-
Ovo si dobro rekla nisi doktor, ali zato si mama. I ne trebas biti doktor da bi odlucila sto je dobro a sto ne za tvoje dijete. Bitno je ovo: Sastojci cjepiva, zasto se cijepiti, ako se ne cijepimo sto se moze desiti, a sto ako se cjepimo?? Sastojci su vise nego alarmantni, i sami postupak dobivanja cjepiva je okrutan i sokirajuci. Drugo, cjepimo se protiv necega od cega nemamo neke velike sanse za oboljeti i ako obolimo, velike posljedice su veoma rijetke i to samo kod onih koji su vec oslabljenog imuniteta prije bolesti. A ako se cjepimo, od toga se i te kako moze umrijeti ili jos gore vjerovatno ostati sa velikim mentalnim ili fizikalnim poremecajima.
Kad sam ja bila mala, bilo je sasvim normalno preboliti zausnice, varicele i sl. danas uzimamo strasne toksine da bi dobili imunitet na te djecje bolesti, ali ne zauvijek, vec samo na par godina, poslije toga se opet treba cijepiti. A kad jednom prebolite varicele, dobijete imunitet do kraja zivota. Zato mislim i da je puno opasnije cijepiti se i onda kad ostarite i dobijete varicele, jer se mozda niste ni cijepili odavno, ne znam kako bi to prebolili.
I da ja znam dva doktora koja ne cijepe svoju dijecu, ne vise jer su imala posljedice i to velike, za djecu katastrofalne.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma