Pokazuje rezultate 1 do 6 od 6

Tema: AP i skolske obaveze

Vishnja avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno AP i skolske obaveze

kao sto neki od vas vec znaju, moja starija devojcica je ove jeseni krenula u skolu. za ovih 7 godina trudili smo se da ostvarimo zivot bez prisile, uvek je bio njen izbor koliko ce jesti, da li ce i koliko ostati kod bake, sta ce obuci...
    polazak u skolu je prosao odlicno, zadovoljna je, lepo pise, trudi se i radi domaci cim stigne iz skole.
    prosle nedelje je bila dva dana bolesna i dosli smo u situaciju da radi cetvorostruki posao-skolske i domace zadatke za dva dana. onako umornoj od bolesti, to joj je dosta tesko palo, pogotovo sto su za ta dva dana ucili 4 nova slova.
    pitam vas: kako uskladiti potrebu da se obaveze redovno ispunjavaju sa detetovom slobodom? da li dete prisiljavati da sedi za stolom ? nisam za tu opciju, ali vidim da ako je pustim da sama bira, u ovakvoj situaciji dolazi do toga da joj se zadaci nagomilaju i bude joj jos teze.
    kako vi ,ap roditelji skolaraca resavate ovakve probleme? kako je usmeriti bez prisile? kako pronaci motivaciju kada vam dete kaze kako mu je to previse i ne moze vise? mi smo juce pravili pauze i uspeli da zavrsimo sve, ali je cela prica potrajala vise nego sto bi trebalo...

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pa kad je bolesna onda zamolis uciteljicu za odgodu zadace na dan-dva, tako da uspije malo rasporedit i ne mora kao poklon za ozdravljenje zamrzit domacu zadacu.

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

nisam shvatila, pisala je i domaće radove za dane kad nije bila u školi?

Vishnja avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

da, i domace i skolske. mislim, shvatam ja to- mora nauciti npr. slovo r, ali ovo joj je stvarno bilo previse...

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

to mi je bez veze.
    ja to nikad nisam trazila od svojih ucenika.
    a kad se vrate od doma, pustim ih neko vrijeme da se "uštose"...

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Uh, ne stignem sad pisati, ali imamo o ovoj temi sto raspravljati!!! Ja se gotovo svaki dan toliko iznerviram sa Omi da vise stvarno ne znam.... Ona kao da je usla u neku vrstu puberteta a ja se sa time ne znam nositi!

Vise o tome kasnije...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •