Pokazuje rezultate 1 do 18 od 18

Tema: emocionalna inteligencija

buby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno emocionalna inteligencija

trebam preporuke za knjige takve tematike
    evo, prvu koju sam jučer uhvatila u knjižnici je "emocionalni razvoj i emocionalna inteligencija" (peter salovey i david j. sluyter)

od dolaska dominika imamo često nesuglasice, sve joj je neću i sl. (prema njemu je super)

imamo problem sa noćnim mokrenjem (ponekad i na dnevnom spavanju u vrtiću) - spava ko top, niti ne kuži da je mokra
    čitala sam već o toj tematici

pedijatrica je spomenula da ona možda nije emocion. zrela (visoka je, pa možda izgleda starije, ali je vrlo zaigrana, nježna, osjetljiva)

kada je njena vrtićka švadra vani, ona se nekada zna priključiti jasličarima (a dok je bila manja, stalno je išla velikima)

kako joj pomoći da se razvije u emocinolan zrelu osobu, punu samopouzdanja?

Zoila avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

za pocetak:

Vjestine igralista: http://razvojdjece.crolink.net/knjig..._igralista.htm
    makar je za djecu skolske dobi, prvih par poglavlja su dosta vezana za mladju djecu.

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Noćno mokrenje nemoj pripisivati nezrelosti i emocionalnim problemima. Ono najčešće ima uzroke organske prirode i mora se tretirati nakon pete godine života. Imaš na pdf o zdravlju djece dosta o toj temi.

Za ostalo, preporučam mnogo nježnosti i strpljenja s malenom.

buby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

thx cure
    zdenka2, zapelo mi je to kod pedijatrice "nije zrela" (inače, jednom smo radili provjeru urina i bilo je sve ok; znam da ima puno pretraga koje se još rade prije nego li se utvrdi uzrok)
    tete u vrtiću kažu sve najbolje o luciji i da je normalno da je u fazi ispitivanja granica i neću-fazi (sa 4-5 prolaze opet kao ono sa cca 2)

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Ja s Elenom imam isto problema s noćnim piškenjem. već razmišljam o posjetu doktoru. Pa ne može to biti normalno. Bliži se 5 godina, a ona svaku drugu noć (u prosjeku) popiški pelenu.

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

prvo treba eliminirati sve moguće fiziološke uzroke, jeste li radili urinokulturu i sl. ?

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Citiraj Bubica prvotno napisa
    prvo treba eliminirati sve moguće fiziološke uzroke, jeste li radili urinokulturu i sl. ?
    Nismo još ništa radili. Pokušavali smo problem riješiti sami na kojekakve načine. Kakve bi sve pretrage trebalo napraviti?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

javite se pedijatrici, ona ce znati sto uciniti.

Moja mala necakinja je, sa neke tri godine, cesto mokrila u gacice iako je vec skinula pelenu - pretrage su pokazale neku bakteriju u urinu, nakon kure antibiotika stvar se bitno popravila.

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

s piskenjem nemamo problema (ako i imamo, dosta su rijetki, mozda par puta godisnje...) ali se zdusno prijavljujemo u ovaj "necu-klub"...

totalno me zna izmoriti sa svojim komentarima: ne, necu, sta to mene briga, bas me briga, e bas necu i gotovo i tocka

kad se sjetim da ce mu to uskoro proci (nadam se ja...) sjetim se lea...

buby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

mi smo jednom kontrolirali urin, sve je bilo ok
    pedijatrica je rekla da bi možda probali prvo razgovor sa psihologom, crtanje crteža...
    Citiraj litala prvotno napisa
    kad se sjetim da ce mu to uskoro proci (nadam se ja...) sjetim se lea...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ukoliko je fiziološki sve u redu onda slijedeca opcija je sigurno razgovor sa psihologom...Postoje jednostavne vjezbice koje pomazu, potkrepljuju djecu da ne mokre u krevet, a sigurmo moze pomoci i roditeljima da osvijeste u cemu je mozda problem...

buby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

da ne bi ovo otišlo u smjeru teme noćno mokrenje...
    ona je od jedne curice koja se gurala svugdje postala curica koja se drži za mamu - npr. na 5za5 vidi bembu, jeee, super, ajmo slikanje, skuži hrpu djece koja juri prema njemui i povuče se, ne želi više slikanje (ja ju hrabrim, tu sam, vidiš me - ništa, stoji kao ukopana)
    dolazimo do stričeka koji radi balon, maltene je prva na redu, ali dobije tek 10. jer toliko tiho pita za balon da ju frajer niti ne vidi
    mislim da ju trebam ohrabriti da se zauzme za sebe

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ohrabrivati polako i nenametljivo, pokazivati joj osobnim primjerom, dobro je da se doma igrate na taj nacin da ona vjezba asertivna ponasanja (ponasanja u kojima se zauzima za sebe ali ne na ustrb drugih).

buby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

da
    npr. kod tobogana na bundeku - veli djeca ju guraju
    ja joj velim da ih ima puno i da se svi žele spuštati
    možda ima i nepristojnih, ali sigurno ju ne guraju namjerno - nego ako stane, smeta ostalima za prolaz
    uvijek nastojim projicirati kako bi njoj bilo i kako bi se ona možda ponašala da se nađe u obrtnuoj situaciji, zatim kako bih ja nešto napravila, kako bih se ja osjećala

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj brigita2 prvotno napisa
    Ja s Elenom imam isto problema s noćnim piškenjem. već razmišljam o posjetu doktoru. Pa ne može to biti normalno. Bliži se 5 godina, a ona svaku drugu noć (u prosjeku) popiški pelenu.
    znam da je off topic, ali skini joj pelenu. to je meni Iva radila s dnevnim spavanjem - teta joj u vrtiću nije htjela maknuti pelenu jer je uvijek mokra sve do dana kada sam joj ja rekla neka ju makne jer ona suhu pelenu neće dočekati - naravno da se nije nikada popiškila u gaće za dnevnog spavanja (noćno je drugo, ali polako i to dolazi na svoje)

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Citiraj Vrijeska prvotno napisa
    Citiraj brigita2 prvotno napisa
    znam da je off topic, ali skini joj pelenu. to je meni Iva radila s dnevnim spavanjem - teta joj u vrtiću nije htjela maknuti pelenu jer je uvijek mokra sve do dana kada sam joj ja rekla neka ju makne jer ona suhu pelenu neće dočekati - naravno da se nije nikada popiškila u gaće za dnevnog spavanja (noćno je drugo, ali polako i to dolazi na svoje)
    Eto , jučer joj nisam stavila, oko 23 sata sam ju išla provjeriti i već je bila popišana. I tako popišana samo je dalje spavala. Nju to uopće ne probudi. Preko dana nema problema, nema nezgoda. Samo noć je problematična.

Zoila avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

kad je tema vec nocno mokrenje, evo malo medju-forumskog knowledge sharring-a:

http://forum.mameibebe.net/phpbb2/viewtopic.php?t=16936

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

znam da smo totalno ot ali čitala sam nedavno kako kod djece uzrok noćnom mokrenju može biti i način spavanja (dakle, neurološki uzrok) - dijete tako čvrsto spava da ga impuls za piškenje jednostavno ne probudi. Takvo je moje dijete, ima šest godina i nikada, ali nikada po neci ne ide na WC, a kada je bio manji, ako bi mu se piskilo on bi se ispo popiskio i nastavio mirno spavati, nikada se ne bi probudio.
    u svakom slucaju, vrijeme je da otkrijete sto je uzrok jer je ona sve svjesnija i moze to dozivljavati kao problem (sram i sl.).

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •