Sorry, možda malo glupo pitanje. Zanima me dali se mogu tetovirati dok dojim? Konačno sam našla super sličicu ali neznam dali jedno ide s drugim pa molim neku pametnu i dobru dušicu da me prosvjetli. Thanks.
Sorry, možda malo glupo pitanje. Zanima me dali se mogu tetovirati dok dojim? Konačno sam našla super sličicu ali neznam dali jedno ide s drugim pa molim neku pametnu i dobru dušicu da me prosvjetli. Thanks.
Ni slučajno!! Otpast će ti sisa i izrasti jedna na čelu!!
Pojma nemam, ali ne volim tetovaže pa malo kenjkam.![]()
Nece, nego ce prijeci tetovaza na bebu. Problem je samo sto onda ne znas gdje ce izaci...Luna Rocco prvotno napisa
![]()
Cure nemojte me zezati, ja ozbiljno, a vi ovako!!! Sram vas budi!!!![]()
ne smiješ, provjereno kod frenda tatoo majstora. Veli da tinta ulazi u krv pa tako i u mlijeko... a to baš nije zdravo...
Morat ćeš se strpit kao i ja![]()
Hvala ti Sun, sada sam se čula sa curom u salonu (obzirom na "ozbiljne" gore napisane odgovore), kaže da moram čekati do prestanka dojenja što je u mom slučaju još duuuugo!
ma jeste vi ziher da tinta koja ide par milimetara pod kožu ulazi u krv i mlijeko?? ne znam pa ne tvrdim, al malo mi je to čudno (ja sam se tetovirala prije i poslije pa nemam pojma)
Ne vjerujem.Sun prvotno napisa
![]()
A jetrica, mozak i slični organi? Onda je tetovaža prilično opasna stvar, ko Voltaren otprilike.
i ja jos cekam... neka, neka... tako ce mi bolje sjesti zelja... iako vec dugo izgaram...
Pa u krv ulaze i kreme koje mažemo na kožu, logično mi je da ulazi i tinta.ninochka prvotno napisa
pa ak ti dok se tetoviras malo ide krv - normalno je da u nju udje tinte... cak vise nego kreme...ninochka prvotno napisa
oasim sto se ljudi kremirajusvakodnevno pa tim vise koristi/stete dugorocno...
znači da pet kapi tinte kola kroz 5 litara krvi. ok s tim mogu živjet..a kak dođe do mlijeka?
A kaj ja znam, sad ste se ulovile toga... Valjda postoji nekakva mogućnost da dođe do mlijeka budući da ulazi u sistem.. Uostalom kakva je situacija sa drogama i sl? Nisam med struke pa ne znam kako, ali valjda dok postoji mala mogućnost nitko normalan neće na to pristati...
kao i sve ostalo sto konzumiramo... mlijeko se cesto naziva bijelom krvlju...ninochka prvotno napisa
pitanje je koliko bebi moze nastetiti ta-i-ta kolicina tinte...
ja ne znam i nemam potrebu riskirati...
sto ne znaci da ga kroz sebe ne 'trujem' drugim stvarima (smog, kava... necu dalje)
slažem se lucky..zato sam i pričekala na nove tattooe 16 mjeseci da prestanem dojiti, ali nije mi jasno potpuno sad ko ni onda
u svakom slučaju nije isplativo riskirat![]()
evo cure
http://www.lalecheleague.org/FAQ/tattoos.html
na kellymom stranici:
a ovdje imaThere is no evidence that getting a tattoo will affect breastfeeding. There should be no harm to mom or baby from the dyes injected. If you get a tattoo, the biggest concern for anyone (not just nursing moms) is infection (hepatitis or HIV)-- so make sure the place you go has good references and is clean.
http://www.lalecheleague.org/llleade...ebMar05p3.html
eto![]()
Dakle, rizik postoji, a najopasnije je ako majka dobije alergiju na neki sastojak i počne "odbacivati" tattoo. Navodno su tetovaže u boji riiskantnije od crnih.
nije bez rizika, u svakom slucaju
a sto ces tetovirati? i gdje? 8)
Tinta u krvi.. hm, baš si mislim, kaj onda i malac ima tinte u sebi, jer ja tintu furam već neko vrijemeŠalim se! Dakle, zanimljivo pitanje i još zanimljiviji odgovori. No, pretpostavljam da je lakše onim mamama koje su već tetovirane, jer znaju da ne reagiraju loše na tintu (ah ta tinta)..
Htjela sam prsten (poklon za 5. godišnjicu braka). Tetovirala bih se u Tattoo studiju Zagreb, tamo sam napravila i prvu tetovažu, sviđa mi se kako rade, a sigurna sam da je sve OK što se tiče steriliziranja opreme i kvalitet boje koju koriste.
Pa nek ti sad pokloni zlatni/srebrni prsten, a ovaj si istetoviraj za 10u godišnjicu.
mislim da ti je vec izasla iz krvi ako si se davno tetovirala...Tiwi prvotno napisa
To bi i on više volio, ali ja sam čudne sorte i volim malkice pomaknute stvari.sabaleta prvotno napisa
jel mi to predviđaš 10godišnji dojilački staž?ovaj si istetoviraj za 10u godišnjicu.![]()
ono su i meni super; doduše, nemam tetovažu, al sam kod njih još davno spirsala obrvuFrida prvotno napisa
Htjedoh napisati 5godišnji staž!Frida prvotno napisa
ma meni sad...
pa prsten je tako malo tinte, kao čaša vina ili nešto.
mislim, lupam, alii samo Frida, jesi rekla u zagrebu što bi tetovirala?
Jesam, bila danas na dogovoru, naručila se za ponedjeljak, dobila njihov letak na kojem piše, između ostalog, da ih treba upozoriti na dojenje, naravno da sam to vidla tek kada sam došla doma.
Pitala tu, na kraju sam ih zvala i Zele rek'o ništa dok ne odojimo.
ovo je sa linka koji mi je stavila Zrinka:iMany, if not most, professional tattooists will not tattoo a woman who is currently pregnant or breastfeeding. World-reknowned tattoo artist Pat Fish of Santa Barbara, California, USA says:
There is always an element of risk in getting a tattoo. The tattoo could have an adverse effect on the mother’s immune system that could be transmitted to the baby.
ovo mi se isto čini logičnim pa ću ipak pričekati.While the body is healing after a tattoo—and producing milk—and if the mother’s body would "reject" the tattoo, the possibility exists that it could harm the baby. This is especially a problem if the client does not follow the aftercare instructions and develops an infection. Alex Stewart of a former natural parenting Web site in the UK suggests that mothers give their bodies 18 months to fully recover from childbirth before asking it to heal a tattoo.