Results 1 to 12 of 12

Thread: školski nasilnici

Default školski nasilnici

kako se postaviti u situaciji isti učenik svaki dan udara sve ostale učenike u razredu. gura ih, udara, baca im užinu u smeće, šara im knjige, pernice, torbe. konkretno radi se o prvom razredu. dakle mali ima 6-7 godina i sve ih gnjavi. čak i na učiteljicu baca razne predmete. i ostali roditelji ispred škole negoduju ali pred roditeljima od maloga ipak šute. netko je spomenuo da je iz "problematične obitelji". ok, ali to ne znači da on ima pravo iskaljivati se na našoj djeci. da li razgovarati s roditeljima od maloga? da li tražiti učiteljicu da organizira roditeljski? škola je tek počela... što će tek biti u 7-8 razredu ako se već sada na ovo zažmiri???

nikako ne smiješ zažmiriti. razgovor s učiteljicom, roditeljski sastanak i konkretna rješenja. obavezno.

ja sam imala jednog takvog kad sam išla u osnovnu i takav je bio od 1-8 razreda , sve nas je tukao , vrijeđao... Kod nas je to razrednica riješavala tako da je stalno zvala njegove roditelje , no međutim oni su smatrali da je njihov sin savršen i nikad se ništa nije postiglo. On je danas odrastao čovjek a budala je i dalje.
    Nikako to nemojte pustiti svakako nešto poduzmite. Počnite s razrednicom , to najčešće upali ako su mu roditelji pri zdravoj pameti.

Default Re: školski nasilnici

Quote Originally Posted by zirafic
    kako se postaviti u situaciji isti učenik svaki dan udara sve ostale učenike u razredu. gura ih, udara, baca im užinu u smeće, šara im knjige, pernice, torbe. konkretno radi se o prvom razredu. dakle mali ima 6-7 godina i sve ih gnjavi. čak i na učiteljicu baca razne predmete. i ostali roditelji ispred škole negoduju ali pred roditeljima od maloga ipak šute. netko je spomenuo da je iz "problematične obitelji". ok, ali to ne znači da on ima pravo iskaljivati se na našoj djeci. da li razgovarati s roditeljima od maloga? da li tražiti učiteljicu da organizira roditeljski? škola je tek počela... što će tek biti u 7-8 razredu ako se već sada na ovo zažmiri???
    pa jel ta učiteljica imala u rukama protokol o sprečavanju nasilja među učenicima??????

:shock:

tatek's Avatar

Prvo razgovor sa uciteljicom, ako ona ne reagira ili reagira, ali ne uspije primiriti tog klinca tad psihologu.

JBT's Avatar

Quote Originally Posted by tatek
    Prvo razgovor sa uciteljicom, ako ona ne reagira ili reagira, ali ne uspije primiriti tog klinca tad psihologu.
    I svakako do ravnatelja

mala laia's Avatar

Između ostalog, jako je važno da se ti zahtjevi evidentiraju negdje (kod razrednice, ravnatelja, psihologa...), jer kasnije ako se nedajbože dogodi nešto gore ispada da sa tim djetetom nikada nije bilo nikakvih problema! Kao i sa njegovim roditeljima...

Inače, ako se ne odazivaju na pozive razrednice, može im škola poslati službeni poziv sa povratnicom, a u konačnici i obavijestiti Soc. službu ukoliko ne reagiraju.
    Ipak se nadam da će se pokazati da su razumni i spremni pomoći, ali...

Ancica's Avatar

Quote Originally Posted by mala laia
    Između ostalog, jako je važno da se ti zahtjevi evidentiraju negdje (kod razrednice, ravnatelja, psihologa...), jer kasnije ako se nedajbože dogodi nešto gore ispada da sa tim djetetom nikada nije bilo nikakvih problema! Kao i sa njegovim roditeljima...
    I da sam sebi zapisujes sto i kada i s kim, da imas crno na bijelo ako se slucajno zalomi da se njihova evidencija negdje zagubi (ili uopce nije radena).

renci's Avatar

Kod nas je problematična djevojčica koja svojim agresivnim ispadima maltretira svu djecu (ali i učiteljicu). E. je sada drugi razred i ostala je u tom razredu samo zato što sam ja prošle godine od samog početka dizala buku oko toga. Razgovarala sam prvo s razrednicom koja je zatim obavjestila roditelje, nažalost nisam ništa postigla time. Onda sam bila kod pedagogice, zajedno s razrednicom, potužila se (E. mi je imala noćne more od male divljakuše!) i rekla da naprave sve što znaju jer da ću ispisati dijete iz tog razreda. Na sreću još je nekolicina roditelja reagirala, razrednica je ipak nekako uspjela obuzdati malu, pa je sad ove godine puno bolje nego lani.
    Zbog njenih agresivnih ispada E. više ne ide na dnevni boravak, odmah nakon nastave juri kući jer se pokazalo da učiteljica iz dnevnog ne može izaći na kraj s malom. Meni je to sad ok jer sam doma, a kako je ostalima ne znam. E. mi kaže da se malo smirila, ali da je se i dalje svi boje, ali je učiteljica stalno pazi, pa je ipak puno manje batinanja nego prije.
    Svakako treba reagirati, na takve stvari ako zažmirimo samo će biti još gore, a i tko će se boriti za dobrobit moje dijece ako ne ja!

Moj D.je od ovog tjedna pun modrica po nogicama. Ima jedan mali koji ih sve sreda izlupa onako u prolazu.
    D.mi prića da se od jedne djevojćice tata žalio da je i njegova mala sva razbita, tako da ja u Ponedjeljak idem u školu reagirati jer neću dozvoliti da mi djete maltretira mali divljak čiji roditelji nisu ništa bolji od njega.
    Nažalost. Vidjela sam ovo ljeto kako ga jedan član obitelji tuće po guzi u vrtu ispred kuće, tako da ću i to spomenuti školskom psihologu, pa naka oni reagiraju jer je oćito da djete sa sobom u školu nosi ono što doma svakadnevno doživljava.

Batinanja! Pa sta se to kod nas desava?? Prvo, stvarno mi glupo zvuci da neki roditelj ide kod svih tih drugih ljudi radi drugog prvasica. Pa gdje je tu uciteljica. Pa gdje su pravila ponasanja? Kakve su posljedice ako se ta pravila ne pridrzavaju? U P. -voj skoli kad se nekog udari onda od toga napravu veliku stvar i odmah kod direktora na razgovor. Ako se to desi drugi put, odmah se ukljucuju roditelji i daljnji program kako se rijesiti problem. Najgore iz svega je to sto to dijete sigurno nije tako lose kako ga se naglasava, nemirno i divlje. Takva djeca nekada mogu imati samo problema koje donesu od kuce ili pogresni odgoj od mladih ili neiskusnih roditelja. Takvo dijete moze puno toga nauciti u skoli, i ovo se moze iskoristiti kao velika prilika da se takvo dijete preusmijeri prema pozitivnom ponasanju.
    Citav razred bi se trebao gledati kao cijelina, i da se tu ne isticu pojedinci. Postoje dijeca koja se zele istici, pa taman to zahtijevalo i negativno ponasanje, ali takvu dijecu treba "zaposliti" i dati im prilike da se pokazu. Dijeca koja imaju dosta "energije", od njih se ne ocekuje da sjedu, vec im se da dosta prilike da iskazu tu energjiu.Inace prvasici su dosta na nogama i rijetko koji od njih voli sjediti i samo pisati. A na odmoru se takvima treba dati lopta, konop za preskakanje ili sl. da se zabavu sa nekom igrom da ne izmisljaju svoje nestasluke.

Ancica's Avatar

Ja se isto ne mogu oteti osjecaju zgrozenosti na ovo i strasno mi je za vidjeti kako je sustav inertan, od ucitelja i vodstva skole pa do roditelja. Mada me ne iznenaduje jer mislim da se ovo kultivira jos u vrticu pa je skola samo prirodan nastavak.

U nasoj skoli se, kao i kod marilu, ne tolerira ovakvo ponasanje od strane bilo kojeg nivoa sustava. OK, nekad nemres utjecati na roditelje i nakon mnogobrojnih pokusaja ali na skolu i ponasanje u njoj mozes. Samo se ovo mora prepoznati kao ozbiljan problem koji utjece ne samo na sigurnost i zdravlje ucenika nego i na njihov uspjeh u skoli te da ga se treba proaktivno rjesavati.