-
Evo i mog iskustva, nemam dijagnosticiran PCOS i hormonska slika (krvne vrijednosti) mi izgleda u redu, ali imam mikrocistične jajnike i nepravilne (produljene i vjerojatno u dobrom dijelu slučajeva anovulatorne) cikluse.
Daklem, ja u biti nisam krenula na dijetu, nego mi je dr. opće prakse nakon redovitog sistematskog u firmi i rel. visokih vrijednosti kolesterola (36 mi je godina, 169 i imala sam oko 64 kg) preporučila da ne konzumiram toliko puno punomasnih mliječnih proizvoda (obožavam livanjac, parmezan, maslo, to mi je bilo doručak i večera). I ja sam se prebacila na laganije sireve i smanjila količinu sira, prebacila se nemasno mlijeko, svaki dan odlučila pješačit min 30 min do sat vremena (često pješice odlazit s posla doma), radit malo vježbe za jačanje mišića , ne pit gazirano niti sokove i ostala sam frapirana kad sam skužila da mi roba visi nakon par mjeseci. Mislim, bila sam uvjerena da je nemoguće skinut ona "krilca" s bokova bez nekakvih lipo tretmana kad ono nevjerojatno - Michelin efekt sam od sebe nestao!
Doduše, malo su onda kile krenule previše padat (min 54, što nije dobro izgledalo) pa sam si opet priuštila pokoji sok i malo smanjila vježbanje pa je došlo na 56 i sad se stabiliziralo na 56-58 kg. Sad imam idealan BMI - oko 20 (169 s 58 kg) i na tome se zasad održavam.
Eto, ako je nekome od koristi i upotrebljivo...
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma