Stranica 4 od 4 PrviPrvi ... 234
Pokazuje rezultate 151 do 199 od 199

Tema: Vakcinacijski osviješteno virtualno pleme 2. dio

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Babyiris, jesi našla kaj u Zakonu o zaštiti osobnih podataka ? Mislim u smislu da ti imaš pravo na uvid u sve evidencije gdje se vode tvoji podaci ili podaci o tvojoj djeci.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Ma ustvari, kontaktiraj Agenciju za zaštitu osobnih podataka. Meni su uvijek pristojno odgovorili i to preporučenom poštom, iako sam ja postavila upit mail-om (možeš staviti u mail prilog dopis sa tvojim upitom, onako službeno). Ne moraš navoditi konkretni slučaj o kojem se radi, možeš postaviti općenito pitanje na njihov mail, i onda se na taj odgovor pozavti i tražiti od HZZJZ da ti predoče podatke.
    www.azop.hr

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Vracam se natrag na temu cijepljenja....
    Ne znam koliko Vas je gledalo zadnju emisiju "Na rubu znanosti", ali me je ona toliko zaprepastila da sam sad potpuno sigurna u "nesigurnost" opstanka nas i nase djece s tehnologijom koja nam je dospjela u ruke.
    Ne samo da nas unistavaju cijepljenjem i hranom vec to svjesno i namjerno cine.
    Ako su sposobni genetski modificirati kukuruz u Meksiku tako da ugrade u nj spermicidni gen (s namjerom kontrole nataliteta), onda su sposobni zaraziti nas s bolestinama od kojih, mi mislimo, da se stitimo cijepljenjem.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

grozno ...
    Davore, jel bi mogli mi tražiti tu emisiju od HTV-a (teoretski) ? Baš me interesira kaj je bilo.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ako su sposobni genetski modificirati kukuruz u Meksiku tako da ugrade u nj spermicidni gen (s namjerom kontrole nataliteta),
    Meni je ovo malo paranoično. Podsjeća me na razloge za neuspjeh cijepljenja protiv polia u muslimanskim zemljama, gdje su bili strahovi da se cjepivom steriliziraju djevojčice.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i, s obzirom da se nisu cjepili, jel ih pokosio polio?

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj TinnaZ prvotno napisa
    grozno ...
    Davore, jel bi mogli mi tražiti tu emisiju od HTV-a (teoretski) ? Baš me interesira kaj je bilo.
    Nemam pojma. Nisam siguran da bi ičemu pomoglo.
    Ono što vidim kao činjenicu je da sam sustav generira dovoljnu količinu materijala protiv sebe samog. Mislim da sam na pravom tragu. Šefica epidemiologije mi još ne odgovara, a zapravo bi trebala. Uz zakonski rok od mjesec dana za bilo kakav odgovor ili suglasnost sa svime što u mojem dopisu piše... treba još malo čekati. Za to vrijeme stignem pripremiti svjetske statistike za usporedbu. Bitno za skontati je da se samo klinom klin izbija.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

please, ajde stavljajete ovjde sve što prevedete, nađete itd.

babyiris avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ma ustvari, kontaktiraj Agenciju za zaštitu osobnih podataka. Meni su uvijek pristojno odgovorili i to preporučenom poštom, iako sam ja postavila upit mail-om (možeš staviti u mail prilog dopis sa tvojim upitom, onako službeno). Ne moraš navoditi konkretni slučaj o kojem se radi, možeš postaviti općenito pitanje na njihov mail, i onda se na taj odgovor pozavti i tražiti od HZZJZ da ti predoče podatke.
    www.azop.hr
    Hvala na informaciji. Učinit ću to. Nemam što izgubiti.

suncokret avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Pozdrav svima,
    evo ja bi postavila neka konkretna pitanja, pa ako bi mi rekli svoje mišljenje...
    naime ja sam svoje blizance dala cijepiti po kalendaru, sad imamo dvije i pol god. i u dilemi sam što dalje. Docjepljivati ili ne?
    Za BCG sam definitivno odlučila ne, ali to je bila laka odluka.Doduše naš nas pedijatar nije ni zvao na probu-možda prati svjetske trendove, ali budu li nas zvali odbiti ćemo.
    Međutim sad bi nam negdje trebalo doći docjepljivanje za MoPaRu i nisam sigurna što napraviti, za prvu dozu me sestra nagovorila zahvaljujući mom neznanju, a i sad nakon hrpetina pročitanog teksta nisam puno pametnija.Možemo uzeti Priorix i od dva zla izabrati manje, ali čemu kad i sam proizvođač ne smatra potrebnim docjepljivanje protiv mumsa i rubeole??? Ali eto nek cijepimo - valjda da vidimo kaj bude.
    Dakle pitanje je cijepite li vi vašu djecu i protiv čega? Ako ste cijepili hoćete li docjepljivati?
    Ja sam sve bliže odluci da se nećemo docjepljivati, naročito ne s trovalentnim cjepivom bilo kojeg proizvođača, a da sam u trenutku kad smo cijepili sa MoPaRu znala što sad znam mislim da se ne bi cijepili uopće.
    Vjerojatno ste o tome već raspravljali ali stvarno ne stignem sve pregledati

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Dosta teško ćeš ovdje naći bilo kakvu uputu tipa: "napravi ovako", jer je cijela stvar zakonski komplicirana. Kao roditelj možeš se potruditi i napraviti nekakve odabire, uz rizik problema kod upisa u vrtić ili prijetnji tužbom za zanemarivanje djeteta. Savjetovanje je sasvim druga stvar.
    Dakle, kod odluke o svojem vlastitom djetetu svatko je sam i nema pravu podršku

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam pitala nekoga privatno, ali cu i ovdje. Zanima me kakav je deal izmedju proizvodjaca cjepiva, zdravstvenih organizacija i osiguravajucih drustava?
    Meni muz kao jedan od argumenata za cijepljenje iznosi to sto osiguranja uopce financiraju cijepljenje. Kao ne bi oni davali lovu da je to bezveze i njihovom dzepu na stetu. Znam ja da je to sve jedan veliki lanac, znaci bolestan si, ides doktoru, doktor profitira, farmakoloske firme profitiraju. Drugim rijecima, sto vise bolesnih pa makar i prividno, lova je tu. Ali kakvu ulogu igraju ta osig. drustva, konkretno kod cijepljenja?
    Zasto se financira npr. cjepivo protiv poliomjelitisa, a protiv hep A ne, kad je realno veca sansa da ce netko pokupiti Hep A? Nista mi nije jasno.

suncokret avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Hvala na brzom odgovoru, nisam ni mislila na upute-znam da svatko sam mora donijeti odluku, već me samo zanima ima li netko tko ne cijepi. Ja osobno znam za jednu obitelj s troje djece koji se ne cijepe- e sad da li uopće ne ili samo protiv nekih stvari to bi se morala raspitati.
    Što se tiče zakonskih problema moram reći da o njima uopće ne razmišljam- ne očekujem neke probleme u društvu u kojem se djecu može zlostavljati i zanemarivati u pravom smislu riječi i uglavnom nikom ništa.A što se tiče vrtića i to se da muljati- nismo još , budemo i tak, već se nešto da smisliti.
    I što se tiče MoPaRu-mislim da bi roditelji trebali štrajkati i ne cijepiti djecu dok nam ne osiguraju sigurnije cijepivo zašto bi morali to cjepivo plaćati sve smo mi to već platili.Ali kako organizirati roditelje koji itako misle da oni gore to najbolje znaju je već drugi par rukava.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ovo je jedna tuzna prica, ali malo i povezana sa cjepljenjima, samo jos jedan razlog za ne cijepiti!
    http://www.ouralexander.org/index.htm

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Marilu, prepričaj ukratko ...

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj marta prvotno napisa
    Da, u tim zemljama ima dosta polia. No nitko ne daje podatke koliko ga je u onima sa sličnom situacijom, a svi procijepljeni

samaritanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sucokret evo mene Karlo nije cjepljen, a star je 3 i pol godine.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ponavljam postanje jer mi je vazno, a nitko ne odgovara.

Zanima me kakav je deal izmedju proizvodjaca cjepiva, zdravstvenih organizacija i osiguravajucih drustava?
    Meni muz kao jedan od argumenata za cijepljenje iznosi to sto osiguranja uopce financiraju cijepljenje. Kao ne bi oni davali lovu da je to bezveze i njihovom dzepu na stetu. Znam ja da je to sve jedan veliki lanac, znaci bolestan si, ides doktoru, doktor profitira, farmakoloske firme profitiraju. Drugim rijecima, sto vise bolesnih pa makar i prividno, lova je tu. Ali kakvu ulogu igraju ta osig. drustva, konkretno kod cijepljenja?
    Zasto se financira npr. cjepivo protiv poliomjelitisa, a protiv hep A ne, kad je realno veca sansa da ce netko pokupiti Hep A? Nista mi nije jasno.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj mamazika prvotno napisa
    Citiraj marta prvotno napisa
    Da, u tim zemljama ima dosta polia. No nitko ne daje podatke koliko ga je u onima sa sličnom situacijom, a svi procijepljeni
    pa daj kakvu brojku.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Marilu, prepričaj ukratko ...
    Otidji na stranicu, ima dosta o zivotu jednog dvo ipol godisnjaka i slike. Mama isto tako tvrdi da dosta cjepiva su kancerogena, sto su neki znanstvenici pisali, ali se to ne uzima previse u obzir.
    Meni je stvarno cudno da dijete tako malo dobije rak, to mora biti nesto cemu je bio najvise izlozen.
    A kako sam vec prije pisala, pola sastojaka koje su u cijepivima su kancerogena, jedno sam nasla da je samo za svrhu istrazivanja, nikako za ljudsku upotrebu.

samaritanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi smo u vrticu dobili tabele kako se trebamo mi necjepljeni ponasati ako odredene zarazne bolesti izbiju. Uglavnom ne smijemo u vrtic par tjedana dok se zaraza ne povuce. Nije lose.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

gdje živiš?

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Zorana, sprega postoji, a cijepljenje se pravda studijama isplativosti, gdje se daje faktor cijene liječenja/cijepljenja. Tipično se prikazuju brojevi oko 3, ali su procjene najblaže rečeno sumljive. NARAVNO da se pod stavku "liječenje" uzima najgori slučaj ikad, a broj oboljelih od cijepljenja je uvijek 0. But, the reality was very different. Cost/benefit studije rade se tipično na temelju rezultata cijepljenja u zemljama u kojima u danom trenutku bukti zaraza, po mogućnosti nekakva uboga sirotinja: javno se pozivaju dobrovoljci na cijepljenje, a odazivaju se većinom imućniji u populaciji do kojih poziv uopće stigne. Potom se radi usporedba cijepljenih (dobro stojećih, dobro uhranjenih, iz boljih higijenskih uvjeta) s ostatkom populacije (sirotinja, bez pristupa pitkoj vodi...) i eto ti rezultata. Takav rezultat uzme se zdravo-za-gotovo, ekstrapolira se u zemlju bez ijednog zabilježenog slučaja i voila. Cost/benefit ~3.
    Tko ne vjeruje, neka pogleda na koji način su računali redukciju broja oboljelih u legendarnom izvještaju HZJZ-a. Meni to ne bi uspjelo ni pod dubokom hipnozom.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

E al mi nije jasno da to nitko iz ovih osiguravajucih drustava ne prokljuvi.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Vjerojatno oni to kuže, ali ni oni nisu imuni na "argumentaciju" po kojoj je financiranje imunizacije bezuvjetno dobra stvar. To im je jednostavno paušalni trošak i opravdava visoke premije. Bez brige, neće oni biti na gubitku.

Imam jedan dobar link za "mlade istraživače" - svjetske zdravstvene statistike: http://www.who.int/whosis/whostat2006.pdf
    Ima svašta, čak i udio carskih rezova po zemljama.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

I još jedan link: http://www.unicef.org/publications/f...mmary_2006.pdf
    Ne znam koliko je koristan, jer ne prikazuje nikakve uspjehe imunizacije osim udjela populacije obuhvaćene cijepljenjem :/

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

I jedan koristan, jer daje incidencije najčešćih boleština: http://www.who.int/vaccines-document...balSummary.pdf

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Evo samo malo brojki vezano uz zaušnjake, svjetske statistike prema http://www.who.int/wer/2005/wer8048.pdf
    Podatke za cenzus sam procijenio prema https://www.cia.gov/cia/publications...ook/index.html moguća su odstupanja, ali nikako značajna.

Zemlje bez cijepljenja, zabilježene epidemije:
    Bhutan 1999 ~127/100 000 (nepouzdani podaci o ukupnoj populaciji)
    Viet Nam 1999 ~27/100 000
    Kenija 2000 ~89/100 000
    Kina 2004 ~17/100 000
    Rumunjska 2004 ~290/100 000
    Zambija 2004 ~150/100 000

Nedavno uvele cijepljenje:
    Argentina 1999 ~61/100 000 - dvije godine nakon uvođenja, komentar je "massive mumps outbreak"
    Sirija 2001 ~100/100 000 - dvije godine nakon uvođenja
    Poljska 48/100 000 - dvije godine nakon uvođenja

Slaba zastupljenost
    Japan 2004 ~66/100 000 - zastupljenost cijepljenja <40%

Pametnom dovoljno.
    Svakako pročitati, MMR je jedna od "zvijezda": http://www.lse.co.uk/ShowStory.asp?s..._former_editor
    Puklo im je pred očima kada se pojavila ova zadnja epidemija u Engleskoj, većinom među dvadesetogodišnjacima.

samaritanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Karlo ide u Njemackoj u vrtic.
    U ponedjeljak nam je bila gradska pedijatrica u vrticu i toplo savjetovala pisanom rjecju da cjepimo Karla.
    Sad cu ja nju spojiti s mojom protucjepnom pedijatricom pa nek se njih dvije razgovaraju na "visem" nivou.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Javljam se za prevođenje Trevora Gunna, izvrsna knjižica, progutala sam je u dva sata kada sam je dobila u ruke. Imam kao pretpotavljam i svi vi problem s manjkom vremena, ali nemamo baš krute rokove i nekako ćemo se snaći.
    Inače cijepili smo redovno našu Celinu dok nismo došli do ovih informacija, stali smo prije MoPaRu, uskoro će dvije godine i od onda nije cijepljena. Svakim danom samo sve sigurniji u svoju odluku.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

super aana!

Prevodjenje knjizice Trevora Gunna "Comparing Natural Immunity and Vaccination":

1 Saradadevii
    2 mamma juanita
    3 meda
    4 bera
    5 aana

aana i bera, mozete li, molim, poslati mi na pp svoje emailove pa da krenemo s dogovorima o prevodjenju...

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Ako treba jos netko za prevodjenje - tu sam!

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Fino, Samaritanka, daj lijepo bratski rasporedi, može i meni stranicu
    Nego, kamo ćemo s prijevodom? 'Oćemo možda šatorovati na nekakvoj free stranici? U principu nije poseban problem od http://www.dns.hr/ dobiti besplatno domenu, a kod pojedinih providera, recimo http://www.crohosting.com/ može se dobiti besplatan hosting za stranicu nevelikih dimenzija. Obzirom da smo baš po svemu neformalna nakupina, trebat će netko podmjestiti nejaka pleća i prijaviti domenu na svoje ime (a stvar je ista i u slučaju formalne organizacije).

Moguće su i neke druge alternative.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

super, super, tko ceka, taj i doceka

Prevodjenje knjizice Trevora Gunna "Comparing Natural Immunity and Vaccination":

1 Saradadevii
    2 mamma juanita
    3 meda
    4 bera
    5 aana
    6 Mamasita
    7 Davor

navali, narode, jos malo pa prodano!

mozemo satorovati, mozemo i malo tiskati, nisu svi zainteresirani aktivni u virualnom svijetu.
    Kontaktirati cu Gunna i pitati ga za autorska prava, ako bi tiskali i neprofitno distribuirali zainteresiranima.

babyblue, super za junacka pleca :D

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

HAUG :D

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

jos jedan za pomoc...

javljam se na duznost

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ajde kad ste vec tako navalili i ja se javljam.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Argentina 1999 ~61/100 000 - dvije godine nakon uvođenja, komentar je "massive mumps outbreak"
    Sirija 2001 ~100/100 000 - dvije godine nakon uvođenja
    Poljska 48/100 000 - dvije godine nakon uvođenja
    Pitanje je koje su dobne skupine cijepljene, da li samo ono 1. cijepljenje s godinu i nešto ili sve grupe kad se sad docjepljuju. To je bitna razlika, jer zaštićeni su samo oni koji su cijepljeni. Ili se brojke odnose na oboljeli/cijepljeni? (ovaj prvi komentar je za slučaj da je oboljeli/ukupno stanovništvo).
    Ja samo mogu reći da je u mojoj generaciji ('65) mumps bio nešto sasvim normalno i skoro svi smo ga imali, najčešće već u vrtiću. I kao što sam ja sad sretna da su mi klinci odradili kozice, tako je onda bilo i sa m. Ospice su bile nešto rjeđe, a i cijepljenje protiv njih je počelo prije nego za mumps. One su i puno opasnije, često se kompliciraju (mislim 1:1000 oboljelih), tako da mi se čini da je cijepljenje protiv o. jako korisno. Dok za mumps, naročito prije puberteta, nisam tako sigurna. Čini mi se da je to cijepivo uvjerljivo najgadnije od svih po nuspojavama.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

U "divljoj" populaciji maksimum oboljelih je u dobi između 5 i 9 godina. Dakle, cijepili oni s jednom, dvije ili tri godine - nebitno, ne bi utjecalo na najugroženiju populaciju. Stavljena je samo indikacija kod Argentine, Sirije i Poljske kako bih ostao vjeran izvornom dokumentu.
    U Engleskoj se maksimum oboljelih nalazi na populaciji staroj od 18 do 22 godine, a praktično su SVI CIJEPLJENI. Dakle, stariji koji nisu cijepljeni i mlađi na koje još nije došao red su OK, samo CIJEPLJENA generacija starosti oko 20 godina obolijeva u epidemijskim udjelima. Katastrofa.

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

evo, i ja se javljam za prevođenje!
    ... a, rado ću pomoći i babyblue (ako želi pomoć)...

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

1 Saradadevii
    2 mamma juanita
    3 meda
    4 bera
    5 aana
    6 Mamasita
    7 Davor
    8 Arkana10
    9 sarah
    10 IveM

Brojevi 4,5,8 i 10 , je li moze pliz na pp email adresa...?

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj Davor prvotno napisa
    U "divljoj" populaciji maksimum oboljelih je u dobi između 5 i 9 godina. Dakle, cijepili oni s jednom, dvije ili tri godine - nebitno, ne bi utjecalo na najugroženiju populaciju. Stavljena je samo indikacija kod Argentine, Sirije i Poljske kako bih ostao vjeran izvornom dokumentu.
    Onda je trebalo dati podatke za godine kad prva cijepljena populacija dolazi u kritičnu dob.
    U Engleskoj se maksimum oboljelih nalazi na populaciji staroj od 18 do 22 godine, a praktično su SVI CIJEPLJENI. Dakle, stariji koji nisu cijepljeni i mlađi na koje još nije došao red su OK, samo CIJEPLJENA generacija starosti oko 20 godina obolijeva u epidemijskim udjelima. Katastrofa.
    Generacija od 20 godina još uvijek se kreće u grupama (zato recimo ep. meningitisa na američkim sveučilištima na 1. godini) a već im se "izvjetrila" zadnja doza cjepiva.
    KOliko god nisam baš protiv cijepljenja, čini se da je efekt samo u djetinjstvu - ako se pojavi epidemija stariji obolijevaju, i to uvijek u puno težem obliku.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj mamazika prvotno napisa
    Generacija od 20 godina još uvijek se kreće u grupama
    ... , a međusobno se viđaju na zavodu za zapošljavanje
    (fuj crnjak)
    Ne znam, ali stvarno ne znam što misliti o svemu tome. Obzirom na konfuziju u medijima, nisam jedini. Došlo se već do faze traženja krivaca. Slijedeća je faza valjda izgon nevinih. Hmmm...

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

da sama sebe citiram:

Ja se nadam da ce cijeli sistem skviknuti od besmisla kada pocnu uvoditi cjepivo protiv raka, depresije, PMSa , anoreksije i svega ostaloga.
    cujem danas na radiju da je EU odobrila upotrebu cjepiva "protiv Human Papiloma Virusa" ("uzrokuje" rak grlica maternice) i da VB treba razmotriti hoce li uci u upotrebu preko socijalnog ili ne.
    Razmisljaju , ako udje, da se daje djevojcicama u dobi 9-12 godina

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj Saradadevii prvotno napisa
    super aana!

1 Saradadevii
    2 mamma juanita
    3 meda
    4 bera
    5 aana

aana i bera, mozete li, molim, poslati mi na pp svoje emailove pa da krenemo s dogovorima o prevodjenju...
    Mene ste zaboravili, ja se rado rado javljam za prevodjenje, Engleski a moze i sa talijanskog.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

1 Saradadevii
    2 mamma juanita
    3 meda
    4 bera
    5 aana
    6 Mamasita
    7 Davor
    8 Arkana10
    9 sarah
    10 IveM
    11. marilu

cekam na emailove na pp

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj marilu prvotno napisa
    Ovo je jedna tuzna prica, ali malo i povezana sa cjepljenjima, samo jos jedan razlog za ne cijepiti!
    http://www.ouralexander.org/index.htm
    ne vjerujem ...

mučno mi je, jako, jako - moj rođak (prije 8 godina) je umro od tumora na mozgu - imao je tada 8 godina

užas
    užas
    užas

...........

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Sin mojih prijatelja je umro s 9 godina - isto tumor na mozgu.

Stranica 4 od 4 PrviPrvi ... 234

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •