Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 50 of 120

Thread: torta na kat

  1. #1

    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Zg
    Posts
    6,777

    Default torta na kat

    Je l netko radio?

    Koje bi mogle dobro ispasti u kućnoj radinosti?

    Je l mi trebaju kalupi raznih veličina ili mogu u jednom pa onda jedno tijesto nožem smanjiti?

    (Što bih mogla napraviti od ostataka tijesta od manjeg kruga ako bih radila s kalupom jedne veličine?)

    Kako ih transportirati? Imaju li neke plastične visoke zdjele ili??

  2. #2
    Osoblje foruma srecica's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    ispod površine
    Posts
    2,651

    Default

    Moja mama je pekla donji kat u kalupu za torte, a gornji kat u okrugloj rajnglici / lonacic sa usima ne znam kak bi objasnila, dakle malo lonac sa ruckicama od istog materijala da ga mozes staviti u pecnicu.
    Ispeceno bi prerezala jednom ili dva puta, mazala kremom i slagala jedno na drugo. Ne znam sad koliko mislis dugi transport raditi ali najbolje ju je staviti u neku kutiju i pazljivo.

  3. #3
    marta's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    15,678

    Default

    Ja sam jednom ispekla ogromnu vjencanu tortu, sogoru i sogorici. Na tri kata. Mozes peci u jednom kalupu pa smanjivati, mozes i u velikom cetvrtastom plehu.

    Izmedju katova nemoj staviti puno fila, a ni inace nemoj debelo filati.

    Mi smo trnsportirali na drvenom "postolju". U svakom slucaju ovisi o velicini torte. Ali ne bih preporucila nikakve plasticne zdjele.

    Ostatke malo pomocis s necim (alkohol, slatko vrhnje, pekmez, nesto takvo), dodas oraha, badema, ljesnjaka, cokolade u prahu, kokosa, vec sta zelis i napravis kuglice.
    Ako imas puno ostataka, onda umjesto kuglica, mozes od te smjese napraviti jednu "koru" za toru.

  4. #4

    Join Date
    Nov 2003
    Location
    zagreb
    Posts
    679

    Default

    Vrijeska, najbolje ti je imati dva kalupa, al ako hoćeš rezati, onda od ostataka tijesta možeš napraviti kolač Mortadelu.

    Samo narežeš žuti biskvit na kockice, zaliješ ih mješavinom vruće čokolade (kao za glazuru, ali malo rjeđe napraviš) i mrvicu instant kave ako odrasli jedu, pa rukama izmiješaš u masu koju oblikuješ kao roladu. Gore je preliješ čokoladnom glazurom. To je stvarno jako fino i uvijek dobro ispadne, a izgleda zgodno zato kaj je šareno, smeđe-žuto.
    Tak ja s ostacima, ak ih prije ne pojedem.

    Gotove kutije imaš za kupiti, ako ti se ne da, stavi na karton ili na običnu tacnu i pažljivo omotaj folijom, a da se ne splošti, na vrh nabodi čačkalicu

  5. #5
    Mojca's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Zagreb
    Posts
    13,629

    Default

    Dakle, moje dijete želi tortu kao što ju ima Pipi Duga Čarapa, a to je ogromna torta na četiri kata obložena šlagom s gusarskim brodom na vrhu.

    Odluka je pala, upuštam se sama u to, ali smanjujem obim s četiri kata na dva. E, kako sad to izvesti, guglam, ali ništa puno pametnija nisam.

    Imam tri kalupa za torte, mislim da mi je najveći kalup promjera 32 cm, a najmanji 22.
    Napraviti ću dvije torte, u najvećem i najmanjem kalupu, znam da moraju biti od čvrstog biskvita, prerezane na pola, pa malo filane nekom kremom. Ali, kako ih spojiti? Treba li neko "ljepilo"? Treba li nužno u donju stavljati držač za gornju, kao što tu kažu http://www.justcakegirl.com/2013/05/...tu-na-kat.html ? Ove debele slamčice imam.
    Na vrh ću staviti gusarski brod od biskvita obloženi čokoladom. Dakle, sve u svemu tri kata...
    Vrlo vjerovatno ću do sutra smanjiti ambicije na jedan kat i na njemu gusarski brod... ali ako se kojim čudom to ipak ne desi, molim iskusne da daju tips & tricks.

    I.. imate li recept za neki biskvit koji bi to izdržao?
    Često radim jednu finu tortu od oraha, taj biskvit je prilično čvrst, za Smjehuljicinih 6 mjeseci sam radila pola torte, na način da sam napravila cijelu tortu, prerezala ju horizontalno u tri kore, pa zatim i vertikalno na na dvije polovice, pa slagala u vis, ukupno 6 kora.Taj recept uključuje puno oraha koje trenutno nemam, pa bi dobrodošao i koji recept za izdržljivi biskvit druge vrste.
    Hvala.

  6. #6
    Osoblje foruma sirius's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    zagreb zapad
    Posts
    21,715

    Default

    Pa sretno ti bilo. :D
    lako za tortu i katove, ali brod... Na njemu ces pola dana izgubiti.

  7. #7
    Anemona's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    sjeverozapadna
    Posts
    11,053

    Default

    Za donju je meni idealna Saherica. Mi ju obožavamo, a vrlo je kompaktna, pa gornja može biti neka kremastija.
    Zalijepiti ih možeš običnom kremom, ili "kremom od maslaca" - izmiksaš maslac s šećerom u prahu.

    Ako ti je torta za doma, ne transportiraš ju - onda nema potrebe za dodatnim držalom.

  8. #8
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,005

    Default

    Quote Originally Posted by Mojca View Post
    Dakle, moje dijete želi tortu kao što ju ima Pipi Duga Čarapa, a to je ogromna torta na četiri kata obložena šlagom s gusarskim brodom na vrhu.

    Odluka je pala, upuštam se sama u to, ali smanjujem obim s četiri kata na dva. E, kako sad to izvesti, guglam, ali ništa puno pametnija nisam.

    Imam tri kalupa za torte, mislim da mi je najveći kalup promjera 32 cm, a najmanji 22.
    Napraviti ću dvije torte, u najvećem i najmanjem kalupu, znam da moraju biti od čvrstog biskvita, prerezane na pola, pa malo filane nekom kremom. Ali, kako ih spojiti? Treba li neko "ljepilo"? Treba li nužno u donju stavljati držač za gornju, kao što tu kažu http://www.justcakegirl.com/2013/05/...tu-na-kat.html ? Ove debele slamčice imam.
    Na vrh ću staviti gusarski brod od biskvita obloženi čokoladom. Dakle, sve u svemu tri kata...
    Vrlo vjerovatno ću do sutra smanjiti ambicije na jedan kat i na njemu gusarski brod... ali ako se kojim čudom to ipak ne desi, molim iskusne da daju tips & tricks.

    I.. imate li recept za neki biskvit koji bi to izdržao?
    Često radim jednu finu tortu od oraha, taj biskvit je prilično čvrst, za Smjehuljicinih 6 mjeseci sam radila pola torte, na način da sam napravila cijelu tortu, prerezala ju horizontalno u tri kore, pa zatim i vertikalno na na dvije polovice, pa slagala u vis, ukupno 6 kora.Taj recept uključuje puno oraha koje trenutno nemam, pa bi dobrodošao i koji recept za izdržljivi biskvit druge vrste.
    Hvala.
    Pitaj Migulicu - vjerujem da će ti lijepo objasniti...

    Dobar biskvit bez oraha je biskvit od švarcvaldice (dr. Oetker)

    Drugo mi ne pada na pamet jer sve što znam napamet uključuje orahe ili lješnjake.

    Nisam nikad to radila, ali vjerojatno bi jedan štapić (za ražnjiće) u sredini bio sasvim dovoljan da drži torte centrirane + da bude oslonac za brod. Dobru zabavu!

  9. #9
    Mojca's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Zagreb
    Posts
    13,629

    Default

    Da, transportirati ćemo ju do kvartovskog parka...
    Uf...

  10. #10
    anatom's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Posts
    1,315

    Default

    Mojca evo da ti ja pomognem.

    Ja pecem torte na kat skoro pa na dnevnoj bazi. nema ti tu neke velike filozofije! nikada nisam koristila nikakve potporne stapice , niti ljepila tortu jednu za drugu.
    Doduse, torte koje radim su najcesce vrlo kompaktne pa ni nema potrebe za time. Ako volite cokoladu svakako preporucam Ferrericu. To ti je savrseno podatna i cvrsta torta.

    dakle, ispeces, nafilas , ohladis oba kata i samo manji stavis na veci!
    nemJ straha- tak isto kao da peces obicnu tortu
    Jedino sto mozes napraviti 1,5 kolicinu da ti ne ostaje biskvita.

  11. #11
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,005

    Default

    Quote Originally Posted by sirius View Post
    Pa sretno ti bilo. :D
    lako za tortu i katove, ali brod... Na njemu ces pola dana izgubiti.
    Ma neee. to može napraviti od biskvita ili od keksa, relativno brzo i jednostavno. Gle ovo (na primjer): http://media-cache-ec0.pinimg.com/73...67b8d3a0f1.jpg

  12. #12
    anatom's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Posts
    1,315

    Default

    e da! jos nesto,

    znam da neki stavljaju ispod kata mali papirnati tanjuric da bi mogli torte odvojiti kasnije pa ih tako rezati. Nisam to nikada radila jer torte obalzem fondanom pa mi on omogucava da ih fino rezem.

  13. #13
    Osoblje foruma emily's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    6,507

    Default

    kako fora!
    oznacavam si, mozda se upustim jednom u avanturu...

  14. #14
    Mojca's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Zagreb
    Posts
    13,629

    Default

    Quote Originally Posted by Peterlin View Post
    Ma neee. to može napraviti od biskvita ili od keksa, relativno brzo i jednostavno. Gle ovo (na primjer): http://media-cache-ec0.pinimg.com/73...67b8d3a0f1.jpg
    Fora. Thx

  15. #15
    Mojca's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Zagreb
    Posts
    13,629

    Default

    Quote Originally Posted by anatom View Post
    e da! jos nesto,

    znam da neki stavljaju ispod kata mali papirnati tanjuric da bi mogli torte odvojiti kasnije pa ih tako rezati. Nisam to nikada radila jer torte obalzem fondanom pa mi on omogucava da ih fino rezem.
    A bez fondana, kako se rezu, kat po kat ili snita od oba kata skupa na tanjur?

  16. #16
    Jurana's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Šibenik
    Posts
    5,224

    Default

    kat po kat

  17. #17
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,005

    Default

    Quote Originally Posted by Mojca View Post
    A bez fondana, kako se rezu, kat po kat ili snita od oba kata skupa na tanjur?
    Daš klincima žlice i udri! Ako budete u parku - to bi mogla biti glavna atrakcija....(malo se zafrkavam, ali da baš tako ispadne - nije nikakva strahota i sigurno bi klincima bilo zabavno).

    Inače, rezanje ovisi o veličini - ako je promjer veliki, kad po kat, a malu možeš i skroz do tanjura. Vidi kakve će ispasti dimenzije, pa odluči prema dimenzijama tanjura, he he he...

  18. #18
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,005

    Default

    Mojca, što bi napravila Pipi Duga Čarapa?

    Kako su ONI jeli tortu?

  19. #19
    anatom's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Posts
    1,315

    Default

    kat po kat!

  20. #20
    Beti3's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Kvarner
    Posts
    12,295

    Default

    radila sam ja kceri tortu sa brodom doduse putnickim.
    dolnji kat je bio kockasti, a brod sam izrezala od okruglog biskvita, tako da je bio veliki. filala sam kao i donji kat.
    od ostataka biskvita, napravila sam kabine i komandni most i sve premazala slagom jer su putnucki brodovi bijeli.

    kad radim takve sozene oblike brod, dvorac, barbiku...koristim biskvit od kolaca na metar, i bijeli i smedji. pokazao mi se najcvrsci za oblikovanje.

  21. #21
    Mojca's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Zagreb
    Posts
    13,629

    Default

    Quote Originally Posted by Peterlin View Post
    Mojca, što bi napravila Pipi Duga Čarapa?

    Kako su ONI jeli tortu?
    Oni su se nabacivali komadima torte.

  22. #22
    Mojca's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Zagreb
    Posts
    13,629

    Default

    Quote Originally Posted by Beti3 View Post
    radila sam ja kceri tortu sa brodom doduse putnickim.
    dolnji kat je bio kockasti, a brod sam izrezala od okruglog biskvita, tako da je bio veliki. filala sam kao i donji kat.
    od ostataka biskvita, napravila sam kabine i komandni most i sve premazala slagom jer su putnucki brodovi bijeli.

    kad radim takve sozene oblike brod, dvorac, barbiku...koristim biskvit od kolaca na metar, i bijeli i smedji. pokazao mi se najcvrsci za oblikovanje.
    Daš recept?

  23. #23
    Beti3's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Kvarner
    Posts
    12,295

    Default

    Evo me doma:

    Kolač na metar

    4 žutanjka i 20 dkg šećera dobro izmiksati, pa
    dodati: 1,5 dl ulja,
    25 dkg brašna,
    1 prašak za pecivo
    1,5 dl vode
    snijeg od 4 bjelanjka

    Ova smjesa je dovoljna za jedan normalni i jedan mali kat. Obično ispečem 1,5 do 2 puta ovu smjesu. U pola stavim kakao. Svaku boju pečem posebno.

    Kremu mijenjam. Nekad kuhanu od pudinga i maslaca. Nekad maslac i orahe, voće i šlag... Sve zavisi od godina i ukusa slavljenika.
    Last edited by Beti3; 24.10.2014 at 13:36.

  24. #24

    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    3,530

    Default

    Kolač na metar je super, ja ga pravim i u formi kuglofa (vidi temu Kuglof), ali stavljam 250 g šećera (nešto više nego Beti) i bude mi taman, a ne volim preslatke kolače.

  25. #25
    Mojca's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Zagreb
    Posts
    13,629

    Default

    Quote Originally Posted by Beti3 View Post
    Evo me doma:

    Kolač na metar

    4 žutanjka i 20 dkg šećera dobro izmiksati, pa
    dodati: 1,5 dl ulja,
    25 dkg brašna,
    1 prašak za pecivo
    1,5 dl vode
    snijeg od 4 bjelanjka

    Ova smjesa je dovoljna za jedan normalni i jedan mali kat. Obično ispečem 1,5 do 2 puta ovu smjesu. U pola stavim kakao. Svaku boju pečem posebno.

    Kremu mijenjam. Nekad kuhanu od pudinga i maslaca. Nekad maslac i orahe, voće i šlag... Sve zavisi od godina i ukusa slavljenika.

    Hvala.
    Oštro brašno?

  26. #26
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,005

    Default

    Slikaj tortu prije nego ju rastrgaju! Ne za forum nego za uspomenu. Ideja je oooodlična!

  27. #27
    Beti3's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Kvarner
    Posts
    12,295

    Default

    Ne, ja stavim obično brašno. I u mome receptu je 250 g šećera, ali ja to uvijek smanjim. I bude dobro.

  28. #28
    Mojca's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Zagreb
    Posts
    13,629

    Default

    Btw, dobila sam ovakvu posudu na posudbu, u njoj ću peći korito broda.
    http://www.roys.co.uk/media/catalog/...00220849-1.jpg

    Malo capnem po guzi i eto osnove za gusarski brod.

  29. #29
    Mojca's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Zagreb
    Posts
    13,629

    Default

    Quote Originally Posted by Peterlin View Post
    Slikaj tortu prije nego ju rastrgaju! Ne za forum nego za uspomenu. Ideja je oooodlična!
    To svakako.

  30. #30
    Beti3's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Kvarner
    Posts
    12,295

    Default

    Quote Originally Posted by Mojca View Post
    Btw, dobila sam ovakvu posudu na posudbu, u njoj ću peći korito broda.
    http://www.roys.co.uk/media/catalog/...00220849-1.jpg

    Malo capnem po guzi i eto osnove za gusarski brod.
    Ovako je još manje "ostataka". Da i meni je brod bio isto kao torta, i krema i sve.

  31. #31
    Mojca's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Zagreb
    Posts
    13,629

    Default

    Da, sve vodi prema tome da bude okrugla osnova s brdom šlaga (to je fora!) i na njoj brod.
    Držte mi fige... nisam u životu ništa slično radila.

  32. #32
    Mojca's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Zagreb
    Posts
    13,629

    Default

    Quote Originally Posted by Beti3 View Post
    Ne, ja stavim obično brašno. I u mome receptu je 250 g šećera, ali ja to uvijek smanjim. I bude dobro.
    Što je tebi obično brašno?

  33. #33
    rossa's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    3,337

    Default

    slikaj ti i za forum :radoznala baba:

    Quote Originally Posted by Peterlin View Post
    Slikaj tortu prije nego ju rastrgaju! Ne za forum nego za uspomenu. Ideja je oooodlična!

  34. #34
    Beti3's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Kvarner
    Posts
    12,295

    Default

    Quote Originally Posted by Mojca View Post
    Što je tebi obično brašno?
    Najobičnije bijelo glatko brašno tip 550. Sva ostala brašna imaju još koji pridjev koji ih opisuje Ako u receptu nije posebno naglašena vrsta brašna, koristi se ovo brašno. Tj, kad piše brašno, misli se na bijelo glatko brašno tip 550. kuharski žargon.
    https://encrypted-tbn2.gstatic.com/i...CJXXNe2TpZ5tHg
    Last edited by Beti3; 24.10.2014 at 23:32.

  35. #35
    Nera's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Velebit
    Posts
    1,632

    Default

    Sjajna tema! Odlične ideje za naš dupli ročkas!

  36. #36
    Mojca's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Zagreb
    Posts
    13,629

    Default

    Quote Originally Posted by Beti3 View Post
    Najobičnije bijelo glatko brašno tip 550. Sva ostala brašna imaju još koji pridjev koji ih opisuje Ako u receptu nije posebno naglašena vrsta brašna, koristi se ovo brašno. Tj, kad piše brašno, misli se na bijelo glatko brašno tip 550. kuharski žargon.
    https://encrypted-tbn2.gstatic.com/i...CJXXNe2TpZ5tHg
    Hvala.
    A meni negdje u glavi stoji da je oštro za kolače.

  37. #37
    Mojca's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Zagreb
    Posts
    13,629

    Default

    Zahvaljujući nesanici biskvit za podlogu je već gotov.
    Stavila sam dinkel glatko brašno. Valjda će biti ok.

  38. #38
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,005

    Default

    Quote Originally Posted by Mojca View Post
    Hvala.
    A meni negdje u glavi stoji da je oštro za kolače.
    Je, za pite i vučena tijesta.

    Nije za biskvite i dizana tijesta.

  39. #39
    jelena.O's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Posts
    35,282

    Default

    a kaj nije za vučeno glatko, nisam dugo radila,ali kadsam delala uvijek je išlo glatko u vučeno

  40. #40
    Beti3's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Kvarner
    Posts
    12,295

    Default

    Da, jelena, za vučeno tijesto uzimam najglatkije ako mi se da i ono namjensko za vučena tijesta http://zena.hr/images/upload/product_5151.jpg , a ako nema, onda bijelo glatko.

    Za vučeno tijesto treba biti brašno što bijelje te što finije meljeno. Znam da je to brašno iz sredine zrna pšenice i da nema nekih nutritivnih vrijednosti, ali zato je nutritivno vrijedno ono što zamotam u to vučeno tijesto.

  41. #41
    Anemona's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    sjeverozapadna
    Posts
    11,053

    Default

    Za sve kolače, torte, biskvite,... koristim oštro brašno.

  42. #42
    n.grace's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    4,993

    Default

    Quote Originally Posted by Anemona View Post
    Za sve kolače, torte, biskvite,... koristim oštro brašno.
    i ja
    od mekog brašna mi biskvit bude pregnjecav i spusti se

  43. #43
    Osoblje foruma Kaae's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    badgerella.com
    Posts
    10,890

    Default

    Blazena Amerika, barem ova moja. Svo brasno je glatko pa ne moram razmisljati koje ide u sto.

    Mojca, daj vise neku fotku. :D

  44. #44
    Mojca's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Zagreb
    Posts
    13,629

    Default

    Čekaj, nije jos gotovo!
    Sinoć je Md morao na aerodrom, taman u trenu kad se čokolada koja je zezala bila spremna za 'žbukanje' broda.
    Protivno svim načelima, posjela sam Smjehuljicu pred tv i na brzinu pozbukala, tako da sam imamo brod koji je upravo izašao iz bitke.
    Naravno, gledala je Pipi i opet 'ja bi ovakvu tortu'!
    A može li biti manja, a s brodom?
    Može.
    Dobro, jednom ćemo ju napraviti.

    I sad sam u iskušenju da napišem pismo od Pipi, stavim ga u bocu... A u pismu piše da se ispričava jer ne može doći, ali da joj zato šalje tortu.
    Ne znam ni sama koliko je to pametno, jer je ona sva u zamisljenim prijateljima. Ima ih nekoliko, ponekad čak i dodatne tanjure stavljamo za njih.
    Last edited by Mojca; 26.10.2014 at 05:18.

  45. #45
    seni's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Posts
    7,511

    Default

    Ja ne znam sto bi rekli psiholozi, ali meni je to s bocom i pismom super ideja.

  46. #46
    Tanči's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    7,898

    Default

    Quote Originally Posted by Mojca View Post
    Čekaj, nije jos gotovo!
    Sinoć je Md morao na aerodrom, taman u trenu kad se čokolada koja je zezala bila spremna za 'žbukanje' broda.
    Protivno svim načelima, posjela sam Smjehuljicu pred tv i na brzinu pozbukala, tako da sam imamo brod koji je upravo izašao iz bitke.
    Naravno, gledala je Pipi i opet 'ja bi ovakvu tortu'!
    A može li biti manja, a s brodom?
    Može.
    Dobro, jednom ćemo ju napraviti.

    I sad sam u iskušenju da napišem pismo od Pipi, stavim ga u bocu... A u pismu piše da se ispričava jer ne može doći, ali da joj zato šalje tortu.
    Ne znam ni sama koliko je to pametno, jer je ona sva u zamisljenim prijateljima. Ima ih nekoliko, ponekad čak i dodatne tanjure stavljamo za njih.
    Ideja je odlična i ja bih ju svakako realizirala.
    Pusti pamet, to su djeca, a kod djece mašta nema granica.
    Mi smo isto imali slične "manevre" i svi su nam jedno vrijeme bili stvarni i jako bitni i Zubić vila i Sveti Nikola...
    S odrastanjem je sve to spontano otišlo u zaborav.
    I sad imam nevjerojatno kreativnu curu punu ideja, mašte.

  47. #47
    Beti3's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Kvarner
    Posts
    12,295

    Default

    i ja bih napisala takvo pismo.
    u rangu je naseg organiziranja puta u London u posjetu Piku (Spot). jer, on zivi u Londonu, u masti jedne djevojcice

  48. #48
    Anemona's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    sjeverozapadna
    Posts
    11,053

    Default

    Quote Originally Posted by n.grace View Post
    i ja
    od mekog brašna mi biskvit bude pregnjecav i spusti se
    A za dizana tijesta glatko (i vučena).

  49. #49
    magriz's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    A6
    Posts
    6,641

    Default

    Quote Originally Posted by Anemona View Post
    Za sve kolače, torte, biskvite,... koristim oštro brašno.
    a ja za sve samo i jedino glatko

  50. #50
    Kosjenka's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Posts
    4,988

    Default

    Ja sam radila gusarski brod.
    Biskvit za hola kocke sam ispekla u kikiriju, jedan kraj ravno odrezala i prebacila na drugi kraj tako da sam dobila povišen pramac i ravnuo rezanu krmu. Premazala sam kremom od jaja, maslaca, čokolade i arome ruma(ipak je to bio gusarksi brod) ogradice kojekakve sam pravila od čokoladnih štapića iz lidla, jedra od papira i ražnjića i poslagala playmobilove gusare.
    Brod je bio savršen.
    Možda bi mogla neki manji brod napraviti od recimo onih ovalnih vatrostalnih zdjela.

Page 1 of 3 123 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •