Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: Naše iskustvo sa Srebrnjaka!!

tileo02 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno Naše iskustvo sa Srebrnjaka!!

Negdje sam već pisala o problemima moga sina, uglavnom nakon 14-ak dana suhog kašlja i hodanja pedijatrici kojoj je nalaz slušanjem bio o.k., otišli smo na Srebrnjak jer kašalj nije prestajao, a ja sam čula "sviranje", bez stetoskopa.
    Inače, moj sinko ima karton popunjen sa podosta bronhitisa, ali nakon što je ove godine napravio alergološko tesitranje koje je ispalo negativno, a igE nizak nije dobio nikakvu terapiju u Sisku. Mislim, to su bili oni bronhitisi koji krenu sa virozom, pa nakon inhalacija, krene iskašljavanje gomile šlajma.
    Nije da me nije mučila ideja o astmi i već sam par puta spomenula doktorici da ne bih htjela da ju dobije ako ne mora i bolje da dobije lijek preventivno nego kad već bude kasno - ali briga nju. Alergotestiranjem je za nju priča završila.
    Kad je nakon mora dobio upalu pluća, ja se zainatila i tražila uputnicu za Srebrnjak.
    Bili smo u srijedu, doslovno s nogu, doktor ga je poslušao preko majice, i rekao: "Astma".
    Rekao sestri: Nećemo ga sad testirati, nemamo vremena, i propisao terapiju Flixotide 125, trajno. To se dogodilo u 5 minuta. Uz to se čudio kako nitko u Sisku to nije ranije čuo i propisao mu terapiju.
    Nemam ja neke zablude o tome da to nije astma, ali dragi ljudi, pa to je dijete, a ne ovca. I završni šok, kad sam došla njegovoj pedijatrici s nalazom, nije me ni primila u ordinaciju, nego mi po sestri poslala recepte za Flixotide i Ventolin u čekaonicu.
    Nemam komentara. U šoku sam zbog dijagnoze, a još više zbog tako neljudskog odnosa.

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Draga tile , nemoj previše brinuti, te dijagnoze malo jesu pa malo nisu. Koliko je star tvoj sin?
    Mi idemo na Srebrnjak već godinu dana i mojoj su kčeri 3 puta mjenjali dijagnozu. Imamo istu terapiju kao i vi + claritin - to smo sami skužili da pomaže u kombinaciji sa flixotidom. I muž mi ima alergijsku astmu. U svakom slučaju tamo su vrhunski doktori, lijekovi su dobri i brzo se to stavi pod kontrolu. Kažu da uglavnom prođe u pubertetu.
    Kod djece do 5 g. se teško otkrije alergen, mojoj su svi negativni a očito je da je alergija samo ne znamo na šta.
    Zato svaki puta kada se pojavi zapisujemo koje biljke cvatu. Rekli su nam da je to za sada jedini način. Kada skužite kada se javlja astma mjesec dana prije počnete davati ljekove i sve će biti uredu.
    Ako te što zanima - pitaj.

pamela

Početno

tileo02 ja sam inače imala jako sličnu situaciju kao što je vaša, ali sam za razliku od vas ja bila pacijent. Sada imam 27 godina, sa 11 su mi roditeljima napokon nakog dugih povlačenja po doktorima saopćili da imam astmu. Trebala je proći u pubertetu ali je još uvijek tu. Živim kao svi normalni ljudi, čak sam i majka jednog malog bebača.

NE BOJ SE, astma je bolest rekla bih ja, s kojom samo treba naučiti živjeti, što više svježeg zraka, more, šuma, što manje živciranja i sve bude ok. Nije lako gledati djete kako se guši, ali uz dobre lijekove sve se može izregulirati. Što se Ventolina tiće oprezno s njim, ako primjetite jako lupanje srca kod djeteta malo pripazite na doziranje.

Puno vam sreće želim, ali vas uvjeravam da na srebrnjaku rade strašno dobri i stručni ljudi. No nije isključeno da će astma otići kao što je došla. To se mnogima dogodilo.

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Pamela, možeš li mi objasniti kako se može otkriti to lupanje srca kod malog djeteta? Mi dosta trošimo ventolin (po uputama liječnika). Nisam još ništa primjetila, ali si me sada uplašila.

tileo02 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Hvala na podršci cure.
    Na žalost nikako si ne mogu prestati predbacivati da to moglo spriječiti, jer kod mog sina bronhitisi se povlače od 14-og mjeseca života, i stvarno nije trebao tako dugo biti bez neke sistemske terapije. Testiranje nije pokazalo alergiju, što ne znači da je nema, a bronhitisi se ponavljaju, no njegova doktorica nije odreagirala i zakasnili smo.
    Dobra preventiva može spriječiti astmu i to je poznato.

U tim sa Srebrnjaka ne sumnjam, ali očito je da su isto pretrpani.
    Nama je ovo bilo prvo iskustvo, možda drugo bude malo ugodnije (koliko može biti ugodno hodanje s malim djetetom po bolnicama).

pamela

Početno

SRCE VIDNO KUCA JAČE TJ. MOŽE SE VIDJETI I NA KOŽI KAKO KUCA BRŽE, ALI I BLAGA DRHTAVICA, RECIMO RUKICE ISTO ZNAČI. INAČE, KOD ASTME I BRONHITISA, KUHAJTE SLJEZOV KORJEN DO BESVJESTI I KAPAJTE U NOS I KAD NIJE ZAČEPLJEN. SVAKU VEČER, ALI SVAKU RADITE INHALACIJE DA SE BRONHIJI OPUSTE I DA NE DOĐE DO SKUPLJANJA, DAKLE NAPADA "NE DISANJA", NEKA SOBA U KOJOJ ASTMATIČAR SPAVA BUDE UVIJEK PROZRAČNA SA ŠTO MANJE ZAVJESA, TEPIHA I TIH GLUPOSTI.

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Hvala Pamela. Probati ću to što si napisala.
    tileo02 - sretno!

tileo02 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno Kako dati Petrovićev med?

S obzirom na lavićevu dijagnozu astme, kontaktirala sam Dr. Petrovića, za savjet u vezi korištenja meda i dobila preporuku za med s dodatkom.
    Jedini je problem što nemam pojma kako da ga uvalim laviću, jer je prilično u fazi da mu je sve fuj i bljak, a ruku na srce med stvarno ima jak okus.
    Mame koje dajete svojoj djeci Petrovićev med, imate li kakav savjet ?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •