Stranica 6 od 21 PrviPrvi ... 4567816 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 251 do 300 od 1019

Tema: Vakcinacijski osviješteno virtualno pleme 3. dio

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

a sad malo ubacivanja s necim drugim ... clanovi i neclanovi plemena, zar vam je promakla ova vijest?

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

koja vijest?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ne mogu čitati... previše mi je "več" i "če"

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

a... ta vijest...
    kome bi ta vijest mogla promači kad se toliko reklamiraju.....

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

No, da.. bilo je jučer na dnevniku o tome, ako se ne varam.. ili u nekoj kasnijoj emisiji.

Hvala na linku.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

kad sam procitala vijest, googlala sam malo o tom cjepivu i naisla na neke, meni zbunjujuce podatke (nemam vremena sad elaborirati), pa bih voljela malo cuti vase misljenje...

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Rula, jesi li cijepila dijete protiv tetanusa?

rula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

mujica nisam jos jer nam izlaze zubici i nos nam je pun. Cjepit cu ga kad budemo 100% ok, ali samo tetanus. Vec u maju idemo kampirati :D :D (jedva cekam)

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj rula prvotno napisa
    mujica nisam jos jer nam izlaze zubici i nos nam je pun. Cjepit cu ga kad budemo 100% ok, ali samo tetanus. Vec u maju idemo kampirati :D :D (jedva cekam)
    ...ako ne bude padao snijeg

rula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Kampiramo na drugom prstu Halkidikija i tamo sigurno nema snjega. Priroda je predivna i za razliku od Kasandre (prvog prsta) nije toliko urbanizirano i prepuno sa hotelima. Pretezno su kampovi.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj wildflower prvotno napisa
    a sad malo ubacivanja s necim drugim ... clanovi i neclanovi plemena, zar vam je promakla ova vijest?
    Gardasil nije obavezno cjepivo i s njime nemam problema. Ono je registrirano u Hrvatskoj, dakle, može se javno prodavati. Obzirom da u tome ne sudjelujem, ne vidim na koji način me se tiče.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

mujice, dobrodošao!
    Čini se da si neka vrsta insidera pa miriši da ćeš doprinositi znanju i razumijevanju ovdje. Onako, čisto da se izniveliraju stavovi, postavit ću rafalno odgovore na neka tvoja pitanja.

Vezano uz cijepljenje za dobit zaušnjake :/
    Citiraj mujica prvotno napisa
    Prva generacija cijepljenih je došla u tu dob prije deset godina.
    Dobro je razlikovati pojavu cjepiva i masovno cijepljenje. Cjepivo protiv hep. B se kod nas koristi već godinama, ali je uvedeno među obavezna tek ove godine, a razlika u udjelu cijepljenih je nekoliko redova veličine. Dakle, odnos Nebo-Zemlja.

Davore, odakle ti ideja da je lani bilo malo oboljelih od gripe zbog cijepljenja? Tko je to ikada rekao?
    A i brojke koje navodiš su krive.
    Radi se o brojkama koje su se vrtile u medijima i obzirom da su okrugle, čine mi se kao orijentacijske. Konkretno, prije par mjeseci na Hrvatskom Radiju, emisija "Izaberi zdravlje" (spomenuta je na ovom topicu), gostovala je Gjanero-Margan i njen šef, a iskrcali su dosta brojki. Između ostalog 8000 registriranih slučajeva gripe. Iskreno, ne da mi se prekapati po bazama podataka pa im vjerujem. Ako znaš za neke podatke različite od spomenutih, a nalaze se u javnoj cirkulaciji, daj stavi link. Ovako ti ispravka zvuči malo agresivno.

Po pitanju gore spomenute emisije, ona nikada nije došla na portal HRT-a u elektronskom obliku, iako sve ostale jesu (smajlić fućka muziku iz "zone sumraka" )

I to što pišeš da je Imunološki zavod kupio cjepivo nije točne. Kupio ga je Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje.
    Hvala za ispravku, ali u ukupnom kontekstu ne vidim na koji način to pravi razliku. Osim eventualno što nam HZZO lovu mazne pa cijepi kako hoće, a Imunološki ga mora plasirati tržišno - pa to opet plaćamo preko HZZO-a. Hmm... meni svejedno - u oba slučaja na to nemam utjecaja.
    I ne zato da bi zaradili prodavajući ga, već zato da bi se besplatno cijepilo osobe pod povećanim rizikom za komplikacije gripe, a manji diio koji se prodaje se prodaje bez ikakve zarade.
    Da, shvaćam, svi smo platili, a oni ga onda plasiraju tamo gdje je to medijski najisplativije. Već smo negdje spomenuli kanadsku studiju kojom se ovo "cjepivo" evaluiralo na maloj djeci. Dokazana je jedino medijska zaštita.

Nije umrlo dvoje djece, nego jedna odrasla osoba.
    ERROR: a missing link

.....necijepljena odrasla osoba
    ERROR: speculative interpretation

Općenito mislim da ćemo lijepo surađivati

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

pa pricali ste na ovom topicu i o cjepivu protiv gripe, a koliko znam ni ono nije obavezno... :?

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Istina. Fora je uglavnom u tome da se mala djeca koriste u medijskoj kampanji plasiranja tog poluproizvoda, bez dokazanog učinka na maloj djeci, a uz rizike alergija zbog proteina pilećih zametaka, trovanja živom, aluminijem...

Hajd' reci, koliko dugo bi mirno stajala kad bi tvoje dijete koristili u medijskoj kampanji duhanske industrije?

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Davor prvotno napisa
    mujice, dobrodošao!
    :
    Hvala na dobrodošlici Davore.

Dobro je razlikovati pojavu cjepiva i masovno cijepljenje.
    Masovno cijepljenje protiv zaušnjaka je počelo 1975/6, daklem... prije deset godina smo imali cijepljene dvadesetogodišnjake i nemamo problema kao Englezi.

Ako znaš za neke podatke različite od spomenutih, a nalaze se u javnoj cirkulaciji, daj stavi link..
    Čuj, ne znam jesu li ti podaci uopće objavljeni ili nisu, ali nije pred prošlu sezonu gripe kupljeno i potrošeno 400000 doza cjepiva protiv gripe nego preko 560000. I opet, nitko ne kaže da je zbog toga bilo tako malo oboljelih. I za ovu sezonu HZZO nije kupio 800000 kako pišeš, već 700000. To su pogrešni podaci na koje se odnosio moj komentar, a ti ih iznosiš kao da su neupitna istina. A nisu.

Osim eventualno što nam HZZO lovu mazne pa cijepi kako hoće, a Imunološki ga mora plasirati tržišno
    No, no, lijepo sam ti napisao da Imunološki zavod ne plasira tržišno cjepiva koja HZZO kupuje. To je zlonamjerna laž. Čuj, sustav nije savršen, ali nema niti smisla lažnim optužbama ocrnjivati ga više nego što je opravdano.

ERROR: a missing link ; ERROR: speculative interpretation
    Nije sva istina na internetu; i nije sve na internetu istina; i ne može sve sve linkati. Podatak o jednoj odrasloj necijepljenoj umrloj osobi u epidemiji je iz pouzdanog izvora koji je radio na suzbijanju te epidemije i upućen je u svaki detalj. Linka nema jer to nije nigdje u detalje objavljeno. Niti ne vidim zašto bi trebalo biti.
    I zašto sumnjaš u moj navod, a nisi postavio sumnju u Bibain navod o dvoje umrle djece?

Općenito mislim da ćemo lijepo surađivati Love
    Već lijepo surađujemo.
    Pusa.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj wildflower prvotno napisa
    Gardasil nije obavezno cjepivo i s njime nemam problema. Ono je registrirano u Hrvatskoj, dakle, može se javno prodavati. Obzirom da u tome ne sudjelujem, ne vidim na koji način me se tiče.
    Čitaj između redaka i slušaj pažljivo vijesti.... ma, često nije potrebno između redaka, nego to izravno iznose: proizvođačima cjepiva protiv HPV i lobistima je osnovni cilj, životno poslanje i "misija" uvesti to cjepivo kao obavezno!!!!!!!!!!! I to u što kraćem roku.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ih! pa gledao sam Latinicu, a tamo uopće ništa nije bilo između redaka. Svejedno to gledam kao malo manji problem, jer je malo vjerojatno da će se, čak i ako uđe u kalendar, davati prije osnovne škole. Misliš da bih se trebao nešto jače nabrusiti?

Masovno cijepljenje protiv zaušnjaka je počelo 1975/6, daklem... prije deset godina smo imali cijepljene dvadesetogodišnjake i nemamo problema kao Englezi.
    U HZZO-ovom godišnjaku "Nuspojave cijepljenja u Hrvatskoj u 2005. godini" za parotitis stavljaju 1980 kao godinu uvođenja. Hmm... to zapravo i nije neki posebno pametan podatak, samo ga treba shvatiti - da nam se u bilo kojem trenutku može dogoditi Engleska.

Čuj, ne znam jesu li ti podaci uopće objavljeni ili nisu, ali nije pred prošlu sezonu gripe kupljeno i potrošeno 400000 doza cjepiva protiv gripe nego preko 560000. I opet, nitko ne kaže da je zbog toga bilo tako malo oboljelih. I za ovu sezonu HZZO nije kupio 800000 kako pišeš, već 700000. To su pogrešni podaci na koje se odnosio moj komentar, a ti ih iznosiš kao da su neupitna istina. A nisu.
    Gle, ja sam prenio što su Gjanero-Margan i njen šef rekli u "Izaberi zdravlje". Spomenuta emisija je emitirana i te brojeve su iznijeli javno. Ako su stvarno tolike razlike od stvarnosti, nije ni čudo da se poslije nije moglo doći do .mp3 snimke, a smajlić i dalje fućka "zonu sumraka".
    Uzgred, znaš li broj oboljelih od gripe u ovoj sezoni? Umirem od znatiželje.

No, no, lijepo sam ti napisao da Imunološki zavod ne plasira tržišno cjepiva koja HZZO kupuje.
    napisao sam upravo obratno. Imunološki je firma koja posluje tržišno, a HZZO je taj koji raspolaže našom lovom. Zapravo mi se ne sviđa posebno tvoj način korištenja riječi "laž", osobito nakon zamjene teza.

Nije sva istina na internetu; i nije sve na internetu istina; i ne može sve sve linkati... Linka nema jer to nije nigdje u detalje objavljeno. Niti ne vidim zašto bi trebalo biti... I zašto sumnjaš u moj navod, a nisi postavio sumnju u Bibain navod o dvoje umrle djece?
    Garant piješ kavu s Gjanero-Margan. I ona se na svako pitanje vrijeđa, a smatra da laici (valjda svi osim nje i ekipe s kojom pije kavu) ne bi trebali imati pristup podacima. U korespondenciji s njom sam doznao (po prvi put u životu) da je "velik dio ozbiljnih svjetskih firmi potpuno obustavio komunikaciju putem e-maila. U tom smislu su najvjerojatnije i najjači časopisi iz struke dostupni jedino u klinastom pismu, a autori članke šalju golubima pismonošama.
    U tvoj navod ne sumnjam, ali bih volio doznati - otkud ti to.

Pusa.

LeeLoo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

http://www.glasistre.hr/?150f5bd5ffe...,12620,,161450,

..danas idem s karlom cijepiti ga baš za to cjepivo 5 u 1-smije li se ono naplaćivati.Ako netko zna,može hitan odgovor?hvala.tako da se unaprijed pripremim.... :?

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Broj oboljelih od gripe ove godine - 102.000 (danas u novinama).
    To s cjepivom protiv gripe je otprilike kao kupovina lubenice - ne možeš znati je li dobro dok ne počneš jesti, tj. dok ne dođe gripa. Ako se soj točno pogodi, zaštita je dobra, naročito za populaciju kojoj gripa ne smeta previše zdravstveno nego ekonomski (radno aktivni). Oni stariji i djeca lošije razvijaju imunitet na cjepivo pa je i manja korist.
    Ako fulaju soj, sve je jasno... 1997. sam imala gripu usprkos cijepljenju, i bila je fakat gadna...
    Što se tiče Gardasila, već su u toku gadne polemike u Texasu koji hoće uvesti obavezu cijepljenja, međutim ne zbog toga da bi se netko bojao nuspojava cjepiva, nego da djeca ne bi cjepivo doživjela kao dozvolu za što raniji seks.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Zapravo mi se ne sviđa posebno tvoj način korištenja riječi "laž", osobito nakon zamjene teza.
    Nikome se ne sviđa ta riječ.
    Ja sam ovu tvoju izjavu: Hvala za ispravku, ali u ukupnom kontekstu ne vidim na koji način to pravi razliku. Osim eventualno što nam HZZO lovu mazne pa cijepi kako hoće, a Imunološki ga mora plasirati tržišno - pa to opet plaćamo preko HZZO-a. Hmm... meni svejedno - u oba slučaja na to nemam utjecaja. ... shvatio kao da želiš reći da Imunološki dalje prodaje cjepiva koja je HZZO već kupio. Zato sam se tako grubo izrazio, jer to bi bilo zasluženo.
    Ali ako sam krivo shvatio, i nisi to želio reći, ispričavam se.
    Kad bolje pogledam, vidim da sam ipak krvo shvatio, pa se ispričavam. Jako.

Garant piješ kavu s Gjanero-Margan. I ona se na svako pitanje vrijeđa,
    Ne volim kavu. I ne vrijeđam se.

U HZZO-ovom godišnjaku "Nuspojave cijepljenja u Hrvatskoj u 2005. godini" za parotitis stavljaju 1980 kao godinu uvođenja
    Eto, sad si me natjerao da i to čitam.
    I opet sam se uvjerio da ili slabo čitaš ili slabo razumiješ pročitano, ili nešto treće.
    Jer, to izvješće nije napisao HZZO, nego HZJZ. U tom izvješću nigdje ne piše kada je uvedeno masovno cijepljenje protiv mumpsa. Godina 1980. se spominje samo u tablici u kojoj se prikazuje broj spriječenih slučajeva između 1980 i 2003. godine. Ne znam odakle ti zaključak da zto znači da se tada uvelo cijepljenje? Jednostavno nemaš na temelju ćega to zaključiti iz te tablice.
    Uvedeno je 1975/6.
    Zato je ovo stvarno zadnji put da tvoje rečenice rasčlanjujem i ispravljam, jer tome nikada ne bi bilo kraja.
    Ja shvaćam da ti smatraš da su to nevažne sitnice, pa nema veze ako se pogriješi. Ali takve sitne pogreške se na plodnom tlu kumuliraju i dovedu do totalne katastrofe. Kao u brojnim slučajevima ovdje. Na temelju sitnih pogrešaka koje su se kumulirale u protoku informacija, brojni ljudi imaju katastrofalno pogrešne stavove.
    Koliko vidim, tvoj doprinos takvom razvoju događaja nije beznačajan

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj LeeLoo prvotno napisa
    http://www.glasistre.hr/?150f5bd5ffe375ddd062501cb4bdb2c0,TS,2151,,12620,, 161450,

..danas idem s karlom cijepiti ga baš za to cjepivo 5 u 1-smije li se ono naplaćivati.Ako netko zna,može hitan odgovor?hvala.tako da se unaprijed pripremim.... :?
    Upravo link koji si stavila odgovara na pitanje.
    Ne smije naplatiti cijepljenje ako radi preko fonda jer cijepljenje je dio njezinih ugovornih obaveza, za koje prima novce. Isto vrijedi i za pregled prije cijepljenja.
    A samo cjepivo se mora platiti jer ne spada u obvezna ijepljenja, to jest, u obvezna cjepiva, pa ga HZZO ne plaća.
    A ako ne radi preko fonda, može naplatiti (praktički) koliko god hoće, a na tebi je da promijeniš pedijatra ako misliš da te pljačka.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ih! pa gledao sam Latinicu, a tamo uopće ništa nije bilo između redaka. Svejedno to gledam kao malo manji problem, jer je malo vjerojatno da će se, čak i ako uđe u kalendar, davati prije osnovne škole. Misliš da bih se trebao nešto jače nabrusiti?
    Ne znam jer ne razumijem niti tvoje razloge za brušenje na cijepljenja u predškolskoj dobi.
    Zar ne namjeravaš poslati svoju djecu u školu kad dovoljno porastu? Poslat ćeš ih odmah na rad u rudnik? Ali, pazi... pri zapošljavanju u rudniku bi ih mogli cijepiti protiv tetanusa... :shock:

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

I opet sam se uvjerio da ili slabo čitaš ili slabo razumiješ pročitano, ili nešto treće.
    tipfeler

Kod nas je tek u zadnje vrijeme medicinska struka došla na udar javnosti i još uvijek se jako tome opire. Vremenom će se to ipak promijeniti, kao što se dogodilo i u svim ostalim strukama. Naime, nešto možeš prodati tek ako ti ljudi vjeruju, a oštar stav nije u stanju prodati ni 'ladnu vodu. Negiranje nekakvih temeljnih ljudskih prava, poput odluke o medicinskim zahvatima je jako oštar stav i ne podupire povjerenje.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Zar ne namjeravaš poslati svoju djecu u školu kad dovoljno porastu?
    Namjeravam, a to mi po zakonu nitko ne može zabraniti, bilo dijete cijepljeno ili necijepljeno. Po tome se škola drastično razlikuje od vrtića.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

...to t samo misliš.....

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

može, može...

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

evo samo da neš nabacima....imam početnu upalu pluća ....neka atipična koja se inače preboli hodajući...pitala sam dal može malac dobit, infektolog kaže da ne viruje...dr opće da ak ima imunitet da neće, druga dr opće da prima antitijela dojenjem, i da ak i iš bude da će se liječit ....govorila sam s dr opće o cjepivima neš...i kažem kako nisam znala da ima žive...a ona meni da sam ja neš pobrkala i da oni ne truju djecu...kako nisam neki poznavatelj (trudim se čitat)...a što je s onom drugom komponenton na f??? ajd molim komentar...e i kak sam mogla zaradit upalu ak sam cijepljena, docijepljena i svaš neš??? il sa cijepi sam od neke određene upale??

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj zmaj prvotno napisa
    evo samo da neš nabacima....imam početnu upalu pluća ....neka atipična koja se inače preboli hodajući...pitala sam dal može malac dobit, infektolog kaže da ne viruje...dr opće da ak ima imunitet da neće, druga dr opće da prima antitijela dojenjem, i da ak i iš bude da će se liječit ....govorila sam s dr opće o cjepivima neš...i kažem kako nisam znala da ima žive...a ona meni da sam ja neš pobrkala i da oni ne truju djecu...kako nisam neki poznavatelj (trudim se čitat)...a što je s onom drugom komponenton na f??? ajd molim komentar...e i kak sam mogla zaradit upalu ak sam cijepljena, docijepljena i svaš neš??? il sa cijepi sam od neke određene upale??
    Ja bih ti savjetovala ako ides u bilo koje rasprave ili neka veca pitanja sa lokalnim doktorima opce prakse da se dobro pripremis ili da uopce nista ne spominjes. Sama citaj i uci, ali ne ocekuj od covjeka kojeg obrazuje farmaceutska kompanija da ce se sloziti sa tobom. Da je pitas i da ti nabroji sastojke cjepiva, to sigurno ne bi mogla. Ja sam osobno uzela od mog doktora papir iz kutije u kojoj je bilo zapakovano svako cijepivo, sama procitala i naravno nista nisam razumijela dok nisam na internetu svaki sastojka ukucala i procitala u stvari sto je to. Ziva ili Mercury je sastojak Thimerosala (blizu 50%). I jos jednom da nabrojim jos neke sastojke ( da ne zaboravimo...) formaldehyde, glutaraldehyde, aluminum, phenoxyethanol, human, monkey or cow or chicken albumin (stanice ljudskog fetusa, majmunove stanice ili vece neke druge zivotinje), zivi virus, gelatin, antibiotici, itd. (ovo je onako iz glave, ali ima toga jos ljepse napisanog). Inace vec smo previse pisali i o sastojcima i sto znace. Formaldehyde je tekucina koja se koristi u medicini za drzanja seciranih djelova tijela, zivotinja itd.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj zmaj prvotno napisa
    Koliko znan, ako imaš upalu pluć, dojenjem ti dite ne dobiva antitila odma, nego tek nakon nekog vrimena kad ozdraviš. Jer da imaš antitila za izlučivat u mliku, ne bi ni ti obolila..
    Zato bi bilo dobro da nosiš masku dok dojiš, da ne kašlješ po ditetu.
    A ako dite oboli, istina - ak iš bude, ličit će se.
    Ća ja znan kako si dobila upalu pluća?
    To ća si se cipila ne pomaže puno, jer uzročnika upale pluća ima mali milijon, a cipi se protiv boleština koje baš i nisu jako zastupljene među uzročnicima upale pluća.
    A ća bi tila da ti doktorica kaže za cipiva?
    Da ti namjerno truje dicu?
    A ima žena pravo.
    Živa u onom obliku u kojem se nalazi u cipivu i u toj količini, isto ka i ona stvar na "f" nisu štetne.
    Brojni su već optuživali živu i stvar na "f", pa su rađena istraživanja, koja su dokazala da nema štete od tih stvari u cipivima.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ka što Marilu piše... ima svakakvih gadosti u cipivu. Sve koje je nabrojila i više. Ali te stvari u tim količinama ne štete ditetu.
    Uostalom, zar ih nima u zraku koji udišemo i vodi i hrani koju unosimo?

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne kuzim ovo sprdanje s ikavicom. :?

samaritanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mujica ima ih i u zraku i u hrani samo oni idu jednim drugim putem u organizam, a cjepivo funkcionira kao komarac, pa me to muči...ulaz je sve prije nego prirodan za te male količine tih supstanci koje su u cjepivu.

...Jedino ako komarci ne prokrče put pa naš imunološki sustav prije upoznaju s recimo živom i formaldehidom u tome što apliciraju kad nam piju krv? Što ti misliš?

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

može, može...
    Tjah, ovako ispada (opet) kao da znaš nešto što mi ne znamo. Hajd objasni, na koji način mi netko može zapriječiti upis djeteta u osnovnu školu.
    Pri tome obrati pažnju da je ključno "upis u školu", a ne zlostavljanje obitelji od strane socijalnih službi.

Uzgred, u čakavskom narječju ispravno je ČA, a ne ĆA i stvarno se nisi trebao toliko truditi

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

e mujica, mujica...kako je? kako Fata? a đe ti je Mujo? davno ga vidjeli nijesmo...
    e lipi moj...oko mamino...sad je kasno za ovo:
    Zato bi bilo dobro da nosiš masku dok dojiš, da ne kašlješ po ditetu.
    svog smo ga iskašljali...nabijamo mu la priroda imunitet!!! izgleda da je on to već prebolio...e znači ima antitijela!! krivac ko bi drugi neg mm koji radi s masom i puno klinaca...e taj mm...a š'o sad da radim? vidiš života...kažeš maska...a ko da ne znaš da se simptomi pojavljuju par dana nakon uleta uzročnika...triba me pošteno natuć...ja svog malog vazda ljubin...i on mene...ono za prave (možda i tribalo zvat soijalnu...)...pravi je šarmer...ne mogu odolit...a i lipši mi je neg mm...kako samo ljubi!!! ozbiljno!!
    lipi moj...š'o se medicinske struke tiče...ajd usuglasite se...jedni tvrde da ne truju živom i formalinom...i još te popljuju...drugi se kunu u vele dostignuća i veći korist neg štetu...treći...ama ne znan...evo jedan mi reć ne dojit, drugi dojit, treći pa mogli bi ovov ono...eto ti masku... i onda ti ja nadobudno je dojim a što ne bi...i daj se vi medicinari sredite i imajte jedno mišljenje...ta medicina il medicinari koliko pomažu toliko odmažu...čovječe ko pokvareni telefon...5dr-ovaca 5 različitih mišljenja...
    ako se još čega sitin, javin ti najlipši!!!
    vele fala na iscrpnim info

samaritanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Zmaj, u Njemačkoj je ovako...uzmeš si liječnika koji ti paše...ili u prijevodu...onog čiji medicinski stavovi odgovaraju tvojim (naravno ako ih imaš)...ako ti ne paše ni jedan po stavovima...jednostavno ne uzmeš ni jednog...

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ma da ne bi ispalo...fala Bogu na medicini...evo očitog primjera: kirurgija!!!
    al, čovječe, svaki čovjek drugačije govori, tumači...
    ova dr opće je teoretski zanijekala da je u cjepivima živa, formalin...i još me začuđeno zapitala zar ja ne znam što je to..i da oni ne bi time trovali dicu...ajd sad reci?!
    pa daj....što bi ja tribala mislit?....ma bezveze....
    a izgleda stvarno da je mali prebolio tog uzročnika kojeg ja trenutno imam na plućima...živili podstanari
    netko mi reče da je njima to lakše prebolit...nadam se da ne ostavlja posljedice...
    e i zar stvarno cjepivo ni obavezno u njem i Engl.... kako to...kad se svi busaju u prsa kad je u pitanju cjepivo??

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj marta prvotno napisa
    Ma nije sprdanje. Samo malo vježbam.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

bas ti i ne ide...

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj samaritanka prvotno napisa
    Mujica ima ih i u zraku i u hrani samo oni idu jednim drugim putem u organizam, a cjepivo funkcionira kao komarac, pa me to muči...ulaz je sve prije nego prirodan za te male količine tih supstanci koje su u cjepivu.

...Jedino ako komarci ne prokrče put pa naš imunološki sustav prije upoznaju s recimo živom i formaldehidom u tome što apliciraju kad nam piju krv? Što ti misliš?
    He, he, mislim da nisu komarci tako korisni.
    ali formaldehid i živa koje progutamo i udahnemo, koliko znam idu izravno kroz crijeva i pluća u cirkulaciju (onaj dio koji uđe), tako da nema neke velike koristi od lokalnih nespecifičnih obrambenih mehanizama u ovom slučaju.
    Naravno, ako se unose prirodnim putem, veći dio se ne resorbira nego izađe stolicom, ili se izdahne ili se zadrži u sekretu broha pa izbaci kašljem ili proguta (ako uđe u pluća), ali dosta toga ipak završi u tijelu.
    I sudbina im je jednaka bez obzir ana put ulaska u organizam. Metaboliziraju se u jetri ili bubrezima, kako koji spojevi, te štetnost više ovisi o količini, nego o putu unosa.
    A količina u cjepivima je mizerna.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Naravno, ako se unose prirodnim putem, veći dio se ne resorbira nego izaže stolicom, ili se izdahne ili se zadrži u sekretu broha pa izbaci kašljem ili proguta (ako uđe u pluća), ali dosta toga ipak završi u tijelu.
    Ajde, ka da nije u svakoj struci tako?
    A pogotovo u medicini, gdje stvari nisu egzaktne ka u matematici.
    Jedni znaju manje, drugi više.
    Često je i jedno i drugo točno.
    Onda jedni više vole ovako, drugi onako, a dođe ti na isto....
    Pitaj pet stručnjaka jesu li bolji njemački, francuski ili japanski auti, pa ćeš vidit kako su složni

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

bas ti i ne ide...
    Probaj ti bolje

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

može, može...
    Tjah, ovako ispada (opet) kao da znaš nešto što mi ne znamo. Hajd objasni, na koji način mi netko može zapriječiti upis djeteta u osnovnu školu.
    Pri tome obrati pažnju da je ključno "upis u školu", a ne zlostavljanje obitelji od strane socijalnih službi.

Uzgred, u čakavskom narječju ispravno je ČA, a ne ĆA i stvarno se nisi trebao toliko truditi
    Ne može spriječiti upis, ali te može kazniti zbog toga što ne cijepiš dijete.
    Ča? ne vjeruješ?

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Dragi zmaj,
    i daj se vi medicinari sredite i imajte jedno mišljenje...ta medicina il medicinari koliko pomažu toliko odmažu...čovječe ko pokvareni telefon...5dr-ovaca 5 različitih mišljenja...
    Ajde, ka da nije u svakoj struci tako?
    A pogotovo u medicini, gdje stvari nisu egzaktne ka u matematici.
    Jedni znaju manje, drugi više.
    Često je i jedno i drugo točno.
    Onda jedni više vole ovako, drugi onako, a dođe ti na isto....
    Pitaj pet stručnjaka jesu li bolji njemački, francuski ili japanski auti, pa ćeš vidit kako su složni Smile

samaritanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

U Njemačkoj nije obavezno, a sada se selimo u Hrvatsku i ići ćemo njemačku školu koja radi po njeamčkom sistemu u Hrvatskoj i imaju također njemački princip s obzirom na obavezu cjepljenja, što znači da za upis u tu školu cjepljenje nije obavezno...

Usput Karlo nije cjepljen protiv tetanusa, a nisam ni ja bila do svoj 27 godine, a bila sam sva u ranama kad sam bila mala, a nije ni Karlo bolji...

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

vauuuuuuuu :D

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj samaritanka prvotno napisa
    Usput Karlo nije cjepljen protiv tetanusa, a nisam ni ja bila do svoj 27 godine, a bila sam sva u ranama kad sam bila mala, a nije ni Karlo bolji...
    HRABRO..... (neodgovorno?)

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

s obzirom na taj straaaaasni tetanus koji u toliiiiikoj mjeri haraci domovinom, uistinu neodgovorno.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Je, a tek kad se sjetiš kako se lako i brzo širi...

Fakat, baš sam znatiželjan. Izgleda da kod nas ženska odrasla populacija nije uopće, ili nije prilično davno cijepljena protiv tetanusa. Čini se po tome da tetanus ipak nije takav bauk. Ili možda je? U nekom paralelnom Svemiru?

Stranica 6 od 21 PrviPrvi ... 4567816 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •