Stranica 2 od 3 PrviPrvi 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 102

Tema: dojenje na javnim mjestima u centru zgb..

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mamma san, ne idem baš sama u grad s bebom. Dečki imaju novi auto, pa nama curama ostaje stari koji meni služi za obavljanje stvari ali ipak se ne usudim u njega staviti bebinu stolicu. Tak da sam samo po kvartu, a tu dojim bez frke.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

e da neki dan nisam pisala kako nikada nisam vidjela nekog ko doji na javnim mjestima sigurno danas na tržnici ne bi vidjela mamu s malim bebaćem kako kupuje, hoda i doji :D , došlo mi da ju izljubim

Morwen avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Tiaiva, to ti je to! Tak smo i mi prije nekih mjesec dana bili u MBM-u (rasadnik bilja) i kupovali sadnice. Kad je došlo do frke, ja curu na cicu i hodaj dalje... MM je trpao biljke u kolica i uživao u pogledu na nas dvije. Svi, baš svi koje smo putem sreli su se raznježili kad su nas vidjeli. Jedna od radnica ondje mi je rekla da ona svoju dvogodišnju djevojčicu još doji i ne namjerava još prestati

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

U Zagrebu sam vidjela ciganke da doje na javnim mjestima,prosjake i beskucnike...i nisam se cudila..vjerovala sam da je to zato sto se nemaju gdje skloniti...u Svedskoj nema beskucnika i prosjaka ali sve mame doje na javnim mjestima...ima sisa koliko hoces...svakakvih malih,velikih,cistih,znojnih(u teretani sam gledala znojnu sisu u ustima bebe bljak!)...milina od prizora svi podjetinjimo i radujemo se kad vidimo dobru punasnu sisu!
    Muski svjet s nasih podrucja (oni lijepo odgojeni)zaista dozivljavaju neugodnosti kad ih suvremena snajka ili djeverusa zaskoci iznenadnim pripremanjem dojke za podoj u njihovoj dnevnoj sobi,parku,nekoj od klupa u trznom centru i sl.hehhehehe!Jadnici-stvarno su koma..nestignu se snaci..zamucaju..zbune se...hahahah..A snajkic doceka: sta je rista-nikad nisi vidio sisu?Beba papa!hehheheh!!!

Osoblje foruma tweety avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

NanoiBeba ucini to ubrzo jer nas je mali cirkus (Fran i ja) samo do cetvrtka i li petka u ovom gradu, a u troje je zabavnije nego u dvoje :wink:

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nanoibeba sorry,nisamvidjela drugu stranicu na ovom topicu,pa nisam vidjela niti tvoj odgovor mammi san.
    nista onda od trisa

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Tweety, i mi idemo na more - brojimo sitno.
    Svi badići su mi bikiniji zbog lakšeg dojenja, a linija nije sjajna nakon drugog poroda. HA!HA!

Ribica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nemam nikakvih problema s dojenjem na javnom mjestu, ali Tin je malo zahtjevniji, tj. svaki sum mu odvuce paznju, a pogotovo ako Mis skace oko nas, pa tako pokusavamo pronaci mirnija mjesta. Ali doili smo mi i nasred Jelacic placa, zasto ne?

Povodom teme, frendica na poslu, mojih godina, bez djece, spomenula mi je kako joj je to neukusno i neprimjereno da se dijete doji na ulici ili da je netko vidi, cak je spominjala i dojenje u stanu gdje smatra da se treba povuci u drugu sobu ili tako nesto. Na to sam je upitala kako se ona osjeca kada jede sendvic ili hamburger hodajuci po cesti ili sjedeci u klupi na parku? Slijedece pitanje je bilo da sto bi napravila kada se nalazi usred grada, a beba place jer je gladna? Nadam se kad jednog dana postane majka da ce promijeniti svoje misljenje kao sto je i jedna nasa zajednicka prijateljica.

happy mummy avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ribice, i ne moras se nadati da ce ti kolegica promijeniti misljenje. ja nazalost (njenu zalost) imam dobru poznanicu koja je odustala od dojenja nakon 12 dana, "jer nije imala dovoljno mlijeka, a i ne zeli se dovest u situaciju da se sramoti jer da na primjer mala od godine dana trci za njom po gradu i vice mamice, mamice, daj mi sisice" . od tada i nismo vise tako dobre poznanice

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Ja sam jucer dojila u parku. Ali posto sam malo sramezljivija , a na klupi do nas su bili neki decki, ja sam se digla i potrazila najzabaceniju klupu u parku, digla majicu i...navali sine! Danas sam kupila majicu za dojenje od Kamarisa 8) . Kako bebaca moram nadohranjivati, ja mu spremim bocicu kad idemo u setnju. Ali mali pametnjakovic bas nece bocu kad smo vani. I onda sta mi preostaje? Ne mogu pustiti da mi dijete urla do doma. Zato ja sad imam "specijalnu majicu" i odmah cu je sutra obuci za u setnju! :D
    Proslu zimu sam bila u Americi i izasla vani sa prijateljicom kojoj je bebac imao tek 20 dana. Isli smo u shopping mall (glavna setnica ). I tamo lijepo, uz muski i zenski WC, imaju prostoriju za presvlacenje beba i prostoriju za dojenje (sa foteljom). A da! Imaju i family WC, sto je vrlo zgodno ako ste npr. tata, a imate malu kcer. Kako stvari stoje u Evropi? Ima li tamo nursing room uz WC?

plavaa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Citiraj anek prvotno napisa
    Lutonjice, ja ti zivim iza Traumatoloske,...
    Susjeda :wink:

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

plavaa, pa di si ti?!

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Anek, i ja sam živjela iza Traumatološke. :D Di si ti??

Početno

Evo ja danas popodne bila 2h u VIP caffeu na Cvjetnom, puno mama s bebama je prolazilo, ja sam i dojila i čitala i škicala okolo i nikako da vidim neku drugu...sve neke s čajekima...

Trebalo bi stvarno organizirat jedno masovno okupljanje :D

pinocchio avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

mi papamo di god stignemo, i ne samo to - mazimo se ako treba i spavamo na ciki kad nam se prispava (tako barem popijem kavu do kraja). komentara nije bilo, a poglede i ne primjecujem jer ne skidam pogled s njenog blazenog lica dok je na cici.

Hanna

Početno

U pocetku mi je bilo neugodno iako te u Svedskoj nitko ne gleda, muskarci znaju da nije lipo gledat tako da te nij jedan ne bi pogleda.
    Ali eto jednog lipog dana ja u centru Sthlm-a trazim mirnu ulicu da podojim Angelinu i nadjem jednu sa klupicom i bas je bila prazna,.... pocnemo mi lipo kad dolazi autobus put turista :shock: Japanci, navodno IZA mojih ledja je muzej a ja ga nisam vidla.
    Oni svi prolaze i gledaju u mene, a ja se pravin luda.
    Odu oni, dodje druga povorka, ovog puta 30 ljudi iz neke istocno EVropske zemlje i ovog puta gledaju muski i komentiraju :shock:
    Ja popizdila, pa mislim se ko vas hebe
    Nakon toga me vise nikad nije sram dojit vani, a imam i majice za dojenje pa ide lako.
    Da vidite kad se mi skupimo nas 10 sa bebama u neki cafee(ovde se ne pusi u kaficima) i dojimo coporativno, ludnica :D

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Baš smo bili za vikend u Tuheljskim i bilo mi je super kada sam vidjela mamu kako doji bebača. I ja sam znala Mariju dojiti u javnosti. Na početku mi je bilo malo neugodno, ali poslije mi je to bila normalna stvar.
    Najbolje je bilo na moru prošle godine. Malo malo mi je vadila cicu i papala.

Offtopic, nikad neću zaboraviti tuširanje na moru u tuš kabini. Marija i ja pod tušem, a MM stoji ispred i pomaže mi i taman da će ju uzeti van u ručnik, Marija je primila moju cicu samo s ustima i ne pušta je. Možeti si zamisliti prizor. MM je drži da je uzme a ona se zakačila i nepušta.

Početno

Citiraj Hanna prvotno napisa
    30 ljudi iz neke istocno EVropske zemlje i ovog puta gledaju muski i komentiraju :shock:
    Ja bi im uredno rekla 'dobar dan' da znaju da sam skužila o čemu pričaju i nastavila dalje...

Početno

Meni je prirodnije vidjeti bebu sa sikom u ustima, nego trudnicu sa cigaretom. Možda je u pitanju društvo, a možda ja.... ali ja to nikako ne mogu probaviti! Mi se već susrećemo i sa komentarima tipa: "Tako veliki dečko, a još sisa!" A dijete ima osam mjeseci! Čak!
    Mi se isto poslužimo kada se ukaže potreba. Kaja, nisi jedina u ovoj žabokrečini!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

...papali na Jarunu u Malom Princu... :wink:

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

za sramezljive curke, tak su meni preporucili u birou za konzultacije ak mi je bas neugodno dojit vani da je pomocni punkt garderoba za presvlacenje u svakom ducanu

tu jos nisam vidila mamu koja je dojila vani, zapravo je nekako malo zena koje opce doje. usprkos silnoj pomoci koja se moze dobiti zene kod prvih problema jednostavno odustaju od dojenja

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

an@, super mi je "slika" pod tusem :D :D :D

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

I ja sam jos u bolnici skuzila da dosta mama vec u startu odlucuje da nece dojiti, kao nemaju mlijeka i kaj ja znam, a cini mi se da su vec unaprijed odlucile da nece - jasno da je to osobni izbor svake zene, ali misli da pojma nemaju sto propustaju i kakav ucinak dojenje ima za dijete, ne samo kao prehrana nego i u psiholoskom smislu...Mislim da se i dosta zena ne odlucuje za dojenje jer kao da nemaju "povjerenja" u vlastito tijelo - u bocici vidis kolko i kaj dijete jede...ne znam, mozda zvuci glupo, al tak mislim..
    Inace evo jedne moje epizode dojenja u gradu prosli tjedan; vani je bilo jako vruce, Vid poceo plakati neutjesno, a ja s njim nasred Frankopanske, sve puno ljudi, nigdje klupe, nicega sto bi posluzilo...a ja uletim u djecji ducan i s vrata prodavacici objasnim da moram podojiti dojete, i da li mogu negdje kod njih u ducanu, ak imaju neku stolicu..prodavacica je bila vrlo ljubazna, dala nam stolac, ja Vida podojila i jos se zapricala sa zenskom o njenoj djeci, odjeci na snizenju, sve ispalo super, teta prodavacica za svaku pohvalu! Mozda bi trebalo napraviti nekakve naljepnice i keljiti po mjestima gdje se moze dojiti, nesto kao "Breastfeeding friendly place" - na hrv...?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

u mene je neki dan buljio razrednik iz osnovne skole dok sam Frana dojila na plazi.
    a sto cu mu ja!!!

Početno

E ja vam moram pohvalit McDonalds...Onaj u Jurišićevoj za početak, za ostale ne znam...

Bila sam tamo nekoliko puta u zadnjih par mjeseci, i ljudi su uveli u prizemlju 'kutak za dojenje'!!

Imaju kabinicu sa zavjesom za mem kojima je neugodno pred svima, tako da mogu nesmetano sjesti unutra i nahraniti bebu, stvarno lijepo izgleda i sređeno je. Kad sam prvi put upala toga nije bilo, pa me teta čak pitala da li mi treba neko privatnije mjesto da nahranim Karla, iako je meni bilo svejedno gdje ću sjedit :wink:

A ako uđete s kolicima odmah vas netko posjedne u dio rezerviran za roditelje s djecom, donese klopu tako da ne morate čekat u redu i stvarno su divni...I što je najbolje, na svakom stolu su Rodini letci o SOS Telefonu s Petrunjelom i Lovrom u glavnoj ulozi :D :D

Jedino što nisu riješili najbolje je da su WCi na katu, tako da je prematanje malo komplicirano, ali mi uvijek pričuvaju kolica dok ja odem gore s njim.

Početno

Bolje razrednik nego učenici! Pa isto, šta ću im ja!

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

roda je bila pozvana na otvaranje tog kutka za dojenje

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Ja sam sad u Zagrebu, u Gundulicevoj i dojim svog Marka kad god treba i ma gdje bili, u parku, u tramvaju, u kaficu, bilo gdje, a i dok smo bili manji u Torontu, isto smo to radili, bez obzira na postojanje mnogih mjesata za dojenje po tzv. mall-ovima i drugdje... Pa necu valjda dijete hranit na WC-u , ne pada mi na pamet ni da ja tamo jedem... :D
    Posto se ne jos uvijek ne mogu postenoi izdojiti, onda sad vec smisljam kako cemo se dojit i dok budem bila kuma na svadi prijateljici, tu je malo nezgodno naci prikladnu odjecu, a da nije kosulja i hlace... Svida mi se jedna jednodijelna duga haljina bez gumba, a to je vec onda malo teze izvodivo... :D

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Meni se nekako cini da je taj kutak za dojenje dvosjekli mac. Jer s jedne strane super mi je da tako nesto ima radi onih majki kojima je neugodno dojenje u javnosti, atmosfera je ugodna pa je sigurno ljepse dojiti dijete u miru nego na otvorenom gdje te svaka baba poprijeko gleda itd. A s druge strane mi je bezveze da se mame i bebe zbog dojenja "izoliraju" u odredjena mjesta za to predvidjena. Ono, ko da idu na wc ili sta ja znam sta vec raditi, a ne nahraniti dijete.

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

potpisujem Zoranu .
    Mislim da bi bilo puno prirodnije da je jednostavno svima normalno vidjeti majku kako doji dijete, a ne da se mora "skrivati".
    Drugo je ako je beba baš nemirna pa joj treba tihi kutak za dojenje, ali uglavnom se ti posebni "kutići" izmišljaju zato što se ili neke žene srame dojiti javno, ili zato što nekim ljudima koji to gledaju smeta .

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

da, ali ja mislim da se ovdje ne radi o tome da majke "moraju" ako ce dojti, podojiti svoje dijete tamo, nego da taj prostor postoji kao mogucnost izbora za mame kojima nije ugodno dojiti u javnosti i zele imati svoj mir kad hrane i maze dijete......

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

jasno da ne moraju, ali se bojim da se ipak time dojenje pomalo getoizira.
    zato i mislim da je dvosjekli mač- s jedne strane to nekim mamama može biti vrlo praktično, ali s druge strane može slati pogrešnu poruku- da bi se sve mame trebale skloniti i ne dojiti "na cesti", a to mi se ne sviđa :? .

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Dakako da treba poštovati činjenicu da nismo svi isti i da ima žena sremežljive prirode i to je to...

Ali i meni se nekako čini da su te posebne sobice, koliko god ugodne i praktične bile, ipak nedobre, jer zapravo sprečavaju sramežljive mame u opuštenom uživanju u dojenju bebacha gdje god bile, tak da velim koče njihovo opuštanje do kojeg bi vjerojatno prije došlo kad ne bi bilo tih ugodnih i udobnih ali ipak izoliranih getoa :?

Ko da postoje neizolirani getoi

Ovako vjerojatno velik broj (pre)sramečih mama takav i ostane jer je jednostavnije pribjeći izoliranoj sobici koju ti nude, nego skupiti malo hrabrosti za par prvih pokušaja, nakon kojih obično skužiš da te ionako ne gledaju razrogačenih-očiju-baš-svi-koji-prođu kak ti se čini u početku :wink:

Meni je tako teško pri srcu što živimo u vremenima kad se potpuno zaboravilo da ženske grudi postoje prvo i prije svega zbog naših bebica, a da se mi moramo nekog vraga sramiti kad ih u tu svrhu i upotrijebimo

A kad se u toplesu šećem po plaži, o daaaaaa, to nikom ne smeta nit sablažnjava

Doduše to je tak bilo nekad, sad su mi cice u skoro pa drugom agregatnom stanju i nisu baš za izložbu

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ipak, neka tih sobica.cisto kao izbor.
    da mamma san njie prva izbacila svoju cicu na Trgu bana Jelacica, pitam se dal bi i ja to ucinila.
    Sad bez problema dojim po cijelom gradu, ali na pocetku mi bas nije bilo svejedno, bas zato jer osim mamme san, mene i jednom lutonjice , nisam jos vidjela da mame doje po gradu.

P.S. ne moram niti reci da sam vidjela, brdo onih sa bocicama

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kloklo, sad i tebe potpisujem...osim toplesa :D !
    meni ( a i MMu 8) ) se moje cice više sviđaju u ovom agregatnom stanju nego kad nisu u dojećoj upotrebi 8)

bas zato jer osim mamme san, mene i jednom lutonjice , nisam jos vidjela da mame doje po gradu.
    ma tog se ja i bojim, ako bude puno tih "sobica", neće se više nikog vidjet da doji vani :? .
    a možda bude baš suprotno-ko ti tweety- žemske probaju u sobici, pa se međusobno ohrabre i krenu hrabro dojiti i vani :wink: :D .

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ma nece postojanje prostorija za dojenje omesti mame koje to zele obaviti bilo gdje....

eto, gledam po sebi, moze ih biti na svakom koraku, ako mi je ceif ostat na klupi, ulici, nekom stekatu, parku ili gdje se vec nalazim, onda to sto postoji soba za dojenje, meni nista ne znaci...
    ali nekoj drugoj mami mozda da, jer nece trebati trcati u autu ili kuci da nahrani svoje dijete, ili kako su neke cinile, izdajale se doma i onda djetetu davale vani bocicu....

meni je postojanje takvih soba bolje od ove dvije solucije...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Bolje je, bolje :D Ma i samo to otvaranje takvih prostorija je korak naprijed. Mislim da je dvosjekli mac, ali tko zna.....mozda ih se vise i odvazi na dojenje u javnosti kada vide da cak i u restoranima itd. imaju prostorije za dojilje. A nakon sto svima postane normalno, onda ih se mozda ponovo ukine jer nitko vise ne ide u njih :D

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Na novom autoputu sam stala na jednom odmorištu (Brinje?) i vidjela prostoriju sa znakom majke i djeteta. Da li je to prostorija za dojenje ili samo WC za roditelje s djecom? Kafić još nije radio pa nije bilo nikog za pitati, a bilo je zaključano.

~lex~ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Cure, ja imam jedan problem, naime, kako hraniti dupliće u javnosti?

Još nisam skužila kako bismo se podojili u šetnji ili na nekom javnom mjestu. OK ako je jedan gladan ili cendrav. Ali kaj kad se obojica pobune? Doma je u redu - legnemo se zajedno na krevet, njih dvojica na mene i - klopanje.
    Nije dobra niti kombinacija kad smo zajedno vani djeca ja i MM. On ne može umiriti jednog drekavca, dok ja drugog dojim, bez obzira koliko se trudio... Cica je, ipak, zakon

Tako da nama otpadaju duge šetnje i šetnje bez tate

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

dosta više spiminjanja dvosjeklih mačeva :D

nego vezano za dojkljenje ... mi smo se skoro vratili iz jelse. plaža prekrasna, gomila ljudi (Mina, ko zna), gomila mama s djecom tek rođenom, mlađom ihajhaj od samija i NIKOGA nisam vidjela da doji, osim, naravno, nas. apsolutno nikoga sve bočca radi.

a komentari su pozitivni kad nas vidi neko stariji. mlađe ženske se uglavnom iščuđavaju, kao i njihovi "mužovi".

pitanje dečka od 7-10 godina: zaprepaštena u grimasu iskrivljena faca, pita voju sestru: Pa što mu ona TO RADI??!! Ona važno odgovara: Pa doji ga, ko da tebe mama nije. On kaže: Fuj!!

eto pretvaramo se u društvo čiji članovi više ni ne znaju što ja to radim kad dojim, jer je to tako rijetko. još malo pa će se i starije osobe pitati što mi to radimo? nikad vidjeli...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Meni najviše ide na živce što dojenje u javnosti ljudi doživljavaju kao nekakav egzibicionizam :shock: :shock: , a ne kao najnormalniju stvar. Ja ne dojim svoje dijete vani jer sam eto bolesnica koja želi da svi vide njeno poprsje (baj d vej, vidi se malo ili nimalo!) nego zato što moje dijete to traži. Osim toga, uvijek potražim mirniji kutak jer to i meni i bebi više odgovara od nekog bučnog i prometnog mjesta.
    Inače, mi gotovo da više uopće ne možemo dojit vani jer je sve okolo tako zanimljivo da cika unatoč gladi pada u deseti plan.
    Uzgred budi rečeno dojili neki dan na Zrinjevcu na klupi, preko puta neka žena, tako svojih 40-ak godina...Trebali ste vidjet taj izraz lica, gotovo da se čovjek uplaši. Gledala me s takvom mržnjom kao da sam joj nekog ubila , a buba joj se još smješkala i mahala kad ju je primijetila.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno dojenje na plaži :)

eto i nas s mora i imamo super iskustva s dojenjem u javnosti! na našoj maloj plaži bile su, osim mene, još 3 mame koje su dojile svoje klince i klinceze, i to sve od reda slovenke! a u apartmanu do nas, isto dojeća slovenka s dvoje djece, čiji je muž to što ja još uvijek dojim zaru iskomentirao s "pa to je stvarno prekrasno!!""
    živjele slovenke

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi smo sinoc dojili u restoranu Okrugljak 8)

I reakcije su bile vise nego dobre (konobar je rekao nesto u stilu: samo nek doji - to je super :D )

P.S. tamo imaju i stolice (hranilice) za klince, a i igraliste - tako da nam je stvarno bilo super

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Evo još malo iskustava nakon godišnjih :
    starije žene-uglavnom poprate osmjehom, mlađe-kako koja.
    Jednom sam sjela na klupu na makarskoj rivi i čujem bračni par 30ak i kusur godina da nas komentira, točnije čujem samo njega koji kaže nešto u stilu "pa šta će, šta drugo da napravi.." (valjda je mislio reći da moram nahranit dijete ako je gladno, a kad već ne hranim na bočicu-što mi drugo preostaje nego dat cicu..koju,bdw, nikad nitko ni ne vidi)
    Prijašnji komentar njegove žene bolje da nisam čula, ali mi je to tužno a i ljuti me .
    I još sam primijetila ovo ljeto da sam bila jedina mama s bebom koja na plaži ili u kolicima nije imala bočicu .
    A svi se pitaju šta to jede da je tako bucmasta i žilava ...
    Ali isto tako, u tim bočicama nikad nisam vidjela čak ni vodu, nego uvijek čaj ili sok .

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Of topic, glede bocica sa sokicem.

Neki dan na plazi sjedi mama s malim koji cijelo vrijeme cucla sok iz bocice. I u jednom trenutku od Lovro k njima i pita me zena koliko je star. I kazem ja 16m, a ona ce je, ovaj moj ima 14. A mali ko tri Lovre. Ja sam iz daljine bila uvjerena da je to neko debelo dvogodisnje dijete, a ono...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

na plazi smo svaki dan vidili strankinje kako doje (pretezno njemice) a pozitivno su svi reagirali i na rivi, i u kaficu na terasi, na plazi i svugdi kad bi adrian trazio ( uz krikove) ciku i razvlacija mi majicu na spaline ( svaka mi visi ) u zelji da dode do cike ili bi jednostavno poceo cicat preko robe pa su se svi smjeskali kad bi mu je dala a on mangup odma bi poceja mumljat i ispustat zvukove uzivanja pa su se svi topili.
    za sokice............. sve, ali bas sve koje su imale bebe ili malu dicu su im davale sokove piti. ono sta je tragikomicno je da su mnoge bas objasnjavale kako je tolika vrucina da im se vise neda piti ni kave ni sokovi vec narucuju mineralnu ilicistu vodu ( tuzno ali istinito)
    o nekom pranju zubica poslije toliko secera nema ni govora.
    moje davanje ciste vode malome neko je smatra normalno a neko mojim hirom soljenja pameti ali moj mali ni ne zeli ista drugo u svojoj casi nego cistu vodu.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

na nasoj sam plazi isto samo ja dojila, ali zato imam pozitivna iskustva sa mamama i klincima.
    mame bi me pitale jel njihovi klinci mogu pogledati kako Fran papa. oni bi ushiceno gledali, a mame bi im objasnjavale kako su i oni tako dok su bili mali.

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Dojim Lovru gdje god jesam i kad god on to hoće!!!!!!! I nikada do sada nisam imala lošeg iskustva (ili nisam primjetila!!). Čak naprotiv, uvijek komentari sa odobravanjem.

Koliko sam se udomaćila sa dojenjem posvuda, dovoljno govori da ponekad u gužvi oko Lovre kad zaspe na cici, zaboravim hranilicu spremiti na mjesto!!

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Sjecam se da sam citala ovaj topic jos dok sam bila trudna i bila odusevljena kako cu i ja jednog dana dojiti na javnom mjestu.
    Medjutim, mislim da mi to nikada nece biti moguce.
    Ja ne znam jesam li jedini takav slucaj no ne mogu sebe zamisliti kako idem podojiti dijete, recimo u kaficu, a meni iz obje dojke ne da curka, ne da curi, vec sprica mlijeko :shock: :shock: :shock:
    POsebno iz desne. Ako nisam pazljiva, pospricam Leonovo lice u trenu :shock:
    Kada dojimo onda mi svaki put treba tetra pelena ispod njegove glave i moje sike da ne iscuri njemu po odjeci, po posteljini i meni po grudnjaku.
    Pa kako da se onda usudim izaci van na dulje vrijeme i sta ako ogladni, a ja vadim vatrogasno crijevo
    Jel to privremeno (dojim tek mjesec dana) i hoce li to prestati?
    I ja bih jednom kada idemo u setnju bezbrizno podojila gladno dijete

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

to ce proci. I meni je bilo isto neka 4 mjeseca dok se nije regulisala kolicina mlijeka. Samo strpljivo. Meni se vec dugo nije desilo da mi mlijeko krene.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •