Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 98 od 98

Tema: clafouti s voćem / iliti fiino, brzo, i slatko/

  1. #51
    Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Samobor
    Postovi
    13,505

    Početno

    evo jučer ispekla dva protvana od po 3 L, jedan kruške i šumsko voće, drugi jabuke i grožđice.
    svi oduševljeni, smazalo se odmah.
    ostao mali komadić koji sam ja danas pojela i moram reći da mi je ukusnije hladno!! ali ja preferiram i hladne palačinke

  2. #52
    MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Maksimir, Zagreb
    Postovi
    2,715

    Početno

    Ja jučer radila od krušaka i kupina, ali:

    - učinilo mi se da mi je smjesa dosta rijetka (jer sam stavila vrhnje za kuhanje, budući drugog nisam imala) pa sam malo dodala brašna

    - bit će da sam dodala malo previše brašna jer mi se baš nije fino napuhnulo, osim po rubovima

    - pekla sam 45 minuta na 200 stupnjeva na najdonjoj rešetki i činilo mi se da bih mogla i još malo (glupa pećnica koja dolje slabije peče)

    Inače je bilo super i kod nas nije bilo petnaestominutnog hlađenja, već se degustiranju pristupilo s velikom ozbiljnošću i još većom brzinom

    (mislim da ću to opet skoro raditi jer je brzo za pripremu, a imam još malo domaćih krušaka pa da ne propadnu)

  3. #53

    Datum pristupanja
    Aug 2004
    Postovi
    1,399

    Početno

    Clafouti su novi muffini!

    MM me nagovorio da ovo probamo pa smo odmah zmiksali duplu količinu, malo modificiranu: brašno je bilo polubijelo i integralni dinkel (50:50) + zobeno mlijeko i biljno vrhnje.

    Prvi protvan: kruške i jabuke sa brusnicama. Kruške me se nisu nešto dojmile jer su se previše stopile s okusom tijesta, ali su jabuke i brusnice jako njami. Tijesto je slatko pa mi paše kiselkasti okus voća.
    Drugi protvan: banane i višnje. Banane su slatke pa mi je uz ovaj šećer u tijestu sve bilo preslatko.
    Opći dojam: fino, smazali smo dok bi rek'o klafut.

    Imam pitanje: da li i vama tijesto u sredini bude onak kremasto i jako vlažno (ne sirovo, samo jako mekano i sočno)? Meni se to ne sviđa, a budući da sam modificirala recept, nisam sigurna da li uopće treba tako biti. Idući put bih probala s više brašna, tako da bude kao malo tvrđi biskvit. I da, okus jaja se jako osjeti, razmišljam da probam smanjiti na samo 1 jaje.

  4. #54
    MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Maksimir, Zagreb
    Postovi
    2,715

    Početno

    MP, ja bih rekla da ti tijesto mora biti tako gnjecasto jer nema ničeg u njemu što bi ga rahlilo... mene ovaj desert podsjeća na zljevanku (je to isto što i bazlamača?), samo što moja mama zljevanku radi s dijelom kukurznog brašna.

  5. #55
    Irchi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,219

    Početno

    Danas smo pekli prvi put
    http://public.fotki.com/Tinki/svatara/16112006023.html
    i odmah smo morali i drugi put (ali taj nisam stigla ni poslikati ). Kombinacija je bila jabuke i borovnice i mogu samo ponoviti:
    MLJAC, MLJAC, MLJAC! Drugi put sam stavila malo više borovnica pa je bilo više kiselkasto ( MM se to više svidjelo). Odlično je i toplo i hladno. Anki hvala ti na receptu.

  6. #56

    Datum pristupanja
    Aug 2004
    Postovi
    1,399

    Početno

    E, da, mene isto podsjeća na zlevanku.
    Imam osjećaj da bi bilo jako fino sa šljivama. I ove borovnice/jabuke super zvuče

  7. #57

    Datum pristupanja
    Aug 2004
    Postovi
    1,399

    Početno

    Samo da javim da je ovo s bananama i višnjama puno finije kad je hladno (za prvu kombinaciju ne znam jer je još sinoć otišla u vječna lovišta). Tijesto se hlađenjem malo stvrdnulo i usput se izgubio onaj preslatki okus. Fino. Jako.

  8. #58
    Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Samobor
    Postovi
    13,505

    Početno

    ja sam zbog tog gnjecastog tijesta u sredini zvala anekicu, ali mi je rekla da je to ok
    pekla sam 35 minuta na 200

  9. #59

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    187

    Početno

    I ja probala! Super recept!

    Samo sam ja malo preradila:

    -stavila sam integralno brašno i brašnoT- 850 pola-pola
    -samo jedno jaje
    -zobeno vrhnje
    Nisam probala oriđiđi recept,ali ovako prerađen je

  10. #60
    MoMo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    1,346

    Početno

    mommy_plesačica,
    ja sam za ljubav MD radila s bijelim brasnom i isto je bilo kremkasto u sredini. i pekla sam 35 min na 200 jer 20 min mi se nije ucinlo dovoljno. MD odusevljen...meni je bilo dobro ali mislim da cu lijedeci puti i jamalo modificirati recept
    u svakom slucaju anek thnx

  11. #61

    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Postovi
    1,241

    Početno

    anek, i ja (tj. svi moji) zahvaljujemo! jako fino i brzo za napraviti.
    pitanje: jako mi se zalijepilo za dno tepsije (okruglog oblika za pite). vama ne? razmišljam da sljedeći put stavim papir za pečenje.

  12. #62

    Datum pristupanja
    Aug 2004
    Postovi
    1,399

    Početno

    Ako napraviš ovako kako je anek napisala, neće se zalijepiti 100% - uzmeš komad maslaca u ruku i fino istrljaš kalup, zatim uspeš brašno, dobro protreseš da se svugdje uhvati i zatim višak brašna istreseš van. Ja sam jednu radila tako, a drugu s papirom jer sam htjela isprobati ovo karameliziranje voća (nažalost, neuspješno). Problem s papirom je bio taj što mi je dosta tijesta iscurilo ispod papira pa se nakon pečenja papir fino našao u sredini kolača

  13. #63
    Ana :-) avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Postovi
    1,386

    Početno

    Išla sam i ja jučer raditi kolač i jako sam tužna....i to sve zbog kalupa.
    Išla sam kupiti novi kalup i kad sam stavila smjesu u njega počeo mi je odnekud curiti tako da je bilo više voća nego smjese i kako sam radila sa višnjam i jabukama ispalo mi je dosta kiselkasto.
    A tako sam se veselila tom kolaču
    A mislim da je i kalup prevelik jer je meni to išlo u visinu oko 1,5cm (prije nego šta je pola toga iscurilo)a to mi se čini nekko premalo :/

  14. #64
    Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Samobor
    Postovi
    13,505

    Početno

    ja sam radila u četvrtastom kalupu od 3 litre.

    kad sam izlila smjesu, bila je "visoka" manje od 1 cm, prije 5 mm nego 1 cm (odnosno, kalup je vjerojatno bio prevelik), ali to nije imalo nikakav utjecaj na okus, a niti na izgled - izgledalo je tanko, ali lijepo

  15. #65
    Ana :-) avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Postovi
    1,386

    Početno

    Nema mi druge nego da ga napravim još jednom ali u drugom kalupu .

  16. #66
    aries24 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005
    Postovi
    2,089

    Početno

    meni je bilo više tijesta, izgleda ko nabujak
    radila sam s jabukama i šumskim voćem
    tek sam ga izvadila iz pećnice

    na dno sam stavila papir i posula ga smeđim šećerom (hvala wm), ali u tijesto nisam mećala šećer, osim vanilin

  17. #67
    Ana :-) avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Postovi
    1,386

    Početno

    Aries baš izgleda fino
    A šta si poduplala dozu da ti tako izgleda (mislim sa više tijesta) ?
    Koje bi voće mogla staviti a da mi ne bude baš kiselkasto jer meni su jučer i maline i višnje bile kiselkaste, a ja više volim slatko

  18. #68
    aries24 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005
    Postovi
    2,089

    Početno

    nisam poduplala, bar ne namjerno
    meni ti odokativna metoda nije jača strana, a mjere tipa 3/4 meni spadaju baš u tu metodu

    upravo probala i dosta je kiselo, čak i meni koja to volim, a mm-u ću posuti šećerom u prahu da malo ubije kiselinu

    backpapir mi se sav razmočio od jabuka, ništa se nije karameliziralo, valjda je trebalo spustiti na nižu rešetku da ga jače zapeče

    probaj gore staviti neko suho voće ako voliš, suhe šljive, grožđice, marelice, nemam pojma :/

  19. #69

    Datum pristupanja
    Aug 2004
    Postovi
    1,399

    Početno

    Probaj banane ako voliš slatko. Ili neke slađe kruške.

  20. #70

    Datum pristupanja
    Jun 2004
    Lokacija
    Zagreb, Centar
    Postovi
    2,295

    Početno

    :D :D
    jupiii, baš mi je drago da se svima svidio ovaj recept; nastala je prava klafutimanija

    inače otkrila sam još jedan recept za nekakve palačinkasto-jabučne-muffine, pa javim kakav je kad za vikend isprobam, isto zvuči jednostavno, a fatalno

    mislim da bi clafouti bio super s npr. breskvama ili marelicama..trebalo bi isprobati. meni je najbolja kombinacija svježeg voća i suhog voća.

  21. #71
    bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005
    Lokacija
    zagreb
    Postovi
    5,074

    Početno

    ja cu ih probati napravit ovaj vikend!!!
    jedva cekam!!

  22. #72
    white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    2,838

    Početno

    Citiraj anek prvotno napisa
    :D :D
    jupiii, baš mi je drago da se svima svidio ovaj recept; nastala je prava klafutimanija

    inače otkrila sam još jedan recept za nekakve palačinkasto-jabučne-muffine, pa javim kakav je kad za vikend isprobam, isto zvuči jednostavno, a fatalno

    mislim da bi clafouti bio super s npr. breskvama ili marelicama..trebalo bi isprobati. meni je najbolja kombinacija svježeg voća i suhog voća.
    ja klafutije pravim u kalupu za muffine i budu mi mrak

  23. #73
    white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    2,838

    Početno

    evo da otvorimo sezonu recepata, kao na muffinima :D

    Clafoutis sa malinama(by white_musk)
    (za kalup od 6 muffina)

    3 jaja
    1 1/2 čaša od jogurta vrhnja za kuhanje
    malo mlijeka
    prstohvat soli
    2-4 kašike brašna
    1/2 šake malina po klafutiju

    Jaja,vrhnje,mlijeko,sol i brašno dobro umutiti.
    Kalupe za muffine pomastiti, pobrašniti i staviti u svaki po pola šake malina, pa zaliti tijestom.
    peći na 180 °C 15-20 minuta.
    Kad budu gotovi, izvaditi iz kalupa i servirati posute šeć u prahu ili sa šlagom

  24. #74
    white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    2,838

    Početno

    i perfektan prilog navedenim klafutijima

    Nuages aux Framboises
    ca. 1 kg zaleđenih malina(ne smiju se odlediti!)
    300 g puslica(ne znam kako se to kod vas zove) :/
    1l vrhnja za kolače


    Vrnje umutiti.Puslice izdrobiti.
    U okruglu zdjelu(najbolje metalnu)redati:
    zaleđene maline,
    puslice,
    vrhnje
    i tako redom dok se zdjela ne napuni.
    Zdjelu prekriti folijom i zavisno od konzistencije koju želite postići:
    ILI preko noći ostavit u zamrzivaču
    ILI 2 sata u frizu

    Ako se odlučite za opciju sa zamrzivačem, onda prije upotrebe stavite zdjelu u vrelu vodu(kratko) i "istresite" tortu na pladanj, predivno se reže i odlično je osvješavajuća nakon kaloričnijeg glavnog jela.

    (ja sam imala za bajram klafutije i ovu tortu za desert)

  25. #75
    white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    2,838

  26. #76
    white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    2,838

  27. #77

    Datum pristupanja
    Jun 2004
    Lokacija
    Zagreb, Centar
    Postovi
    2,295

    Početno

    Citiraj white_musk prvotno napisa
    i perfektan prilog navedenim klafutijima

    Nuages aux Framboises
    ca. 1 kg zaleđenih malina(ne smiju se odlediti!)
    300 g puslica(ne znam kako se to kod vas zove) :/
    1l vrhnja za kolače


    Vrnje umutiti.Puslice izdrobiti.
    U okruglu zdjelu(najbolje metalnu)redati:
    zaleđene maline,
    puslice,
    vrhnje
    i tako redom dok se zdjela ne napuni.
    Zdjelu prekriti folijom i zavisno od konzistencije koju želite postići:
    ILI preko noći ostavit u zamrzivaču
    ILI 2 sata u frizu

    Ako se odlučite za opciju sa zamrzivačem, onda prije upotrebe stavite zdjelu u vrelu vodu(kratko) i "istresite" tortu na pladanj, predivno se reže i odlično je osvješavajuća nakon kaloričnijeg glavnog jela.

    (ja sam imala za bajram klafutije i ovu tortu za desert)
    ufff, njami njami

    to me podsjetilo na onu neku tortu pusličastu, mislim da se zove pavlovna, tako nešto..isto ide voće i puslice, jao što je to doobro.
    Nuages aux Framboises - moram isprobati

  28. #78

    Datum pristupanja
    Jun 2004
    Lokacija
    Zagreb, Centar
    Postovi
    2,295

    Početno

    Citiraj anek prvotno napisa
    to me podsjetilo na onu neku tortu pusličastu, mislim da se zove pavlovna, tako nešto..isto ide voće i puslice, jao što je to doobro.
    ..na ovo sam mislila:

    http://www.aussie-info.com/identity/food/pavlova.php

  29. #79
    ekica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006
    Lokacija
    NZgb
    Postovi
    729

    Početno

    stavila ja jednom recept za Pavlovu - meni je to kolač br. 1
    Evo kako ga ja radim (ne radim kao tortu nego kao roladu)
    PAVLOVA

    8 bjelanjaka
    3/4 šalice (za bijelu kavu) štauba
    2 vanilin šećera
    1 žlica gustina
    1 1/2 žlica octa (jabučnog)
    cimet
    šaka oraha, grubo rezana
    listići badema

    krema: 3 kivija
    1 zdjelica jagoda
    600 ml tučenog vrhnja

    Istući bjelanjke, polako dodati štaub, 1 vanilin šećer, gustin i ocat. Tijesto mora biti tvrdo.
    Razmazati tijesto po papiru za pečenje (veliki crni pleh). Nabacati orahe i bademe po tijestu, posuti cimetom i vanilin šećerom.
    Zagrijati pećnicu na 150°stupnjeva. Peći 45 min na 150 i slijedećih 45 min na 120 stupnjeva. Pećnicu ne otvaratii dok se peče!
    Izvadidi na suhu krpu i zamotati, pustiti da se ohladi. Ohlađeno odmotati, dodati tučeno vrhnje i voće, zarolati kao roladu. Ohladiti.

  30. #80

    Datum pristupanja
    Jun 2004
    Lokacija
    Zagreb, Centar
    Postovi
    2,295

    Početno

    ekica tenkju, zvuči predobro, isprobaću

  31. #81
    ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    12,890

    Početno

    zabrljala sam, ali sama sam si kriva. :/ tijesto mi se činilo prerijetko (skroz je vodeno!) pa sam dodala još brašna. kad se ispeklo skužila sam da je prežilavo. ali daleko od toga da nije jestivo... kombinacija kruške, jabuke i višnje je super, dupla mjera će nestati dok kažeš "žilavi klafut".

  32. #82
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    aaaa, u tome je problem: ja jako brzo govorim

  33. #83
    aries24 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005
    Postovi
    2,089

    Početno

    ja opet po klafiću

    dolje jabuke, gore kockice banane i višnje
    doduše malo preslatko od banana iako ne stavljam šećer

    i u buduće kad netko kaže "pis of kejk" pomislit ću na klafutije jer je stvarno pis of kejk

  34. #84
    litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    5,852

    Početno

    Citiraj ms. ivy prvotno napisa
    zabrljala sam, ali sama sam si kriva. :/ tijesto mi se činilo prerijetko (skroz je vodeno!) pa sam dodala još brašna. kad se ispeklo skužila sam da je prežilavo. ali daleko od toga da nije jestivo... kombinacija kruške, jabuke i višnje je super, dupla mjera će nestati dok kažeš "žilavi klafut".
    jel ovo boldano ok? jel tako treba biti? ja upravo zmiksala i ful je vodenasto...

    u posudi vec je, na bananama a gore visnje iz kompota, valjda ce valjat...

    javim za sat vremena

  35. #85
    Irchi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,219

    Početno

    Upravo isprobali dolje banane, gore sušene brusnice i malo šumskih borovnica.
    Opet X 20000000000000!

  36. #86
    litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    5,852

    Početno

    dakle, mmmmmmm

    iako ja ne volim vocne kolace :shock: a klinci ih redovno bojkotiraju al bitno da je mm-u fino

  37. #87
    Fidji avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    2,244

    Početno

    Probala sam već dvaput.
    Jako je rijetko tijesto i bila sam baš skeptična, ali ispalo mi je f-e-n-o-m-e-n-a-l-n-o.

  38. #88
    MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Maksimir, Zagreb
    Postovi
    2,715

    Početno

    Mene živcira to kaj mi pećnica ne peče dobro s donje strane pa mi se gore lijepo zarumene, a dno izgleda kao sirovasto mada si ja silno želim i nekakvu koricu na dnu. Drugi put budem samo namazala, bez brašnjenja pa možda ispadne korica :?

  39. #89

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    zgb
    Postovi
    1,984

    Početno

    promjeni si grijač pa bude ti rumeno i odozdola

  40. #90
    white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    2,838

    Početno

    Citiraj dolega prvotno napisa
    promjeni si grijač pa bude ti rumeno i odozdola
    yyyyeaaaaaaahh 8)

  41. #91
    mama_jos_malo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,835

    Početno

    danas sam pravila s jabukama i jagodama (iz kompota). mmmmmmmmmmmm
    Fino. MM i ja pojeli cijeli (kalup za tortu promjera 28)

  42. #92
    Tessa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    393

    Početno

    anek, napravila neki dan clafutije s kruskama i brusnicama i sve smo smazali u tren oka, super je! :D

  43. #93
    anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,991

    Početno

    Ovo je stvarno savrsen recept :D Radila sa sam sa jabukama i malinama i bilo je

    Ovaj vikend planiram s bananama i malinama. Jedva cekam

  44. #94
    Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    1,704

    Početno

    da nisam podigla topic ne biste znali sta propustate
    u zahvalu, molim posaljite po golubu pismonosi po jedan kolac

  45. #95

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    Zaprešić
    Postovi
    1,609

    Početno

    I ja probala sa jabukama i borovnicama - odlično.
    Jedina zamjerka je što jako brzo nestanu pa razmišljam o velikom protvanu od pećnice

  46. #96
    Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    21,859

    Početno

    Meni je tijesto bilo dosta mljackavo i sve skupa jako tanko. Mislim da je bilo previše voća a premalo tijesta.

  47. #97
    andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004
    Lokacija
    zgb
    Postovi
    2,374

    Početno

    meni nije bilo mljackavo, al mi je bilo tanko i nije mi bilo dosta slatko, pa sam si nadosipavala žlice i žlice šećera na tanjur

    i, da, sve sam sama pojela, u jednom dahu, ne znam kak mi je tak malo ispalo, a sve sam radila kak piše :/

  48. #98
    Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    21,859

    Početno

    Ja sam danas ponovo radila clafoute, povećala sam količinu tijesta (3 jaja) i kupila sam novi pleh za tu namjenu i bili su super; i Lei se sviđaju, pojela je cijelu krišku.

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •