Pokazuje rezultate 1 do 4 od 4

Tema: miteseri i prištići, šta s njima?

vesnare avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno miteseri i prištići, šta s njima?

Moj mališa ima već 15 mjeseci ali od 4. mj. vuče ove predosadne mitesere, a povremeno se poneki i upali i napravi se akna ili prištić. Ima li netko iskustva sa tim? Šta ste koristili?
    Mi smo isprobali nekoliko kremica od kojih niš koristi. Pedijatrica veli da mu je to od hrane i nikad nam nije ništa preporučila
    Inače mu je lice glatko - dakle nije suho - no ti miteseri su tako crni i vidljivi.
    Ako netko ima ovaj problem i zna neko dobro sredstvo za pranje lica i kremu.
    Koristimo kod izlazaka van (kršitelj koda)ovu magic kremu, a inače mu lice umivam samo vodom i ne mažem nakon kupanja.

mala laia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Ne znam da li je to slučaj i kod male djece, ali kod mene su se miteseri i akne pojavili u jednom razdoblju i 3 godine im nitko nije mogao pronaći uzrok. Na kraju je uzrok bila upala izazvana alergijskom reakcijom na pelud u određeno doba godine (iako je to meni bilo cijele godine) i sve sam riješila koktelom tableta i kremicama- nakon trudnoće se povuklo!!!
    Ne bih ja išla ništa poduzimati, ali u pubertetu nisam nikada imala prištiće, tako da sam znala da nešto nije u redu, a svi su spominjali neko žarište u tijelu koje uzrokuje stvaranje prištića te vrste. Tek nakon alergo testa iz krvi (i 2.000,00kn ) otkriven je uzrok...

Neka ti netko iskusniji potvrdi ili negira ima li ova moja priča ikakve veze sa tvojim mališom...

U svakom slučaju...

mama petra

Početno

Moj sin ima 2 godine i 7 mjeseci i isti "problem" od rođenja, tada su oni mali bijeli prištići s vremenom prerasli u mitasere i također se s vremenom upale, ali to je samo znak da će skoro van. Ne pridodajem tome veliku važnost, inace ima osjetljiviju kožu i na sve reagira, a mitasere kada pocnu izlaziti čistim noktima (pinceta zahvatom) izvadim van. Do sada je to dobro funkcioniralo bez upala nakon vađenja. To su samo lojnice - niš opasno. Ako se upali, premaži štapićem za uši natopljenom baby propolisom on je super za takve stvari, a nema alkohola i ne peče.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Vito ima isti problem...pedica je rekla da je to od hormona koji idu kroz mlijeko...još nismo našlo kremu koja bi pomogla a probali smo Bepanthen, Mustelu Stelatopiu...mislim da su one više za suhu kožu a ovo je pojačano lučenje sebuma (valjda)...Leon je isto imao problema s tenom kad je bio tako mali, ali kod njega je više bila suha i osjetljiva koža, a Vito ima kombinaciju svega toga samo je lice trenutno spremno za kozmetičarku

jel ima još iskustava??

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •