mujice, dobrodošao!
Čini se da si neka vrsta insidera pa miriši da ćeš doprinositi znanju i razumijevanju ovdje. Onako, čisto da se izniveliraju stavovi, postavit ću rafalno odgovore na neka tvoja pitanja.
Vezano uz cijepljenje za dobit zaušnjake :/
Dobro je razlikovati pojavu cjepiva i masovno cijepljenje. Cjepivo protiv hep. B se kod nas koristi već godinama, ali je uvedeno među obavezna tek ove godine, a razlika u udjelu cijepljenih je nekoliko redova veličine. Dakle, odnos Nebo-Zemlja.mujica prvotno napisa
Radi se o brojkama koje su se vrtile u medijima i obzirom da su okrugle, čine mi se kao orijentacijske. Konkretno, prije par mjeseci na Hrvatskom Radiju, emisija "Izaberi zdravlje" (spomenuta je na ovom topicu), gostovala je Gjanero-Margan i njen šef, a iskrcali su dosta brojki. Između ostalog 8000 registriranih slučajeva gripe. Iskreno, ne da mi se prekapati po bazama podataka pa im vjerujem. Ako znaš za neke podatke različite od spomenutih, a nalaze se u javnoj cirkulaciji, daj stavi link. Ovako ti ispravka zvuči malo agresivno.mujica prvotno napisa
Po pitanju gore spomenute emisije, ona nikada nije došla na portal HRT-a u elektronskom obliku, iako sve ostale jesu (smajlić fućka muziku iz "zone sumraka")
Hvala za ispravku, ali u ukupnom kontekstu ne vidim na koji način to pravi razliku. Osim eventualno što nam HZZO lovu mazne pa cijepi kako hoće, a Imunološki ga mora plasirati tržišno - pa to opet plaćamo preko HZZO-a. Hmm... meni svejedno - u oba slučaja na to nemam utjecaja.mujica prvotno napisa
Da, shvaćam, svi smo platili, a oni ga onda plasiraju tamo gdje je to medijski najisplativije. Već smo negdje spomenuli kanadsku studiju kojom se ovo "cjepivo" evaluiralo na maloj djeci. Dokazana je jedino medijska zaštita.mujica prvotno napisa
ERROR: a missing linkmujica prvotno napisa
ERROR: speculative interpretationmujica prvotno napisa
Općenito mislim da ćemo lijepo surađivati![]()