Babyiris, tu piše "neželjenu nuspojavu će najprije uočiti roditelji i/ili liječnik cjepitelj .....
Prema našim propisima ...svaka neželjena nuspojava podliježe obveznoj prijavi od strane onog tko je utvrdi ...."
Prema tome, onaj obrazac možeš popuniti i sama, i poslati u HZZJZ na fax ili poštom ili na e-mail.
DEFINICIJE neželjenih reakcija nastalih nakon cijepljenja i OBRAZAC - Izvješće o nepoželjnim sporednim pojavama u provedbi imunizacije protiv zaraznih bolesti
http://www.hzjz.hr/epidemiologija/reakcije.htm
Vidjela sam ti ja taj dokument odmah nakon otpusnog. Još sad imam kopiju.Naime, bilo je prepucavanja naše pedijatrice i bolničkih. Kao dodatak otpusnom stoji:TinnaZ prvotno napisa
I tako sam ja postala poštar i nosila joj ono što je već imala. Kad sam joj jednom uručila, tražila sam neki dokument koji potvrđuje da je to i prijavljeno. Nisam dobila.Namjeravalismo prijaviti nuspojavu na dato MPR cjepivo, no na formularu za prijavu se traži potpis cjepitelja i podaci o cjepivu, koje mi ne znamo, pa molimoda prijavite Vi koja ste cijepili dijete.
Kad čitam taj sastav cjepiva koji je nakačila Saradadevii jednostavno se ne mogu oteti dojmu da se već pola stoljeća nad nama vrši MODERNI AUSCHWITZ zamotan u obliku humanosti!!!
Ajde još bi razumjela pojedinačni oblik cjepiva, ali kokteli ovih govana koji su sastojci...pa to NITKO I NIGDJE nije ispitao kakvo to ima uzajamno djelovanje...ili ispituje, ali na živim primjercima...i kako se zarolalo i traje i traje...
I još bi razumjela cjepljenje nakon 2. godine djetetova života kad je moždani razvoj 'relativno' završio i kad je imuno sustav već u poprilično izgrađenoj fazi...ali tko je bio taj koji je tu dobnu granicu cjepljenja srozao TTTAAAKKKOOO nisko (evo sad se već cijepi s 2.mjeseca!!!)???
Čitajući prijašnje postove palo mi je napamet ZAŠTO možda pedijatri ne prijavljuju te nenormalne reakcije poslije cijepljenja...valjda zato što bi se ta njihova j..... (pardon na izrazu) vakcinacijska kvaziznanost vrlo brzo srušila kao kula od karata...
Kad bi pronašli aktivne pedijatre koji razmišljaju drugačije...iako je negdje na ovoj temi pisalo da su jako podijeljeni u mišljenjima oko cijepljenja...
I najgora mi je ta rečenica za javnost 'NEEEEEEE - TO NIJE OD CIJEPLJENJA' koju izgovaraju kao da im je netko na faksu umikročipirao u glavu...A kad s njima porazgovaraš u privatnom aranžmanu ploča je drugačija...Ne mogu razumjeti da nitko nije bar povremeno od njih probao dozvati onaj mrvičak humanosti i zakletve koju su polagali da se iskreno u svom srcu zapita: 'ČEMU SVE TO???'
Babyiris, pročitaj ona 2 zakona koja sam stavila (zaštita osobnih podataka i pokušaj pronaći taj pravilnik/zakon o vođenju evidencija što sam molila Davora).
Ako možeš izvući od toga dvojega zaključak da imaš pravo na uvid u Evidenciju gdje se vode podaci o tvojoj curici, pozovi se na to i traži ih onda informaciju da li je tvoj slučaj prijavljen, ja bih još tražila da li se vodi kao blaga ili teška nuspojava i da li je prijavljeno da ima dugotrajnih posljedica.
Pazi sad ovo: kako će oni znati da li ima ili nema dugotrajnih posljedica, kada uopće nisu u kontaktu sa pedijatrom kod kojeg se liječi to dijete. I onda umjesto da napišu da nemaju podatke o tome, oni napišu da nema trajnih posljedica.
Ako netko uspije povaditi dijelove iz tih zakona /pravilnika, neka nam ovdje stavi, meni je nevjerojatno da bi se moji podaci negdje vodili a ja nemam pravo uvida u to. Pa nismo u staljinističkoj Rusiji ili Auschwitz-u.
Ili možda jesmo kako kaže Suzaks.
Yok, cijepi se u rodilištu, bez tvog znanja i pristanka, s BCG-om koji je dokazano neučinkovit.
...odnosi se na post od suzaks i cijepljenju od 2 mjeseca.
Čitam pravilnik pa sm malo blah - nije to lako čitat.
Evo, dragi moji, jučer smo bili na pregledu za upis u vrtić. Nakon podužeg razgovora, pedijatrica nije htjela pristati na dužu odgodu, tako da je moj Aleksandar jučer primio Infanrix (birali smo manje zlo)
Rahela još ima "dug" od 18 mj MoPaRu - ali smo dobro prošli jer cijepiva nema - ni jednog ni drugog. Tako da smo ipak na odgodi.
Rekla je da će ju sa DiTePer, Polio i Hib cijepiti krajem godine ili početkom druge. Odugovlačit ćemo koliko budemo mogli, i mislim da ću odabrati ipak 5u1.
nema ni mo-pa-ru?
vakcinacijski osvješteni, molim vas za savjet da ne otvaram novi topic.
bruno mi još nije cijepljen s onim cjepivom sa godinu dana (to je taj mo-pa-ru, jel tako?). ja sam do sad odgađala i planirala sam ga cijepiti priorixom. u 9 mj. kreće u jaslice i moramo donjeti potvrdu da je cijepljen, ali priorixa nema. da li je sad taj socijalni manje opasan za njega s obzirom da je već skoro 2 godine?
mi smo dobili potvrdu za vrtić kad je Jan napunio godinu dana (na redovitoj kontroli sam tražila potvrdu), iako tada nije bio cijepljen sa MoPaRu (odbili smo jer je bio šmrkav).
na potvrdi piše napomena da je dijete redovito cijepljeno.
Da vam se pridruzim. Ovo sam skoro sve procitala, i vec neko vrijeme trazim informacije o ovoj temi. Zivim u USA, California i protiv cjepljenja sam. Nazalost, volila bih da sam ovo znanje prije imala. Moj prvi sin je cjepljen onako po redu i cinilo mi se uvijek da se nesto desilo s njim nakon zadnje doze one pred vrtic. Jer do tada je vec poceo dobro pisati i bio je vise koncentriran. Poslije toga u vrticu od 5-6 nije znao neka slova i zaboravljao bi puno toga, a da ne spominjem ponasanje koje je bilo dosta neobicno, i to na mahove. Ma uglavnom, to nisam s nicim povezivala, i tako sam i mog drugog sina cijepila sve do 15 mjeseci, poslije toga je trebao dobiti jos neku veliku dozu, ali sam odugovlacila, i tako sve do danas, kad je cetri godine i nema sanse da ga cijepim. Danas imam iza sebe par procitanih knjiga i dosta godina citanja na internetu. I buduci da sam vegetarijanac, nema sanse da ubrizgavam niciji albumen u moju dijecu. SAmo nikada si necu oprostiti za svoje neznanje!!
Ova tema me je ovdje zanimala, jer namjeravamo se preseliti u Hrv. i ovo mi je vrlo bitno. Ne zelim imati problema. Ovdje je vrlo jednostavno, popunis formular i potpises da ga ne zelis cijepiti. Ne znam sto je sa privatnim skolama, vjerovatno slicno. Otprilike znam sto me ocekuje doma, ali s tim sam sprema se nositi.
Pedijatar mi je dosta dobar iako je za cjepljenje. Zadnji put sam zatrazila sastojke cjepiva i kad sam pronasla sto sve znaci, prvo sam se zgadila, drugo obavezno sve isprinatala za arhivu.
Moji prijatelji ne dijele isto misljenje, cak sam primjetila kad sam razgovarala sa jednom doticnom u vezi toga, da me sada izbjegava, vjerovatno misli da mozda se moze razboliti od nas jer nismo cijepljeni![]()
Knjiga zadnja koju sam citala je "Evidence of harm" i www.909shot.com je web site koji sam zadnji citala. Mozda nekom drugom prilikom napisem jos nesto u vezi ovog, sad sam previse potrosila vremena na citanje. Svima sve najbolje i stvarno ste me iznenadili!! Pametnije ste od puuuuno Amerikanki! 8)
ja ovo redovito citam i sve sam blize odluci da uopce necu vise cijepiti klince, posebno nakon ovih zadnjih postova gdje pisu sastojci pojedinih cijepiva.... uzas!!!
a ja sam time cijepila svoju djecu![]()
![]()
![]()
never again!!!!
e sad, zanima me na koji nacin da objasnim klincima da ne zelim da se cijepe(jer dvije idu u skolu) a kod nas se docjepljivanje vrsi na nacin da skolski dispanzer dodje u skolu i tamo cijepi dijete, manje vise bez znanja roditelja.
i jos nesto, nisam najbolje pohvatala konce, sto je to tocno s antitetanusom?zasto se on daje kad se porezes? koja mu je tocno svrha?
Ajme, marilu, kako su me rasplakale ove priče s web stranice koju si stavila...Prestravično. Jadne bebice, doslovce su umrle u mukama.![]()
To je toksoid koji funkcionira kao protuotrov. Clostridium tetani je bakterija koja se razmnožava isključivo u anaerobnim uvjetima, poput onih gdje se napikneš na čavao i rana se potom zatvori. Umjesto toga toksoida bilo bi dovoljno zbrinuti ranu kako treba. Uostalom, tetanus je samo jedna od brojnih bakterija tla kojima se rana može lijepo zatrovati. Zanemariti ranu samo zato što je ozlijeđeni osiguran protiv tetanusa je samo pola posla.daphne prvotno napisa
Scenario:
Napikneš se na čavao, odeš doktoru, on ti spraši antitetanus (bez obzira na sva prethodna "docjepljivanja") i pošalje te doma. U slučaju infekcije tetanusom (koju antitetanus ne sprječava) u rani ti se nakoti lijepa kolonija Clostridium tetani i svojim izlučevinama ti truje jetru i bubrege. U slučaju infekcije nekom drugom bakterijom tla isto se razvije kolonija i kad se sve lijepo zatruje odrežu ti komad noge.
davore, hvala.
dakle dovoljno je samo pobrinuti se za ranu onako kako treba, jer bakterija moze napraviti svoje bio ti cijepljen ili ne.
Otprilike. Za otvorene rane tetanus uopće nije opcija, epidemija tetanusom niti ne postoji. Uopće ne kontam zašto bi dijete uopće dobilo antitetanus prije prve ozbiljne ozljede. Ili ikad.
meni je u subotu jedna od princeza pala u vrtu, a kako imamo gradjevinske radove u istom zakacila je jednom nogom o zeljeznu konstrukciju i razderala je tako da smo zavrsili na hitnoj na sivanju. ima cetiri sava. rana je bila otvorena oko 1 cm, duljine nekih 7 cm.
pitali su je li redovito cijepljena, a pred par mjeseci je dobila na istoj toj hitnoj antitetanus jer se malko zarezala na poklopcu od konzerve rajcice koju sam joj rekla da baci.
nećak se napiknuo na nekakvo željezo kad je bio mali, u bolnici su mu dali "cjepivo" (tako kaže djed), od kojeg je on skoro umro.
evo ja odlucila malo pomoci davoru i bacam se na moparu cjepivo(mmr) cim zavrsim nesto drugo(za koji dan) do tad ako netko ima kakav link odakle da trazim i prevodim nek mi nabaci da bas ne tapkam u mraku
Sad se već žurim pa ne stignem iskrcati sve linkove, ali ako ti nije teško, na ovom topicu ima na par mjesta hrpa linkova. Nastoj ne gubiti previše vremena na tekstovima koji govore o tome da cjepiva ništa ne valjaju (to znamo) niti na onima koji ih kuju u zvijezde (to je bez veze), nego na onima koji daju činjenice u nekakvom kvantiziranom obliku: brojevi, tablice, grafovi.
Ja imam listu sastojaka koje su u MMR, Polio, i DTT i Acellular Pertussis Vacine Adsorbed. Veoma sokantini sastojci, posebno ako znate kako se dobija fetal bovine serum. Ima na onoj nasoj stranici Prijatelji Zivotinja detaljno objasnjavanje. I naravno ako treba nesto prevesti, samo se javite.
Samo neki od sastojaka:sorbitol, human serum albumin, hydrolyzed gelatin, neomycin, 2-phenoxyethanol, aluminum, formaldehyde, glutaraldehyde, streptomycin, residual calf protein serum, polymyxin...
Vecina ovih sastojaka ili toksicna, kancerogena, moralno pogresna, opasna zbog moguceg oboljenja od kravljeg ludila, ili jednostavno nije za ljudsku upotrebu te je jos uvijek u istrazivanju.
Prvi put sam počela malo čitati o vakcinama, naravno, na Rodi i sada kada sam već stvorila neko mišljenje, a to je da su vakcine neke nepotrebne ili strašne...nailazim na jak otpor (što mi je nekako normalno) kod svoje okoline.
Naravno da ništa ne znam o tome, jer bože mili imam neku drugu školu, a ne "doktorsku" i naravno da doktori znaju najbolje, jer i oni svoju djecu cjepe...
A mislim, istina da nisam sve pročitala vezano za cijepljenje, tek sam u začetku, ali ovo mi je nekako sasvim dovoljno da počinjem stvarati averziju prema cjepivima, ali uvijek mi se mota po glavi "šta ako"...
Najgore bi mi bilo da ipak cijepim svoje buduće (jednog dana) dijete i da razvije strahovite posljedice od cjepiva...mislim da ne bih mogla preći preko toga... a opet s druge strane, strašno bi mi bilo da mu se nešto ne desi od NE CIJEPLJENJA...
Uglavnom, baš me pogodilo to što ipak ne nalazim na nikakvo razumijevanje što se tiče cijepljenja....mislim, ni sama nisam na čistu s tim svima, ali... (poznata sam po tome da imam neke svoje fiks ideje uvijek)
Ovo si dobro rekla nisi doktor, ali zato si mama. I ne trebas biti doktor da bi odlucila sto je dobro a sto ne za tvoje dijete. Bitno je ovo: Sastojci cjepiva, zasto se cijepiti, ako se ne cijepimo sto se moze desiti, a sto ako se cjepimo?? Sastojci su vise nego alarmantni, i sami postupak dobivanja cjepiva je okrutan i sokirajuci. Drugo, cjepimo se protiv necega od cega nemamo neke velike sanse za oboljeti i ako obolimo, velike posljedice su veoma rijetke i to samo kod onih koji su vec oslabljenog imuniteta prije bolesti. A ako se cjepimo, od toga se i te kako moze umrijeti ili jos gore vjerovatno ostati sa velikim mentalnim ili fizikalnim poremecajima.
Kad sam ja bila mala, bilo je sasvim normalno preboliti zausnice, varicele i sl. danas uzimamo strasne toksine da bi dobili imunitet na te djecje bolesti, ali ne zauvijek, vec samo na par godina, poslije toga se opet treba cijepiti. A kad jednom prebolite varicele, dobijete imunitet do kraja zivota. Zato mislim i da je puno opasnije cijepiti se i onda kad ostarite i dobijete varicele, jer se mozda niste ni cijepili odavno, ne znam kako bi to prebolili.
I da ja znam dva doktora koja ne cijepe svoju dijecu, ne vise jer su imala posljedice i to velike, za djecu katastrofalne.![]()
Ja jos nisam mama (nadam se uskoro), ali ovo o vakcinama vec dugo vreme citamo i ja i mm, citamo i nexus, i naravno da smo protiv. Samo sam zeljela napisati da jos uvjek se educiram na ovu temu, ali znam da moje djete nece primiti sve to.
Kod nas u Makedoniji cjepljenje je kao nesto moralno. I zakonski utvrdjeno.
Ne znam kojim kaznama podlezu oni koji ne cjepe dijete, ali mislim da nema takvih.
Ako mogu nekako pomoci, pisite.
daphne, kad razmislim, tvoj entuzijazam bi te mogao prilično angažirati jer mmr je dosta kompleksna stvar. Razmisli rađe o nekoj od komponenata i vidi koliko je to kompleksno. Ako ti krene - uzmi i neku drugu.
Uspijemo li do Nove godine prikupiti materijale za sva obavezna cjepiva - SUPER!
Mene zanima kako da ja svog MM-a koji je doktor uvjerim da je cjepivo loše i nepotrebno...kad je vidio da je članak iz časopisa Nexus, doslovce je popi..... Nikad ga nisam vidjela tako bijesnog. Rekao je, "Jesi ti skrenula, to je alternativni časopis kojeg pišu ufolozi, scijentolozi i osobe koje vjeruju da živimo u alternativnoj povijesti???"
I što sad...nemoćna sam![]()
![]()
![]()
Stvarno mi je zao, mislim da trebas shvatiti da takvima nema puno sta objasnjavati. Posebno neki doktori zatvore se u to svoje danasnje medicinsko obrazovanje i nista drugo ne vidu. Mi smo se lijecili tisucama godina sa biljnim preparatima, od Kineza do Americkih Indijanaca, mislim da tu nemamo sta vise dokazivati. Danasnja medicina je po meni u jednom veoma mracnom razdoblju. Dala bih ti savjet, ako volis svoga muza i ako zelis imati mira u kuci da ovo o cjepivima ne spominjes puno.Romy prvotno napisa
Pokusaj bar izbjegavati ona sa Thimerosalom, te ih pokusati malo rastegnuti, koliko mozes, mozda se i dogovoriti sa pedijatrom da neka i ne primi. Ja imam puno vise internet stranica ako te zanima, vise za tebe, te pricekaj dok se jos malo snadjemo da imamo i jos vise informacija, mozda onda budes mogla nesto spomenuti, do tada, zaboravi!![]()
Romy, zamoli muža neka ti objasni ovo: http://www.vaccineprotection.com/pro.../pertussis.cfm
Evo o nuspojavama cijepljenja:
http://www.plivamed.net/?section=hom...how=1&id=14125
Objavljeno: 31.08.2006.
Nuspojave cijepljenja u Hrvatskoj u 2005. godini
Tijekom 2005. godine prijavljeno je Službi za epidemiologiju zaraznih bolesti 162 nuspojava nakon cijepljenja, objavljeno je na stranicama HZJZ-a.
Nuspojave nakon primjene MoPaRu cjepiva
Zahvaljujući sustavnom cijepljenju djece morbili i rubeola su praktički eliminirani, a pobol od parotitisa smanjio se za 98%.
Postvakcinalni parotitisi su najčešće jednostrani, u manjem broju prijava praćeni bolnošću i toplinom lokalno. Svi su prošli uz simptomatsku terapiju ili spontano.
Serozni meningitisi su bili blagih kliničkih slika i djeca su se uz simptomatsku terapiju oporavila bez posljedica.
Tijekom 2004. primijenjeno je 80 000 doza MoPaRu cjepiva - sva djeca u drugoj godini života i u prvom razredu osnovne škole (ili pri upisu).
Incidencija nuspojava je niska:
- 3,5 postvakcinalnih parotitisa na 10 000 doza;
- 1,5 aseptičkih meningitisa na 10 000 doza.
U 2005. godini zabilježena je paradoksalna situacija da je omjer postvakcinalnih parotitisa u odnosu na postvakcinalne serozne meningitise 2 : 1. Prijašnjih godina se taj omjer uvijek
kretao od 5 : 1 do 10 : 1. Ovo smanjenje omjera parotitisa u odnosu na serozne meningitise se u najvećoj mjeri može pripisati aktivnom traženju seroznih meningitisa, uključujući lumbalnu punkciju, kod djece koja su dva do četiri tjedna nakon cijepljenja razvila povišenu tjelesnu temperaturu i povraćala.
Sva djeca kod koje je dijagnosticiran postvakcinalni aseptički meningitis su bila u drugoj godini života, tj. nuspojava je nastala nakon primovakcinaciije i sva su djeca uz simptomatsku terapiju ozdravila. Jedno dijete je uz povišenje tjelesne temperature razvilo
febrilne konvulzije, a jednome su dijagnosticirane konvulzije u febrilitetu. Jedan postvakcinalni meningitis je nastao kod obiteljskog kontakta cijepljenika.
Hemipareza je nastala sedam dana nakon cijepljenja, inicijalno kao febrilne konvulzije. Dijete je otpušteno iz bolnice uz antikonvulzivnu terapiju. Ova nuspojava je nastala nakon primjene MoPaRu cjepiva koje nije u Programu obveznih cijepljenja (Priorix).
Zahvaljujući sustavnom cijepljenju djece morbili i rubeola su praktički eliminirani, a pobol od parotitisa smanjio se za 98% (sa 8 000 -9 000 godišnje na 100-tinjak slučajeva godišnje) (105 prijava u 2005.).
Indirektnom metodom procjene efikasnosti cjepiva, na temelju cjepnog obuhvata i postotka cijepljenih među oboljelima, izračunato je da je efikasnost cjepiva protiv morbila 99,7%, a protiv parotitisa 97,9%. Efikasnost cjepiva za sprječavanje rubeole nije na ovaj način moguće izračunati, jer su lani prijavljena samo dva slučaja rubeole.
Nuspojave nakon primjene DTPw cjepiva (+ OPV + Hib)
Zahvaljujući sustavnom cijepljenju ovim cjepivom, difterija je eliminirana, morbiditet od tetanusa je znatno reduciran, a neonatalni tetanus praktički eliminiran. Pobol od pertusisa je
reduciran za 97%.
Lokalne reakcije koje su prijavljene se odnose na edem i/ili eritem na mjestu primjene. Dio ovih lokalnih reakcija (5) praćen je povišenjem tjelesne temperature. Dvije su lokalne reakcije praćene plačem djeteta koji je naveden kao neutješan plač, iako ne odgovara definiciji neutješnog plača, zbog kraćeg trajanja. Sve su prošle uz simptomatsku terapiju u roku od 1- 3 dana.
Nuspojave koje su prijavljene kao febrilna stanja nastale su nekoliko sati nakon cijepljenja i trajale od 2 do 24 sata. Dvije su bile praćene povraćanjem, tri bolnim plačem, a jedna je bila
praćena proljevastim stolicama u trajanju od 24 sata.
Hipotonično hiporesponzivne epizode javile su se 4 sata nakon cijepljenja. Jedna je trajala 30 sekundi, a druga 3 minute.
Grčevit plač u napadajima je počeo 4 sata nakon cijepljenja, te je tijekom 24 sata bilo ukupno pet napadaja koji su trajali tridesetak minuta.
Prijava konvulzija je opisana kao plač i drhtanje djeteta 5 sati nakon cijepljenja, te ne odgovara definiciji konvulzija.
Sve su nuspojave prošle spontano ili uz simptomatsku terapiju, bez posljedica.
Tijekom 2005. godine primijenjeno je 160 000 doza DTPw cjepiva (druga i treća doza primovakcinacije, te docjepljivanje u drugoj i četvrtoj godini života). Većinom je uz DTPw primijenjeno još i cjepivo protiv poliomijelitisa (uglavnom OPV) i protiv H. Influeznae tipa B (ACT-Hib).
Umjesto jednog dijela ovih DTPw doza primijenjen je DTPa ili kombinacija DTPa-IPV-Hib, međutim bez obzira na to, ukupan broj primijenjenih DTPw doza je iznad 100 000.
Iz broja nuspojava i upotrijebljenih doza, zaključujemo da je ovo cjepivo nisko reaktogeno.
Zahvaljujući sustavnom cijepljenju ovim cjepivom, difterija je eliminirana, morbiditet od tetanusa je znatno reduciran, a neonatalni tetanus praktički eliminiran. Pobol od pertusisa je
reduciran za 97% (sa 7 000 - 8 000 godišnje na 100-200 slučajeva godišnje) (124 prijave u 2005.)
Indirektnom metodom procjene efikasnosti cjepiva, na temelju cjepnog obuhvata i postotka cijepljenih među oboljelima, izračunato je da je efikasnost cjepiva protiv pertusisa 97,2%.
Detaljno izvješće o pojedinim nuspojavama na ostala obavezna cjepiva potražite na stranicama HZJZ-a.
Izvor informacija:
Hrvatski zavod za javno zdravstvo,
www.hzjz.hr
Dakle, lažu. Za potpunu referencu potrebno je skinuti oriđiđi izvještaj na http://www.hzjz.hr/epidemiologija/nuspojave2005.pdf. Puno veći autoriteti od bijednog HZJZ-a ustanovili su bitno veću reaktogenost DTP i MMR cjepiva od ovog HZJZ-ovog, a upravo to se može iskoristiti kao indikator uspješnosti prijavljivanja reakcija.
Idemo redom:
CDC-ovi prosjeci konvulzija nakon DTP "cjepiva" su za barem red veličine brojniji od HZJZ-ovog:
- http://www.cdc.gov/nip/vaccine/side-effects.htm#dtap
- uz CDC-ov prosjek od 1 slučaj konvulzija na 14 000 doza i HZJZ-ov 1 prijavljeni slučaj na 160 000 doza, jasno je da cca 10 od 11 slučajeva nije prijavljeno
MMR cjepivo je od 2001 ukinuto u Japanu, a glavni razlog je debelo preveliki broj postvakcinacijskih boleština, uključujući meningitis.
- prema WHO (http://www.who.int/vaccines-document...F00/www562.pdf i CDC-ovoj studiji iz '98, najčešća reakcija je visoka temperatura unutar 12 dana (!) nakon cijepljenja, a pogađa 5-15% djece, 0% u slučaju HZJZ-a, VAU koji uspjeh! Bravo HZJZ!
- urtikarije se jave kod oko 2% cijepljenih, manje od 0,1% kod HZJZ-a
Iz predočenih brojki prilično je jasno da HZJZ obmanjuje javnost s brojevima koji su za barem 10x manji od stvarnih, što baca vrlo jasno svjetlo na potrebu za promjenom sustava prijavljivanja posljedica.
Vrli HZJZ hrabro tvrdi za "cjepivo" protiv difterije: "Zahvaljujući sustavnom cijepljenju ovim cjepivom, difterija je eliminirana.", iako se zapravo radi o toksoidu koji nema baš nikakav učinak na širenje ove bolesti, nego spječava trovanje u slučaju zaraze. Ove bolesti jednostavno nema u cijeloj Europi, a sasvim je jasno da cjepivo s time nema baš nikakve veze.
Pitanje: je li faktor 10 dovoljan razlog za službeno reagiranje PROTIV dosadašnje prakse prijavljivanja reakcija?
jest.
To znači da roditelji trebaju sami skinuti onaj obrazac (Rode bi ga trebale staviti na svoj portal), i da mogu sami nezavisno od pedijatra prijaviti ono za što misle da je reakcija na cjepivo. Čak i ako HZJZ to ne bude izimao kao relevantne podatke. Pa i oni samo u onom jednom dokumentu apeliraju da se posljedice počnu prijavljivati, jer ovako nemaju točnu sliku.
Kad nedovoljnom prijavljivanju pridodamo činjenicu da je naš uzorak neusporedivo manji od onog u Japanu ili SAD...
Ne prijavljuju liječnici, ali ne prijavljuju niti roditelji svojim pedijatrima.
S druge strane pak, nama su pediatri rekli da damo Lupocet preventnivno, nakon cijepljenja, kako ne bismo mogli niti saznati da li se javila temperatura valjda.
Ali Tina...jednostavno mladi roditelji to ne znaju jer je sustav takav da ti jednostavno ne da razmišljati o mogućnosti da ti se neka nuspojava i pojavi... O tome se šuti, ne razgovara, ne primjećuje, PREŠUĆUJE...a kao mladi roditelj DOISTA misliš da je PEDIJATAR Bog i batina i da on sve zna i vjeruješ mu...
Uostalom, ima puno roditelja kojima Internet nije oblik ni komunikacije, niti prozora u svijet u smislu sticanja informacija...uostalom kad ti se rodi dijete teško da koja friška mama ima vremena uopće i prismrditi kompjuteru...a kad dođe vrijeme da nešto i pogleda...odavno prođe ono prvo vrijeme najodvratnijih procjepljivanja...
Ja teško vidim koji način borbe primjeniti (osim indivdualnog) protiv sustava, osim možda inzistiranja da u zakonu piše da o CIJEPLJENJU MORA odlučiti roditelj, a ne država...ali to je onda borba na svjetskom nivou!!!!!
Sjetila sam se da je nama ustvari fizijatrica bacila bubu u uho o smislenosti i ispravnosti cjepiva jer se 1997 još cjepilo s nekim čudima iz donacija i ratnih zaliha i da je tu bilo svačega...ali očito da oni nailaze baš na direktne posljedice cjepiva baš u svom poslu!!!!
Mislim, možda bi u njihovom svijetu hijerarhijskih veličina njihova iskustva i mišljenja igrala kakvu ulogu u smislu procjenjivanja cjepljenja kao smislenog ili ne!!!
da, isto kao što bi pedijatri trebali davati mišljenje o smislenosti i posljedicama bespotrebno i pretjerano medikaliziranih poroda.
Ali pitanje da li i njima pada na pamet da bi npr. alergije, hiperaktivnost, razdražljivost, depresija kod djece - mogle imati ikakve veze sa upotrebom medikamenata na porodu ili sprječavanje da majčina kemija prijeđe/djeluje na dijete u porodu.
Ha! Ako ste mislili da je gotovo - nije, ima još![]()
Zaušnjaci (parotitis, MoPaRu) su se pojavili kod 28 komada djece sitnog zuba na 80 000 doza cjepiva. To daje incidenciju od 35/100 000. Eh, sad, je li to malo ili puno?
Povijesno je najveća incidencija zaušnjaka u SAD bila 152209 slučajeva u 1968. godini, što uz ondašnju populaciju od 200 mio. amerikanaca daje incidenciju od 76/100 000.
Dakle, to zakonski podržano smeće izaziva 46% od vršne incidencije zabilježene davne '68 u SAD. I ne pruža trajnu zaštitu (u zadnje dvije godine oboljelo 70 000 cijepljenih u Engleskoj ~58/100 000 godišnje).
Uz "uspješnost" prijavljivanja nuspojava kod HZJZ-a kako sam opisao ranije, može se jednostavno zaključiti da nam djecu cijepe s nečim što je opasnije od nezaštićenog boravka u središtu epidemije.
E pa HZJZ, svaka čast, baš ste uspjeli.
:shock: :?
Da neka netko iskopa i za ostalo ove usporedne podatke.
Davore, jesi ti kakva matematičar ili statističar? Dok mi milion riječi, ti odvališ 3 brojke da čovjek padne u nesvjest.
Mislim da se nema smisla zamarati s javnim statističkim podacima koje daje HZJZ jer pitanje je gdje su pravi podaci i koliko je prijavljenih komplikacija uistinu u toj statističkoj obmani budući da ni roditelji dotične djece ne mogu dobiti pravu i provjerenu informaciju o tome je li komplikacija njihova djeteta zabilježena.
Gdje je tu onda transparentnost javno prezentiranih podataka?
babyiris, fora je upravo u tome da svi mi živimo na jednoj velikoj plavoj lopti u hladnom Svemiru i tiču nas se iste stvari na isti način. Ako HZJZ protežira svoj proizvod kojim se ne ostvaruju traženi ciljevi, onda taj proizvod treba povući s tržišta i zamijeniti ga s bilo kojim drugim bolje učinkovitosti, ili kao u Japanu - ukinuti ga u potpunosti.
28 potvrđenih slučajeva postvakcinacijskih zaušnjaka je brojka koju su priznali. To je jako puno. Na uzorku od 80 000 je statistička nesigurnost vrlo mala, a u svjetskim okvirima "normalne" očekivane vrijednosti su 20x manje. Ne 20% nego 20x. Ne buha nego slon.
Filamentous Hemagglutinin je jedan od sastojaka cjepiva koji je pod istrazivanjem trenutno. Na dnu teksta pise da ovaj proizvod samo za istrazivacke namjene i nikako nije za ljudsku upotrebu. To sam nasla na List Biological Laboratories Inc. Ovo se nalazi u cjepivu koje se zove Diphtheria and Tetanus Toxoids and Acellular Pertussis Vaccine Adsorbed, proizvodjac je Daptacel.
O da, i ovim cjepivom namjeravaju cijepiti moje dijete??!! :shock: Kako da ne!
Jučer sam se sjetila da prošle godine kad su se u razredu TBC-irali nakon tjedan dana baš SVI (i naša L. koja se nije cijepila) imali respiratornu infekciju koja je trajala oko 5 dana! Ali baš svi...u roku tjedan dana!!!
Meni nije jasno kak oni mogu ODGOVORNO tvrditi da ono čime cjepiš NE MOŽE isto tako biti zarazno kao i sam uzročnika bolesti??? Gdje je znanstvena postavka te teorije???
Pisao sam šefici epidemiologije na HZJZ (Gjenero-Margan) i mrtav sam znatiželjan što će odgovoriti. Uz pretpostavku da će me samo otpiliti na osnovi nestručnosti, podijeliti ću materijale poznanicima sa statističkim znanjima i vještinama pa ćemo onda vidjeti kamo to ide dlje.
Džentlmenski sam ponudio razne mogućnosti damage-control-a, ali neću odstupiti. Čekam odgovor prije daljih akcija.
Mislim, ako prodaješ bilo što u zaglavlju ovakvog izvještaja staviš nekakav disclaimer - nema ga.
Bravo ,Davore,baš me zanima reakcija.
:/
Pisala sam joj već. Malo sam duže čekala, a onda podulji odgovor u kojem je pokušala dokazati kako su mi u otpusnom stavili krivu dijagnozu, jer kao prema terapiji koju je dobivala ne može biti komplikacija na MPR. :shock: Otkad prema terapiji dijagnoza?Davor prvotno napisa
Odgovor sam stavila ovdje:
http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...196&highlight=
Ako ti išta pomogne, možeš se pozvati na moj slučaj gdje je komplikacija potvrđena, a oni odmahuju glavom. Ulazimo u izvješće za 2006., dakle nema nas među ohih 28, nego u friškoj vjerojatno puno većoj brojčici (ako nas ne zaobiđu, naravno).
Joj, bas mi je zao sto sam zanemarila ovu temu. Ceka me 7 stranica i hrpe linkova za iscitati!
Pa cu odluciti koji dio poslica da i ja preuzmem.
Takoder, sto kada znamo (i doticni roditelji) da su im djeca kao reakciju na cjepivo dobili bolest protiv koje su cijepljeni?
Konkretno, od blizanaca jedan je dobio mumps nakon Mo-Pa.RU cjepiva. Ne zele to prijaviti jer ionako ne zele priznati da su cjepiva stetna i to im je slucajno izletjelo predamnom, htjeli su to zataskati jer znaju moj stav. Ne kuzim zasto... jer i sami sad imaju dokaz o njihovoj stetnosti i opasnosti... ali evo.
Jesam li dobro skuzila da su roditelji cak OBVEZNI prijaviti nuspojave?
Jooj, pa ne mogu vjerovati. Sad upravo citam ovaj link gore sto ste stavili!!! :?
Ako je to dijete bilo hospitalizirano ili pod pratnjom pedijatra, oni su morali prijaviti doktoru koji ga je cijepio, a taj s točnim podacima o cjepivu dalje.Anita-AZ prvotno napisa
Prema mome slučaju, roditelji su samo pijuni. Kod nas su bolnički pedijatri zahtijevali od pedijatrice koja je cijepila da prijavi jer oni ne mogu zbog nedostatka podataka - kojima raspolaže samo onaj koji cijepi - podaci o dozi koju je primila...
Ja sam za razliku od tih roditelja tražila da mi se dokaže kako je prijavljeno pa ništa. Kažu da me se dalje ne tiče, da sam svoje učinila, a ostalo je povjerljivo. :shock: