Pokazuje rezultate 1 do 26 od 26

Tema: kako prioćiti roditeljima .....

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno kako prioćiti roditeljima .....

da im se dijete kreće u lošem društvu?
    odnosno da li uopće reći?

radi se o djetetu od poznanice

jeste li imali takvu situaciju?

~lex~ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Imala sam sličnu takvu situaciju. Naš se prijatelj počeo kretati u lošem društvu, a kako smo još bili relativno mladi i podložni utjecajima i zabranama roditelja, MM i ja (tada dečko i cura), rekli smo njegovim roditeljima. Pozvali smo ih k sebi na kavu i otvoreno podastrli dokaze.

Prijatelj je završio na liječenju, na terapiji, sad je, navodno, OK. Roditelji su mu se rastali, navodno uslijed prevelikog tereta.

Ne znam kako bih sad postupila. Vjerojatno isto tako. :/

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

nisam...i nadam se da necu jer je to jako nezgodno.
    naravno da trebas reci. mozda ti nece povjerovati i cak ti reci da se ne mijesas u njihov zivot. mislim, nikome nije drago da to cuje a onda jos ispadne "los roditelj" jer nije sam primjetio. ali definitivno ti je duznost staviti im bubu u uho. vjeruj mi, obratit ce malo vise pozornost na njegovo kretanje i ponasanje.
    sta ako ga to lose drustvo navede na neke stvari (alkohol, droga, delikvencija u svakom smislu) i djete zavrsi kako ne bi trebalo? a ti si znala i nisi reagirala....
    ovako bi mogla to sprijeciti.
    na kraju krajeva...da li bi ti voljela znati tako nesto?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

jako je nezgodno jer je mama iste struke kao i ja,pa će ispast da joj solim pamet,no ja sam već neke inidirektne korake poduzela,ako vidim da nisu urodili plodom idem direktno

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ovisi o osobi... ali to i sama znaš

ja sam se opekla kad sam od jednih roditelja zamoljena za pomoć. ispalo je da sam izmislila nešto što nisam ni znala da postoji - dok mi to dijete nije reklo... pa sam upozorila roditelje - koji su mi "objasnili" da me njihovo dijete "testiralo" da vidi koliko može imati povjerenja u MENE :shock: :shock: ... jer to NJIHOVO dijete nije napravilo...

nikad više...

(btw - usput su mi dali do znanja da takve stvari mogu očekivati samo od svog djeteta - jer ono raste bez oca... :? :? )

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Moja tetka je svojim prijateljicama na poslu rekla da im je vidjela djecu kako puše travu u parku...........odgovor: Ti nisi normalna,ljubomorna si,hoćeš nam napakostiti...............

Mirta30 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

prijatelj mm ima sina koji je 7 godina proveo u komunama, sada je čist
    Kada su mu govorili prijatelji i rođaci da se "mali" kreće u sumnjivom društvu, da je čudan da im nestaju stvari i novac nakon njegove posjete - ovaj ih je samo otpilio i rekao da nisu normalni. Došlo mu je do mozga tek u trenutku kada je sin krenuo dilati.

Donele si može oprostiti što je bio gluh i slijep ali ne i glup :/

brane avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Re: kako prioćiti roditeljima .....

Citiraj maria71 prvotno napisa
    da im se dijete kreće u lošem društvu?
    odnosno da li uopće reći?

radi se o djetetu od poznanice

jeste li imali takvu situaciju?
    i moji roditelji i ja smo bili u istoj situaciji a nismo znali
    za istu osobu smo znali da se kreće u lošem društvu i da si polako uništava život al niti sam ja rekla njima niti oni meni
    na žalost i ja i oni smo predočili dokaze roditeljima kad oni nisu htjeli čuti istinu...
    nismo više u dobrim odnosima s njima...mala je i dalje u lošem društvu...ko zna gdje u biti...a roditelje više ni moji roditelji ni ja niti ćujemo niti vidimo...

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Znam osobu čiji je tada sedamnaestogodišnji sin svakodnevno ujutro s njom izlazio iz kuće - ona je išla na posao, a on u školu, tako je barem mislila, sve dok je jednog dana sinova razrednica nije pozvala na sastanak i rekla joj da joj djeteta nema u školi već dva mjeseca, ali se zato zna da mali sa škvadrom uredno cuga na klupici u kvartu. U školi se pojavljivao s vremena na vrijeme, alkoholiziran i agresivan.

Majka mu se nije ništa usudila reći ili napraviti, jer se bojala njegove tjelesne snage, a i dala se ucijeniti prijetnjom da će, ako ga prestane financirati, orobiti kiosk. Otac je glumio gljivu.

Veliku ulogu je također igralo "što će reći susjedi i rođaci".

Razrednica je, ako se dobro sjećam, ponudila i test na drogu, kojeg škola ne može napraviti bez dozvole roditelja, no majka ga je kategorično odbila.

Drugim riječima - majci bi bilo draže da ništa nije saznala. Potegnula je sve svoje veze kako bi klincu osigurala prolaznu ocjenu i prelazak u viši razred, a cijela se stvar zataškala, jer je očigledno bilo važnije što drugi misle, nego kako postupiti ispravno i odgojno naspram svog djeteta.

U prijevodu: majci tog tipa bolje je ništa ne reći. Njoj nije previše stalo do djeteta i njegove dobrobiti.

Ti sama znaš, Marija, s kakvom vrstom majke u konkretnom slučaju imaš posla i vjerujem da ćeš se znati postaviti kako treba. Lijepo je da brineš.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

maria71, misliš li da bi tom djetetu trebalo pomoći? nije tvoja prosudba bezrazložna.
    ako misliš, reci mami.

zato roditelji, među ostalim, i služe.

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Polazeći od sebe kao roditelja, svakako bih htjela znati tako nešto o svom djetetu. U slučaju da se nešto desilo i saznam da je taj netko znao i nije mi rekao, ne bih mu mogla oprostiti.
    Što je najgore što se može desiti ako kažeš? Možeš navući ljutnju roditelja na sebe. To je još uvijek ništa u usporedbi sa jednim mladim životom kojem na taj način možda možeš pomoći.

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Naravno da treba reci.

andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

ja bi isto rekla, a isto tako bi željela da se i meni kaže, ako postoji nešto šta ne znam, a trebala bi znati.

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i ja ljepo molim da mi u buducnosti kad vidite oskara i melitu u losem drustvu to i velite
    ne bum se naljutila na vas sigurno

zapravo - mislim da nikada ne bi oprostila nekome tko je ZNAO, a nije mi rekao

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

btw. mozete mi rec i ak usnimite emila negdje, sad je taman to doba njegovog zivota
    pa cu ja rec njegovoj mami

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

hvala na svim odgovorima

da ovo nije toliko javan i dostupan forum ,napisala bih par detalja i vjerujem da bih dobila još preciznije savjete

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ne znam. Vjerojatno bih rekla. Bila bih zahvalna kad bi meni netko nešto takvo rekao.

Znam samo za slučaj da su prijatelji govorili svom prijatelju da mu se mlađi brat drogira. Ovaj to nije vjerovao pa su ga odveli na mjesta gdje mali zalazi i podastrli dokaze. Ovaj povjeruje i sav uspaničen ode roditeljima i sve im ispriča u nadi da zajedno nešto poduzmu. Roditelji se okome na starijeg brata, da nije normalan i što izmišlja i to do tolike mjere da su se posvađali i mislim da čak neko vrijeme nisu ni pričali. Mali je završio u komuni, sad je navodno čist, ali..........

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Ako ti je takav bad...posalji im anonimno pismo !

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Ja sam imala nekoliko loših iskustava jer sam ljudima htjela otvoriti oči pa sad bolje šutim i ne mješam se uglavnom. Ipak, da je nečij život u opasnosti, mislim da bi nešto poduzela. Možda bi im ostavila anonimnu poruku u poštanskom sandučiću, možda i slikicu (sad kad skoro svi mobiteli imaju fotić nije teško nešto poslikati).

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ako se tim razgovorom može pomoći, treba pomoći. Poznato je da roditelji posljednji saznaju, a u takvim situacijama, važno je nešto poduzeti što prije. Svakako reci roditeljima, bez obzira na moguće njihove reakcije. Budeš li obzirna i diskretna, oni će, barem dugoročno, shvatiti da si bila dobronamjerna.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

operacija uspjela

izvedeno po principu baka se popela na dimnjak

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj maria71 prvotno napisa
    izvedeno po principu baka se popela na dimnjak
    Kakav je to princip? :?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ima jedan vic gdje Mujo uči Hasu kako da priopći lošu vijest..

ne znam baš točno al uglavnom Haso zove Muju da mu kaže da je uginula mačka i Mujo mu kaže da je prvo trebao reć ida se maca popela na dimnjak,pa da se okliznula ieto desila se nesreća

za par dana opet zove Haso i kaže:-popela se baka na dimnjak

inače Mujo je na privremenom radu u bijelom svijetu

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja bih željela znati što vam znači termin "loše društvo" ?
    ja sam, naime, na njega opasno alergična.

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Aaaaaa, Marija, thanks! Znam vic, ali mi uopće nije pao na pamet.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    ja bih željela znati što vam znači termin "loše društvo" ?
    ja sam, naime, na njega opasno alergična.
    na to ti pitanje neću odgovoriti zbog tona tvog pitanja....

i u biti ovaj topic za mene je prošlo svršeno vrijeme

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •