Pokazuje rezultate 1 do 5 od 5

Tema: Dojenje i fizička aktivnost

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno Dojenje i fizička aktivnost

Prije poroda sam se bavila aerobikom....Rodila sam prije 2 i pol mjeseca i sada dojim... Ukazala mi se je šansa da ponovno vodim aerobik pa me zanima da li će bavljenje aerobikom 3 puta na tjedan utjecati na dojenje... tj. na količinu i kavkoću mlijeka?
    Unaprijed hvala!

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Samo naprijed. Ja znam cura koje su vodile grupe 6 sedmica poslije poroda i sve je bilo OK. Jedino sto bih ti ja savjetovala je da dobro slusas svoje tijelo i ne prenagljujes, sto zbog dojenja a sto zbo same sebe!!!

Sretno

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Kao što ti je i Lejla rekla, ako te fizička aktivnost ne iscrpljuje u većoj mjeri, vježbanje nije kontraindikativno dojenju. Znači, ne može utjecati na kvalitetu ,lijeka, ali ako budeš preumorna, može utjecati na opću uspješnost dojenja. Ali, čini se da će u tvojem slučaju pomoći da se ti osjećaš bolje, a samim tim će i beba biti zadovoljnija.

Negdje sam pročitala da se ne preporučaju baš jake kontrakcije mišića pri kojima dolazi do pojačanog lučenja mliječne kiseline koja se apsorbira i u mlijeko. Tada mlijeko može biti nešto gorče, ali to ćeš već vidjeti po reakcijama bebe, pa onda možeš ili malo "olabaviti" ili se nakon vježbanja izdojiti.

Pazi da ne pretjeraš!

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Promijenila sam dosta instruktorica aerobika i mogu reći da su mnoge "zabušavale" a da to nije nimalo utjecalo na naše vježbanje.
    Pokažeš vježbu i dalje samo brojiš do slijedeće.
    Podoji dijete prije vježbanja, bit će ti lakše grudi. I svakako nabavi posebno dobar grudnjak, čvrst ali da ne steže.

renata avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    Negdje sam pročitala da se ne preporučaju baš jake kontrakcije mišića pri kojima dolazi do pojačanog lučenja mliječne kiseline koja se apsorbira i u mlijeko. Tada mlijeko može biti nešto gorče, ali to ćeš već vidjeti po reakcijama bebe, pa onda možeš ili malo "olabaviti" ili se nakon vježbanja izdojiti.
    i zbog ovoga i zbog tezine grudi koje su pune mlijeka, kao sto je mamazika napisala, bolje je dojiti prije vjezbanja.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •