-
curke moje, ako se ovdje sada prelazi na raspravu o formulama, onda ne mogu izdržati da ne kažem da ipak postoji određena razlika od jedne do druge formule i da nisu baš sve na "isti kalup". poznajem liječnicu i nutricionistkinju koja se bavi isključivo analizama istih. i nema mi mjerodavnije osobe u ovom trenutku od spomenute, niti imam namjeru s ikim o tome pričati osim s njom. no, pretpostavljam i da na ovom forumu nema smisla raspravljati o tome. tu, koliko vidim, kad se govori o dojenju, spadaju priče o ispravnim položajima i postupcima kako što duže i uspješnije dojiti...isl. formule, komplicirane slučajeve isl. bih ipak ostavila za liječnike (one koji znaju raditi svoj posao!).
i još nešto za kraj.... drage moje, imate odličnih ideja, jako ste puno pomogle da se neke stvari pokrenu na bolje i - zaista svaka vam čast na tome!! ali, ipak neke stvari ne treba komentirati s određenom dozom fanatizma, isključivosti i crnog humora (ipak se radi o bebama i takve stvari nekoga mogu itekako povrijediti)! ja se ispričavam ako griješim, ali takav sam dojam dobila i taj mi se segment ne sviđa.
kao što i vi kažete, nitko od nas nije svemoguć i očito je da za neke slučajeve ne postoje jasni odgovori zašto je nešto bilo tako kako je bilo, a ne onako kako smo željeli. i jadno je nekome nametati osjećaj krivnje. možda se to čini nesvjesno, ali tako ispada (to je moje mišljenje, koje, ponavljam, ne mora biti točno, ali ja sam takav dojam dobila). i opet kažem, svim srcem podržavam dojenje i svjesna sam da je to najzdraviji i najbolji način kako hraniti naše bebe. ali se ne slažem s time da su sve formule štetne, da njima nanosimo zlo djeci (tko to tvrdi, neka se prije konzultira s nekim tko doista proučava i dobro poznaje sastav istih). tako nešto reći je po meni užas! pitam se samo kako se osjeća npr. jedna bolesna majka koja apsolutno nikakav drugi izbor nije imala?! iz tog razloga poručujem svim postojećim i budućim korisnicima ovog foruma da pitanja vezana uz formule postavljaju liječnicima, nutricionistima ili osobama srodne struke koji su stručni i jedini kompetentni odgovoriti na takva pitanja. činjenica jest da spomenutih ima svakakvih, ali ako se potrudimo, možemo naći ljude koji su objektivni i imaju znanje o istom. jer, jedino je to garancija da će dobiti točan odgovor.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma