eto pitanje u naslovu, gdje da kupim u zagrebu kalup za muffine i one papirnate kosarice?
eto pitanje u naslovu, gdje da kupim u zagrebu kalup za muffine i one papirnate kosarice?
i jos jedno pitanje, ako smjesu za muffine ispecem kao kolac u kalupu za toru, hoce li valjati? nestrpljiva sam napraviti muffine od bundeve...
ako netko zeli recept:
http://www.coolinarika.com/recept/muffini-s-bundevom
prvo- imas u mercatoneu i slicnim duckasima.
zadnje 'papirice' sam kupila u billi (cini mi se da imaju i kalup, al nisam ziher)
drugo- ne znam
super!!
samo ja u receptima za muffine 3 jaja zamenim sa 250g tofua i dodam malcice vise ulja, a brasno stavim graham.
ovaj cu sigurno probati (kad sledeci put kupim bundevu jer smo pre 2 dana jeli pitu od iste), sa ovom modifikacijom.
a za kalup ti, naravno, ne mogu pomoci!![]()
hvala ines.
kli kli ovo s tofuom cu svakako isprobati (graham brasno i ja koristim, a cesto i sameljem zobene pahuljice i sl. umjesto obicnog brasna)
gledala u mercatoru na vukovarskoj i poskupjeli su-80tak kuna.
tamo imaš u košarice, ili u superkonzumu isto na vukovarskoj...sića-200tinjak komada 15ak kuna
Metro, ne sjecam se cijene ali nije bila neka tragedija ...
Kika, odio s posuđem. Silikonski, 6 komada za 35 kuna. Ja kupila dva kompleta. Savršeni su. Inače, obično mi ispadne od svake smjese po 17-18 muffina tako da, ako ti nije skupo, kupi odmah 3 kompleta.
U Metrou imaju kalup s 12 rupa 36 kn, a trenutno je na akciji 2 kalupa sa 6 rupa za 25 kn.
mogla bih se navući...
sada će se javiti mafinmanijakica![]()
hmm, ne znam jesam li ja ta mafinmanijakica 8)
ali priznajem da isto nisam mogla dočekati da kupim kalupe, pa sam smjesu ulila u običnu, manju tepsiju i ispekla. osim što tada nisam znala štos da se zobene pahuljice moraju dosta dugo namakati, pa su ostale tvrde, sve je drugo bilo sasvim ukusno. dakle, ja bih probala i s bundevom, pa kako bude. (dobra ideja, imam bundevu, ali imam i kalup)
Potpisuje!Kika, odio s posuđem. Silikonski, 6 komada za 35 kuna. Ja kupila dva kompleta. Savršeni su. Inače, obično mi ispadne od svake smjese po 17-18 muffina tako da, ako ti nije skupo, kupi odmah 3 kompleta.
Silikonski kalupi su savrseni, nema papirica, lako se muffini vade, lako je za prati (ne lijepi se smjesa)....cijelu pjesmu bih mogla pisati o njima![]()
Koji su bolji silikonski ili teflonski,tj u kojima se manje lijepi i dešavaju ostale nezgode?
A kak ide sa teflonskim kalupima jel se u njih stave prvo papirići pa se onda ulije smjesa?
Ja sam svoje kalupe kupila u maxi konzumu.
stavljam uvijek papiriče jer mi tak muffini ljepše izgledaju a i nemam onda nekog posla s pranjem kalupa
Koliko si platila u konzumu i koiki je kalup za koliko muffin-a?
Dižem temu. I dalje sam u potrazi za što povoljnijim kalupom-limenim vulgaris sa 12 rupa.
Imam već jedan takav a sada bi kupila još ali ne daje mi se 70-80 kn Konzum,Plodine. Svi koje znam pokupovali kalupe za neku jeftinjaru na akcijama tipa 19 kn i sl. Zna li netko gdje ima povoljnijih i gdje ima najeftinijih papirnatih čašica-dugo ih nisam kupovala.
silikonski kalupi , 12 kom -33 kn u Lidlu ( trenutno u ponudi ).
prošli tjedan, metro, fekelmanov s 12 rupa, 25kn... jeftinije od toga nema šanse... isti taj sam kupila prije godinu dana u pevecu, isto feckelmanov, ali za 49 kn, i dušu je ispustio, silujem ga svaki tjedan za slatko, za slano, za sve, ali malo mi jedan kalup, sa dva mi ide ko pjesma. I kupim u Konzumu kojeg mrzim, ali tamo kupim papiriće za muffine, ali ne u plavom omotu, ti se ljepe za muffin, nego u bež, ti se skidaju ko pjesma.Nadam se da sam pomogla
![]()
Ja zvala na info telefon, jer sam prošla pol grada u potrazi za njima (kupila jedaj komplet, ali bi još jedan, odlični su) i rekla mi žena da u Zg ima samo u Sesvetama, expresno poslala muža da kupi, pa znam iz prve ruke da ih ima tamo, koliko je ostalo nemam pojima.
ja kupila silikonske u lidlu za 33kn 12 kom...i prvi muffini bez jaja se već napola pojeli... sve 5 za silikon![]()