Pokazuje rezultate 1 do 16 od 16

Tema: prebolne bradavice - help

Datum pristupanja
    May 2006

Početno prebolne bradavice - help

pozdrav svima,
    Imam bebicu staru mjesec dana, i prilikom početka dojenja bradavice tako jako bole da sve plačem prvih par minuta. Bole me i na sam dodir spavačice dok ne dojim. Ne znam više šta da radim jer ne mogu više podnositi bol, a ne želim se prebaciti na adaptirano. Probala sam u svim mogučim položajima, sjedeči, ležeči, s jastukom-bananom, bez... uvjek isto. Bradavice tuširam toplom vodom, mažem zg. Melemom... Bebica ne uhvati ustima cijelu aureolu (dosta su velike), ali imam osječaj da zine koliko god može. I Jezik se vidi između donje usne i cice, ali boli da nije za vjerovat. Da li neko ima savjet kako olakšati bol?

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Prije nego ti se jave savjetnice: da možda nije soor? Jedan od simptoma (osim bijelih naslaga na jeziku bebe) si i crvene bolne bradavice.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj martinaP prvotno napisa
    Prije nego ti se jave savjetnice: da možda nije soor? Jedan od simptoma (osim bijelih naslaga na jeziku bebe) si i crvene bolne bradavice.
    mislim da nije. Bili smo kod pedijatra prije 3 dana (a bolne bradavice traju jedno 15 dana), i rekla je da beba nema Soor. Osim toga nema pelenski osip, a bradavice nisu crvene. Izgledaju normalno ali vraški bole kad ih samo dotaknem.

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Da li si i prije trudnoće imala osjetljive grudi/bradavice?
    Ja da, oduvijek mi je smetalo diranje bradavica. I bilo je stvarno žestoko kad sam počela dojiti, znala sam se nogama upirati u rub kreveta i teškom mukom zadržati vrisak... Trajala je ta tortura točno 5 tjedana, nakon toga kao da su očvrsnule i dojenje je postalo lako, lijepo i presretna sam zbog toga!! Znam da nije lako, ali ako je ovo i tvoj slučaj šaljem ti puno vibri da izdržiš!!

A u slučaju da je soor riješenje je puno lakše i brže

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

hvala na vibrama! Nadam se (kroz suze) da će proći.

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

kao sto rece muki, tako je i meni bilo jer je anita bila (i jos uvijek je) zestoki sisac. znala sam komentirati da bi ona bez problema mogla sebi navuci mlijeka cka i da su mi mlijecne zlizedne u noznom malom prst, pa zamisli
    u pocetku su bile jako jako bolne, i crvenkaste od torture, al nije bio soor nego su se ogulile, bile jos neko vrijeme osjetljive a nakon toga sam njima mogla tuci orahe (ok, lazem, al skoro )
    probaj ih mazati svojim mlijekom umjesto melemom - nakon podoja istisni kapljicu dvije i razmazi po bradavicama, mene je to spasilo
    i samo hrabro, u pocetku je zbilja tesko, al kad se naviknes...milina

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

muki? zeznuo me avatar...oprosti sun

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

...mogla navuci mlijeko cak i da su mi mlijecne zlijezde u malom noznom prstu....

kolko tipfelera

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

i mene su abnormalno boljele, imala sam nočne more kad bi se mali probudio i kad se približavao trenutak stavljanja na cicu.
    Spavala sam bez ičega na cicama, onako ležiš na leđima a cice gole u zraku i mazala izdojenim mljekom.
    o drugim položajima spavanja nisam ni razmišljala, boljele su me strašno, svaki početak hranjenja sam imala stitnute oći i suze su mi padale, a da ne pričam kako sam navijavala sat svakih dva sata po noći jer cice su mi male, a imala sam mljeka još za dvoje djece bez problema, tako ako bi mali slučajno i spavao tri sata u komadu cice bi otvrdnule i još više boljele.
    Prvih mjesec dana moj život je bio sveden na cice i po danu i po noći, dojenje, izdajanje, suze, umor...ali...krajem drugog mjeseca kad se sve ustalilo bilo je više nego super.
    Izdrži ovaj start i sve će biti ok.

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ja sam opet u fazi da me bradavice jako bole, naročito na početku podoja, ali ako dugo cica, i kasnije. Puno mi pomaže DM-ova kremica, probaj s time. DM-a ima na svakom koraku pa ti je to najbrže rješenje. A onda pokušaj pronaći Purelan u ljekarnama, savjetnice preporučuju baš taj kao najčišći.

I potpuno te razumijem za plakanje, meni se čak ponekad zna desiti da zavrištim na Janu, i onda mi bude toliko bed, srce mi se para.

Rency avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

(kršitelj koda)ova kremica je isto jako dobra,purelan isto sam sam njega potrosila pa sam naletila na (kršitelj koda)ovu i spasila me
    ali jos uvijek ima dana kad mi izmrcvari bradavice da umirem od bolova pogotovo sad kad je faza skoka u razvoju jao umirem ...

Goge avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Meni je (kršitelj koda)ova kremica pomogla odmah. Meni su bile toliko izranjavane bradavice da mi je jedna doslovno visila na niti :shock:
    Od rodilišta sam koristila ZG melem, ali ništa mi nije pomagao (i još sam trpila bolove jer sam ga morala isprat prije podoja). (kršitelj koda) je istog momenta počeo djelovat, kao da je stvorio zaštitni film na bradavici. Toplo preporučam!

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

purelan, kojeg mi preproucamo imas za kupiti u malo boljim ljekarnama
    ne trebas ga ispiratri prije podoja...-

i napomena
    Bebica ne uhvati ustima cijelu aureolu (dosta su velike
    ne treba uhvatiti cijelu auerolu, bitno je da uhvati cijelu bradavicu i jos malo...

kako vam je stanje sada?

Mayaa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

kod mene isto, i još uvijek boli

ali imam jedan trik; obje su mi bradavice izranjavane s gorne strane, šta znači da ih maja ščepa gornjim zubima, kad bi imala zube

okrenula sam maju naopako, tako da sad gornjim zubima hvata donju stranu bradavice. šta reče dorotea, poza 69
    normalno, sve to u ležećem položaju, nisam je doslovno okrenula naopako

Goge avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Super fora!!!! Svaka čast!!!

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Mayaa, i moja Anita je bila barakuda, svu me izranjavala i izgrizla desnima, noci sam znala probdjet jer je ona zaspala i tako cvrsto zagrizla da nisam mogla izvuci bradavicu, i odmah bi se probudila (al sam se ispraksirala pa je bilo ok). Medutim, kad je dobila zube, prestala je glodati bradavicu, i sveukupno me ugrizla par puta i to vise slucajno...tako da ovo sto si gore rekla ima i svoju dobru stranu

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •