Citiraj Mamita prvotno napisa
prepisujem s kutije:

pentaxim-cjepivo protiv difterije, tetanusa, pertusisa, polia i hib

nuspojave:
lokalno: bol, crvenilo, otvrdnuće.
temp. iznad 40, nadražljivost, pospanost, poremećaj ishrane i spavanja, dijareja, povraćanje, dugotrajan neutješan plač.
urtikarija, kožni osip, konvulzije sa i bez temp.
hipotonus.
edematozne reakcije donjih udova.
Kad ovo procitam odmah mi zlo dodje.

Vecina vas zna moje muke s djecom i zdravljem i prehranom i nagadjanjem divnih doktora u NL. Cesto se zapitam sta im je bilo.
Interesantno je to sto su sve silne muke krenule poslije prvog mjeseca zivota tj OD PRVE VAKCINE.

Oboje?????????? Jedino sta mogu izbaciti s Mamitinog popisa su konvulzije a ostalo je sve nastupilo poslije tog prvog cjepljenja.
Kad se samo sjetim moje tuge i jada i njihovog bola

Bolnica,po razlicitim drzavama..................maltretiranja........... ...

I onda kad sad sve citam i vidim da je vrlo lako moguce da je sve to bilo od cjepljenja jer su u NL cak sto vise i priznali da DKTP i Hib nisu dobri ali da drzava nema love za bolje???????????????

Jadu moj

Kako sam onda bila jadna.

Sad su ok oboje i sad se necjepe vise. Primili su sto sta do sada ali ih nedocjepljujem. Skoro sam cak dobila i pismo tj vec dvije opomene za po svako djete od drzave da ih moram docjepljivati(MMR Annabel). Noah ga nikad nije ni dobio plus Noah nije dobio DTP onaj s cetri godine.

Kao bice suspendirani iz skole Srecom je skola privatna i kosta me cjelo malo bogatstvo pa ovaj put I'm in charge. I tako salju opomene a ja bacam u smece. Inace mogla sam slagati jer nisu rodjeni u Canadi nego u Nl ali necu da lazem da su dobili vec im s gustom kazem nedam.

Moja Annabel je dobila rubeolu poslije tog cjepljenja i na kraju je bila tako lose da je hospitalizirana na deset dana.Rekli su da je 100% od cjepljenja.

Kad se samo sjetim Noah poslije prvog cjepljenja. Odbijanja hrane, plakanja neutjesnog, povracanja, proljeva, osipa a tek Annabel i osipa, sjedila sam pored jednomjesecne bebe i plakala jer je nisam mogla podici na sta je taj osip licio.

Osjecam se orobljenom tih prvih godinu dana. Ne jednom nego dva puta i nikad mi niko to vrijeme nece moci vratiti.

Sjecas li se Zorana?