uh nemogu da ne prokomentiram ovu brosuricu. koji sretni roditelji i dijete i sve u ruzicastom i leprsavom ozracju. ispada da nitko nikada nije imao nikakvu losu posljedicu cjepljenja i da je to apsolutno nemoguce. uf
uh nemogu da ne prokomentiram ovu brosuricu. koji sretni roditelji i dijete i sve u ruzicastom i leprsavom ozracju. ispada da nitko nikada nije imao nikakvu losu posljedicu cjepljenja i da je to apsolutno nemoguce. uf
Link je na njemackom, al svejedno ga kacim. Tu fino stoji da je covjeku privremeno dodijeljena zabrana rada jer se usudio biti kritican.
http://www.klein-klein-aktion.de/hie...sterreich.html
Ako nekoga zanima, evo i website doticnog doktora, na kojem on iznosi svoje stavove:
http://dr.loibner.net/
Ima dosta tekstova vezanih za cjepiva....klasicni kriticar cjepiva, reklo bi se....o tome kako cjepiva stite, tj. ne stite, prica o klicama i terenu, o potrebi da se roditelji informiraju i podignu svoj glas itd.
Steta sto je sve pisano samo na njemackom. :/
mujice ovo je tvoja dezinformacija. Da, na Kosovu ima polija, a moja informacija je daleka samo 50 km. Cak sto se tice inih zemalja ima 2 slucaja djece koja imaju polio u Makedoniji. Ta djeca su iz jednog zabitog sela blizu granice Makedonije sa Kosovom. Djeca su lijecena u Klinickom centru ovdje u Skopju.A na Kosovu nema polija.
Zar ne pomisljas da pred da netko napise neku informaciju, prethodno je provjeri. Ne vjerujem da itko prica napamet o tako ozbiljnim stvarima!
Mujica napisa:
??? Hm, hm...Slučajnost???Nemrem vjerovat!!! Možda stvarno mislimo isto, a tu smo u drugim taborima!!! Vidiš li svoju ulogu u spotu - ili nisi išao tako daleko????Jako zgodan video.
Ali ovaj mi se još više sviđa (John the revelator).
Gle ta prozapadnjačka priča u kojoj je znanje ispred svega...odavno je više ne pušim!!! Iz te branše PRO-znanje štujem samo prof. Paar-a koji jedini javno priznaje da postoji nešto iza vidljivoga, opipljivoga, istraženoga... I to je cijela priča!!!! Ono što ja znam i dokazala sam u svom životu - vrijedi samo za mene, ali i ne za tisuće drugih pojedinaca...To je čisto igranje Boga !!
Mujica napisa:
Možda bi mogao upotrijebiti neki od iskušanih svojevremenih dobrohotnih otrova - 100% garancija...dugoročene posljedice zagarantirane...npr. DDT...A koja si pak ti i odakle si se stvorila?
Koliko vas to uopće ima? Samo izlazite od nekud kao žohari.
Analogija namjerna!!!
...I meni to djeluje logičnoZorana prvotno napisa
...a nagle promjene standarda i životnih uvjeta - na lošije - je i mene jako strah. Mislim da ta mogućnost stalno visi nad našim glavama kao Damoklov mač....
Zar ti stvarno ne vidiš da neki od vas jesu zaslužili prave uvrede zbog načina na koji se rugate onome što vam netko u dobroj namjeri napiše. I uloži trud i vrijeme u to?Davor prvotno napisa
Tvoj način pisanja meni (povremeno) i način na koji mi se bez razloga obraćaju puhovi i marilu je puno uvredljiviji od jednog slikovitog izraza da se pojavljujete kao žohari.
Uostalom, to niti nije uvredljivo.
Ili te možda uvrijedilo to što sam napisao da vas nije nigdje bilo onda kada ste se trebali oglasiti?
I za difteriju piše da je uzrokovana virusom....Davor prvotno napisa
Meni to izgleda kao jedna sasvim pristojna brošura, koju su preveli ljudi koji nisu iz tog područja.
Zato s velikim nestrpljenjem očekujem vaš prijevod knjižice Trevora Gunna.
Nemoj reći hop prije nego što skočiš...Davor prvotno napisa
Pitanje je hoće li ikada doći do Wakefieldove rehabilitacije.
Zadnji bitan događaj vezan uz slučaj Wakefield je taj da se časopis Lancet javno ispričao svojim čitateljima zbog objavljivanja njegovog članka.
Razlog isprici je bio taj što se otkrilo da je Wakefield bio u sukobu interesa, koji je zatajio.
Zbog toga je i izgubio posao.
Navodno, njegov rad su financirala odvjetnička društva koja su zastupala roditelje u parnicama protiv proizvođača cjepiva. Navodno je primio preko 400.000 funti. Optužen da je podvrgavao djecu nepotrebnim invazivnim zahvatima (kolonoskopija, lumbalna punkcija)
Vjeruj. Ljudi pričaju napamet. Često. I svašta.rula prvotno napisa
Nema polija ni u Makedoniji, ni na Kosovu.
I što da sad radim? Vjeruj ako hoćeš.
uopće...bezobrazno od svih vas da se tak "raspravljate"...iako razumijem zašto...he he...
mujice, meni je za Kosovo i okolne rekla dr...
eto ga na...uvik neke dez/info....
najko poludi...oće li ko ikad reć neš što ne treba provjeravat 100puta na 100 razl načina??
A ta dva djeteta su tipa pu-pu ne vazi? Treba li neka brojka zaboljenih pa da se kaze da ima polija? A to da su bila hospitalizirana na Djecijoj klinici je tocna informacija jer ih je ljecila moja teta. E vidis, njoj vjerujem. A ti kako hoces.
Nismo mi u suprotnim taborima, jer ti jesi u taboru, a ja nisam.suzaks prvotno napisa
U spotu ne vidim svoju ulogu, zašto uopće pitaš tako nešto? Sad nema smisla niti da pišem čiju ulogu vidim u spotu.
Rula i Zmaj, vrijeme će pokazati tko je u pravu.
Jer polio je bolest koja se neodgodivo mora prijaviti u razne međunarodne institucije.
I ne može se sakriti.
Zato ćemo već za koji dan znati je li to istina (ako se dogodilo ovih dana).
Ne treba. Jedno dijete koje ima poliomijelitis u Europi se tretira kao epidemija.rula prvotno napisa
mujica:
mujica, opet si počeo s krajnje primitivnim provociranjem i vrijeđanjem, samo zato da bi netko reagirao, pa da opet možeš cendrati i glumiti žrtvu.Zar ti stvarno ne vidiš da neki od vas jesu zaslužili prave uvrede zbog načina na koji se rugate onome što vam netko u dobroj namjeri napiše. I uloži trud i vrijeme u to?
Tvoj način pisanja meni (povremeno) i način na koji mi se bez razloga obraćaju puhovi i marilu je puno uvredljiviji od jednog slikovitog izraza da se pojavljujete kao žohari.
ne shvaćam zašto ne otvoriš vlastiti topic, sigurno će ti se na njega javiti puno ljudi koji žele cijepiti djecu i traže savjet po tom pitanju, ovdje tome nije mjesto! ovaj topic je namijenjen ljudima koji imaju kritičan i dapače skeptičan stav prema cijepljenju i žele razmijeniti iskustva i informacije o štetnosti cijepiva, te im nije potrebno tvoje patroniziranje!
istina, unio si živost i nasmijao si nas, ali si isto tako i onemogućio svaku ozbiljnu raspravu! prema tome, ako imaš nešto konstruktivno i informativno za reći, izvoli, a u protivnom te molim da prestaneš začatavati ovaj topic i otvoriš svoj vlastiti!
ja si evo pravim kavu...ko je za??????
i ajd malo ozbiljnosti!!!!!!!!
Eto te opet.....puhovi obožavaju smokve prvotno napisa
pogledaj malo pažljivije moje postove i vidjet ćeš puno konstruktivnih i informativnih izjava.
Ako ih ne vidiš, zamoli nekog drugog da pogleda za tebe.
Moram li ponoviti svoju molbu od jučer i prekjučer, ili ju već znaš napamet?
hajd, hajd...čovjek bi pomislio da se dopisuje s kakvim 10ogodišnjacima....![]()
djate mali, pa suzdržite se....
vidim, nitko ne pije kavu??!! he he
mujice, od kud se nabavljaju hum diploidne stanice, albuminum....
mujica, molim te makni se s ovog topica! otvori svoj, pa na njemu radi red, određuj tko ti smije odgovoriti, tko ne i slične fore. očito ne razumiješ princip javnog foruma i ne znaš da je svatko slobodan odgovoriti svakom i da se isto tako treba držati topica (teme). objasnila sam ti što je tema ovog topica, a ti si tu debelo promašio. ako želiš pomoći, velim ti, možeš pomoći onima koji žele cijepiti djecu i nisu za neku jaču alternativu, a trebaju stručan savjet.
Mene bi usporedba sa zoharima cisto razveselila u smislu da na svakog kojeg vidis ima jedno 100 onih skrivenih... nazalost nije tako. Ali se slazem da mujica daje cisto fine informacije.
Meni se recimo upravo razbistrilo da necu dijete cijepiti protiv difterije sve do trenutka u kojem ce moj standard potonuti u minus beskonacno. Znaci prije nego se preselim u naselje s trailerima, posjetit cemo ZZJZ.
Dosad sam donekle i razmatrala tetanus i difteriju, jer to niju djecje bolesti. Za djecje bolesti sam doista uvjerena da je bolje da ih djeca prebole, ali difterija i tetanus mi se tu ne uklapaju.
Mene bi usporedba sa zoharima cisto razveselila u smislu da na svakog kojeg vidis ima jedno 100 onih skrivenih... nazalost nije tako. Ali se slazem da mujica daje cisto fine informacije.
Meni se recimo upravo razbistrilo da necu dijete cijepiti protiv difterije sve do trenutka u kojem ce moj standard potonuti u minus beskonacno. Znaci prije nego se preselim u naselje s trailerima, posjetit cemo ZZJZ.
Dosad sam donekle i razmatrala tetanus i difteriju, jer to niju djecje bolesti. Za djecje bolesti sam doista uvjerena da je bolje da ih djeca prebole, ali difterija i tetanus mi se tu ne uklapaju.
Zašto mi želiš uskratiti informacije?puhovi obožavaju smokve prvotno napisa
I ja sam ovdje da nešto naučim i da razmjenjujem informacije.
e li tebi jasan pojam razmjenjivanja informacija?
Ja informaciju tebi, pa ti meni i tako dalje.
Moja molba Puhovima da me se okane je upućena zbog toga što od nje nisam dobio niti jednu informaciju.
Samo prenemaganja. Pročitaj pažljivo tko je što pisao prije nego što me optužiš, protjeraš i uskratiš mi informacije.
svima![]()
ajd odgovorite mi
ab djeca????
dobro je da se govori i za i kontra o cjepivima
...bolje da ne znašzmaj prvotno napisa
![]()
No, znaš, zato i pitaš. Nisam ni ja sretan zbog gadosti kojih se može naći u cjepivima.
Ali ne treba na tome stati diskusija o vaganju dobrobiti i štetnosti cjepiva.
sto s hripavcem?
evo mi dijete ima godinu dana, znaci izasao je iz one najugrozenije skupine.
mujice, pogledaj malo kako se civilizirano moze raspravljati o cijepljenju:mujica prvotno napisa
http://www.mothering.com/discussions...d.php?t=505548
i ovaj nas topic nastao je upravo iz razloga da podjelimo iskustva i razmijenimo informacije mi koji nismo za obavezno cijepljenje. kao sto vidis, ovo je vec 3. dio topica. pretpostavljam da prva dva nisi imao prilike procitati, jer da jesi mozda bi shvatio da topic nije zamisljen kao mjesto rasprave o tome je li bolje cijepiti ili ne, i ne bi nas koji pratimo ovaj topic od pocetka i javljamo se vec dugo, kad za to nadjemo vremena, usporedjivao sa zoharima.
dobro ti kaze puhica, otvori si novi topic ili pronadji stare na kojima se raspravljalo o tome da li cijepiti ili ne. Ovaj topic se zove "Vakcinacijski osvjesteno pleme", a ti mu ne pripadas.
![]()
ljudi, pa nemojmo tako!!! tu smo jedni za druge...zar ne? i bolje da ima što više i Mujica i Davora...Puhova...miševa...ha ha....jest da je naslov kakav je...al, koliko sam skužila mujica je čovjek struke...stoga njegovo prisustvo može ispavit koju krivu drinu...to ne znači da je svima zaprijetio "ovak i nikak drugačije"....i dalje stoji, da masa roditelja na ovom topiku kritički promišlja cjepiva....zato i je bolje da ima kolizije!!
neg, mujice, dakle ipak jesu u pitanju ab djeca?! samo ona meni nisu gadosti...neg ljudi....koji ...eto![]()
marta, ako dite od 1god na dalje dobije hripavac...koliko je to opasno??
još, čitala sam na nekoj BiH stranici da se taj dio smatra potencijalno opasnim kad je u pitanju polio....mjere sigurnosti....
hipotetičko pitanje: da polia ima u RH bili cijepili djecu???
eh da...nije li šarlah gori od kozica??? ak je...nitko ne plaši šarlahom kažete jer nema cjepiva...al se plaši kozicama jer ima cjepiva...hm...?!
da zmaj, ali ne na ovom topicu jer nije otvoren za takve kolizije.zmaj prvotno napisa
![]()
ne kuzim, zar je tako tesko otvoriti novi topic?
Eto me opet, makar se nekim to nikako ne sviđa.Mamasita prvotno napisa
...mamasita, zar doista misliš da ima ićega konstruktivnog u tome da informacije razmjenjuju samo oni koji jednako misle?
Kad bih ja tako mislio, lijepo bih se razgovarao s onima koji me okružuju na poslu i bio zauvijek sretan, jer ne bih imao nikakvih dvojbi.
Baš zato sam se i uključio ovdje jer mislim da mi je korisno čuti mišljenje drugih. Usput podijelim i svoje mišljenje s drugima.
I mislim da ti i puhovi niste toliko bitne da ću se maknuti s topica zbog vas.
Ako me to od mene zatraži netko drugi, s kime se može civilizirano diskutirati, učinit ću to.
marta, nisam skužila...ti svoje dijete nisi cijepila protiv hripavca? i nećeš?
Da, humane diploidne stanice su dobivene iz abortiranog djeteta (prije, ne znam točno - 40-tak? godina).zmaj prvotno napisa
Nije jadno abortirano dijete gadost, nego eventualni tragovi tuđe DNA i svi ostali sastocji cjepiva koje se ovdje često navodi.
...ali može dovesti do dugotrajnog težeg kašlja koji obično navodi na pogrešnu dijagnozu bronhitisa. Trajanje bolesti i moguće komplikacije podudarni su u dojenčadi i odraslih. Najčešće komplikacije su upala srednjeg uha i upala pluća, gubitak težine, lom rebara i inkontinencija... to je sa http://www.plivazdravlje.hr/?section...d=11905&show=1
još ću stvarno pomislit da imam hripavac a ne astmu...![]()
zašto, škaklju me uši, provela terapiju protvi upale pluća, izgubila na težini (ajd koliko jedem ni čudo), i inkont...(joj kad zakašljem stvarno mi zna nekad malo pobjeć)...![]()
ja sama sa sobom!!
navodno je dijete nekog skladatelja il dirigenta..poznatog...imalo hripavac...kašljalo 3tj...jer ga roditelji nisu dali cijepit...
Nema humanih stanica ni u jednom cjepivu.marta prvotno napisa
Ali virusi rubeola i ospice za proizvodnju cjepiva su proizvedeni na humanim stanicama.
ja se vec nekoliko dana imam zelju ovdje ispucati, jer sam ljuta k'o pas sto su mi MM-a gotovo pod prisilom cijepili protiv hepatitisaB, i to u austriji. (nekako se bojim da ce mi post ostati nezapazen, obzirom da je topic totalno zacatan, ali svejedno cu se ispucati...)
dakle nedavno sam pisala o tome kako su htjeli cijepiti MM-a citavim nizom cjepiva prije puta u yemen, i kako smo se dogovorili da ce on to odbiti.
doktorica se najprije slozila s njim i rekla kako ga razumije jer ni ona bas nije za sva cjepiva, te da i svoju djecu cijepi selektivno.
a onda je rekla kako mu ona "mora preporuciti" cijepivo protiv hepatitisaB, jer bi u slucaju da dodje do neke nesrece, vrlo lako u jemenskoj bolnici mogao transfuzijom pobrati hepB, te time ugroziti operacije firme za koju radi. iako je MM na to rekao da bi operacije bile ugrozene vec samim time sto bi eventualno dozivio takvu nesrecu da bi mu trebala transfuzija krvi, ona je tvrdoglavo ostala pri svome i rekla mu da legalo ima pravo odbiti to sto mu ona preporucuje, ali da ce ona onda morati kontaktirati firmu i da bi citava procedura oko toga mogla potrajati.
kako se cijela ova prica odigravala par dana prije puta, MM si nije mogao priustiti odgadjanje puta i tako je lijepo "popusio" cjepivo.
jos sam ljuta!, ali eto, sad sam se barem malo ispucala ovdje gdje me barem netko moze razumjeti.
mamasita, sada ne zachatavam, nego molim informaciju...
Je li se tvom MM-u nešto dogodilo zbog toga što je cijepljen protiv hepatitisa B prije puta u Jemen?
Imao kakve nuspojave?
Prvog sam cijepila do skole. Nije docjepljen s MoPaRu niti s DiTe-om.zmaj prvotno napisa
Drugi je primio tri doze DiTePer-a i MoPaRu i BCG u rodilistu.
Treci nije dobio nista osim BCG-a u rodilistu i to sam zato sto se nisam snasla na vrijeme.
Sljedece dijete nece dobiti nista u rodilistu.
Hocu li ih cijepiti ne znam, kako stvari trenutno stoje necu, a za buducnost ne znam.
A zasto mislis da je nemoguce da ti doista imas hripavac?
zmaj prvotno napisa
ima kod nas stalno hripavca. Malo. Uglavnom kod djece koja se nisu stigla cijepiti - zato je velika greška pedijatara kada odgađaju cijepljenje protiv hripavca, jer ovo je jedno od cjepiva za koje je stvarno važno dobiti ga što prije.
A ima ga i kod starijih, kojima je imunitet stečen cijepljenjem oslabio.
A ima ga i kod onih koji se ne cijepe. Bez obzira na zanimanje roditelja![]()
hm...eto valjda zato što je veća vjerojatnost za astmu....iako, rekoše da je nealerg...nedavno sam imala IgE 146 a max za odrasle je 100...e i zato što kortikosteroidi uglavnom dobro djeluju...pa dišem...ponekad koliko toliko....al, moram priznat da mi je sve to oko mene čudno....uostalom, što nije hrip visoko zarazan...a ja s klincem od skoro 5mj...pa vidilo bi se valjda do sad?!
Zakaj? Stvarno nema potrebe.marta prvotno napisa
Inaće, još su doktori i sretni kada je virusno cjepivo uzgojeno na humanim stanicama. Jer ako nisu, onda su ili rekombinantnog porijekla ili uzgojeni (uglavnom) na jajima ili pilećim fibroblastima, pa je moguća alergija kod cijepljenih ako su inaće alergični na kvasac, jaja, proteine pileta.....
Zbog netocnog podatka. Vidis meni je grozno da mi se ubrizgava u dijete nesto uzgojeno na "ljudskom mesu" i sve to kao zastita od totalno bezazlene bolesti kao sto je rubeola. Za ospice jos mogu i prihvatiti da ih netko smatra "opasnim".mujica prvotno napisa