Baš mi se sviđa ovaj topic.
Mene i sestru mama je dojila po 3 mjeseca...Slavne '70-te i procvat industrije adaptiranog...

Prva sjećanja na dojenje sežu negdje 15tak godina unatrag...Sestrična je rodila i dojila koji mjesec (na svaka 3 sata, uz čajek i vodu) i sjećam se da sam voljela sjesti do nje i gledati bebicu kako papa i uživa.
U živom mi je sjećanju da je uvijek išla u sobu da "beba ima mir" (a ja sam nekako nanjušila da nije poželjno da doji pred drugima). Ja bih se (dosada mala ) ipak uvijek utrpala, gledala ih i šutjela.

Ono što me stvarno iznenadilo je video snimka iz 1990. (dakle, imala sam nepunih 14 godina) na kojoj smo posjetili tu sestričnu i njezinu tada par dana staru djevojčicu i malena plače, a moja sestriča se nervira jer "još nisu prošla 3 sata" , kad se odjednom začuje glas: "Pa zašto gledaš na sat, daj bebi jesti!"
Taj glas bio je moj! :shock: Rođena dojilja na zahtjev!! :D
Zatim joj je uvalila čajića, pa se opet čuo moj glas: "Što će joj to, daj joj cicu".
Ne lažem, MD se smijao pola sata kad je to vidio.

Inače sam tijekom odrastanja svud oko sebe gledala bočice, čajeke, adaptirano i to mi je bilo "normalno"... O dojenju uopće nisam razmišljala, no i prije nego što sam ostala trudna znala sam da ću dojiti.
Na Rodin sam forum nabasala prije 3 godine i samo našla potvrdu svojih razmišljanja o dojenju.

Produženo dojenje...Ispočetka mi je bilo strano, znam da sam prvi put čula da je jedna žena dojila svoju curicu 3 godine prije par godina i dobrano se šokirala - ali ne bih rekla da mi je bilo "bolesno". Više krajnje neuobičajeno. U međuvremenu su mi Nika i Ben pomaknuli granice i sad mi je sve ispod nekih 5-6 godina nevrijedno čuđenja.

Ma s tim produženim dojenjem je u stvari ista fora kao s godinama - kad sam imala 15, tridesetogodišnjaci su mi bili ljudi u zrelim godinama, a pedesetogodišnjaci starčeki zreli za umrijeti...
S 25 su mi zrele godine postale 40+, a starost 60+...
Sad kad mi se mama i tata bliže 70-toj, 75+ je starost, 45+ zrele, a 30-te najbolje godine...
Tako nekako mi se pomiču i granice produženog dojenja, iako sebe još uvijek ne vidim u skupini 2+. Vrijeme će pokazati.