Cure, molim vas pomozite mi!
Danas smo bili na kontroli i, naravno, pedi je opet pocela o vakcinaciji. I. ima 8 mjeseca i do sada se nismo vakcinirali osim bsg u rodilistu. Da napomenem da je I. nedonosce (36-ta g.n.) sa 2420 g. U pocetku i pedijatrica nam ih je odlozila za jesen, ali evo pocinje da navaljuje. Proslog putam sam joj predlozila da pocekamo bar da napuni godinu, na sto se nekako i slozila. Danas sam joj rekla da se ne zelimo vakcinirati. U blagom kontekstu nam je zaprijetila da ce nas morati dati na sud (kao ne savjesne roditelje) kako ugrozavamo zdravlje djeteta. Ne znam zakone (ja sam u Makedoniji, Skopje), a i ne znam sta da radim. Pitala sam je dal mozemo bar nabaviti 3 u 1 ili 5 u 1, a ona je rekla da se te vakcine daju samo u prvom razdoblju i da je sad vec kasno (da li je to tocno?) i da oni imaju francuske vakcine sa Pasterovog instituta i da su "super". Osim uobicajnih komplikacija, nitko se do sad nije zalio.
Ne moram vam ni reci da smo jedini koji odbivaju vakcine ovdje i da nas gledaju ... ma ne mogu ni opisati dansanji dan. Stvarno ne znam sta da radim.