Pokazuje rezultate 1 do 20 od 20

Tema: Hitno,smijem li dojiti s temp 38 i sto popiti za snizavanje?

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno Hitno,smijem li dojiti s temp 38 i sto popiti za snizavanje?

Malo sam previse bolesna za koristenje pretraznika, pa bi vas molila ako mi netko moze odgovoriti. Pokupili smo neku virozu, dijete ju je imalo u slabijem obliku, al danas je navalilo na mene. Bolovi u kostima, grlobolja, nos, glava ko da ima uteg, temp 38 i raste, groznica i svi drugi simptomi viroze. Sama sam doma i imam samo iboprufen i panadon za bebe. Sto smijem od toga popiti?

Inace nemam obicaj skidati temp do barem 38,5'-39' tako da se viroza sto prije preboli, ali sad moram biti pri sebi jer nam nema ko pomoci.

Nemam ni izdojenog mlijeka smrznutog, pa bi radije dojila....

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

dojiti siješ, a za skidanje temp nešto sa paracetamolom- ovaj panadol je ok

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

dojiti smiješ sve dok si fizički sposobna na to, bez obzira na visinu temperature.

za snižavanja, isključivo antipiretici na bazi paracetamola.
    dakle, sve kako je i sun rekla.

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Hvala na brzim odgovorima! Idemo sisati, a temp cu jos malo pustiti do 38,5 da viroza brze prodje. Hvala jos jednom!

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Jos jedno pitanje.... Jel opasno po Tockicu to sto sam bolesna. Ja si nekako mislim da ona automatski dobiva antitijela protiv te iste viroze, a rodbina se snebljava nadamnom i govore mi da ako se vec ne mogu maknut od nje da nek barem stavim kirusku masku... Ne moram nista od toga, jel da? A to sto sam ju jucer ljubila, mislim, puno, puno jer ju ja stalno puno ljubim? (ne u usta, ali sve ostalo guza, nozice, obrascici itd....)

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

čuj, ja sam zimus bila dva puta bolesna - tomi nijednom nije bilo ništa, a stalno mi je bio na rukama (dapače, to je bila faza kad mi je spavao na rukama) - ok, maaalo sam ga manje cmaktala (kolko sam se mogla suzdržati )

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

F. je jednom pokupio virozu od mene, ali u puno blazem obliku. Mene drzala 2 tjedna, a njega samo 3 dana i bez temperature.

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Evo odgodila sam paracetamol. Sad sam stavila misa spavati i sad cekam dal ce se probuditi jer kod nje je obicaj da ako se i probudi da je to u prvih sat vremena, jos malo posisa i nastavi. Nakon to ga cu popiti paracetamol jer mi glava puca, a kosti ko u starca. Meni se inace cini da sam ja to od Tockice pokupila. Smrcala mi je zadnja 3 dana i imala je temp 37,5. Znaci, oni to u blazem obliku prebole, Mamasita, barem je tako i kod nas. Nadam se samo da su moje prognoze tocne i da sam ja od nje to pobrala, a ne da ce sad ona od mene.

Hvala vam, stvarno ste brze cure i informativne!

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Kako si i rekla: bebica je naoružana tvojim antitijelima i zaštićenija je od tebe.
    Što se maske tiče, ona se preporuča ako baš imaš hunjavicu i "curiš" i kišeš na sve strane... pa da baš ne špricaš bebi u nosić.
    Inače, samo nastavi kao i do sada.

Sretno!

brane avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

u mom kratkom doječem stažu na žalost bila sam se jako razbolila i imala temperaturu preko 39
    mogu ti reči da me je moja mrvica spašavala od malaksalosti
    dojenje mi je bilo lijek...uopće me nije umaralo već opuštalo i davalo mi snage da se izborim protiv temperature
    pila sam samo jako puno vode i pila panadol i sve je bilo ok

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Ja samo šaljem ozdravilice za tebe i pusu maloj bikici rođenoj isti dan kad i ja

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Ja samo šaljem ozdravilice za tebe i pusu maloj bikici rođenoj isti dan kad i ja

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    dojiti smiješ sve dok si fizički sposobna na to, bez obzira na visinu temperature.

za snižavanja, isključivo antipiretici na bazi paracetamola.
    dakle, sve kako je i sun rekla.
    Poslije poroda na Duhu mi zabranili dojenje jer sam imala iznad 38, kao mlijeko ce se pretvoriti u sir, pa ce djetetu biti lose :?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

da, poznato je da bolesne dojilje izdajaju - šne nokle!

VedranaV avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ukiseljene!

Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj Devotion prvotno napisa
    Poslije poroda na Duhu mi zabranili dojenje jer sam imala iznad 38, kao mlijeko ce se pretvoriti u sir, pa ce djetetu biti lose
    Ne mogu vjerovati :shock: Pa znaju li ti ljudi išta o ljudskoj anatomiji?!
    Ja sam dojila AA i kad sam imala temperaturu 40, nisam primijetila da on pri tome žvače sir...

Irena001 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Majo, nadam se da ste ti i Eleonora jutros bolje. Šaljem vam puse ozdravilice

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Devotion prvotno napisa
    Poslije poroda na Duhu mi zabranili dojenje jer sam imala iznad 38, kao mlijeko ce se pretvoriti u sir, pa ce djetetu biti lose :?
    Nazalost, iz nepoznatog nam razloga, precesto doktori to govore mamama I nije rijetkost da zbog takvog loseg savjeta prestaju dojenja. Ono, mama ima zacepljenu dojku i temperaturu (savjet bi bio da doji sto vise na tu dojku da se dojka otcepi), no doktor zabranjuje dojenje! I sto se desava, mama se ne moze rijesiti upale, u najboljem slucaju zavrsava na antibiotiku, ili u gorem dobiva tablete za prestanak laktacije jer doktor misli da je upala prejaka i da tu nema pomoci.

Zene drage, sve savjete medicinara u vezi dojenja uzmite s velikom rezervom. Nazalost, oni se nisu educirali puno o dojenju i kako rijesiti probleme kod mame. Svaka cast iznimkama (a ima ih ), no oni su zaista rijetkost. Dooobro provjerite ili na nasem sajtu ili na LLLI da li to stoji ili ne.

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Mamam ozdravila. Pregrmila sam dva dana visoke temperature i treci dan sam bila zdrava. Izmucena, ali zdrava. Vec danas opet u punom pogonu. Jedino misu i dalje zacepljen nosic, pa smo bili danas kod homeopatske ljecnice i dobili nesto blago za nju. Vec 8 dana jako curi nosic, valjda ce sad prestati.

Hvala na savjetima i potpori, a ovo za sir i sne nokle, heh, sto da kazem !

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

evo ja malo offside
    imala sam jednom dostra dugo bronhitis , mjesec dana na tabletama i temperaturi, i onda mi je djed dao sušene cvjetove i listove divlje ljubičice prokuhane u mljeku (mljeko se popije ostalo baci), nakon što se to popije treba se omotati sa što više deka i dobro preznojiti i tako par puta i ja ozdravila.
    nakon toga kad me ščapa visoka temperatura popijem po litre vrućeg čaja i namotan brdo deka, dobro se preznojim i pa-pa temperatura.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •