Ja nisam u svojoj okolini imala priliku vidjeti djecu koja doje. Sve su bile bocice u igri. Moje lutke su hranjene na bocicu itd.
Sa svojih recimo 18 god mi je mama rekla kak moja rodjaka doji malu od 3 godine. Moj izraz lica ni ovaj smajli ne moze opisati :shock: Totalno sam bila zgrozena! Mislim ono, to dijete prica i hoda, STA IMA JOS DOJITI! Mama je ostala iznenadjena mojom reakcijom i rekla mi zasto se tako cudim, i da je to bas ok. Meni nije bilo![]()
Prvi put da se sjecam dojenja oko mene, bila sam 21 god i bila sam oko moje najbolje frendice koja je dojila. I znam da mi je bilo cudno sto dijete place a ne smije jesti jos npr. 1 h, jer doji svaka 3 sata. Izgledalo mi je to kao mucenje i mame i bebe. Naravno mali nije napredovao ok, i zavrsili su na adapt.
I onda sam ostala trudna. I gledajuci neuspjehe u dojenju oko sebe, ja sam se zarekla da cu ja dojiti pa kud puklo. I ak svi ne uspjevaju, e ja cu uspjeti! Opcepoznata stvar je da ja MORAM raditi suprotno od uvrijezenih praksa u okolini![]()
I kad sam pocela dojiti stvari su se pocele mijenjati, pa tako i moji pogledi na duzinu dojenja. Moram li reci da mi je sada savrseno ok vidjeti mamu kak doji 3-godisnje dijete![]()