjigama i na stranicama koje zagovaraju liječenje kojekakvim travama i sl.
    Ok, ako je doista tako, kako objašnjavaš činjenicu da Thimerosal misteriozno nestaje iz cjepiva? Odlučili su ga izvaditi iz fore, iako je posve neštetan?

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno Re: Drugo mišljenje

Citiraj suzaks prvotno napisa
    Ne znam na koju reklamu misliš. Ali svejedno, najvjerojatnije nisam jedan od tih, koji god to bili.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

A ja mislim da se i mujica i realist osjećaju uskraćenima jer nisu u stanju lapiti laku lovu:
    http://www.spontaneouscreation.org/SC/$75,000VaccineOffer.htm

Natječaj je otvoren samo za američke liječnike, a znamo da zbog interkontinentalnih razlika aditivi ne djeluju jednako na Amerikance kao na nas kršne balkanske brđane. Naša dječica s lakoćom podnesu i 5 puta veće doze i ništa. Šta autizam, ovdje toga nema.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Davor prvotno napisa
    A ja mislim da se i mujica i realist osjećaju uskraćenima jer nisu u stanju lapiti laku lovu:
    He, he, Davore, izgleda da us američki doktori puno bolje plaćeni nego hrvatski, kad se nitko nije javio na tako primamljiv oglas.
    Nego, ne mogu ti reči koliko sam sretan što se realist ovdje javlja, tako da je tvoja pažnja sada podijeljena na nas dvojicu, pa ne poklanjaš svu svoju pažnju i energiju vezanu uz diskutiranje o cijepljenju mojoj malenkosti.

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

He, he, Davore, izgleda da us američki doktori puno bolje plaćeni nego hrvatski, kad se nitko nije javio na tako primamljiv oglas.
    Nego, ne mogu ti reči koliko sam sretan što se realist ovdje javlja, tako da je tvoja pažnja sada podijeljena na nas dvojicu, pa ne poklanjaš svu svoju pažnju i energiju vezanu uz diskutiranje o cijepljenju mojoj malenkosti.
    i meni je drago što je realist tu...vako je "zabava" puno poučnija, zrelija, argumentirana...

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

da se ne bi tko uvrijedio...pod "zabava" mislim na diskusiju koja se odvija...iako ponekad liči na sve osim na diskusiju...

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

:D

realist

Početno

Daj bar budi originalan, nemoj linkati Marilu-ine stranice

Suzaks, to o napretku civilizacije je jedna poprilično filozofska tema o kojoj svi mogu svašta razglabati, isticati negativnosti, ali pri tome nikome ne pada na pamet odreći se onih pozitivnih strana koje idu s njim. Zamisli život bez struje...
    Dobro si napisala "...nekad su stari 50-godišnjaci..." jer su nekad ljudi od 50 godina bili starci, a pogledaj ih danas - u naponu snage.
    Opće je poznata stvar da lijekovi i pojedine trave imaju istu aktivnu tvar s tom razlikom da se zna kolika je količina te tvari u dozi lijeka, ali ne i u litri ili kili travnatog pripravka i to ti sve govori.

Luna, nisam ja tu zastupnik farmaceuta i lik koji će objašnjavati njihove postupke. Ali kad već pitaš, možda su im troškovi proizvodnje bili preveliki sa spomenutim spojem

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Rađe budimo realni nego originalni. Novost na gore spomenutoj stranici u odnosu na prijašnje ponude je da će se iznos love podizati dok netko ne pristane potamaniti taj otrov.

Po pitanju troškova za cjepiva sa živom, pogled ti je sasvim originalan, jer proizvodnja bilo kakvog pripravka bez konzervansa je skuplja - bila to hrana ili lijekovi. Radi se o marginalnoj razlici u cijeni, ali u velikoj razlici u rizicima. Čim je poricanje štetnosti prestalo biti učinkovito pojavila su se cjepiva bez konzervansa i s tržišta istiskuju stara toksična. Jednostavan zakon tržišta. Živa u cjepivima je samo, jedino i isključivo konzervans i nema nikakvog povoljnog učinka. Pretpostavljam da za svoju djecu kupuješ hranu bez konzervansa i da takav postupak ne treba posebno opravdavati. Zašto za našu djecu HZJZ i dalje šiba cjepiva s konzervansima? Pa... vjerojatno treba potrošiti nečije zalihe.

Ako cijelu paradu promatraš kroz perspektivu dobrobiti, ne bi te trebalo smetati razmatranje korištenja netoksičnih varijanti cjepiva. Postoje.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Daj bar budi originalan, nemoj linkati Marilu-ine stranice
    Bez obzira na Davorovu neoriginalnost, bi li ti popio te neštetne sastojke? Ne vjerujem da ti tih 75 000 ne bi dobro došlo, svakome dođe. Ili čekaš da ponuda dosegne 100 000? 8)

realist

Početno

...Ako cijelu paradu promatraš kroz perspektivu dobrobiti, ne bi te trebalo smetati razmatranje korištenja netoksičnih varijanti cjepiva. Postoje.
    Gle, do sad sam primjetio da si maštovit, ali nakon ovog izvatka vidim i da si zločest. Sam znaš da to nije lijepa osobina i ti definitivno nisi osoba s kojom bih pustio svoje dijete da se igra kauboja i indijanaca.
    Samo ukratko, nigdje nisam rekao, a ni pomislio, da me smeta razmatranje korištenja netoksičnih varijanti cjepiva.

A na ono izrečeno kao od gospođe Lune samo ću uzvratiti kontrom: pojedi ti ekvivalent hrane koju pojede tvoje dijete. Za sebe sam izračunao da bih trebao pojesti 9 kila što krutoga, što tekućeg pa ne mogu reći da stavim u sebe i pola toga. Dakle, je l' treba išta više reći o ozbiljnosti i inteligenciji ponude s te famozne stranice. A ne bi vam škodilo ni da se informirate malo o imunološkom sustavu čovjeka i odgovoru organizma na antigene.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Da, bolničko liječenje nuspojava se plaća iz zdravstvenog osiguranja isto kao i liječenje necijepljene djece koja su se razboljela upravo od bolesti protiv koje nisu bila cijepljena. Tu se ne pravi diskriminacija.

Ako se baš igraš s dugoročnim posljedicama, pročitaj negdje koliki je bio očekivani životni vijek prije, neću ići tako daleko, 100 godina, a koliki je sada. Ili bi bio još veći da nije cijepljenja?[/quote]

Nisi shvatio sto sam prije napisala. Djeca koja su imala posljedice nakon cjepljenja su dobila od vlade ostetu (to je ovdje u SAD, ne znam za druge zemlje), ne od osiguranja. Jer zdravstveno osiguranje je vecinom privatno u SAD, a samo socijalni slucajevi imaju drzavno zdravstveno.
    Sto se tice Autizma i cjepljenja, ima dosta doktora, znanstvenika koji su sigurni u to.
    Na dugorocne posljedice mislim, beba se cijepi u prvoj godini, a u osmoj godini joj nadju tumor velicine velike ping pong loptice. Sad se ti smiji na ovo, ali mojoj prijateljici nije ovo bilo nimalo smijesno. Sreca imala je veze na Stanfordu i hitno je operirali, te se sada oporavlja. Da bi mi poslije pricala koliko samo djece ima te danas tumore. Sad, zahvaljujuci danasnjoj tehnologiji i razvitku medicine kod raznih operacija (u tome smo stvarno uznapredovali!)te jakim drogama koje nas odrzavaju na zivotima, definitivno priznajem da je danas zivotni vijek duzi u prosijeku.
    Ali ne zato sto se prije nismo cijepili. Zivotni uvijeti su nam bili puno gori, higijena, prehrana, ratovi, itd
    Danas ipak najduze zive oni ljudi koji se nisu niti cijepili,niti imaju regularnog doktora, a i udaljeni su sto dalje od civilizacije. Imas one cetri vrste ljudi koji dozivljavaju preko 100 godina. Pa citaj kako oni zive...

fegusti avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

...Danas ipak najduze zive oni ljudi koji se nisu niti cijepili,niti imaju regularnog doktora, a i udaljeni su sto dalje od civilizacije...
    Nešto bih primijetila /bez zlobe/, nekako mi oko zapelo za ovo.
    Ako žive što dalje od civilizacije, ne žive li i van doticaja sa zarazama, virusima i tome sličnim pa im cijepljenje i nije potrebno?

realist

Početno

Na dugorocne posljedice mislim, beba se cijepi u prvoj godini, a u osmoj godini joj nadju tumor velicine velike ping pong loptice...
    Marilu, stvarno si pretjerala. Nakon ovakvih natpisa sve će te manje ljudi shvaćati ozbiljno.
    Od sveg srca želim tom djetetu ozdravljenje i dug i sretan život i da ne primi nikad više niti jedno cjepivo ni lijek (drogu kako bi ti rekla). I tko bi rekao da na Odjelu bolnice za liječenje dječjih neoplazmi leže bolesna djeca? A ako misliš da je 7 godina raspon koji se može uvrstiti u dugoročne posljedice varaš se. Tu se misli na generacije.

...Djeca koja su imala posljedice nakon cjepljenja su dobila od vlade ostetu (to je ovdje u SAD, ne znam za druge zemlje), ne od osiguranja. Jer zdravstveno osiguranje je vecinom privatno u SAD, a samo socijalni slucajevi imaju drzavno zdravstveno...
    Moram primjetiti da tvoja Vlada nije normalna kad plaća tuđe greške, a pri tom ih dalje potiče. Naš, i tvoj možda budući, Ivo to ne bi dopustio.

...Sto se tice Autizma i cjepljenja, ima dosta doktora, znanstvenika koji su sigurni u to...

Imaš dosta znanstvenika koji vjeruju da postoje izvanzemaljci, ali ja još nisam popričao s nekim od njih (vanzemaljaca naravno).

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj fegusti prvotno napisa
    Ako žive što dalje od civilizacije, ne žive li i van doticaja sa zarazama, virusima i tome sličnim pa im cijepljenje i nije potrebno?
    Slobodno onda primijeti da živimo na jednoj plavoj lopti s bijelim polarnim kapama i da dijelimo sudbinu svojeg klimatskog pojasa. Ako još malo zatopli, doći će nam malarija, a ovi genijalci još uvijek nisu izmislili nikakvo cjepivo za nju. Liječenje je uglavnom s kininom, a od njega nakon par mjeseci otkaže mozak.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Fakat nemam što dodati
    ...i da je objavljeno u knjigama i na stranicama koje zagovaraju liječenje kojekakvim travama i sl.
    Tu ispada da su trave nešto loše, a Galen tek neki napušeni lik s gomilom trave u naprtnjači
    Gle, do sad sam primjetio da si maštovit, ali nakon ovog izvatka vidim i da si zločest.
    Da bi potom ispalo da je zločesto zalagati se za zdravi život.
    Hmm... daj se već jednom odluči, zbunjuješ nas. Mujica se barem dobro zabavlja

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj fegusti prvotno napisa
    ...Danas ipak najduze zive oni ljudi koji se nisu niti cijepili,niti imaju regularnog doktora, a i udaljeni su sto dalje od civilizacije...
    Pa nisam bas sigurna u to, jer jedan komarac moze donijeti svasta, a cjepivo tipa tetanus se bas i daje za one koji idu dosta u prirodu.
    Zivjeti dalje od civilizacije sam mislila na nacin zivljenja, ono fast food, preradjena hrana, dosta plastike, stresa, doktori za sve i svasta, i pilule za sve...itd...

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Na dugorocne posljedice mislim, beba se cijepi u prvoj godini, a u osmoj godini joj nadju tumor velicine velike ping pong loptice...
    Marilu, stvarno si pretjerala. Nakon ovakvih natpisa sve će te manje ljudi shvaćati ozbiljno.

Onaj tko zeli da shvati, shvatit ce, ostali ce iskusiti...
    Od sveg srca želim tom djetetu ozdravljenje i dug i sretan život i da ne primi nikad više niti jedno cjepivo ni lijek (drogu kako bi ti rekla). I tko bi rekao da na Odjelu bolnice za liječenje dječjih neoplazmi leže bolesna djeca? A ako misliš da je 7 godina raspon koji se može uvrstiti u dugoročne posljedice varaš se. Tu se misli na generacije.

Dvije tri ili sedam, nije bitan raspon godina, bitno je da se igramo ruskog ruleta!!..
    .Djeca koja su imala posljedice nakon cjepljenja su dobila od vlade ostetu (to je ovdje u SAD, ne znam za druge zemlje), ne od osiguranja. Jer zdravstveno osiguranje je vecinom privatno u SAD, a samo socijalni slucajevi imaju drzavno zdravstveno...
    Moram primjetiti da tvoja Vlada nije normalna kad plaća tuđe greške, a pri tom ih dalje potiče. Naš, i tvoj možda budući, Ivo to ne bi dopustio.

Ha ha, prvo ovo nije moja vlada, ja nisam Amerikanac, drugo placa zato da bi zatvorila usta i smirila emocije i to im je najlakse. ..
    .Sto se tice Autizma i cjepljenja, ima dosta doktora, znanstvenika koji su sigurni u to...

Imaš dosta znanstvenika koji vjeruju da postoje izvanzemaljci, ali ja još nisam popričao s nekim od njih (vanzemaljaca naravno).
    Sto se tice vanzemaljaca, ne znam tko bi to htio s nama razgovarati??

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno antigeni

Realist napisa:
    A ne bi vam škodilo ni da se informirate malo o imunološkom sustavu čovjeka i odgovoru organizma na antigene.
    Gle...puno smo se već informirali...pa zato i imamo stav...evo - ovo je dio studije koja je meni promjenila cjelokupno razmišljanje - šta su to antigeni, ali šta imuno sustav ORGANIZMA - ne možeš nešto odjeljivati i promatrati samo za sebe...
    Taj stav zapadne medicine u kojem se prtlja po posljedicama, ali se nikako ne prčka po uzrocima ( jer bi se trebalo pogledati čovjeka kao spoj fizičko-emotivno-mentalnog-uzročnog) meni je odavno prežvakan...pa i u tom smislu je moj stav o cijepljenju

"Vaccines isolate antibody function, and allow it to substitute for the entire immune response. Scientific evidence questioning the role of antibodies in disease protection can be found in research performed by Dr. Alec Burton, published in a study by the British Medical Council in May 1950. The study investigates the relationship between the incidence of diphtheria and the presence of antibodies. Since diphtheria was epidemic at, or just prior to, the time of the study, the researchers had a large number of cases to investigate. The purpose of the research was to determine the existence or nonexistence of antibodies in people who developed diphtheria and in those who did not. It looked at patients and people who were in close proximity to patients, such as physicians, nurses in hospitals, family, and friends. The conclusion was that there was no relation whatsoever between antibody count and incidence of disease. The researchers found people who were highly resistant with extremely low antibody counts, and people who developed the disease who had high antibody counts. Dr. Burton also discovered that children born with a-gamma globulinemia (an inability to produce antibodies) develop and recover from measles and other infectious or contagious disease almost as spontaneously as other children."

realist

Početno

Fakat nemam što dodati
    ...i da je objavljeno u knjigama i na stranicama koje zagovaraju liječenje kojekakvim travama i sl.
    Tu ispada da su trave nešto loše, a Galen tek neki napušeni lik s gomilom trave u naprtnjači
    Gle, do sad sam primjetio da si maštovit, ali nakon ovog izvatka vidim i da si zločest.
    Da bi potom ispalo da je zločesto zalagati se za zdravi život.
    Hmm... daj se već jednom odluči, zbunjuješ nas. Mujica se barem dobro zabavlja
    Drago mi je da si prokužio Mujicu, on je sigurno presretan zbog tvojih riječi.

A što se tiče citata i komentara na njih odao si još jednu svoju osobinu - manipulaciju istinom. Dakle za sad si maštovit, zločest i manipulator.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ahh, manipulacija istinom....

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Suzaks,
    Možeš li, moli te, napisti odakle ti ovaj tekst koji si citirala u zadnjem postu?

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

.

A što se tiče citata i komentara na njih odao si još jednu svoju osobinu - manipulaciju istinom. Dakle za sad si maštovit, zločest i manipulator.
    Realist, tu si već dva tjedna, a još nisi skužio da je Davor i ciničan.
    I neinformiran... ali dobro, to nije karakterna osobina......
    Ali i slatki je (bar malo), zar ne?

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

:trept-trept okicama:

realist

Početno

Citiraj Zorana prvotno napisa
    Ahh, manipulacija istinom....
    Primi moje najdublje isprike zbog zaboravljenih navodnika.

realist

Početno

...a još nisi skužio da je Davor i ciničan.
    Ja sam ipak forumaš balavac

Ali i slatki je (bar malo), zar ne?
    Da, sladak je...jako

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno Alec Burton

Mujica napisa:

Suzaks,
    Možeš li, moli te, napisti odakle ti ovaj tekst koji si citirala u zadnjem postu?
    Baš ti hvala na pitanju - išla sam malo prčkat o tom dr. Alec Burton- ima svoje stranice - baš je guba lik - tak si ja zamišljam medicinu Novog doba...

Hygiene studies and attempts to understand the intimate relation that exists between the organism and its environment. We cannot separate the organism from the environment that supports it. The living organism is self constructing, self defending and self repairing providing that the materials and conditions supplied are usable and innocuous. There are definite limitations regarding the capacity of each individual organism and if these are exceeded, impairment is inevitable. Excesses or deficiencies of the basic needs of life invariably detract from the health of the organism. Disease represents a defensive, remedial, reparative and adaptive process in relation to materials and conditions unfavourable to the survival of the organism. It is a mechanism of the organism's survival but it is not something to be destroyed, conquered, overcome, suppressed or cured.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Jucer sam cula info od jednog pedijatra da ce se do kraja ove godine povuci oralni polio iz kalendara. Mujica, jel istina?

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

koliko ja znam, neće se povući, nego bi se od slijedeće godine trebalo preči s oralnog (živog) polija u potpunosti na inaktivirani polio.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pa, upravo to i rekoh, oralnog vise nece biti u kalendaru cijepljenja djece. Bit ce dakle IPV, 5u1, 6u1 i ta cuda teknike i teknologije.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

je, stvarno. Tak si rekla. Promaklo mi je u tvom pitanju da piše "oralni".
    pardonček.....

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •