Ma da, tako i ja. Maksimum mi je bio naredati maline i borovnice u krug. Ali sam sam otkrila lukrativnu nišu za moju zatomljenu kreativnost, pa sam se zapalila. A osim toga Smjehuljicu to veseli.![]()
Ma da, tako i ja. Maksimum mi je bio naredati maline i borovnice u krug. Ali sam sam otkrila lukrativnu nišu za moju zatomljenu kreativnost, pa sam se zapalila. A osim toga Smjehuljicu to veseli.![]()
Ja osobno nisam nikad koristila čokoladu za modeliranje, ali fondan često. Treba mi otprilike 20min za napraviti smjesu, a za ukrašavanje ovisno o temi, tj. tome koliko boja koristim, koliko figurica i ostalih detalja. Najbrže sam napravila jednostavnu tortu za oko pola sata, 2-3 boje, samo malo točkica, trakica itd. Zadnju tortu sam ukrašavala oko 3 h jer je imala dosta figura i općenito puno boja i detalja.
Kad sam se "navukla" na fondan, nije mi se dalo isprobavati s čokoladnom masom iz dva razloga - znam da sigurno ima nekih tips&tricks koji dolaze s iskustvom / satima čitanja o toj temi po forumima, te stoga što je jednom cakebosss u jednoj od svojih emisija rekao kako je s njom teško raditi zahtjevnije torte jer je ona puno teža od fondan mase i dodaje težinu torti, pa treba promisliti kod nekih ideja da li je za to pogodna čoksa za modeliranje (mislim da je to bila epizoda s temom svemira, tj. gdje je radio torte kugle, tj. planete, pa ih je jedva učvrstio za os, do zadnjeg trena nije bio siguran neće li sve puknut ili past od težine.