-
sirup od grožđa
Negdje sam pročitali i ne mogu više naći gdje pa stoga molim recept za sirup od grožđa sa askorbinskom kiselinom kao konzervansom. Hvala
p.s. mogu i bez askorbinske kiseline, ali da mogu stojati malo duže
-
Ja sam ga radila prije par dana po ovom receptu:
Sirup od grožđa
2 - 3 kg grožđa (samo bobice)
10 dkg limunske kiseline
5 l vode
5 kg šećera
Bobice se izgnječe ili propasiraju, te im se doda limunska kiselina i voda.
Ostavi se stajati 24 sata.
Drugi dan se procijedi kroz gazu ili platnenu vreću, te se doda 5 kg šećera i mješa dok se šećer ne rastopi.
Ja sam sve stavila na šparet i kuhala dok se šećer nije rastopio, pa mi može duže stajati.
Dobije se cca 10 litara sirupa i jako je fin!
-
Našla sam ovu staru temu, a kako upravo berem bijelo grožđe, ima ga par kila, htjela bih napraviti sok i/ili sirup.
Da li je tko radio po ovom receptu ili ima i drugih?
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma