Pokazuje rezultate 1 do 16 od 16

Tema: Estradiol nije dobar?

Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno Estradiol nije dobar?

Vadila sam krv četvrti dan ciklusa i odustalo se od stimulacije zbog lošeg nalaza estradiola(a vec 22 dana primam suprefakte). Da li je neko imao takvo iskustvo? Toliko sam bila u soku da nisam ni pitala da li je vrednost E2 niska ili visoka. Rekli mi da dodjem za sest dana (to je 11-ti dan ciklusa)-da opet vadim krv, pa ako bude ok E2- da se stimuliramo(za to vreme i dalje primam suprefakte( znaci skoro mesec dana) . Tako mi je kilavo krenulo da sam očajna skroz...
    Sta je to sa mnom?

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

mozda ja gresim ali :shock: ovo mi zvuci kao zakljucak jos jednog dr koji se pravi da zna nesto o MPO
    gdje ti to ides, gdje se lijecis?

Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Idem kod Radunovica-privatno-INTERMEDICUS BIS

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Tog Radunovica ne znam, samo sam cula za njega ali na ovo sto si napisala definitivno mogu samo reci: odmah (mislim u sljedecem ciklusu) potrazi drugog dr, ovo je totalna ludost, pitaj druge cure ako meni ne vjerujes.

Sta je koi k... (izvini ) mjerion E2 cetvrtog dana?!?!?! Mjeri se ili drugog ili u dane kad je ovulacija vec vrlo blizu da se prati da li je dovoljno porastao.

I koji ti k... daje toliko suprefactaL da bi ti 11-og dana rekao da je E2 suvise mali?!?!?!?! (jer ako supresiras jajnike suprefactom sigurno da ce biti mali)

I tko je jos cuo da se stimulacija krece od 11-og dana

Stvarno sam na Bgd-ske doktore. Ako nas je toliko vec prosli kroz njigove sake i ostavio podebeli trag u njigovim novcanicima: naucete se vi novi bar na nasim greskama i nedajte da vas muljaju, evo ti RToda i jos gomila sajtova da se prvo dobro potkujes znanjem sto iz strucnih clanaka sto iz nasih iskustava, i da ne date da vas veslaju kao sto su nas

rvukovi2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Traži te nalaze od estradiola da ih vidiš, i inače nemoj ostavljati nalaze kod doktora-kopiraj sebi uvijek jedan primjerak u slučaju da kreneš kod nekog drugog doktora da mu ih možeš pokazati.

Ja ne bih tako ovako olako napadala doktora, vjerojatno postoji neki razlog zbog kojeg ju supresira ovako dugo.
    Napiši nam nešto više o svojoj dijagnozi i sretno!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Radunovic je notoran po NE davanju kopija protokola i nalaza. Imam frendicu koja se skoro s njim sudski sporila oko dobijanja svojih nalaza. Ja sam o njemu cula od hvalospjeva do losih stvari iako ga u Srbiji smatraju jednim od boljih strucnjaka u MPO. Ovo s estradiolom ne kuzim.......

Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Evo ovako stvari stoje.
    Neprohodni jajovodi kod mene
    FSH malo povisen 9,35-i u jednom ciklusu mi je bio 13
    E2 uvek dobar

Dva meseca sam sam bila na stedirilu, i kad sam pila 16-tu tableticu (drugi mesec) otisla sam da dam vaginalni i cervikalni bris i tad su mi rekli da pocnem sa suprefaktom 0.5ml dnevno. Zbog loseg brisa kazu mi da popijem + 7 tabletica stedirila (da bih se lecila vaginaletama)-naravno kad zavrsim sa celo tablom istih lekova (tako da sam odmah produzila ciklus i suprefakt za sedam dana). I na protokolu pise javiti se od 1-4 dana ciklusa-vaditi krv i ultrazvuk-uradila i E2 bio los
    Zbog silnih suprefaktova (mozda se ne kaze ovako, ali sta je tu je) moji hormoni su se totalno uspavali -tako sam pronasla na internetu... Navodno nista strasno. Moj ciklus ne postoji vise, izbrisan je i nije bitno kad ce da mi bude aspiracija, tj. tranfer, bitno je da uzgajimo zrele jajne celije, oplodimo, vratimo, i ostanem trudna.
    Meni je receno da ne razbijam glavu, da je sve u redu i pod kontrolom... Pa videcu, sta mi drugo ostaje :?

rvukovi2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Evo sad će opet netko smatrati da bulaznim gluposti, ali prije nekog vremena sam tu gore stavila jedan link jednog mađarskog doka koji je pretpostavio da visoki FSH kod žena u reproduktivnoj dobi kad bi on trebao biti u normalni može biti uzrokovan infekcijom jajnika. ti kažeš da imaš neprohodne jajnike, a i cervikalni brisevi su ti bili loši (što su pronašli na njima??), što može značiti da ti stvarno imaš inficirane i jajnike koji onda postanu rezistentni na fsh pa jajnici trebaju više ovog hormona da bi ovulirali.
    Nekako mislim da je rješenje tvojeg problema upravo u rješavanju te infekcije koju imaš i to kod tebe i kod TM.
    Taj doktor tvrdi da bi nakon što riješiš infekciju kombinacijom antibiotika-koktelom fsh trebao doći u normalu.
    Evo ti link pa pročitaj o tome nešto više.

klikni ovdje

rvukovi2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mislila sam na neprohodne jajovode ne jajnike

rvukovi2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sad vidim da ne radi taj link odi na stranicu

http://www.fertilitysolution.com/ pa onda na latest research pa na članak broj 9.

rvukovi2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sad ti je na kraju bitno da ti nakon antibiotika naprave kontrolni bris i da on bude negativan. Nisam sigurna da bih ja išla u postupak a da nisam napravila kontrolni bris.
    Možda ti doktor bude odredio da radite ET pod zaštitom antibiotika, jer kako može biti siguran da bakterija više nema ako si briseve radila tek kad ste već počeli sa supresijom. Bez čistih briseva niste trebali raditi ništa, no dobro valjda on zna.
    Ja ti držim fige da vam stimulacija uspije kad konačno kreneš, amkar mi kod tebe puno toga nije jasno...sretno!

Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

hvala ti puno!

Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Moram da nastavim gde sam stala....
    Kontrolni brisevu su u redu.--
    Posle ponovnog estradiola krenuli smo sa stimulacijum:
    suprefakt 0.2ml, 2 gonala, 1 menopur, i posle 4 dana na UZ jedan folikul 4mm i endometrijum 3mm , izbacili mi suprefakt, posle dva dana na UZ pojavio se jos jedan folikul od 8mm a onaj od 4mm narastao na 5mm(tj.stagnirao) a endometrijum 4mm----tuga. Odustalo se od stimulacije.

Posle toga sam pila cyklo-progynovu, ali samo braon(prgesteron+estradiol) 2kom dnevno, 10 dana. Nakon ispijanja i tih tableta, dobila sam menstruacije, i vadila krv (prvi dan) -da bi drugi dan krenula sa novom stimulacijom (danas je taj prvi dan)

FSH-17.4
    E2 - 66 (ne znam cega)

Blago receno, ne zivi mi se.
    Tesim se da mi je FSH skocio od silne hormonske stimulacije. Govorim i to da je bolje ovako, nego da ulazim odmah u drugu stimulaciju (cisto nek mi se telo odmara), ali u glavi mi stalno to da je moj FSH 17.
    Imam 32 godine, i to nije uteha, znam zene koje su starije od mene, pa im je hormonska slika, kao kod devojcica. Mozda je ovo rani klimaks.?
    Udavi vas.
    Ali ove parametre ne razume, ni moja kuma, ni mama, ni prijatelji samo vi i dragi MM(ali on nije tu, da mu placem u krilu)

Lidali avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Vrlo je moguće da su ti nalazi posljedica stimulacije iz proteklog ciklusa.
    Nalaze bi trebalo ponoviti, ali ako si opet na stimulaciji nećeš dobiti realne vrijednosti.
    Nemoj se tako bedirati - to je kontraproduktivno... rješenje sigurno postoji samo ga treba biti strpljiv i pronaći ga

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Aha, ja sam sa 36 godina u nekoliko navrata imala FSH 4 i 5 (to je ono sto si rekla "kao curica". Nakon prve stimulacije FSH mi je skocio na 10 a nakon druge na 11.7. Nakon FSH od 11.7 sam primala 4 gonala, nisam uzimala suprefact da mi previse ne umrtvi jajnike vec bih dobila cetrotide 8. dan stimulacije. Bila sam na kontracepciji mjesec prije postupka samo da bih smirila ciste na jajnicima iako sam se brinula da mi i kontracepcija previse ne smiri jajnike. Ja nekako nisam za opciju suprefakta u tvojoj situaciji, porazgovaraj s doktorom o protokolu gonal-cetrotide. On se daje nakon losijeg reagiranja na prethodnu stimulaciju. Problem je sto je ovaj protokol zaista skup, gonali su skupi a cetrotide sam u BG kupovala po 350 eura po injekciji ali treba ti samo jedna injekcija.

Ipak ti moram napomenuti da sam rodila bebu iz mariborskog postupka po protokolu kontraceptivi-decapeptyli-gonali. Jako sam se protivila ovom protokolu i slijepo vjerovala prethodnom protokolu jer sam uz takav jednom zatrudnila (i nazalost imala spontani). Prof. V nije odustajao od svog nauma sa decapeptylom i 3 gonala dnevno i jedva smo izvukli postupak zbog niskog estradiola i to nakon intervencije mojeg lijecnika iz Jevremove koji mi je samoinicijativno povecao dozu sa 3 na 4 gonala kad je vidio kako mi je nizak estradiol 4. dan ciklusa. Imala sam 5 stanica od cega 3 oplodjene. Nemam pojma koliki mi je FSH bio u tom postupku jer ga nisam htjela vaditi iz straha da nije otisao u visine.

Ok, malo sam razduzila, poanta je da ne brines toliko za FSH jer gubis energiju koja ti treba. Zene zatrudne i rode i uz FSH puno visi od tvoga. Medjutim, porazgovaraj s doktorom o eventualnoj promjeni protokola jer prosla stimulacija nije zavrsila dobro.

Javljaj nam sto se dogadja.

Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Jako mi znaci ovo vase javljanje!!! Stvarno.
    Inace smo pricali o promeni stimulacije (bez suprefakta) sa menopurom i klomifenom(cak se i gonal pominjao), ali sada se odustalo i definitivno cekam sledeci ciklus. Plasi me da mi ne kazu da pocnem sa kontracepcijom, jer imam osecaj da me to umrtvljuje(mislim na jajnike). Trudim se da budem rasterecena, mada stvarno mi nesto tesko ide to za rukom. Kupila sam karte za Vaya con Dios i za Leb i Sol, nadam se da ce me muzika podici iz ovog groznog raspolozenja.
    Trudim se!
    Hvala vam jos jednom na javljanju!

[/code]

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •