Danas na placu kupujem ribu (za nas srdele), za Tina bijelu (ima 7 mj.). Gđa nema oslića pa mi ponudi cipla. Nije iz uzgoja - kaže. OK, mislim si, znam da je cipal, ako je s otvorenog mora, vrhunsko bijelo meso. Dođem doma, a muž mi veli- pa cipal ti je morski svežderač, ja ga ne bih jeo ni u ludilu!
Pitam svekrvu (kuži se u ribu), a ona veli: ako ima narandžasto-žutu točku kraj škrga (a ovaj ima), ako mu je trbuh bijel (a ovom je), ako su mu leđa svijetlo-srebrno-siva (e-sad počinju problemi; meni ovo liči na tamno sivo!?) i ako ne smrdi po luci (a meni nekako baš i smrdi!), onda ti je sigurno s otvorenog mora!
Recite vi meni, imate li slična iskustva i da li uopće kupujete cipla?
P.S. Ovaj današnji je završio u smeću! Ipak je rezultat bio 2:2![]()