Mislim da Faks sadrzi fosfate. Koma za vodeni svijet.
Virgo, dm deterdzenti bi trebali biti isti i kod nas i po EU.

Ja isto imam problema sa bijelom robom. Ali, posto se vecinom radi o tetra pelenama, kuhinjskim krpama, tu i tamo donjim gacama, ne nerviram se previse. Bijelu robu perem s jednim od slijedecih pomagala: prasak za bijeli ves (pola od preporucenog, eventualno citavu mjericu plus ekstra ispiranje), DM prasak za tamni ves i sol za fleke, Sonett eko prasak plus sol za fleke ili soda za pranje.
Tamni ves perem sa Sonett deterdzentom ili obicnim dm za tamni ves. Ako je jako prljavo, stavim nekad sol za fleke ili operem u prasku za bijeli ves. (frosch, Omo bez mirisa, posvjetljivaca i boje ili dm).

Ovca i janje, tocno znam o cemu pricas jer mislim da nema deterdzenta kojeg ja u drugoj trudnoci nisam isprobala. Sve mi je smrdilo na benzin i sa svime bi oprala jednom i dalje proslijedila.
ostala sam jedino kod dm i frosch proizvoda plus st sam nasla te Sonett eko praskove pa ih kombiniram sa soli za fleke.

Koliko je meni poznato, nemojte me drzati za rijec, proizvodi firme Henkel su malo prihvatljiviji po sastojcima nego proizvodi firme Procter&Gamble. (ovo pisem za slucaj da je nekome vazno )

Meni za fleke nije losa soda za pranje, ali pomirila sam se s tim da se neke fleke jednostavno ne operu i to je to. Ne operu se sada, a nisu se prale ni u doba neosvijestenosti tj. koristenja kriticnog Ariela i kojecega.

Ovca i janje, nisi napisala jel ti se roba nesto bolje opere kad stavis vise deterdzenta ili ne. Ja mislim i da neke masine jednostavno ne peru dobro i to je to.