Pokazuje rezultate 1 do 14 od 14

Tema: Jabučni ocat umjesto omekšivača ?

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno Jabučni ocat umjesto omekšivača ?

Upravo se spremam isprobati, pa sve gledam smećkastu boju tog octa i pitam se hoće li utjecati na boju bijelog dječjeg veša? ( nemam niti jedan drugi ocat doma)

Ima li netko iskustva s tim?
    I koliko ga trebam staviti?
    Ostavlja li miris, ili vi zato i stavljte eterična ulja da prikrijete miris?

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Nisam probala jabučni, već bijeli, alkoholni. Nema mirisa, tek nešto malo kad peglam pod parom, ali kasnije ne. Ali i eterično ulje ne ostavlja miris, tek dok je veš mokar. Nisam primjetila da nešto baš omekšava veš, ali, kažu stručnjaci sa nekog sličnog topica, da uništava bakterije i ja im vjerujem. Nadalje, primjetila sam da kamenac otpada kao lud, poslije svakog pranja pun mi ga je filter. Miris veša je - svježina, ništa više niti manje. Omekšivač mi ne nedostaje niti malo.

Pogledaj slične topice, mislim da se negdje spominje da nije dobar jabučni.

makka avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Ja isto koristim samo obični alkoholni ocat. Nisam čula da netko stavlja jabučni.
    Što se tiče mirisa, stvarno nemaš problema, poslije sušenja ništa se ne osjeti na ocat.
    A što se tiče ulja, nije samo zbog mirisa nego je ono i dobar dezinficijans (ja koristim većinom lavandu)
    Moraš jedino paziti da ne stavljaš ocat ako u vešu ima metalnih dijelova (hlačice sa tregerima npr.), jer ih ocat nagriza.

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Heej, pa omekšava veš itekako!!! Meni je puno krući ako ga ne stavim!

ornela_m avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Ovo zvuci jako dobro (sta sve nema na Rodi, sad sam izronila iz svijeta tema o AP ), ali za nas koji bi se upustili u ove eksperimente po prvi put moze li par rijeci o kolicinama?
    Koliko octa ide na jedno pranje, koliko etericnih ulja? Da li se stavljaju skupa ili odvojeno? Dalje, ima li veze da li se ves susi na zraku ili u susilici? Hvala.

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

alkoholni ocat sam probala i ne bih ga mijenjala vise ni za jedan omeksivac.

Ivček avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ja tutlek prije nego mi je Cekana rekla da treba biti alkoholni, stavljala jabučni i nije vešu ništa bilo. Sad koristim alkoholni, stavim koliko bi i omekšivača, jedan čep.

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Ja sve odokativno!

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Znači alkoholni bolje omekšava od jabučnog, ili?

Jučer nisam stigla dočekati vaše odgovore, veš je bio u mašini i stavila sam jabučni. Što se tiče boje, sve ok, a što se tiče mekoće to još ne kužim, vidjet ću kad se osuši.
    Uglavnom, nema mirisa !

Thanks za savjete.
    I...zanima me da li ocat stavljate i kad perete platnene pelene?

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Draga, od pelena je sve i počelo (barem kod mene)

ornela_m avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Kad smo kod ovih ekoloski prihvatljvijih proizvoda za ciscenje, zanima me da li je netko naisao na informaciju o koristenju sode bikarbone za pranje vesa. Navodno se moze zamjeniti dio detardzenta sa sodom?

Inace, nedavno sam procitala i da se soda moze koristiti za osvjezavanje prostorija. U posudicu se uspe mjerica sode i u to ukapaju etericna ulja. Nisam probala, ali ove tema me definitvno motivirala da pozurim i jos bolje - da potrazim nove alternative za druge kemikalije po kuci.

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

cekana, a kod mene na kraju sve završi na temi platnenih !

tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Citiraj ornela_m prvotno napisa
    ...da li je netko naisao na informaciju o koristenju sode bikarbone za pranje vesa. Navodno se moze zamjeniti dio detardzenta sa sodom?

Inace, nedavno sam procitala i da se soda moze koristiti za osvjezavanje prostorija. U posudicu se uspe mjerica sode i u to ukapaju etericna ulja. Nisam probala, ali ove tema me definitvno motivirala da pozurim i jos bolje - da potrazim nove alternative za druge kemikalije po kuci.
    sodu koristim umjesto calgona- dodam žličicu s praškom u vešmašinu- kamenac ispada ko lud.
    za osvježavanje prostorije sam čula varijaciju soli i eteričnog ulja, jednom sam probala, i funkcionira, ali nije baš da se čuje po cijeloj prostoriji, samo u blizini posudice.
    Što se omekšivača tiče, ja sam koristila jedno vrijeme ocat, ali nisam primjetila neko poboljšanje

Početno

Najbolji omekšivač je kad veš na žici išiba bura.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •