Priča je od prije nekih 3 tjedna. Radi se o kćeri kolegice s posla i njene dvije vrtičke prijateljice. Curice imaju po 5 godina.
Curice su jedan dan odlučile otići do jedne od njih na igranje koja živi u blizini vrtića, pa su odlučile otići do bake od druge 10 km udaljeno od vrtića. Hodale su uglavnom uz cestu, švrljale svuda unaokolo, prepješačile su 3 km i na kraju ih je spazila žena kojoj je bilo sumnjivo što su same na cesti. Sjedile su na podu i pričale. Ona ih je odvela k sebi i nazvala vrtić da pita da li im fali dijece (manji grad blizu Zgb). A u vrtiću su 15 minuta prije toga skužili da dijece nema (znači oko sat i pol nisu kužili da dijeca fale). Pedagogica je došla po njih i vratila ih.
Mame su naravno podivljale. Kako su dijeca otišla iz vrtića, kako tete toliko dugo nisu skužile da ima fali djece i da stvar bude gora, teta je curice kad su se vratile lupila po guzici i počpala za kosu :shock: . Vrtić je napao roditelje a roditelji vrtić. Roditelji su zvali medije, zatražili da se teta koja ih je "kaznila" makne iz njihove grupe.Dva dana nakon toga sjetili su se vrtić osigurati ogradom, novim bravama i sl. Ali i ono što je mene najviše šokiralo pozvali su rodteljima socijalnu službu! Kad su ovi ustanovili da je u obitelji sve ok, roditelji su im rekli da bi bilo dobro da odu malo i u vrtić i da malo preispitaju tetu koja si je uzela za pravo da ih tuče, oni su rekli da ne mogu ništa jer teta to negira, a i direktorica je na njenoj strani. Teta kojoj su djeca nestala je rekla toj mojoj kolegici dan nakon toga,da kaj ona nju napada, da je li ona zna da je sad zbog toga na tabletama i na bolovanju i da ne znam ti ja kaj sve ne! Meni je sve to skupa prestrašno. Dijete im pobjegne, istuku ga i još ti pozovu socijalnu službu. Da se meni to dogodilo, osjećala bih se jadno, iznevjereno i ne znam kako bih i dalje ostavljala dijete u takvom vrtiću. Po meni tu roditelji nisu krivi.
Molim vas kaj vi mislite o ovome...Meni je postupak djelatnika vrtića preprestrašan. A kaj da je tu djecu negdje na cesti pokupio auto???