Pokazuje rezultate 1 do 25 od 25

Tema: analiza mlijeka

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno analiza mlijeka

pita mene MM jesam li bila na analizi mlijeka
    ja :?
    on- analiza tvog mlijeka, da vidis jel dovoljno hranjivo
    ja :shock: od kud ti to???
    on- cuo sam na poslu

jel netko zna o cemu on prica?

(btw, Lea je rodjena sa 3380g, pala na 2900 i nakon 6 mjeseci ima 7500 i duza je za 18cm...jel dovoljno hranjivo....)

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

To je jos jedna od babskih prica koje su pustile korjenje na nasim prostorima.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ha ha ha... mislim da je Davor napisao da je netko njegov slao mlijeko na analizu u Napulj i ispalo nikakvo!

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

To je bilo moderno prije tridesetak godina, a uvijek bi ispadalo nekvalitetno, naravno.

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Ajme prestrašno... Ja sad nešto analiziram u glavi, pomozite mi malo: pretpostavljam da analiza znači da imaš neki uzorak sa nekim vrijednostima koje su kao ok, pa onda testni uzorak uspoređuješ sa tim vrijednostima. jel to tako ide? Pa su dakle te nominalne vrijednosti dobivene iz čega? Iz formule? Od majke godine - čije djete dobiva x kila mjesečno i y centimetara? Ili?
    I svako mlijeko bi trebalo biti istog sastava??? Jer svi smo mi isti???

Majojjojojoj

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Ja bi ga poljubila posred čela onako da zazvoni!!!

Čula sam i ja takve priče... ajme, jadne žene...

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

A joooj! Ja sam za to čula kada je L bio na intenzivnoj dok sam se izdajala. A kućni test se radi ovako:
    -izdojiš se, staviš mlijeko u čašu i ako se ne zakiseli u roku od 24 sata nije dobro. A ako dolje bude gušće, a gore rijeđe (kao da se staloži) isto nije dobro.
    Ja bedak probala, odvojilo se i već me ulovila panika. Ali onda sam sama sebi rekla da vjerujem glupostima.

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj Paulita prvotno napisa
    . A ako dolje bude gušće, a gore rijeđe (kao da se staloži) isto nije dobro.
    po ovome nicije izdojeno mijeko ne bi valjalo jer se uvijek odvoji masni dio

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj ivonna prvotno napisa
    Citiraj Paulita prvotno napisa
    . A ako dolje bude gušće, a gore rijeđe (kao da se staloži) isto nije dobro.
    po ovome nicije izdojeno mijeko ne bi valjalo jer se uvijek odvoji masni dio
    Upravo tako. Zato sam se poslije lupala po glavi što vjerujem bedastoćama.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

hahahahahah! znaci dobro je cuo!!! rekao mi je u kasnijem razgovoru da ni on nema pojma o cemu su oni pricali i da je zato pitao mene (:smajl koji brise znoj sa cela: ipak mi MM nije tolika tuka )

ja ne vjerujem....a jel vele koji mlaz? srednji?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

leonisa, baš sam zvala Napulj: dakle, dojilja mora na analizu dati 41 ml mlijeka uzetog iz srednjeg mlaza, no izuzetno je bitno da tijekom izdajanja stoji na lijevoj nozi, mali prst desne ruke drži u nozdrvi, pjevajući pritom Marseljezu. Mlijeko treba stajati u kutijici u kojoj je prije toga bila gušća jetra s maslinama iz Abu Dabija, a najbolje je da analizu vrši osoba rođena u znaku Strijelca. Tako ćeš dobiti najtočnije rezultate! Sretno!

india avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

a ako nadoplatiš 50 eura, uz analizu na hranjivost naprave analizu i na opće psihološko stanje mlijeka. naime da mlijeko nije depresivno ili slučajno preplašeno. jer džabe ti onda hranjivost...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

samo se vi smijte, ali moge odustanu od dojenja ili ne doje baš zbog "analize"

(i mene moj otac već 3 godine pita jesam li dala mlijeko na analizu)

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Vrijeska prvotno napisa
    samo se vi smijte, ali moge odustanu od dojenja ili ne doje baš zbog "analize"

(i mene moj otac već 3 godine pita jesam li dala mlijeko na analizu)
    Pa gdje ga pošalju, kad takvo mjesto ne postoji? :?

buby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Bok

samo da javim da je moje mlijeko dobro. Analiziralo ga danas kako reče Paulita, jedino što se nisam izdojila nego je Patrik povukao dobar cug. Onda smo ga škakljali. Izveli u šetnju. Ljubli i gnjavili da je vbeć štucao od smijeha. I nije prošlo ni pol sata (a nekmoli 24) kad malac izbaci jedan fini ukiseljeni bljuc!! Eto, mlijeko dobro a mali raste.

Šalu na stranu, ali ako je moje dijete rođeno sa 3940 u tri dana izgubilo 350 grama, pa onda u 3 iduća dana dojenja (početnog) vratilo na 3860, i btw sad ima 8700 - šta ćeš bolje analize. Još mi samo fali da je masnije, pa ko bi ga tolikog nosao naokolo!!!

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj india prvotno napisa
    a ako nadoplatiš 50 eura, uz analizu na hranjivost naprave analizu i na opće psihološko stanje mlijeka. naime da mlijeko nije depresivno ili slučajno preplašeno. jer džabe ti onda hranjivost...

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

E svašta sam čula, ali ovo je vrhunac.

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

u pulskom rodilistu prije cetiri godine mojoj frendici radili analizu mlijeka.

kako, na osnovu cega, na koju foru i povodom cega - nismo nikad uspjele saznati...

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Luna Rocco prvotno napisa
    leonisa, baš sam zvala Napulj: dakle, dojilja mora na analizu dati 41 ml mlijeka uzetog iz srednjeg mlaza, no izuzetno je bitno da tijekom izdajanja stoji na lijevoj nozi, mali prst desne ruke drži u nozdrvi, pjevajući pritom Marseljezu. Mlijeko treba stajati u kutijici u kojoj je prije toga bila gušća jetra s maslinama iz Abu Dabija, a najbolje je da analizu vrši osoba rođena u znaku Strijelca. Tako ćeš dobiti najtočnije rezultate! Sretno!
    :D rasplakala si me, ženo, grcam
    Ja bi dobila odgovor da je i moje nekvalitetno, al da je bar orginalno obzirom da sam vodenjak i da sve radim na svoj način, pa da sigurno zato i dojim, da budem oriđiđi

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

a ja sam, mislim, negdje procitala da nemaju pojma od cega se SVE uopce sastoji majcino mlijeko...s cim onda usporedit nalaz, taman da ga i napravis?

btw. negdje sam nesto cula da ako bebica slabo dobiva na tezini, salju mlijeko na analizu (pojmanemam kam)

andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Citiraj Storma prvotno napisa
    negdje sam nesto cula da ako bebica slabo dobiva na tezini, salju mlijeko na analizu (pojmanemam kam)
    vjerojatno u laboratorij kod gospodina (kršitelj koda)a

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

i bolje je "vaditi mlijeko" po zimi nego po ljeti!
    za nevjerovat!!!

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Storma prvotno napisa
    a ja sam, mislim, negdje procitala da nemaju pojma od cega se SVE uopce sastoji majcino mlijeko...
    A kako bi onda znali da je ovo ili ono adaptirano NAJSLIČNIJE majčinom mlijeku.
    Čemu je onda najsličnije

a zimsko mlijeko je naravno "jače" od ljetnoga: ljeti je vruće i beba treba više tekućine, pa je, samim time, i mlijeko vodenastije.
    kao što je i naša ljetna prehrana laganija od zimskih čvaraka i špeka.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •