Pokazuje rezultate 1 do 14 od 14

Tema: Što je prodavač sposoban reći..

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Vodenjak avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno Što je prodavač sposoban reći..

.. da bi Vam prodao sjedalicu?
    Jučer smo išli po putni krevetac i onako usput upitam za sjedalicu od 9 do 18 kg. Sa prodavačicom uspijem definirati da nema takve sjedalice već samo one 0 do 18 u oba smjera. Međutim, dolazi šef i 15 minuta me uvjerava da je baš to sjedalica kakva meni treba. Ne želim tu sjedalicu jer imam košaru i kad bi je stavila suprotno smjeru vožnje zauzela bi mi puno mjesta tj. morala bi gurnuti prenje sjedalo puno naprijed. E onda, on mene pita pa zašto vozim dijete na stražnjem sjedalu kad lijepo mogu namontirati sjedalicu na prednje sjedalo. :shock: Nisam mogla vjerovati, pa mu kažem da je to protuzakonito, a on meni Po našem zakonu dozvoljeno je montirati sjedalicu na prednje sjedalo, a ako ima zračni jastuk onda ga treba isključiti. Ma ja Vam kažem da je to tako, ja znam! Prodavačica zbunjeno gleda i govori Pa vidiš da gospođa zna bolje nego mi, ali on se neda. Pa zakon je donesen zato da se mame ne bi okretale nazad, a ja mu kažem da za to postoje ogledala.
    Pitaj Boga koliko je ljudi nasjelo na tu foru. Na kraju sam se pokupila i otišla i kad sam sjela u auto skužila sam rodinu brošuru "Autosjedalica - uvijek i bez iznimke" i odnijela mu s napomenom da malo prolista. Vjerojatno je završila u košu za smeće, ali nisam mogla preći preko toga da mi netko soli pamet i misli da je u pravu i to sve samo zato da bi mi prodao nešto što ne želim..

brane avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

hm...mogu li se nadovezati....
    odem u naš veeeeeeeeeeeeeeliki trgovački centar po Booster za Tina
    Cam-ov, 750kn, sve ok, sve štima, i tražim atest...okrećem sjedalicu, prevrčem, zavrčem navlaku, gledam na sva moguća mjesta gdje bi inaće bili atesti, obje bočne strane, naslon, ..... nema...ja sva zbunjena pozovem trgovkinju i zamolim je da mi pokaže atest: "evo samo tren gospođo" i izvuče ona meni etiketu na kojoj stoji kako se održava sjedalica na koliko se pere navlaka i tako to i sva ponosna:"evo gospođo, to vam je atest..."
    ja onako anđeoskim pogledm je :shock: "ne to nije atest...hoćete mi molim vas pokazati atest sjedalice"
    i onda skida navlaku, prevrče okreče, navlači podvlači izvlači ..."nema atesta...ali znate gospođo ova vam se sjedalica jako puno kupuje to vam je jako kvalitetna sjedalica to je ispravna sjedalica..."
    "ne...to nije ispravna sjedalica...sjedalica bez atesta je neispravna sjedalica to ne biste trebali prodavati...."
    "gospođo draga ovo je sjedalica kao i svaka druga i ispravna je vidite da je prodajemo..."
    "hvala lijepa ali ja vašu neispravnu sjedalicu neću kupiti..."

veli mi mm da me je tako šibala pogledom kad sam izlazila iz trgovine da je mislio da će me njen pogled ubiti...

ne bilo mi tlaka...ja sam opet jučer otišla da ne bi bilo sad da sam govno i da ne blatim bezveze jadnu malu trgovkinju...one od zadnjeg puta nije bilo...upala sam u kontra smjenu...scenario doslovno isti...nema atesta, sjedalica je isprvavna....ja ne znam šta vi hoćete i bla,bla,bla....

možda sam ja zaista pogriješila i treba skinuti cijelu navlaku za naći atest ali upozoravam sve one koji idu u kupovinu sjedalice da dobro pogledaju ima li sjedalica atest i da ju ne kupuju ako ga nema...ja ga na ovoj sjedalici nisam našla

Ines avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

cure- ako vas mogu zamoliti- posaljite mi podatke na pp o trgovinama gdje vam se ovo dogodilo da bi mogli reagirati.
    hvala!

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

MM i ja kupili novi auto, ili bolje rečeno, MM kupio novi auto dok smo mi bili na moru i za vikend donio brošure koje je dobio tako da i ja vidim auto jer ga trebamo čekati nekih 15 dana. I tamo u brošuri slika autosjedalice (0-9 kg) namontirane na prednje sjedalo.

ja ostanem :shock: i kažem "pa jesu oni normalni, to je protuzakonito" a kaže meni MM "da, da, i prodavač je rekao da se sjedalica može namontirati na prednje sjedalo po zakonu, jer se kao tako radi u EU????!!!!"

pa stoga mislim da za neinformiranost nisu krivi nezainteresirani ljudi nego bogme i oni koji se bave prodajom nazovi ozbiljnih proizvoda.

Ines avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sladjana- molim i tebe da mi posaljes na pp ime ducana gdje je tvoj muz dobio ovu informaciju
    hvala!

inace- u nekim je zemljama dozvoljeno da sjedalica bude na prednjem sjedalu-to je istina
    ali u Hrvatskoj- nije

Administrator foruma daddycool avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

pa kad je brošura za prodaju auta tiskana najvjerojatnije u inozemstvu. sumnjam da strani proizvođači vozila tiskaju posebne brošure za Hrvatsku.

snoopygirl avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

i na cam-ovoj brošuri, tj upustvima lijepo stoji slika na kojoj je dijete na prednjem sjedalu.

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ajde, falabogu da mi u ovoj nedođiji imamo bar jedan napredan zakon da se europejci mogu u nas ugledat

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno RE:

I na reklamama za Maxi Cosi isto se dvoje djece vozi na zadnjem sjedalu, a najmanje na prednjem.

Moram priznati da sam i ja vozila H na prednjem nekih 3mj kada sam bila sama u autu. Isto me zavela slika na uputi za montazu, Zakon nisam provjeravala.

JBT avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

U knjižici uputstava Twinga (2000. g.) piše da je najsigurnije mjesto za AS suvozačko.
    Kataloga koji se mogu dobiti u našim prodajnim salonima samo su prevedene verzije onih koji se dijele vani.
    Tako i, između ostalih proizvođača, Honda za svoj model FR-V kaže kako ima isofix na suvozačkom sjedalu kako bi majkama (ne znam zašto ne i očevima , moja opaska) dijete uvijek bilo na vidiku (mene su u auto-školi učili da uvijek treba gledati cestu ).

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj JBT prvotno napisa
    U knjižici uputstava Twinga (2000. g.) piše da je najsigurnije mjesto za AS suvozačko.
    Kataloga koji se mogu dobiti u našim prodajnim salonima samo su prevedene verzije onih koji se dijele vani.
    Tako i, između ostalih proizvođača, Honda za svoj model FR-V kaže kako ima isofix na suvozačkom sjedalu kako bi majkama (ne znam zašto ne i očevima , moja opaska) dijete uvijek bilo na vidiku (mene su u auto-školi učili da uvijek treba gledati cestu ).
    Jooooooj, jooooooooooj, ne znam kaj da velim, valjda bu bilo bolje

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

To sto je po nasem zakonu tako ne znaci da je dobro ili lose. . . imamo mi puno glupih zakona. . . .
    Bas me zanima u kojim je zemljama zabranjeno, a u kojim dozvoljeno montirati AS koja se montira u suprotnom smjeru od smjera voznje na suvozacevo mjesto. . . .

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja neznam ni za jednu (ali niti znam za vecinu njih jel je ili ne) ali se u skoro svima, izuzev jedne, preporucuje da djeca ispod 12 godina idu na straznje sjediste a da, ako otraga nema dovoljno mjesta za svu djecu, na suvozacevo ide ono najstarije jer zbog bolje fizicke razvijenosti ima vece sanse za prezivjet udarac sprijeda od onih mladih.

Tako da je nas zakon u stvari zaista dobar po tom pitanju.

ornela_m avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citajuci prvi post jedino sto mi pada na pamet je da uvijek treba imati par ovih brosurica sa sobom... za svaki slucaj. Evidentno je da ovakav odnos trgovaca nije iznimka. Prestrasno.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •