Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 56

Tema: Dojenje i vježbanje

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno Dojenje i vježbanje

Dakle, nisam sigurna smijem li i koliko vježbati, mijenja li se to s vremenom tj dužinom trajanja dojenja i utječe li uopće vježbanje na dojenje?

Svakako napominjem da pod vježbanje ne mislim na pripreme za svjetsko natjecanje nego dovođenje tijela u dobru fizičku kondiciju. Naime, do sada nisam niti osjećala potrebu za vježbanjem, pretpostavljam da nam tijelo samo šalje signale. Ja upravo osjećam jedan "fitnes poziv signal" pa me zanima hoće li i kako to osjetiti moj mali sisavac!

:D (to ja vježbam virtualno)

sis avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Naravno da se smije vježbati, a zlatno pravilo o umjerenosti vrijedi i ovdje

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Tnx sis

u biti me zanimalo jel istina da se mlijeko mijenja zbog vježbanja te postaje kiselo (tako nešto mi je rekla patronažna, ali ima tome već 6 mjeseci pa se ne sjećam dobro) .. Nemaš takvih iskustava?

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Ma joj mislim da moraš poprilično žestoko trenirati da bi se počela oslobađati ta mliječna kiselina... A ti vjerojatno misliš na neko lagano znojenje i malo rekreacije
    A to je po mom mišljenju poželjno jer ćeš biti sretna pa će i beba to osjetiti

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Sun prvotno napisa
    Ma joj mislim da moraš poprilično žestoko trenirati da bi se počela oslobađati ta mliječna kiselina... A ti vjerojatno misliš na neko lagano znojenje i malo rekreacije
    A to je po mom mišljenju poželjno jer ćeš biti sretna pa će i beba to osjetiti
    samo mogu potpisati.

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Odlično. To je odgovor koji sam tražila!!

Hvala!

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

prije par godina sam čitala članak o tome u 'doktor u kući'.
    jedino što se sjećam iz cijelog članka je da su savjetovali da se ne doji 30 min poslije bilo kakvog oblika tjelovježbe, jer se oslobodilo 'nešto'. kako me to tada nije ni najmanje zanimalo, nisam zapamtila šta, ali nije u pitanju ništa poznato poput mliječne kiseline. bar ne meni

ne bih se htjela sramotiti i pokušavati pogađati šta je u pitanju, samo se sjećam upute da se čak i nakon lagane rekreacije je najbolje ne dojiti tih pol sata jer se nekako nešto mijenja u sastavu mlijeka i treba mu tih pol sata da se 'vrati u normalu'. zapamtila sam samo zato jer je u to doba moja kuma dojila pa sam joj javila. a kako to spojiti sa dojenjem na zahtjev, pojma nemam.

kako nisam autoritet na tu temu, molim savjetnice da isprave ukoliko sam napisala neku glupost

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

ah evotigana... svi bi htjeli zakomplicirati to dojenje i dokazati nam da treba čim prije prestat. Jerbo vjerojatno je i peglanje tjelovježba, ha? a treba bebi speglati robicu.. A tek pranje poda...
    Najbolje bi bilo ležati cijeli dan i samo dojiti...
    Jel bila koja reklama za adaptirano ispod teksta?
    Baš sam nabrijana danas, ipak započinje tjedan dojenja

buby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Sun

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Sun, i meni se čini da imaš pravo!

Kako bi onda preživjela djeca majki koje su rintale u polju od jutra do mraka, a kopanje i kupljenje sijenja je puno žešće nego sat vremena aerobika.

Tiwi, samo ti vježbaj!
    I ne pokušavaj obarati svjetske rekorde (zbog kondicije, ne zbog dojenja)!

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

sad sam se nasmijala na svjetske rekorde!!

Nego, eto, sad mi je lakše, jer iako je gđa patronažna vrlo ozbiljno govoila o ne vježbanju i dojenju te ispuštanju tj otpuštanju nečega u mlijeko, ja sam bila vrlo skeptična. Jer ne samo da smo fizički aktivne čim se osjetimo bolje akon poroda, nego sam ja eto po cijele dane vani s djetetom, ili ga nosam u marami ili se vozimo, šetamo, ljuljamo i igramo satima vani, a da ne pričam o kućanskim poslovima. Ao se do sada niš nije ispustilo u mlijeko - ni ne bude; a ako je, očito da mu ne smeta. Jer nije ni tanašan ni slabašan (da baš, 9 kg sa 6 mjeseci) a kad je gladan nema te sile da mu nedam cicu jer bi si ju sad već i sam iščeprkal iz majice (što naravno i radi često).

Eto, ja ću vježbati. I javljati kako se situacija odvija!!

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Tiwi, super ti avatar

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

vježbala sam s prvim djetetom i normalno dojila

poslije vježbanja sam se svakako otuširala (to činim i nakon peglanja, pranja podova i sl. ) zbog znoja

ninni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

vježbala s prvom, a sad i s drugom, s dojenjem sve pet 8)

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

nisam mislila nikoga isprovocirati. ton članka nije bio protiv dojenja, nego u smjeru da se žene probaju organizirati da vježbaju nakon dojenja, a ne obrnuto.
    kako ja tek trebam roditi, stvarno ne znam kako život izgleda kad dijete dođe i dojiš ga. nakon svih pročitanih postova, meni to izgleda kao da ništa drugo ni ne radiš osim dojiš po cijeli dan. da, planiram dojiti ako Bog da. i ne, ne namjeravam provocirati.
    samo sam htjela pripomoći temi jer mi se to što sam pročitala činilo i smisleno i logično.
    ja inače rintam po kući, ali ne osjećam isto nakon što glumim malog crnca ili skačem pol sata, sat po orbitreku, vama je očito drugačije.
    možda ću nakon poroda promijeniti stav.

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

mozda je kontekst clanka bio slijedeci: prvo podoji bebu pa vjezbaj, lakse je sa ispraznjenim cikama ? al i dalje ne znam cemu cekat pola sata...posto si zagrijana, pa da se t mlijeka spusti na optimum?
    :?

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

ne znam, da se eliminira to 'nešto'...
    pojma nemam :/
    ne sjećam se više, sad mi je žao što nemam naviku skupljanja korisnih (ili ne) članaka, pa bih mogla prepisati tako da podatak bude ne samo točan u smislu prenošenja informacije, već i da se točno zna o čemu se radi pa se može reći to je glupost iz x i y razloga! a ovako to ostaje u domeni rekla kazala.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Lapis,
    ma nitko nije mislio da ti provociraš...
    Mi ti često tako krenemo diskutirati, a da se uopće ni ne obaziremo na inicijalni post.
    I, to je dobro: razmjenjujemo saznanja i iskustva koja smo prikupljali sa tko zna kojih strana i iz tko zna kojih izvora.

Kada bi netko, poput Madonne, vježbao 12 sati dnevno, vjerojatno bi se i neki toksini izlučivali, ali mi ovdje govorimo o normalnom vježbanju.

Činjenica jest da nas ovdje ima koji ostanemo :shock: kad netko spomene vježbanje (neke od nas nisu mogle ni do wc-a otići, a kamoli vježbati), ali ima mama i djece koje imaju takav bioritam i tako se dobro usklade... da štošta stignu.

Ako će se mama zbog vježbanja (ili bilo čega drugoga), dobro osjećati, dapače.
    Vježbanje će pomoći i za tijelo i za um.

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Ja sam krenula na aerobic 3 mjeseca nakon poroda (sad mi je žao da nisam i prije, ali slušala sam savjete "iskusnijih" mama). Od dvorane do doma mi je trebalo 10ak min, pa dok sam se još otuširala... taman bi prošlo negdje pola sata. Ako je Malac baš inzistirao da jede čim bi se vratila, podojila bi ga bez da sam se prethodno tuširala. Nikad se nije žalio na okus mlijeka .

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Podižem ovaj topic da ne otvaram novi.
    Sve mi je jasno što se tiče vježbanja i dojenja. Ali ja se spremam na jedno drugačije "vježbanje". Nekad prije znala sam ići "vježbati" kod svoje kozm. : legneš na ležaj, stavi po kritičnim mjestima gumom obložene elektrodice i pusti struju koja radi kontrakcije mišića što traje pedeset minuta. Znači mišići sami vježbaju . Meni je to bilo super u kombinaciji sa body wrapingom, a sad sam mislila samo struja i masaža. Eto to je moje vježbanje iz snova . Moram se pohvaliti da su rezultati bili više nego vidljivi prošli puta, ne toliko da mršaviš već se opušteni mišići lijepo učvrste. E sad sad sam u velikom strahu da li da idem ili ne, :? jer dojim, a to je ipak struja, dosta jake (po želji) kontrakcije mišića. Može kakav savjet?

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Sad ja podižem

Počela sam s treningom kod kuće i to je problem... mislim K. može da ne doji cijeli dan, ako smo u nekoj akciji, ako me nema, ne pravi nikakve probleme, ali to što sam u kući, zatvorena u drugoj prostoriji 45 min. a on ne može do mene, valjda ga izludi i kad konačno izađem van - skoči na mene... nema šanse niti da se otuširam.... uspijem mu odvući pažnju ev. 5 min. ali to je sve - kad se prišteka sisa ko novorođenče...

:?

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

pa kaj ga ne pustiš unutra da gleda kako vježbaš i da vježba s tobom

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Ne mogu! Vozam orbitrek i petlja mi se pod noge

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj cekana prvotno napisa
    Ne mogu! Vozam orbitrek i petlja mi se pod noge
    ja F stavim u sling, pa vozimo skupa orbitrek...
    njemu ludo zabavno, a meni extra opterećenje :D

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

uuuuuu koja ideja! Magriz svaka čast

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Radila sam ja to dok nisam započela ozbiljno... ali treba mi tišine, samoće, meditacije i ne volim da mi bilo što odvlači pažnju...

Btw. moje je pitanje bilo o dojenju neposredno nakon vježbanja

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

ako umjereno vježbaš, ne forsiraš, mislim da nema nekog utjecaja... pogotovo ako K hoće...

ja se sve zbrajam da kad malo zatopli (i dan postane duži) počnem opet trčati, samo ne znam u koje vrijeme... vjerojatno nakon što F podojim i stavim spavati navečer... a usput na nasipu mogu i odvježbati tai chi...

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj magriz prvotno napisa
    ako umjereno vježbaš, ne forsiraš, mislim da nema nekog utjecaja... pogotovo ako K hoće...
    Pa mislim da je umjereno, tj. strogo po prvilima - pazim na puls i držim se u nekakvoj mojoj aerobnoj zoni... ali kondicija mi je koma

I ja si mislim ako njemu ne smeta po okusu, da onda možda i nije problem...

Ali ipak.... izlučuju li se te nekakve štetne tvari u mlijeko :?

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Radila sam ja to dok nisam započela ozbiljno... ali treba mi tišine, samoće, meditacije i ne volim da mi bilo što odvlači pažnju...

Cekana koliko se ja sjećam (a neka me ispravi netko ako zna bolje) ta neka kiselina se počinje oslobađati nakon 45 min aerobnog rada (ili nakon 30 min?? uf davno sam o tome čitala...) pa mislim da ne trebaš brinuti..

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj Sun prvotno napisa
    Cekana koliko se ja sjećam (a neka me ispravi netko ako zna bolje) ta neka kiselina se počinje oslobađati nakon 45 min aerobnog rada (ili nakon 30 min?? uf davno sam o tome čitala...) pa mislim da ne trebaš brinuti..
    mliječna kiselina...

cekana - štetne tvari/toksini... netko je već ovdje pisao... morala bi vježbati turbo da se nešto dogodi... mislim da kod normalnog vježbanja (znači ne preforsiravanje i pritom izgladnjivanje i/ili uzimanje raznoraznih suplemenata) toga nema

samo ti vježbaj, K će imati super seksi mamu

Dragonfly avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Da ne otvaram novi topic iako nije samo vezano za vježbanje - upravo se vratih od ginića. Bila sam na redovnom pregledu i nešto komentiram s njim oko vježbanja, pa mi je on rekao da ne savjetuje da počnem vježbati dok se tijelo ne vrati u normalu. Jer tijelo je trenutno u komi s hormonima, pa nema dobrog podmazivanja zglobova, kosti su lomljivije zbog nedostatka kalcija itd., pa mi želi da što prije dobijem M da se stanje iznormalizira. Pitao me do kad namjeravam dojiti, ja rekla što dulje, a on - ja vam preporučam 6 do 9 mjeseci max. :? Naravno, također mi je savjetovao da izbacim noćne podoje, tj. uvalim joj čaj ili vodu. Kaže on pustite vi one Rode i razne udruge koje "forsiraju" dojenje jer dojenje nije toliko zdravo za majku. Nije on protiv dojenja, ali je za zdravu i zadovoljnu majku :shock: . Da se ne misli da samo poneki pedići i patronažne sabotiraju dojenje.

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

a masaza?
    dobila sam odgovor od sportskog masera da se ne masira dok se doji pa sam :? nema mi logike. pa necu valjda cekati 2 godine za masazu

josie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj leonisa prvotno napisa
    a masaza?
    dobila sam odgovor od sportskog masera da se ne masira dok se doji pa sam :? nema mi logike. pa necu valjda cekati 2 godine za masazu
    možda budeš i više

btw, nemam pojma, mene mm dobro izmasira svako malo, a J. cica redovito.
    ja nekako kod svega toga računam da i sve da tijelo ispušta kojekakve toksine, dobro zna da proizvodi mlijeko i taj dio je za njega svet, najsvetiji,m pa ga čuva kao oko u glavi.
    to nekako iz iskustva, jer...dojila sam i dok sam vježbala, i nakon treninga i nakon masaže i nakon dubljenja na glavi, i za vrijeme prehlade, i za vrijeme menge, pa mi eno djeteta živog, zdravog i sretnog.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

jer dojenje nije toliko zdravo za majku. Nije on protiv dojenja, ali je za zdravu i zadovoljnu majku
    :shock:

a masaza?
    dobila sam odgovor od sportskog masera da se ne masira dok se doji
    zašto sad pak to???
    Ja jako puno dojim i idem masaže 2x mjesečno

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ovo pod "zadovoljnu majku" valjda misli da ne mora uvijek biti blizu svog djeteta i da može navečer u miru izaći van

A moje dijete zato sa mnom ide i kod kiropraktičara

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Dragonfly prvotno napisa
    "forsiraju" dojenje jer dojenje nije toliko zdravo za majku.
    s ovim njegova stručnost je upitna 8)

Dragonfly avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj MGrubi prvotno napisa
    Citiraj Dragonfly prvotno napisa
    "forsiraju" dojenje jer dojenje nije toliko zdravo za majku.
    s ovim njegova stručnost je upitna 8)
    Da, znam. Jako sam se razočarala. Tim više što je dosad bio stvarno super i što se tiče pregleda i savjeta. Zato sam i ostala :shock: :shock:

Što se tiče masaže, ja idem u ponedjeljak. MM mi je poklonio tretman u wellnes centru pa idem na malo opuštanja - da budem sretnija i zadovoljnija majka . On se malo raspitao kod maserki u salonu koje su mu rekle da nema problema za masažu, samo da naglasim kad dođem tamo da dojim pa će me masirati baby uljem, a ne onim njihovim s eteričnim uljima.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

da, i ja sam se razocarala...rekla sam MM da za bozic zelim tretman u salonu i on mi je izmedju ostalog uzeo hot stone masazu. fino se legnem, opustim i usput velim: ne znam da li je bitno ali dojim. a ona: pa za peeling tijela nije, ali hot stone masazu i masaze aromaticnim uljima cemo morat ostaviti za dane kada cete prestati dojiti.

mislim, ok, dobila sam obicnu masazu, ali tako sam se nabrijala na etericna ulja, bas osjetim kako mi tijelo trazi....

josie, to sam rekla ovako, 2 god. (ja bi rado da ta brojka bude veca )

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

A što se stvarno ne smije s aromatičnim uljima?

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

tak su mi rekle jer koza upija pa dolazi do mlijeka...mislila sam i onako to provjeriti s curama...cureeeeee!!! 8)

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Na tečaju za trudnice, fizioterapeutkinja mi je rekla da treba obratiti pažnju kod vježbanja i dojenja na upalu mišića!?
    Kao, da i beba preko mlijeka može dobiti upalu, te neutješno plakati...
    Zna li tko što o tome?

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

KOd vježbanja se u mišićima razvija mliječna kiselina pa pretpostvaljam da je mislila da to može doći do beba

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

tako je.
    ali to je stvarno kod vježbanja jakog intenziteta, kada se luči puno mliječne kiseline, pa mlijeko može biti gorko.

ali, to je stvarno rijetko.
    a ni ne smeta svim bebama.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj kikin@ prvotno napisa
    Kao, da i beba preko mlijeka može dobiti upalu, te neutješno plakati...
    Zna li tko što o tome?
    nema logike
    ta mala količina prvo prolazi razgradnju kroz bebin želudac i crijeva

ja idem na aerobik, dobivam upale mišića , a Nera se prišteka čim se vratim
    nije negodovala na okus

idi na vježbu i pazi da ne dobiješ upalu mišiča: dobro zagrijavanje, doro istezanje

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Eto što znaći kad se na sve strane dobivaju dezinformacije...
    Ja već devet mjeseci tugujem što ne mogu na vježbanje, a kad tamo...

Hvala cure, prijavljujem se već sutra i krećem ovaj tjedan :D :D :D

Još neki savjet?
    Grudnjak - sportski ili topić (ha, bio nekad topić sad bi bio "topina" - nije da se hvalim)?
    Tekućina - prije, poslije, za vrijeme?

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

grudnjak: čvrsti
    voda: svako-malo po gutalj da tijelo ne dehridrira u vježbi

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

cure ja sam inače ljubiteljica trčanja,pa je tako i beba koja je na putu dobila quinny speedi trokolicu u nadi da ću s njom moći jogirat! sad me zanima da li netko to prakticira? vidjela sam da se mame rolaju,ali baš da trče i nisam pa zato pitam)) inače trčala sam do 5 mjeseca trudnoće i sve super i sad mi tako fali!!!!!!!!!!!!!!!!

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

zar nitko ne trči s kolicima??? :D

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Ne kužim u čemu je problem!?
    Ako ti se trči s kolicima (a još imaš i te šminkerske), a ti trči!! :D

Meni osobno je teško i šetati s kolicima , jer živim na brdu!
    Dolje još nekako, ali nazad.... ispustim dušu , ali moja curica uživa na zraku, pa se mama žrtvuje

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

nisam znala da su to šminkerska??!! al dobro ,nisam isprobala s njima trčati i nekako me strah da ne zapnem pa zato pitam jel netko to prakticira!!!

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •