Sad će me možda netko optužit da opet filozofiram, ali mene uvijek rastuži kad pomislim u kakvom mi to društvu živimo kad se jedini od svih živućih sisavaca sramimo hranjenja djeteta u javnosti onim što je priroda namijenila.
A istovremeno smo pomalo oguglali na neke totalno bolesne i izvitoperene pojave kao što je npr. krv do koljena na TVu ili totalnu seksualiziranost u društvu i to već u dječjoj dobi. Nisam nikakva konzervativka, dapače, ali ta lagana pedofilija me užasava.
Poželjno je da žena izgleda seksi, to nam svi časopisi poručuju, ali ako izgleda majčinski (šta god to bilo, valjda bi se mama koja doji tu uklopila), to je izgleda manje poželjno.
I sve se to savršeno poklapa s teorijom da zapadna civilizacija nije uopće "baby friendly" .
Sad ovo zvuči zbilja depresivno.
Evo da popravim dojam pozivam sve srameće mame da se "odsrame" i hrabro podignu majice :D , jer što će se češće takav prizor viđat, to će ljudima postajat prihvatljiviji i normalniji.
Bdw, i ja sam osjećala nelagodu s prvim djetetom i izbjegavala dojiti vani, ali sam je odlučila pobijediti, jer mi je išlo na živce da mi je nelagodno a ne radim ništa loše.
Da loše! Najprirodnije i najslađe na svijetu .
Sad dojimo gdje god se zateknemo ako Hanna traži, a najslađe je uspravno u maminoj marami :D !