Jučer smo muž i ja počeli ići na tečaj pripreme trudnica za porod i roditeljsku funkciju u organizaciji Doma zdravlja PGŽ-Rijeka. Prvo predavanje je bilo ok, onako za početak o trudnoći, prehrani, odjeći... Na kraju kad je završila sestra svoje predavanje nastupa marketing predstavnica Vivere - izlaganje o važnosti doručka . Sve ok. Treba jesti žitarice, mlijeko, bla bla... ALI u pripremi stoje vrećice. S poklonima. Unutra jedna kutija muslija, mala slikovnica (o voću), dosada sve bezopasno, a onda: mali blokić sa logotipom (kršitelj koda) i meni najdraži fasciklić koji čim sam otvorila vidi se (kršitelj koda) reklama i za 1 2 3. Pa onda imamo letak o važnosti mlijeka u dojenačkoj dobi... usporedba majčinog mlijeka i adaptiranog, ma fuj... I dok sam se ja snašla reklamerka je odmaglila pa joj nisam stigla vratiti paketić, ali sam zato pitala sestru da li zna da je ovo kršenje pravilnika na šta je ona samo slegla ramenima i rekla: a znate oni nas sponzoriraju, zdravstvo siromašno... Moji me doma ne kuže zašto ja dižem frku, pa to je poklon, pa fini muslići pa to je tako i ne da se mijenjati. Jedva čekam slijedeće predstavnike, dolaze na **** i Mustela, jeee